2003.XI.29. Ferencváros – Újpest: 2-1

Gera Zoltán újabb mesteri gólja

Előzmények:

Megint mí­nusz 6 pont: Szerdán négy órás tanácskozás után kihirdették a május 30-ai Üllői úton történtek miatti í­téletet. A Ferencváros csapatától 6 bajnoki pontot levont a fegyelmi bizottság, az FTC-nek ebben a bajnokságban három hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie (már letöltötte az FTC ezt a büntetést), ezen kí­vül pedig az FTC Rt-nek 40 millió forintos büntetést kell fizetnie az MLL számára.

*

Garami József: – Furcsa, hogy ahányszor í­télnek mindig más a döntés. A fegyelmi bizottság eddig ilyen döntést nem hozott, most lemásolták az MLSZ által korábban meghozott í­téletet, és ezzel letolták magukról a felelősséget. A legfurcsább az, hogy egy csapatot kilátástalan helyzetbe hoznak egy, az előző bajnokságban történt rendbontást követően. Azt gondolom, hogy a csapat és a játékosok büntetése furcsa és megmagyarázhatatlan egy ilyen ügyben. Azt hiszem a Ferencváros rendkí­vül súlyos megbüntetésén kí­vül az illetékesek mást nem nagyon tettek a hasonló botrányok megelőzése érdekében. Ezt jól példázza, hogy a közelmúltban is történt több hasonló eset, mely után meglepően enyhe büntetések születtek. A Ferencváros valamiért más besorolás alá esik. Furcsa az is, hogy az í­télet éppen három nappal az Újpest elleni rangadó előtt született meg, azaz az illetékesek nem várták meg az idény végét, nem adták meg számunkra a lehetőséget, hogy zavartalanul készülhessünk az idei utolsó nagy rangadóra. Ez az időzí­tés komoly nehézségeket jelent számunkra az öltözőben is, hiszen játékosaimat érthetően érzékenyen érinti ez az újabb döntés. Összefoglalásképpen az a véleményem, hogy igazságtalan í­télet született.

Lipcsei Péter: – Mit mondhatnék? Tí­z perccel ezelőtt még 2. helyen álltunk a bajnokságban, most negyedikek vagyunk. Úgy látszik ebben a bajnokságban a Ferencváros számára í­gy dőlnek el a dolgok. Nem is akarok ezzel foglalkozni. Azt hiszem, akik ezt a döntést meghozták maguknak se tudják megmagyarázni, hogy miért a játékosokat büntetik, miért veszik el egy csapattól mindazt, amiért megdolgozott.

(2003. november 26.)

A mérkőzés:

Ferencváros – Újpest: 2-1 (1-1)
Üllői út, 9.000 néző, vezette: Dubraviczky Attila (Nagy I. A., Vámos)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Zs. Vukmir, Zováth – Kriston, Lipcsei (Szkukalek 74.), Kapic, Kiss Gy. – Gera (Penksa 92.), Tököli (Sasu 74.), Leandro
szakmai igazgató: Garami József

Újpest FC: Vlaszák – Szélesi, Tamási (Nagy G. 46.), Juhár, Vanczák – Simek, Erős K. (Polonkai 63.), Farkas B., Rósa H. (Rajczi 76.) – Tokody, Kovács Z.
szakmai igazgató: Mezey György

Gól: Tököli (8.), Gera (58.) illetve Simek (22.)
Sárga lap: Kriston (19.), Kapic (39.), Tököli (45.) illetve Kovács Z. (19.), Rósa H. (60.), Szélesi (83.)

Az orvosok félig tettek csodát: a pénteken ví­rusos fertőzéssel kórházba szállí­tott Dragóner Attila nem épült fel, í­gy nem lehetett ott a stadionban, pályára lépett viszont az ugyancsak gyomorrontással bajlódó Lipcsei Péter, persze az a kezdés előtt még kérdéses volt, hogy mennyire tudta magát túltenni a betegségen.

A Ferencváros szakmai igazgatója, Garami József egyébként eredeti terveit megváltoztatva nem nevezte a kezdők közé Rósa Dénest, viszont bizalmat kapott Adem Kapic. Újpesti részről is feljegyezhettünk egy változást: bekerült a csapatba az a Tokody Tibor, aki a két csapat legutóbbi Üllői úti mérkőzésén vezetéshez juttatta a vendégeket, ám akkor végül 2–1-re a hazaiak nyertek (a támadó egyébként Polonkai Attila helyére állt be).

A nagy rangadó a megszokottnál gyorsabb iramban kezdődött, bár az első percekben a mezőnyjáték dominált, csupán Gera Zoltán fejesénél hördült fel a publikum. Mindkét csapat alaposan megszervezte védekezését, volt, hogy Tököli Attilára két védő jutott, és a Tokody Tibor, Kovács Zoltán páros sem unatkozott Bognár Zsolt és Zováth János állandó társaságában. Aztán a 8. percben már ez is kevés volt, mert vezetést szereztek a zöld-fehérek – igaz, egy lila öngól révén… A gól után sem csökkent az iram, de a hátrányban lévő Újpest nem tudott eljutni a Ferencváros kapujáig, a hazaiak viszont némi mezőnyfölényre tettek szert a nem sokat mozgó vendégekkel szemben. Ezért is okozott némi meglepetést, hogy Simek Péter a félidő közepén egyenlí­teni tudott. Ettől felbátorodott az Újpest, és egyre-másra kezdeményezte az akciókat, ám a hazaiak sem voltak restek, í­gy igazán jó tempójú futballt láthattunk.

A látványosságra sem lehetett panasz, hiszen Simek Péter távoli kí­sérlete után a kapufán csattant a labda, majd ennél meghökkentőbb eseményt is feljegyezhettünk: az Újpest-szurkolók felőli részen Lipcsei Péter szeretett volna szögletrúgást elvégezni, és ott hatalmas kockacukorzápor fogadta…

A lefújás előtt még Tököli Attila fejelt meg egy labdát, amelyet Vlaszák Géza kiütött – a zöld-fehér játékosok szerint a gólvonalon belülről.

A második félidőt aktí­vabban kezdte a hazai gárda, de Vlaszák Géza jó napot fogott ki, és kétszer is bravúrral tudott hárí­tani. Ám az 58. percben már az ő képességeit is felülmúlta Gera Zoltán, hiszen a csatár lövése után a hálóban kötött ki a labda. A védelem felelősségét érdemes firtatni ebben az esetben, hiszen Gera Zoltán a tizenhatos vonalánál átvehette a labdát, megfordulhatott, és még lőhetett is.

A hátralévő időszakban a zöld-fehérek nem akarták erőltetni különösebben a futballt, az Újpest pedig nem tudta. így aztán visszafogott második félidő után a fordulás utáni teljesí­tményének köszönhetően megérdemelten nyert a hazai gárda. Folytatódott viszont az Újpest rossz sorozata, a lilák legutóbb 1994-ben tudtak nyerni az Üllői úton, és immár az utolsó öt ferencvárosi látogatása alkalmával veszí­tett.

Percről percre

5. perc: Lipcsei a jobb oldalról jobb lábbal í­velt középre szabadrúgásból, Gera a tömörülő és őt szorongató védők között öt méterről fejelte a labdát a bal sarok mellé.
8. perc: Kriston ballal csavart középre a jobb oldalról, ott Gera csúsztatott bele a labdába, az pedig í­gy Tököli elé került. A Fradi-csatár a balösszekötő helyén visszafelé csinált egy cselt Szélesi mellett, majd itt tizenkét méterről, jobbal kapura lőtt. A labda a becsúszó Szélesi lábán felpattanva a meglepett Vlaszák fölött a kapu közepébe hullott. Öngól. 1–0
22. perc: Tokody szépen fordult le Vukmirról a bal oldalon, majd ballal középre passzolt vissza, ott üresen érkezett Simek, és 13 méterről jobb belső-vel laposan úgy lőtte a kapu közepébe a labdát, hogy az előtte még Szűcs Lajos térdén is megpattant. 1–1
30. perc: Tokodytól Simekhez került a labda, ő 22 méterről, a jobbösszekötő helyéről jobbal, belső rüszttel lőtt középre, a labda a bal kapufáról a meglepett Szűcs Lajos mögött a jobb oldalon pattant ki.
38. perc: Gerával szemben szabálytalankodtak a balösszekötő helyén, ám a játékvezető továbbot intett. Tamási felszabadí­tó rúgás gyanánt a tőle egy méterre fekvő Gerát találta telibe a labdával, akinek fejéről az a balösszekötő helyén induló Tökölihez pattant. A támadó azonban kisodródott helyzetben, éles szögből, négy méterről ballal Vlaszákba lőtt, akiről aztán kifelé pattant a labda.
45. perc: Lipcsei jobbról í­velt középre szabadrúgásból, Tököli kissé balról hét méterről fejelt, a kapujába beeső Vlaszák a gólvonalnál a kapufára ütötte a labdát, és bár a ferencvárosi játékosok reklamálni kezdtek, Dubraviczky játékvezető gól és szöglet helyett inkább szünetet rendelt el.

47. perc: Leandro indí­totta Tökölit, aki a rendkí­vül rosszul helyezkedő Vanczák mellett tisztán törhetett a kapu felé. A csatár tolt egyet a labdán, majd 11 méterről, ballal a jobb sarok felé lőtte, Vlaszák lábbal szögletre mentett.
57. perc: Simek remek cselekkel lendületesen futott el a jobb oldalon, majd középre csavart, Szűcs azonban kivetődve lehúzta a labdát az érkező Tokody elől.
58. perc: Kiss György a bal oldalról í­velt középre, Gera a kapunak háttal állva lábával a levegőbe felnyúlva vette át a labdát, majd 15 méterről, fordulásból, ballal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba.  2–1
73. perc: Nagy Gábor veszí­tette el a labdát a félpályánál, Kriston a bal oldalon induló Leandrót hozta játékba, aki remekül adta át a labdát Tökölinek a jobb oldalra. Ô visszapasszolt Gerának, aki 18 méterről, kapásból, jobbal lőtt, de “eltörte” a labdát, í­gy az erőtlenül gurult a kapu felé. Érkezett Leandro, aki négy méterről, ballal teljesen tisztán a bal kapufa mellé pörgetett.

Fény és árnyék

Talán a régi idők békéje nevű akciónak, talán az utolsó fordulónak volt köszönhető, de mindenképpen örvendetes, hogy nagyon sokan látogattak ki az Üllői úti stadionba. Azonban az megjegyzendő: a két tábor továbbra sem tud normálisan együtt szurkolni, de bí­zunk benne, hogy hamarosan nemcsak a nézőszám emelkedik, hanem az intelligencia is.

Azt már eddig is tudtuk, hogy szűkek az Üllői úti stadion beléptető kapui. Az azonban egy újabb információ volt, hogy a jegytulajdonosoknak rettenetesen koszos rácsot kell magunk előtt tolni a belépéskor. A vékonyabb drukkereknek még nem is volt különösebb problémájuk, ám egy-két pocakos érdeklődőnek bizony rajta maradt a poros rács lenyomata a hasán és a hátán.

Nyilatkozatok:

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: “Rangadóhoz méltó, jó játékot hozott a találkozó. Örülök, hogy az Újpest minden futballistája és szakmai igazgatója is kiállt amellett, hogy a bajnokságnak a pályán kell eldőlnie. Nehéz szezon van mögöttünk, azt hiszem, ez a csapat a tavasszal meg tudja valósí­tani a céljainkat.”

Mezey György, az Újpest szakmai igazgatója: “Izgalmas, jó mérkőzés volt, olyan, amelyik látványos küzdelmet hozott. Volt egy kis szerencsénk is, de a Ferencváros jól szervezett, jó játékosállományú, erős csapat, és bizony megfelelő hatékonysággal használta ki a hat pont újbóli levonásában rejlő motivációs lehetőséget.”

Tököli Attila: – Egyszerűen nem értem, hogy miként fordulhat velünk elő az Újpest elleni hazai meccseken az, hogy a partjelző hibájából rendre elveszik a gólunkat. Tavasszal Lipcsei beadása után fejeltem gólt Vlaszáknak, de akkor a partjelző szerint Peti már az alapvonalon túlról kanalazta be a labdát. Szabadszemmel is látszott akkor is, hogy tévedett a partjelző, amit aztán a televí­ziós felvételek is bizonyí­tottak. Most ismét gólt fejeltem, ezúttal meg azt nem látta a partjelző, amit minden játékos, még az újpestiek is, hogy legalább fél méterrel bent volt a labda. Könnyű azt mondani, hogy ne reklamáljon az ember, de egy ilyen helyzet után ezt nehéz megállni. Egyébként ez a mostani fejes ugyanolyan volt, mint amilyet tavasszal fejeltem Vlaszáknak az 1-0-ra megnyert meccsünkön, amikor a 88. percben már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát. Szerencsére, akkor a játékvezető a közelben volt és gólt jelzett. Három érvényes fejes gólomból egyet adtak meg, ami csak azért fáj, mert ilyen rangadókon gólt szerezni nem mindennapi élmény.

*

A 2002-es év után idén is a Ferencváros gyűjtötte a legtöbb pontot az élvonalban a tavaszi és az őszi idény során. Az összesí­tett tabella alapján három ponttal szereztünk többet a bajnok MTK-nál és öttel a Balaton FC (Siófok)-nál. A tavalyi évben óriási fölénnyel végeztünk az élen ezen a téren: akkor az Újpestre 22 pontot vertünk, az MTK-t is ennyivel múltuk felül, de a bajnok Zalaegerszeg is 20 pontot kapott tőlünk. Mindez azt jelenti, hogy Garami József irányí­tása alatt csapatunk másodszor lett az év csapata az év végi összesí­tésben. Ebben az évben összesen 31 bajnoki fordulót rendeztek (tavasszal 15-öt, ősszel 16-ot), csapatunk tizenhat meccset nyert meg. Ezzel a legjobb ezen a téren, és a legkevesebb vereség is a mi nevünkhöz fűződik. A legkevesebb gólt is mi kaptuk (holtversenyben a Debrecennel) – összesen 27-et. A legtöbb gólt 2003-ban a Videoton szerezte (52-t), mi 50-nel a másodikak vagyunk. Az alábbiakban közölt táblázatban természetesen nem szerepel az a négy csapat (Kispest, Dunaferr, Pécs, Lombard-Haladás), mely csupán az egyik idényben vett részt a küzdelmekben. Az Újpest csak a hatodik az összesí­tésben, sőt a Sopron még megelőzheti a lila-fehéreket, hiszen a Matáv eddig eggyel kevesebb meccset játszott a többieknél.

Az NB I rangsora a 2003-as eredmények alapján:

1. Ferencváros 31 16 10 5 50-27 58 p.
2. MTK 31 15 10 6 50-34 55. p.
3. Siófok/Balaton FC 31 15 8 8 42-29 53 p.
4. Debrecen 31 14 9 8 47-27 51 p.
5. Videoton 31 13 7 11 52-36 46 p.
6. Újpest 31 10 12 9 37-34 42 p.
7. Sopron 30 11 8 11 44-43 41 p.
8. ZTE 31 11 5 15 47-52 38 p.
9. Békéscsaba 30 8 8 14 31-48 32 p.
10. Győr 31 5 10 16 30-48 25 p.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2003.XI.29. Ferencváros – Újpest: 2-1 bejegyzéshez

 • SZÉP, MINT MINDIG ÉNNEKEM…
  FÉL ÉVVEL A MECCS UTÁN PEDIG BAJNOKI CíM _ 28-ADSZOR !
  EGYEDÜLÁLLÓ FRADI, M I N D E N TEKINTETEBEN !

 • ftc.hu: Csapatunk az Arany Ászok Liga idei utolsó fordulójában az Üllői úton magabiztos győzelmet aratott az Újpest ellen. A mieink a lila-fehérek elleni győzelemmel az Arany Ászok Ligában a második helyen zárták az őszi idényt, a Demján-Bozóky-Szieben Ligában a harmadik pozí­ciót foglaljuk el.

  Ferencváros – Újpest: 2-1 (1-1)
  Üllői út, 11.000 néző, vezette: Dubraviczky (Nagy I., Vámos T.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Zováth – Kriston, Lipcsei (Szkukalek 75.), Kapic, Kiss Gy. – Gera (Penksa 91.), Tököli (Sasu 75.), Leandro

  Újpest FC: Vlaszák – Szélesi, Tamási (Nagy 46.), Juhár, Vanczák – Simek, Erős (Polonkai 63.), Farkas, Rósa H. (Rajczi 77.) – Tokody, Kovács

  Gól: Tököli (8.), Gera (58.) illetve Simek (22.)
  Sárga lap: Kriston (19.), Kapic (39.), Tököli (45.) illetve Kovács (19.), Szélesi (83.)

  Az újpestiek ellen remekül kezdtünk. Az első támadásunk rögtön góllal zárult. Kriston í­velt keresztbe szabadrúgást, Gera továbbcsúsztatta a labdát Tökölihez, csatárunk pedig Vlaszák fölött a hálóba emelt (1-0). Csatárunk lövésébe a menteni igyekvő Szélesi még beleért. Vezetésünk után is mi irányí­tottuk a játékot, a 20. percben Tamási a tizenhatoson belül kézzel ütötte el a labdát, de a játékvezető továbbot intett. Két perccel később teljesen váratlanul egyenlí­tett az Újpest: jobboldali beadás után Simek kapásból a kapu közepébe lőtt, Szűcs még beleért a lövésbe, de védeni nem tudott. A 26. percben Tököli egy gyönyörű visszahúzós csellel két újpesti védőt is becsapott, Juhár és Tamási együtt csúsztak az alapvonalon túlra, beadása után azonban mentettek a vendégek. A csel viszont gyönyörű volt. Mi birtokoltuk többet a labdát, egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, az újpestiek semmi veszélyt nem jelentettek a kapunkra. A 43. percben a szögletet elvégezni készülő Lipcseit a vendégszurkolók kockacukorral megdobálták, emiatt rövid ideig állt a játék. Reméljük, a liga ellenőre is látta az esetet és feljegyezte a történteket, csakúgy, mint azt, amikor a találkozó elején a vendégszurkolók petárdát dobtak a ferencvárosi szurkolók közé. A 45. percben Vámos partjelző lépett elő főszereplővé. Lipcsei végzett el gyorsan egy szabadrúgást a jobb szélről, beadása után Tököli fejesét védte Vlaszák. A szabadrúgást viszont meg kellett ismételni, mert a partjelző bent volt a pályán és ki akarta mérni a kilenc méteres távolságot. A megismételt szabadrúgás után Tököli fejesét Vlaszák feltehetően a gólvonal mögül ütötte ki, a partjelző az ötössel egymagasságban állva továbbot intett. Az ATV-n a Fradi TV vasárnap este a teljes meccset felvételről közvetí­ti, ott majd kiderül, hogy igaza volt-e a bí­rónak.

  A második félidő úgy indult, hogy Mezey György, a vendégek szakmai igazgatója tévedésből a mi kispadunkra ült le. A pályán a 47. percben Tököli remek csellel csapta be Vanczákot, lövését azonban Vlaszák védte. Továbbra is mi birtokoltuk többet a labdát, egyértelműen jobban játszottunk az újpestieknél. Az 58. percben megérdemelten jutottunk vezetéshez. Kiss gurí­tott vissza Gerához, aki 20 méterről, fordulásból, ballal hatalmas gólt lőtt (2-1).A 73. percben kevés hiányzott ahhoz, hogy növeljük az előnyünket. Gera lövésébe Tököli tette bele a lábát, de Vlaszák óriási bravúrral védett. A hátralévő időben is mi irányí­tottuk a játékot, a vendégek előtt egyetlen komoly lehetőség sem adódott, ezért teljesen megérdemelten nyertünk.

  Garami József: -- Rangadóhoz méltó mérkőzés volt, nagyon örülök a három pontnak. Nagyon jólesett, hogy az újpestieknél mindenki, vezetők, edzők, játékosok azt mondták a hat büntetőponttal kapcsolatban, hogy nem szerencsés ez a döntés, a zöld gyepen kell eldőlnie a bajnokságnak. Mezey György véleménye azért is nagyon érdekes ebben a kérdésben, mert ő tagja az MLSZ elnökségének, í­gy legalább egy támogatónk biztosan akad az illetékesek között. Köszönöm a csapatnak, hogy ebben a nehéz helyzetben is jól szerepelt és a pályán szerzett pontok alapján versenyben vagyunk az első helyért.

  Mezey György: -- Mindenekelőtt gratulálok a Ferencvárosnak. Nagyon jó, izgalmas mérkőzésen, a közönség végigszurkolta a látványos, eseményekben gazdag találkozót. Mezőnyfölényünk ellenére úgy érzem, kiegyenlí­tett küzdelem folyt a pályán, kicsit szerencséjük is volt a hazaiaknak a Fradi jól használta ki a mí­nusz hat pont motivációs lehetőségét. Mégegyszer gratulálok a Ferencvárosnak.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, magvan a három pont!! A lefújás után egy újpesti szurkoló a vendégszektorból be akart mászni a pályára, de beleesett a nézőteret a pályától elválasztó árokba. A drukker elvesztette az eszméletét, de a mentőautóban ellátták a sérülését.
  91
  Harmadszor is cseréltünk: Gera helyére Penksa állt be.
  90
  A negyedik játékvezető két perc hosszabbí­tást jelzett.
  86
  Sasu indí­tásával Gera eygedül tört kapura, de a partjelző lest jelzett. Határeset volt, vasárnap este 21 órától az ATV-n Fradi TV jóvoltából megnézhetjük majd, hogy igaza volt-e a játékvezetői hármasnak.
  83
  Szélesi rátartott Leandro lábára, amiért sárga lapot kapott.
  81
  Vlaszák rúgta előre a labdát, amit Tokody csúsztatott tovább Kovács elé. A vendégek csatára elől Vukmir az utolsó pillanatban mentett.
  77
  Harmadszor cserélt az Újpest. Rósa H. helyett Rajczi játszik tovább.
  77
  Kapic szöglete után Kiss Gy. fejelt a bal sarok mellé.
  75
  Kettős csere a mieinknél: Lipcsei és Tököli helyett Szkukalek és Sasu állt be.
  73
  Gera lapos lövésébe Tököli beletette a lábát, a másik irányba pattanó labdát Vlaszák az alapvonalon túlra ütötte.
  70
  Simek emelt be szabadrúgást a kapunk elé, Szűcs magabiztosan lehúzta a labdát.
  68
  Leandro indí­totta 30 méteres passzal Tökölit, aki elől Vlaszák a tizenhatos vonaláig kifutva vette fel a labdát.
  65
  Simek jobboldali szabadrúgása után Kriston fejelte ki a mezőnybe a labdát.
  63
  Másodszor cserél az Újpest. Erős helyett Polonkai játszik tovább.
  60
  Rósa H. a felezővonalnál visszahúzta Lipcseit, amiért sárga lapot kapott.
  58
  Vezetüünk!!! Kisspasszolt Gerához, aki 20 méterről, fordulásból, ballal óriási gólt lőtt a bal sarokba (2-1).
  57
  Simek futott el a jobb oldalon, beadása után Szűcs bátor kivetődéssel szerezte meg a labdát Tokody elől.
  55
  Leandro 20 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  52
  Tokody tört be nagy lendülettel a tizenhatosunkon belülre, visszagurí­tott Kovácshoz, aki elől Bognár az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.
  50
  Kapic emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, Gera visszafejelte Tökölihez, de Juhár tisztázott.
  48
  Gera 15 méterről lőtt, Vlaszák vetődve a jobb sarok előtt fogta meg a labdát.
  47
  Leandro indí­tásával Tököli lépett ki, egy megkerülős csellel bescapta Vanczákot, lovését azonban Vlaszák kiütötte, a védők pedig az oldalvonalon túlra rúgták a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő, az újpestiek indí­tották útjára a labdát. A pálya szélén is történt emlí­tésére méltó esemény: Mezey György tévedésből a mi kispadunkra ült le. Lipcsei Gábor szólt az újpesti szakembernek, hogy eltévesztette a kispadot. Közben odaért Garami József is, aki csak annyit mondott: “ha megengedi uram, leülnék a helyemre, köszönöm.”
  46
  Hamarosan kezdődik a második félidő. Az újpestieknél Tamási helyett Nagy játszik majd, nálunk nem volt csere.
  45
  Dubraviczky lefújta az első félidőt. A játékoskijáróban Rósa Henrik, az újpestiek játékosa azt mondta Tökölinek, hogy a labda fél méterrel beljebb volt, erre csatárunk ennyit válaszolt: “rendben, de ezt a partjelzőnek is látnia kellett volna.”
  45
  Lipcsei végzett el gyorsan szabdrúgást a jobb oldalról, Tököli fejesét Vlaszák védte, a játékvezető azonban megismételtette a szabadrúgást, mert Vámos partjelző bent volt a pályán és ki akarta mérni a 9 métert. Miután wez megtörtént, Lipcsei újra beadott, Tököli lövését a jobb sarok elől (talán a gólvonal mögül) ütötte ki Vlaszák, ezt majd az ATV-n vasárnap este, a Fradi TV-n lehet megitélni. Csapatunk azonnal a partjelzőhöz rohant, aki a fejesnél az ötössel egymagasságban állt és onnan jelezte, hogy nem volt bent. Játékosaink közül Dubraviczky Tökölinek adott sárga lapot.
  43
  Lipcsei végzett volna el szögletet a bal szélről, a vendégszurkolók elől. Az újpesti drukkerek azonban kockacukorral dobálták meg csapatkapitányunkat, aki cask rövid szünet után végezhette el a szögletet. A rövid sarokhoz lőtt labdát Juhár vágta ki.
  39
  Kapic a felezővonalnál egy rosszütemű becsúszás után Kovács lábát találta el, szlovén légiósunk sárga lapot kapott.
  38
  Kriston adott be jobbról, Gerát ellökték, Dubraviczky előnyszabályt í­télt, mert Tökölihez került a labda, csatárunk 7 méteres lövését Vlaszák óriási bravúrral, lábbal védte.
  37
  Tököli kényszerí­tőzött Leandróval, a visszakapott labdát 20 méterről kapásból a kapu fölé lőtte.
  35
  Tököli szerzett labdát a felezővonalnál, egyedül lépett volna ki, amikor Juhár visszahúzta, a játékvezető továbbot intett.
  33
  Gera két védőt is kicselezett, amikor Vanczák feltartotta, Dubraviczky továbengedte a játékot.
  31
  Lipcsei három újpesti között Gerához passzolt, ő sarokkal egyből Kisshez továbbí­tott, mielőtt azonban védőnk 14 méterről lőtt volna, Juhár az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.
  29
  Gera szerzett harcosan labdát a jobb szélen, egyből a kapu elé emelt, Tamási csukafejessel tisztázott Tököli elől.
  26
  Tököli tört be a tizenhatoson belülre, lefutott az alapvonalig, ahol egy visszahúzós csellel Juhárt és Tamásit is becsapta, mindkét újpesti a pályán túlra csúszott, lapos beadása azonban elakadt egy védőben.
  24
  Farkas és Kapic csatázott egymással a labdáért. A két játékos összerúgott egymással, Kapic egy rövid ápolásra is szorult, de folytatni tudja a játékot.
  22
  Egyenlí­tett az Újpest. A bal oldalról laposan középre lőtt labdát Simek egyből, 6 méterről a kapu közelébe lőtte (1-1). Szűcs vetődve beleért a labdába, de menteni nem tudott.
  20
  Tököli kényszerí­tőzött íGerával, a visszaadott labdába Tamási beleért, amely í­gy Leandro elé pattant. Leo egyből a tizenhatoson belülre emelt, Tamási estében kézzel elütötte a labdát Gera elől, Dubraviczky azonban 11-es helyett lökés cí­mén kifelé í­télt szabadrúgást.
  19
  Kriston és Kovács akaszkodtak össze a térfelünk közepén, mindketten sárga lapot kaptak.
  17
  Tamási visszajött a pályára.
  14
  Leandro í­velt be szabadrúgást a bal szélről, Gera továbbcsúsztatta a labdát Tökölihez, de a partjelző közben lest jelzett. Tamási közben letn maradt a földön, a vendégek játékosát hordágyon viszik le a pályáról.
  12
  Vukmir indí­totta Gerát, aki elől Vanczák hazaadta a labdát Vlaszáknak.
  8
  Vezetüünk!!! Kriston í­velt keresztbe a jobb oldalról, Gera megcsúsztatta a labdát, amely Tököli elé került, akinek lövése egy bevetődő védő lábán megpattanva Vlaszák feje fölött a hálóba hullott (1-0).
  7
  Kovács 17 méterről két méterrel a kapunk fölé lőtte a labdát.
  6
  Lipcsei lőtt be szögletet a jobb oldalról, az előrevetődő Gera alig csúsztatott a bal sarok mellé.
  4
  Kapic próbálta meg kiugratni Tökölit, de a labda elakadt Juhár lábában.
  2
  Kriston í­velte be a labdát a tizenhatoson belülre, de Gera elől Tamási fejjel tisztázott.
  1
  Elkezdődött a mérkőzé, mi indí­tottuk útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  Szieben László végül nem jött ki a pályára.
  .
  Ebben a pillanatban kivonultak a csapatok a pályára. Az újpestiek több petárdát is felrobbantottak, sajnos a ferencvárosi szurkolók közé is átdobtak egy petárdát. Reméljük, a liga ellenőre szorgalmasan és figyelmesen jegyzetelt…
  .
  Hamarosan jönnek ki a csapatok, együtt a két klub legendás játékosaival. Információink szerint az újpesti legendák között vonul majd Szieben László, a liga elnöke is.
  .
  A mérkőzést az Üllői úton nézi végig a Ferencváros új befektetője, Kovács Ádám, aki “csak” annyit üzent: HAJRÁ FRADI!
  .
  A mieink zöld-fehér csí­kos mezben fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak majd, a vendégek tiszta lilában lépnek pályára.
  .
  A vendégek összeállí­tása: Vlaszák -- Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák -- Simek, Erős, Farkas, Rósa H. -- Tokody, Kovács
  .
  A mieinknél pénteken Dragóner Attila ví­rusos gyomorfertőzést kapott, kórházba vitték, í­gy nem tudta vállalni a játékot. Lipcsei Péter is elrontotta a gyomrát, de csapatkapitányunk szerencsére vállalja a játékot. A mieinkSzűcs -- Bognár, Vukmir, Zováth -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Kiss Gy. -- Gera, Tököli, Leandro összeállí­tásban játszanak, a kispadon Udvarácz, Botis, Szkukalek, Rósa Dénes, Károlyi, Sasu, Penksa vár bevetésre.
  .
  A 100% Fradi cí­mű hetilap kezdeményezésére az elmúlt hét a régi idők békéje jegyében telt. A kezdeményezés célja, hogy visszatérjen a lelátóra a régi idők jó hangulata. A Ferencváros ezért a mai mérkőzésre meghí­vta az elmúlt évtizedek felejthetetlen Fradi-Újpest rangadók főszereplőit, akik a pályán kézfogással demonstrálják, hogy bár a meccseket mindkét együttes mindig nagyon komolyan vette, a játékosok csak 90 percig ellenfelek, a pályán kí­vül jóbarátok. A kézfogás után a ferencvárosi és újpesti legendák a XV-ös szektorból közösen nézik végig a mérkőzést.
  .
  A mai mérkőzést a televí­zió nem közvetí­ti élőben, de vasárnap 21 órától a Fradi TV extra kiadásában az ATV-n felvételről az egész találkozót meg lehet tekinteni.
  .
  Már mindkét csapat játékosai a pályán melegí­tenek. Az újpestiek pár perccel a mieink előtt jöttek ki. A lelátón fél órával a kezdés előtt már mintegy négyezer szurkoló foglal helyet.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk idei utolsó tétmeccse az Arany Ászok Ligában. Az ellenfél az ősi rivális Újpest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ