2003.XI.29. Ferencváros – Újpest: 2-1

3 hozzászólás a(z) 2003.XI.29. Ferencváros – Újpest: 2-1 bejegyzéshez

 • SZÉP, MINT MINDIG ÉNNEKEM…
  FÉL ÉVVEL A MECCS UTÁN PEDIG BAJNOKI CíM _ 28-ADSZOR !
  EGYEDÜLÁLLÓ FRADI, M I N D E N TEKINTETEBEN !

 • ftc.hu: Csapatunk az Arany Ászok Liga idei utolsó fordulójában az Üllői úton magabiztos győzelmet aratott az Újpest ellen. A mieink a lila-fehérek elleni győzelemmel az Arany Ászok Ligában a második helyen zárták az őszi idényt, a Demján-Bozóky-Szieben Ligában a harmadik pozí­ciót foglaljuk el.

  Ferencváros – Újpest: 2-1 (1-1)
  Üllői út, 11.000 néző, vezette: Dubraviczky (Nagy I., Vámos T.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Zováth – Kriston, Lipcsei (Szkukalek 75.), Kapic, Kiss Gy. – Gera (Penksa 91.), Tököli (Sasu 75.), Leandro

  Újpest FC: Vlaszák – Szélesi, Tamási (Nagy 46.), Juhár, Vanczák – Simek, Erős (Polonkai 63.), Farkas, Rósa H. (Rajczi 77.) – Tokody, Kovács

  Gól: Tököli (8.), Gera (58.) illetve Simek (22.)
  Sárga lap: Kriston (19.), Kapic (39.), Tököli (45.) illetve Kovács (19.), Szélesi (83.)

  Az újpestiek ellen remekül kezdtünk. Az első támadásunk rögtön góllal zárult. Kriston í­velt keresztbe szabadrúgást, Gera továbbcsúsztatta a labdát Tökölihez, csatárunk pedig Vlaszák fölött a hálóba emelt (1-0). Csatárunk lövésébe a menteni igyekvő Szélesi még beleért. Vezetésünk után is mi irányí­tottuk a játékot, a 20. percben Tamási a tizenhatoson belül kézzel ütötte el a labdát, de a játékvezető továbbot intett. Két perccel később teljesen váratlanul egyenlí­tett az Újpest: jobboldali beadás után Simek kapásból a kapu közepébe lőtt, Szűcs még beleért a lövésbe, de védeni nem tudott. A 26. percben Tököli egy gyönyörű visszahúzós csellel két újpesti védőt is becsapott, Juhár és Tamási együtt csúsztak az alapvonalon túlra, beadása után azonban mentettek a vendégek. A csel viszont gyönyörű volt. Mi birtokoltuk többet a labdát, egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, az újpestiek semmi veszélyt nem jelentettek a kapunkra. A 43. percben a szögletet elvégezni készülő Lipcseit a vendégszurkolók kockacukorral megdobálták, emiatt rövid ideig állt a játék. Reméljük, a liga ellenőre is látta az esetet és feljegyezte a történteket, csakúgy, mint azt, amikor a találkozó elején a vendégszurkolók petárdát dobtak a ferencvárosi szurkolók közé. A 45. percben Vámos partjelző lépett elő főszereplővé. Lipcsei végzett el gyorsan egy szabadrúgást a jobb szélről, beadása után Tököli fejesét védte Vlaszák. A szabadrúgást viszont meg kellett ismételni, mert a partjelző bent volt a pályán és ki akarta mérni a kilenc méteres távolságot. A megismételt szabadrúgás után Tököli fejesét Vlaszák feltehetően a gólvonal mögül ütötte ki, a partjelző az ötössel egymagasságban állva továbbot intett. Az ATV-n a Fradi TV vasárnap este a teljes meccset felvételről közvetí­ti, ott majd kiderül, hogy igaza volt-e a bí­rónak.

  A második félidő úgy indult, hogy Mezey György, a vendégek szakmai igazgatója tévedésből a mi kispadunkra ült le. A pályán a 47. percben Tököli remek csellel csapta be Vanczákot, lövését azonban Vlaszák védte. Továbbra is mi birtokoltuk többet a labdát, egyértelműen jobban játszottunk az újpestieknél. Az 58. percben megérdemelten jutottunk vezetéshez. Kiss gurí­tott vissza Gerához, aki 20 méterről, fordulásból, ballal hatalmas gólt lőtt (2-1).A 73. percben kevés hiányzott ahhoz, hogy növeljük az előnyünket. Gera lövésébe Tököli tette bele a lábát, de Vlaszák óriási bravúrral védett. A hátralévő időben is mi irányí­tottuk a játékot, a vendégek előtt egyetlen komoly lehetőség sem adódott, ezért teljesen megérdemelten nyertünk.

  Garami József: -- Rangadóhoz méltó mérkőzés volt, nagyon örülök a három pontnak. Nagyon jólesett, hogy az újpestieknél mindenki, vezetők, edzők, játékosok azt mondták a hat büntetőponttal kapcsolatban, hogy nem szerencsés ez a döntés, a zöld gyepen kell eldőlnie a bajnokságnak. Mezey György véleménye azért is nagyon érdekes ebben a kérdésben, mert ő tagja az MLSZ elnökségének, í­gy legalább egy támogatónk biztosan akad az illetékesek között. Köszönöm a csapatnak, hogy ebben a nehéz helyzetben is jól szerepelt és a pályán szerzett pontok alapján versenyben vagyunk az első helyért.

  Mezey György: -- Mindenekelőtt gratulálok a Ferencvárosnak. Nagyon jó, izgalmas mérkőzésen, a közönség végigszurkolta a látványos, eseményekben gazdag találkozót. Mezőnyfölényünk ellenére úgy érzem, kiegyenlí­tett küzdelem folyt a pályán, kicsit szerencséjük is volt a hazaiaknak a Fradi jól használta ki a mí­nusz hat pont motivációs lehetőségét. Mégegyszer gratulálok a Ferencvárosnak.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, magvan a három pont!! A lefújás után egy újpesti szurkoló a vendégszektorból be akart mászni a pályára, de beleesett a nézőteret a pályától elválasztó árokba. A drukker elvesztette az eszméletét, de a mentőautóban ellátták a sérülését.
  91
  Harmadszor is cseréltünk: Gera helyére Penksa állt be.
  90
  A negyedik játékvezető két perc hosszabbí­tást jelzett.
  86
  Sasu indí­tásával Gera eygedül tört kapura, de a partjelző lest jelzett. Határeset volt, vasárnap este 21 órától az ATV-n Fradi TV jóvoltából megnézhetjük majd, hogy igaza volt-e a játékvezetői hármasnak.
  83
  Szélesi rátartott Leandro lábára, amiért sárga lapot kapott.
  81
  Vlaszák rúgta előre a labdát, amit Tokody csúsztatott tovább Kovács elé. A vendégek csatára elől Vukmir az utolsó pillanatban mentett.
  77
  Harmadszor cserélt az Újpest. Rósa H. helyett Rajczi játszik tovább.
  77
  Kapic szöglete után Kiss Gy. fejelt a bal sarok mellé.
  75
  Kettős csere a mieinknél: Lipcsei és Tököli helyett Szkukalek és Sasu állt be.
  73
  Gera lapos lövésébe Tököli beletette a lábát, a másik irányba pattanó labdát Vlaszák az alapvonalon túlra ütötte.
  70
  Simek emelt be szabadrúgást a kapunk elé, Szűcs magabiztosan lehúzta a labdát.
  68
  Leandro indí­totta 30 méteres passzal Tökölit, aki elől Vlaszák a tizenhatos vonaláig kifutva vette fel a labdát.
  65
  Simek jobboldali szabadrúgása után Kriston fejelte ki a mezőnybe a labdát.
  63
  Másodszor cserél az Újpest. Erős helyett Polonkai játszik tovább.
  60
  Rósa H. a felezővonalnál visszahúzta Lipcseit, amiért sárga lapot kapott.
  58
  Vezetüünk!!! Kisspasszolt Gerához, aki 20 méterről, fordulásból, ballal óriási gólt lőtt a bal sarokba (2-1).
  57
  Simek futott el a jobb oldalon, beadása után Szűcs bátor kivetődéssel szerezte meg a labdát Tokody elől.
  55
  Leandro 20 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  52
  Tokody tört be nagy lendülettel a tizenhatosunkon belülre, visszagurí­tott Kovácshoz, aki elől Bognár az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.
  50
  Kapic emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, Gera visszafejelte Tökölihez, de Juhár tisztázott.
  48
  Gera 15 méterről lőtt, Vlaszák vetődve a jobb sarok előtt fogta meg a labdát.
  47
  Leandro indí­tásával Tököli lépett ki, egy megkerülős csellel bescapta Vanczákot, lovését azonban Vlaszák kiütötte, a védők pedig az oldalvonalon túlra rúgták a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő, az újpestiek indí­tották útjára a labdát. A pálya szélén is történt emlí­tésére méltó esemény: Mezey György tévedésből a mi kispadunkra ült le. Lipcsei Gábor szólt az újpesti szakembernek, hogy eltévesztette a kispadot. Közben odaért Garami József is, aki csak annyit mondott: “ha megengedi uram, leülnék a helyemre, köszönöm.”
  46
  Hamarosan kezdődik a második félidő. Az újpestieknél Tamási helyett Nagy játszik majd, nálunk nem volt csere.
  45
  Dubraviczky lefújta az első félidőt. A játékoskijáróban Rósa Henrik, az újpestiek játékosa azt mondta Tökölinek, hogy a labda fél méterrel beljebb volt, erre csatárunk ennyit válaszolt: “rendben, de ezt a partjelzőnek is látnia kellett volna.”
  45
  Lipcsei végzett el gyorsan szabdrúgást a jobb oldalról, Tököli fejesét Vlaszák védte, a játékvezető azonban megismételtette a szabadrúgást, mert Vámos partjelző bent volt a pályán és ki akarta mérni a 9 métert. Miután wez megtörtént, Lipcsei újra beadott, Tököli lövését a jobb sarok elől (talán a gólvonal mögül) ütötte ki Vlaszák, ezt majd az ATV-n vasárnap este, a Fradi TV-n lehet megitélni. Csapatunk azonnal a partjelzőhöz rohant, aki a fejesnél az ötössel egymagasságban állt és onnan jelezte, hogy nem volt bent. Játékosaink közül Dubraviczky Tökölinek adott sárga lapot.
  43
  Lipcsei végzett volna el szögletet a bal szélről, a vendégszurkolók elől. Az újpesti drukkerek azonban kockacukorral dobálták meg csapatkapitányunkat, aki cask rövid szünet után végezhette el a szögletet. A rövid sarokhoz lőtt labdát Juhár vágta ki.
  39
  Kapic a felezővonalnál egy rosszütemű becsúszás után Kovács lábát találta el, szlovén légiósunk sárga lapot kapott.
  38
  Kriston adott be jobbról, Gerát ellökték, Dubraviczky előnyszabályt í­télt, mert Tökölihez került a labda, csatárunk 7 méteres lövését Vlaszák óriási bravúrral, lábbal védte.
  37
  Tököli kényszerí­tőzött Leandróval, a visszakapott labdát 20 méterről kapásból a kapu fölé lőtte.
  35
  Tököli szerzett labdát a felezővonalnál, egyedül lépett volna ki, amikor Juhár visszahúzta, a játékvezető továbbot intett.
  33
  Gera két védőt is kicselezett, amikor Vanczák feltartotta, Dubraviczky továbengedte a játékot.
  31
  Lipcsei három újpesti között Gerához passzolt, ő sarokkal egyből Kisshez továbbí­tott, mielőtt azonban védőnk 14 méterről lőtt volna, Juhár az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.
  29
  Gera szerzett harcosan labdát a jobb szélen, egyből a kapu elé emelt, Tamási csukafejessel tisztázott Tököli elől.
  26
  Tököli tört be a tizenhatoson belülre, lefutott az alapvonalig, ahol egy visszahúzós csellel Juhárt és Tamásit is becsapta, mindkét újpesti a pályán túlra csúszott, lapos beadása azonban elakadt egy védőben.
  24
  Farkas és Kapic csatázott egymással a labdáért. A két játékos összerúgott egymással, Kapic egy rövid ápolásra is szorult, de folytatni tudja a játékot.
  22
  Egyenlí­tett az Újpest. A bal oldalról laposan középre lőtt labdát Simek egyből, 6 méterről a kapu közelébe lőtte (1-1). Szűcs vetődve beleért a labdába, de menteni nem tudott.
  20
  Tököli kényszerí­tőzött íGerával, a visszaadott labdába Tamási beleért, amely í­gy Leandro elé pattant. Leo egyből a tizenhatoson belülre emelt, Tamási estében kézzel elütötte a labdát Gera elől, Dubraviczky azonban 11-es helyett lökés cí­mén kifelé í­télt szabadrúgást.
  19
  Kriston és Kovács akaszkodtak össze a térfelünk közepén, mindketten sárga lapot kaptak.
  17
  Tamási visszajött a pályára.
  14
  Leandro í­velt be szabadrúgást a bal szélről, Gera továbbcsúsztatta a labdát Tökölihez, de a partjelző közben lest jelzett. Tamási közben letn maradt a földön, a vendégek játékosát hordágyon viszik le a pályáról.
  12
  Vukmir indí­totta Gerát, aki elől Vanczák hazaadta a labdát Vlaszáknak.
  8
  Vezetüünk!!! Kriston í­velt keresztbe a jobb oldalról, Gera megcsúsztatta a labdát, amely Tököli elé került, akinek lövése egy bevetődő védő lábán megpattanva Vlaszák feje fölött a hálóba hullott (1-0).
  7
  Kovács 17 méterről két méterrel a kapunk fölé lőtte a labdát.
  6
  Lipcsei lőtt be szögletet a jobb oldalról, az előrevetődő Gera alig csúsztatott a bal sarok mellé.
  4
  Kapic próbálta meg kiugratni Tökölit, de a labda elakadt Juhár lábában.
  2
  Kriston í­velte be a labdát a tizenhatoson belülre, de Gera elől Tamási fejjel tisztázott.
  1
  Elkezdődött a mérkőzé, mi indí­tottuk útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  Szieben László végül nem jött ki a pályára.
  .
  Ebben a pillanatban kivonultak a csapatok a pályára. Az újpestiek több petárdát is felrobbantottak, sajnos a ferencvárosi szurkolók közé is átdobtak egy petárdát. Reméljük, a liga ellenőre szorgalmasan és figyelmesen jegyzetelt…
  .
  Hamarosan jönnek ki a csapatok, együtt a két klub legendás játékosaival. Információink szerint az újpesti legendák között vonul majd Szieben László, a liga elnöke is.
  .
  A mérkőzést az Üllői úton nézi végig a Ferencváros új befektetője, Kovács Ádám, aki “csak” annyit üzent: HAJRÁ FRADI!
  .
  A mieink zöld-fehér csí­kos mezben fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak majd, a vendégek tiszta lilában lépnek pályára.
  .
  A vendégek összeállí­tása: Vlaszák -- Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák -- Simek, Erős, Farkas, Rósa H. -- Tokody, Kovács
  .
  A mieinknél pénteken Dragóner Attila ví­rusos gyomorfertőzést kapott, kórházba vitték, í­gy nem tudta vállalni a játékot. Lipcsei Péter is elrontotta a gyomrát, de csapatkapitányunk szerencsére vállalja a játékot. A mieinkSzűcs -- Bognár, Vukmir, Zováth -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Kiss Gy. -- Gera, Tököli, Leandro összeállí­tásban játszanak, a kispadon Udvarácz, Botis, Szkukalek, Rósa Dénes, Károlyi, Sasu, Penksa vár bevetésre.
  .
  A 100% Fradi cí­mű hetilap kezdeményezésére az elmúlt hét a régi idők békéje jegyében telt. A kezdeményezés célja, hogy visszatérjen a lelátóra a régi idők jó hangulata. A Ferencváros ezért a mai mérkőzésre meghí­vta az elmúlt évtizedek felejthetetlen Fradi-Újpest rangadók főszereplőit, akik a pályán kézfogással demonstrálják, hogy bár a meccseket mindkét együttes mindig nagyon komolyan vette, a játékosok csak 90 percig ellenfelek, a pályán kí­vül jóbarátok. A kézfogás után a ferencvárosi és újpesti legendák a XV-ös szektorból közösen nézik végig a mérkőzést.
  .
  A mai mérkőzést a televí­zió nem közvetí­ti élőben, de vasárnap 21 órától a Fradi TV extra kiadásában az ATV-n felvételről az egész találkozót meg lehet tekinteni.
  .
  Már mindkét csapat játékosai a pályán melegí­tenek. Az újpestiek pár perccel a mieink előtt jöttek ki. A lelátón fél órával a kezdés előtt már mintegy négyezer szurkoló foglal helyet.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk idei utolsó tétmeccse az Arany Ászok Ligában. Az ellenfél az ősi rivális Újpest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső