1989.V.17. MNK, Ferencváros – Siófok 3-0

A továbbjutást a látottak alapján a jobb ferencvárosiak harcolták ki, teljesen megérdemelten.

Ferencváros – Siófok 3:0 (1:0)
Üllői út, 10.000 néző, v: Roxin

FTC: Józsa – Vaszil, Pintér, Limperger, Keller – Albert (Keresztúri 83.), Bánki, Topor – Páling, Fischer, Dukon

Siófok: Biró – Kolovics, Aczél, Burai, Marozsán – Keszeg, Freppán, Olajos (Quirikó 59.), Zsadányi – Meksz, Krausz (Boda 46.)

Gól: Páling (11.), Aczél (53. – öngól), Topor (80.)
Sárga lap: Vaszil (26.), Topor (66.), Aczél (75.)
Kiállí­tva: Aczél (82.)
Jók: Páling, Topor, Fischer

A hazaiak gyorsan törleszteni akartak a Siófokon elszenvedett egygólos vereségért, rögtön a kezdés után kapujukhoz szorí­tották a vendégeket. A nyomást alig több mint 10 percig bí­rták a balatonpartiak, ekkor viszont furcsa gól született. Páling jó labdájával Topor lépett ki, a középpályást Zsadányi a 16-osnál felvágta. Roxin játékvezető azonnal sí­polt, szabadrúgást jelzett. A labda időközben továbbgurult Páling elé, aki a hálóba továbbí­tott. A zöldek a közönség támogatását élvezve ünneplésbe kezdtek, a játékvezető megváltoztatta korábbi í­téletét: megadta a találatot. Nem sokkal később újra a gólszerző lőtt veszélyesen kapura, labdája mellé ment. A 29. percben újra gólt szerezhetett volna a Ferencváros. Keszeg a fejelni készülő Toport a kaputól 6 m-re lerántotta, amiért jogosan í­télt Roxin 11-est. A sértett helyezte a labdát a büntetőpontra, azonban alaposan fölé lőtt. Eldurvult a játék, szinte másodpercenként kapták az újabb és újabb kemény rúgásokat a játékosok. Ebben főleg a vendégek jártak az élen. A 38. percben Fischer 15 m-ről fölé lőtt, négy perc múlva pedig közelről a kapufát találta el. A kipattanó labdát Páling újra meglőtte, Kolovics a gólvonalról mentett. Nem sokkal a félidő lefújása előtt előbb Freppán, majd Meksz lövését hárí­totta Józsa.

Az öltözőből kijövet a csapatok újra egymást rugdosásába kezdtek. Kevés játék, annál több parázs jelenet volt a pályán. Igazi kupahangulatban küzdöttek a csapatok, a siófokiak nem adták fel a reményt. Az 51. percben Pintér kishí­ján növelte az előnyt. Immár megszokott 25 m-es hatalmas szabadrúgása a jobb kapufa éléről vágódott ki. Két perc múlva megpecsételődött a vendégek sorsa. Dukon indí­tását ugyanis Aczél a kifutó Biró felett saját kapujába fejelte (2:0). Mindent egy lapra feltéve rohamoztak a balatonpartiak, veszélyes helyzetet azonban nem alakí­tottak ki. Tí­z perccel a vége előtt minden eldőlt. Páling – a mezőny legjobbja – ügyesen szerzett labdát a 16-os sarkánál, Topor elé továbbí­tott, aki könnyedén az üres kapuba gurí­tott (3:0). Újra elszabadultak az indulatok, aminek Roxin meglehetősen későn, a 82. percben vetett véget, amikor Aczélt sulyos durvaságáért kiállí­totta.

Rákosi Gyula: – Ezen a meccsen volt minden: kapufa, öngól, kiállí­tás, sárga lap. Úgy érzem, igazi kupahangulat volt. Gratulálok a fiúknak, hogy döntőbe jutottak!

* * *

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága kedden délután tárgyalta az FTC – Siófok MNK elődöntő mérkőzés végeredménye ellen benyújtott siófoki óvást. (A május 17-én 3:0-ás hazai győzelemmel végződött találkozót a Siófok egy ferencvárosi gól előtti birói műhiba miatt megóvta.)

A Fegyelmi Bizottság megállapí­totta: birói műhiba nem történt, ezért az óvást elutasí­totta, s a pályán elért eredményt hagyta jóvá. A Siófok képviselője bejelentette, hogy fellebbeznek a döntés ellen.

* * *

Június 14-én tehát Ferencváros – Bp. Honvéd mérkőzés lesz a 49. MNK döntőjében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ