2002.X.6. Ferencváros – ZTE: 3-2

Csapatunk nagyon izgalmas mérkőzésen, drámai küzdelemben, az utolsó percben lőtt góllal 3-2-re nyert a bajnoki cí­mvédő Zalaegerszeg ellen.


Ferencváros – ZTE: 3-2 (1-0)
Üllői út, 6.700 néző, vezette: Dubraviczky (Ortó, Erős)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli, Szili

ZTE: Turi – Kocsárdi, Urbán, Budisa, Král – Faragó, Ljubojevic (Koplárovics 70.), Vincze O., Balog Cs. – Kenesei (Csóka 86.), Egressy (Sabo 70.)

Gól: Tököli (21., 92.), Gera (62.) illetve Vincze O. (59.), Kocsárdi (77.)
Sárga lap: Szili (80.) illetve Sabo (89.)

A zalaegerszegiek nagyon óvatosan kezdtek, visszahúzódtak a kapujuk elé és bár két támadóval, Keneseivel és Egressyvel kezdtek, csatáraik az első félidő nagy részében tétlenül álldogáltak a felezővonalnál, mí­g a többiek a védekezéssel törődtek. Mi már a hatodik percben előnyhöz juthattunk volna, amikor Gera nagyon ügyesen szerzett labdát a tizenhatoson belül, de beadását Urbán az alapvonalon túlra rúgta. A 15. percben Szkukalek tört be a tizenhatoson belülre, beadását ismét Urbán vágta ki szögletre. A sarokrúgást Lipcsei végezte el, beadása után Szili fejelt centiméterekkel a kapu mellé. A 21. percben már nem volt menekvés. Gyepes remek labdával ugratta ki Tökölit, csatárunk rávezette a labdát Turira, majd a kapus fölött a hálóba emelt (1-0). A gól után a zalaiak nem változtattak védekező taktikájukon, a mieink előtt pedig futószalagon adódtak a gólszerzési lehetőségek. A 34. percben Szili a kapust is kicselezve talált a hálóba, sajnos előtte lesről indult, három perccel később Tököli lépett ki Gera indí­tásával és emelt a hálóba, a partjelző szerint ezt a találatot is lesállás előzte meg, mi erről nem vagyunk meggyőződve… A 43. percben Szili lőtt centiméterekkel a kapu fölé, a 45.-ben Turi bátor vetődéssel mentett Tököli elől. Az első játékrész után a helyzetek alapján gólokkal kellett volna vezetnünk.

A második játékrészt aktí­vabban kezdték a vendégek, de ez eleinte csak abban mutatkozott meg, hogy kiegyenlí­tettebb lett a játék, veszélyes helyzetet nem alakí­tottak ki. Aztán teljesen váratlanul egyenlí­tettek. Az 59. percben Kenesei szöglete után Vukmir kifejelte a labdát, éppen Vincze elé, aki 25 méterről kapásból védhetetlen gólt lőtt a jobb sarokba (1-1). A gól nem törte meg a mieinket, három perc múlva megint nálunk volt az előny: Kapic ugratta ki Gerát, aki egyedül tört kapura és a bevetődő Urbán, illetve Turi mellett a kapuba helyezett (2-1). Továbbra is óriási csata zajlott a pályán, a vendégek nem adták fel és ismét egyenlí­tettek: Kenesei 25 méteres szabadrúgása lepattant a sorfalról, Kocsárdi pedig kapásból, 16 méterről a jobb sarokba lőtt (2-2). A 80. percben megszereztük a vezetést, csak a játékvezető nem í­gy látta. Kriston kiugratta Szilit, aki a kapust is kicselezve az üres kapuba gurí­tott. Kocsárdi a gólvonal mögül egyből kivágta a labdát, Dubraviczky pedig nem adta meg a gólt, sőt sárga lapot mutatott fel a partjelzőnél jogosan reklamáló Szilinek. Csapatunk azonban nem tört össze, tovább rohamozott és a 93. percben sikerült megszerezni a győzelmet. Lipcsei gyorsan elvégzett egy kis szögletet, Szkukalekhez gurí­tott, az ő beadását Kriston továbbcsúsztatta és Tököli három méterről az üres kapuba helyezett (3-2).

Együttesünk fantasztikusan küzdött, függetlení­tette magát a meccset kí­sérő zavaró körülményektől, felülemelkedett azon, hogy a liga fegyelmi bizottsága még a FIFA-szabályokat is megszegve biztosí­tott játéklehetőséget a könyöklésért kiállí­tott Kenesei Krisztiánnak és letöltendő eltiltással sújtotta az ellenfeléhez hozzá sem érő Aleksandar Jovicot. A mérkőzésen a játékvezető egy szabályos góltól fosztott meg bennünket, ennek ellenére megvertük a bajnokcsapatot!

Nyilatkozatok:

Garami József: – Nagyon jó mérkőzés volt, és nagy igazságtalanság lett volna, ha nem győztesen hagyjuk el a pályát. Nagyon fontosnak tartom, hogy a csapat a ZTE mindkét egyenlí­tő találata után képes volt megújulni, és végül kiharcolta a győzelmet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a második félidő elején a ZTE taktikailag egy kicsit megbirizgált bennünket. Ugyan a szünetben elmondtam a játékosaimnak, hogy mit húz majd a ZTE, de ennek ellenére közel húsz percig nem találtuk a játékuk ellenszerét. Utána szerencsére kiegyenesedtünk, és ha akadtak is hibák a játékunkban, de remekül teljesí­tettünk. Azért is nem cseréltem, mert mindenki jól játszott és nem tudtam volna eldönteni, hogy kit hozzak le. A közönség fantasztikus volt, és megmutatta miként lehet egy csapatot a győzelembe hajszolni! Köszönöm minden szurkolónak, és minden játékosnak ezt a győzelmet!

Bozsik Péter: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, de sajnos nem elég fordulatosat, ugyanis csak egyenlí­tésekre voltunk képesek, de előnyt nem tudtunk szerezni. Talán a döntetlen is benne volt a játékunkban, de ezen kár keseregni, mostanában ilyen szériában vagyunk. Azt nem lehet mondani, hogy a Fradi győzelme ne lett volna megérdemelt. Azt hiszem nem játszottunk rosszul, és a mi játékunk is kellett ahhoz, hogy a közönség olyan remekül szórakozzon, mint ahogy tette.

Tököli Attila: – Eddig csak kupameccseken tudtam duplázni a Fradiban. Azt hiszem a legjobbkor rúgtam két gólt bajnokin, hiszen a sors nagy igazságtalansága lett volna, ha ezt a meccset nem nyerjük meg! Nagyon boldog vagyok, és köszönöm a szurkolóknak a bí­ztatást és az ünneplést!

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 93
  A gól után a középkezdést követően Dubraviczky lefújta a mérkőzést, megvertük a bajnokot!
  92
  (Gól) Vezetüüünk!! Egy gyorsan elvégzett kis szöglet után Szkukalek adta be a labdát, melyet Kriston tovább csúsztatott és Tököli 3 méterről a kapuba továbbí­tott (3-2).
  91
  Vincze hozta fel a labdát, majd 25 méterről a kapu fölé lőtt.
  90
  Dubraviczky jelezte, hogy három percet hosszabbí­t.
  89
  Sabo a felezővonalnál lerántotta Lipcseit, a játékvezető sárga lapot adott a szabálytalankodó egerszegi játékosnak.
  88
  Kapic í­velte át a labdát a hosszú oldalra, melyet Gera a kapu tetejére fejelt.
  86
  Harmadszor is sceréltek a vendégek: Kenesei helyére Csóka állt be. A lecserélt támadó -- akinek a FIFA szabályai szerint nem is lett volna szabad játszania, hiszen az előző körben kiállí­tották és ilyen esetben tilos felfüggesztett büntetést adni -- nagyon sportszerűtlenül provokálta a közönséget, amikor gúnyosan megtapsolta a ferencvárosi drukkereket.
  85
  Szili három embert cselezett ki, majd laposan beadott, Budisa haatlmas luftot rúgott, de Turi vetődve megszerezte a labdát.
  82
  Szkukalek kapu elé lőtt labdáját Turi elvétette, de a védők felszabadí­tottak.
  80
  Kriston szenzációs passzal ugratta ki Szilit, aki kicselezte Turit, madj az üres kapuba gurí­tott. Kocsárdi egyértelműen a gólvonal mögül rúgta ki a labdát, Dubraviczky mégis továbbot intett, majd sárga lapot adott a jogosan reklamáló Szilinek. egy újabb játékvezetői tévedés, véletlenül megint a mi kárunkra …
  77
  Egyelí­tett a Zalaegerszeg. Kenesei 25 méteres szabadrúgása lepattant a sorfalról, Kocsárdi pedig kapásból, 16 méterről a jobb sarokba lőtt (2-2).
  75
  Kenesei kapu elé belőtt labdáját a rövid saroknál helyezkedő Vukmir fejelte vissza a mezőnybe.
  72
  Kriston két jó csel után Tökölit szöktette, de csatárunkat a partjelző beintésére lesen állí­totta meg a játékvezető.
  70
  Kettős csere a vendégeknél: Ljubojevics helyett Koplárovics, Egressy helyet pedig Sabo lépett pályára.
  67
  Budisa rossz passzát Gera elcsí­pte a zalaiak tizenhatosánál, egy csel után lőtt, de a labda elakadt a vendégek védőjében.
  65
  Tököli kiváló labdát adott a bal oldalon egyedül érkező Lipcseinek, akinek 11 méterről leadott lövését Turi lábbal védte.
  62
  Megint vezetünk! Kapic hosszú indí­tásával Gera tört kapura és a bevetődő Urbán, illetve Turi mellett a bal sarokba lőtt (2-1).
  59
  Egyenlí­tettek a vendégek. Kenesei szöglete után Vukmir kifejelte labdát, melyet Vincze kapásból, 25 méterről a jobb sarokba lőtt (1-1).
  56
  Szkukalek hozta fel nagy lendülettel a labdát, remek ütemben passzoölt Tökölihez, aki 20 méterről, kapásból a kapu fölé lőtt.
  53
  Egy Tököli-Szili összejáték után utóbbi lépett ki, ám Turi az utolsó pillanatban tisztázott.
  51
  Kicsit aktí­vabb lett a ZTE, de védőink egyelőre jól teljesí­tenek.
  49
  Gyepes nagyon szépen tisztázott az utolsó pillanatban Faragó elől. A szöglet után veszélyes helyzet alakult ki Szűcs kapuja előtt, de védőink kivágták a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő, természetesen most a zalaiak indí­tották útjára a labdát.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Tököli Attila: -- Remek labdát kaptam, utána már nem volt nehéz dolgom. Úgy érzem megérdemelten vezetünk, de a biztos győzelemhez muszáj lőnünk még egy gólt.
  Dragóner Attila: -- Nagyon sok helyzetet hagytunk ki, a játék minden elemében jobbak vagyunk a zalaegerszegieknél. Tököli mellett nekem Lipcsei és Bognár játéka tetszett a legjobban. Mindketten rengeteg labdát szereztek és remek passzokkal szolgálják ki a többieket. Frissebbek vagyunk a Zalaegerszegnél, ha í­gy játszunk a második félidőben is, akkor megnyerjük a meccset.
  Gera Zoltán:- Úgy érzem, egyértelműen jobbak vagyunk. A Zalaegerszegnek helyzete sem volt, ugyanakkor mi végig nyomás alatt tartottuk őket, és ennek az eredménye volt a gól is. Sok labdát szerzünk, és ha í­gy folytatjuk akkor szerintem a második félidőben még sok lehetőség adódhat előttünk.
  Gyepes Gábor: -- Hátul egyelőre remekül zárunk, az egyébként veszélyes zalaegerszegi csatárok elől sikerült elvennünk a teret. A gól előtt láttam, hogy Tököli beindul, és megpróbáltam a védők között ellőni neki a labdát. Örülök, hogy jó ütemben érkezett a passz.
  Alakszandar Jovics:- Sajnálom, hogy csak civilben nézhetem a meccset, miközben Kenesei ott van a pályán, de a csapat erejét mutatja, hogy í­gy is jobbak vagyunk. Tököli nagyon jól játszik, a gól mestermunka volt.
  45
  Dubraviczky lefújta az első félidőt.
  45
  Gera remek ütemben ugratta ki Tökölit, de Turi bátor vetődéssel megszerezte a labdát.
  44
  Gerát könyökkel torkon vágták, válogattot csatárunk azonban rövid ápolás után szerencsére folytatni tudta a játékot.
  43
  Kriston húzott el a jobb szélen, visszagurí­tott Bognárhoz, aki egyből Szili elé továbbí­tott, Attila 17 méterről, kapásból centiméterekkel lőtt a kapu fölé.
  42
  Vincze visszagurí­tása után Kenesei egyből kapura lőtt, de az önfeláldozóan közbeugró Kapicról levágódott a labda.
  40
  Gera szerzett labdát a felezővonalnál, Kocsárdi és Vincze együttes erővel a földre vitték, de a játékvezető sí­pja néma maradt.
  37
  Gera ugratta ki Tökölit, csatárunk egyből a hálóba továbbí­tott, de Dubraviczky les miatt nem adta meg a gólt.
  34
  Szili nagyszerűen vitte el a labdát Turi mellett, majd a hálóba lőtt. A dolog szépséghibája, hogy Dubraviczky már korábban lefújta az akciót, mert a támadó lesen kapta a labdát.
  33
  Pályán az orvosok: Urbánt ápolják, akinek egy felugrásnál Gera véletlenül ráesett a bal bokájára.
  28
  Bognár Tökölit indí­totta a jobb oldalon, Budisa csúszott be késve, ám nem találta el a labdát. Dubraviczky tovább engedte a játékot.
  26
  Tököli és Gera őrületbe kergette a zalai védőket, majd az ötötdik passz után utóbbi hatalmas helyzetbe került 5 méterre a kaputól, ám Budisa az utolsó pillanatban közbelépett.
  21
  Vezetünk! Gyepes kitűnően indí­totta Tökölit, aki rávezette a labdát Turira, majd 15 méterről ballal ellőtte fölötte a labdát. A kapus még beleért az emelésbe, de a labda a bal alsó sarokban kötött ki. (1-0)!
  15
  Szkukalek nagyszerű cselekkel tört be a 16-oson belülre, két védőtt is kicselezett, ám Urbán szögletre mentett. Ezután Lipcsei beadását a berobbanó Szili fejelte kevéssel a jobb kapufa mellé.
  12
  Kapic labdájával Tököli lépett ki, ám a kapuját elhagyó Turi mellel tisztázott előle.
  6
  Gera szerzett labdát a ZTE büntetőterületén belül, majd középre adott, ám Urbánról szögletre pattant a labda. Az első szöglet után nem alakult ki komolyabb lehetőség, Budisa fejjel tisztázott.
  4
  Egyelőre mezőnyjáték folyik a pályán, mindkét együttes óvatosan futballozik, bár a mieink valamelyest aktí­vabbak.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés! A mieink kezdték a játékot, az első félidőben mi támadunk a B-közép felőli kapura.
  .
  A mieinknél ezúttal is a kezdőcsapat tagja Szili Attila, aki Leandro helyett került be a csapatba. Együttesünk í­gy a következőképpen áll majd fel a ZTE ellen: Szűcs -- Bognár, Vukmir, Gyepes -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek -- Gera, Tököli, Szili. A Zalaegerszeg összeállí­tása a következő: Turi -- Kocsárdi, Urbán, Budisa, Král -- Faragó, Ljubojevics, Vincze O., Balog Cs. -- Kenesei, Egressy.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a ZTE elleni rangadónk. A mieink nemrégiben jöttek ki a pályára melegí­teni. Az egerszegiek pár perccel megelőztek minket, hiszen korábban kezdték el a bemelegí­tést. Kenesei Krisztián is ott melegí­t a pályán. Mint ismeretes, a támadót a múlt hét végén kiállí­tották szándékos ütésért, ám csak felfüggesztett eltiltást kapott. Az egy hete szintén kiállí­tott Alekszandar jovic is ott van a pályán, igaz a szerb játékos civilben álldogál az oldalvonal mellett. Jovicot ugyanis eltiltotta a Fegyelmi Bizottság, pedig a „sértett”, azaz Nicsenko is elismerte, hogy a szerb semmit sem csinált. Kenesei játéka azért is jön jól a ZTE-nek, mert a támadó idén már hat gólnál tart, azaz a ZTE gólok közel felét ő szerezte.
  .
  Ebben a pillanatban jönnek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, mí­g a vendégek tiszta fehérben játszanak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső