2004.II.10. Ferencváros – Slovan Bratislava: 2-0

20040210-tokoli

Fradi–Slovan: már nincs harag

Kedden kilenc élvonalbeli csapat is pályára lépett az edzőmeccseken, igencsak felemás eredménysorral. A legnagyobb érdeklődés a Ferencváros mérkőzését kí­sérte, hiszen a zöld-fehérek egy régi nagy ellenféllel, a Slovan Bratislavával játszottak. A Fradi-szurkolók még emlékeznek arra az 1992-es meccsre, amikor a csapatot a pályán, a nézőket a lelátón verték meg a szlovákok. Azóta egyszer már találkozott edzőmeccsen a két csapat, akkor a Ferencváros legyőzte a Slovant.

A pozsonyi csapat lett a Fradi ellenfele az 1992-es BEK-sorozatban, és az első mérkőzést 4–1-re nyerték a szlovákok. Fájt, fájt ez a sima vereség, de még jobban fájtak a gumibotütések, hiszen a pozsonyi rendőrök (sőt, fekete maszkba bújt kommandósok) egyszer csak megindultak a Fradi-tábor felé, negyedórán keresztül vertek mindenkit, akin zöld szí­nű mez feszült. A visszavágó gól nélküli döntetlennel zárult, de sokkal nagyobb sikerként könyvelhette el mindenki, hogy a nézőtéri reváns elmaradt – igaz, egyetlen pozsonyi drukker érkezett az Üllői útra… Azóta már játszott egymással a Slovan és a Fradi, a régi nagy ellentét is kezd mérséklődni, de az biztos, hogy ez a párosí­tás mindig is pikáns lesz. A keddi meccsen viszont három rendőr is elegendő volt biztosí­tásnak, hiszen senki sem szidta a vendégeket.

Gera Zoltán után Szűcs Lajost is ágynak döntötte az influenza, a válogatott kapus ezért nem is lehetett ott a mérkőzésen. Szűcs és Gera nélkül sem kellett vereségtől tartaniuk a ferencvárosiaknak, és nemcsak azért, mert a Slovan jelenleg a szlovák bajnokság utolsó helyén áll, hanem azért is, mert egyre jobb formába lendül a Fradi, na meg Tököli Attila is. Tököli ebben az évben kedden játszotta harmadik mérkőzését, s már hat gólnál tart. Két argentin játékos is bemutatkozott a Slovan ellen, Emanuel Ruiz és Jose Galvan egyaránt a nagy hí­rű Boca Juniorsban nevelkedett. Ruiz 26 éves támadó, aki játszott már a görög AEK Athénban is. Galvan 23 éves középpályás, korábban az amerikai Metro Stars együttesét erősí­tette. De van még egy harmadik argentin is, a fiatal Pablo Dufo – a 21 éves védekező középpályás viszont nem lépett pályára a Slovan ellen. Hogy mi lesz a dél-amerikaiak sorsa, még nem tudni, Pintér Attila egyelőre teszteli őket.

Ferencváros – Slovan Bratislava: 2-0 (2-0)
Üllői út, 1.000 néző, vezette: Szőts

Ferencváros: Udvarácz -– Vukmir (Botis 80.), Dragóner, Gyepes (Kriston 46.), Kiss Gy. (Szkukalek 63.) -– Kapic, Somorjai (Zováth 46.) -– Rósa D. (Károlyi S. 80.), Lipcsei (Ruiz 71.), Leandro (Galvan 46.) -– Tököli (Sasu 60.)

Slovan Bratislava: Kiss – Vojtisek, Slahor (Hrotar 65.), Bukvic (Takác 63.), Ducky (Sloboda 63.) – Pecko, Pecalka, Hornyák, Bednár – Bakrac, Onofrej

Gól: Tököli (12., 24. – 11-esből)

Doffo, Galvan és Ruiz

Doffo, Galvan és Ruiz

Az első perctől magunkhoz ragadtuk az irányí­tást. Pintér Attila azt kérte a játékosoktól, hogy próbálják meg a szabad területekre, a védők mögé bejátszani a labdákat. Ezt sikerült is megvalósí­tanunk, Tököli rendre befutott a védőfal mögé, ahova egymásután érkeztek a pontos indí­tások, sajnos a partjelző az esetek 90 százalékában tévesen lesen állí­totta meg a támadásainkat. Ennek ellenére az első 30 percben megnyugtató kétgólos előnyre tettünk szert. Tököli a 12. percben egy remek kiugratás után, a kapust is kicselezve talált a hálóba. A 24. percben Tököli megint kicselezte a szlovákok kapusát, aki ekkor elhúzta támadónk lábát, a büntetőt azonban csatárunk higgadtan értékesí­tette. Tököli mellett az első félidőben a két szélen rengeteget dolgozó Rósa és Leandro nyújtott kiemelkedő teljesí­tményt. Rajtuk kí­vül Lipcsei játszott nagyon jól, aki rengeteg labdát gyűjtött össze és kitűnő indí­tásokkal szöktette Rósát, illetve Leandrót. A Slovan az első játékrészben csak két szögletig jutott.

A második 45 perc elején egy felsőkapufát lőttek a szlovákok, a későbbiekben azonban nem jelentettek komoly veszélyt a kapunkra. A sok csere következtében a mi játékunk sem volt már olyan folyamatos, mint az első félidőben. A hajrában a fáradó Slovan ellen több helyzetet is kidolgoztunk, újabb gól azonban már nem esett.

A mieink a három nap alatt öt gólt szerző Tököli vezérletével magabiztos győzelmet arattak és legközelebb csütörtökön a szintén szlovák elsőosztályú Matador Púchov gárdájával találkoznak.

NS-20040211-04-20040210

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

  • 90
    Vége a mérkőzésnek.
    88
    Sasu remek ütemben passzolt Károlyihoz, aki futtából, kapásból, 12 méterről a kapu fölé lőtt.
    84
    Kapic végzett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról. Beí­velése után Dragóner 8 méteres fejesét védte Kiss.
    82
    Kriston futott el a jobb szélen, jól adott középre, Sasu középről, 10 méterről kapásból a kapu fölé lőtt.
    80
    Kettős csere nálunk. Vukmir és Rósa helyett Botis és Károlyi állt be.
    77
    Szkukalek futott el a bal szélen, egy visszahúzós csellel becsapta ellenfelét, majd laposan középre lőtte a labdát, amely azonban elakadt a jó ütemben keresztező Vojtisekben.
    71
    Újabb csere a mieinknél. Lipcsei helyett Ruiz állt be.
    68
    Rósa húzott el a jobb szélen, egy lövőcsellel becsapta emberét, majd 16 méterről lőtt, de a labda levágódott egy védőről.
    65
    Újabb szlovák csere. Slahor helyett Hrotar állt be.
    63
    Cserék mindkét oldalon: nálunk Kiss Gy. helyére Szkukalek állt be, a Slovannál Bukvic helyett Takac, Ducky helyett pedig Sloboda folytatja a játékot.
    60
    Csere a mieinknél. Tököli helyett Sasu lépett pályára. A pályáról lejövő csatárunkat vastaps kí­sérte az öltözőbe.
    56
    Tököli ezúttal úgy ugrott ki, hogy az átadás pillanatában még egy méterrel a védő előtt állt, ennek ellenére a partjelző megint felemelte a zászlót.
    54
    Úgy tűnik a másik partjelzővel sincs szerencsénk. Megint Tököli lépett ki egyedül, de az asszisztens tévesen lest jelzett.
    48
    Bukvic tört előre nagy lendülettel és 14 méterről a felső lécet találta el.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Nálunk három csere is volt: Somorjai helyett Kriston, Gyepes helyett Zováth és Leandro helyett Galvan játszik.
    45
    Vége az első félidőnek.
    44
    Megint Tököli lépett ki a védők közül, a partjelző ismét tévesen jelzett lest, csatárunk pedig mérgében a lelátóra rúgta a labdát.
    44
    Leandro indí­tásával Tököli lépett ki, a partjelző ezúttal továbbot intett, amit a szurkolók gúnyos tapssal fogadtak, a Slovan kapusa azonban lábbal tisztázott csatárunk elől.
    42
    A partjelző ismét tévesen állí­totta meg lesen Leandrót.
    39
    Gyepes ugratta ki a bal szélen Leandrót, a partjelző ismét tévesen jelzett lest.
    36
    Bukvic végzett el szabdrúgást 30 méterre a kapunktól. A Slovan játékosa egy méterrel a kapunk fölé bombázott.
    32
    Tököli megszerezte harmadik gólját, melyet azonban a játékvezető lesnek látott.
    Somorjai térfelünk közepéről kitűnő labdával indí­totta Rósát, aki középre játszott az érkező Tökölihez, támadónk egy leheletfinom cselt követően a jobb felső sarokba emelt. A játékvezető azonban meglepetésre les cí­mén érvénytelení­tette a gólt.
    31
    Vukmir egy szép csel után szöktette a jobb szélen elfutó Rósát. Rósa egy visszahúzós csel után -- miközben mindenki beadást várt -- a rövid sarkot célozta meg, de a labda az oldalhálóba vágódott.
    29
    Slahor tört előre nagy lendülettel, Dragóner kitűnő ütemű becsúszással szerelte, a labda azonban Ducky elé pattant, akinek lövésébe Kiss Gy. vetődött bele. Védőnkröl a labda a kapu tetejére hullott.
    24
    Már kettővel vezetünk. Tököli tört be a tizenhatoson belülre, kicselezte a kapust is, aki elhúzta a lábát, 11-es! A büntetőt Tököli a balra vetődő kapust becsapva a jobb alsó sarokba lőtte (2-0).
    23
    Leandro kényszerí­tőzött Somorjaival, majd a visszakapott labdát beadta, Tököli lefordult az őrzőjéről, de Kiss menteni tudott csatárunk elől.
    22
    Tököli két védő között kitűnő ütemben ugratta ki Leandrót, de a partjelző ezúttal is tévesen lest jelzett és megakasztotta az í­géretes támadást.
    21
    Jobboldali szlovák szabadrúgás után a védőinkről Pecalka elé pattant a labda, aki 23 méterről kapásból a kapu fölé bombázott.
    18
    Sűrű apró pelyhekben elkezdett esni a hó.
    15
    Onofrej szöglete után Udvarácz magabiztosan húzta le a labdát.
    12
    Megszereztük a vezetést. Rósa kitűnő ütemben ugratta kiTökölit, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, majd 12 méterről, a jobb oldalról az üres kapuba gurí­tott (1-0).
    10
    Udvarácz kirúgása után Somorjai mellel Leandro elé tette a labdát, aki egyből középre passzolt, de Bakrac az ötösön menteni tudott a berobbanó Tököli elől.
    9
    Lipcsei szöglete után az ötösnél Dragóner összefejelt Bakraccsal, a labda visszapattant Lipcseihez, aki éles szögből, kapásból, a jobb kapufa mellé lőtt.
    7
    Ducky 22 méteres lövése alig szállt el a kapu fölött.
    6
    Lipcsei átadásával Tököli betört a tizenhatoson belülre, ahol Pecko elsodorta, a játékvezető továbbot intett.
    4
    Lipcsei indí­tásával Tököli lépett volna ki, de a partjelző lest jelzett.
    1
    Leandro indí­tásával Tököli lépett ki, de a kapus és a védő együttes erővel tisztáztak előle.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A szlovákok indí­tották útjára a labdát.
    .
    Most vonulnak ki a csapatok a pályára. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben és zöld nadrágban játszanak, a Slovan tiszta kékben lép pályára.
    .
    A két csapat játékosai már a pályán melegí­tenek. A mieinknél a második félidőben három argentin próbajátékos -- Galvan, Duffo és Ruiz -- is pályára lép.
    .
    Köszöntjük Kedves Szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a Slovan Bratislava elleni felkészülési mérkőzésünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ