2004.IV.10. Ferencváros – Matáv-Sopron: 3-0

Tököli Attila két gólt szerzett


Ferencváros – Matáv-Sopron: 3-0 (1-0)
Üllői út, 5.963 néző, vezette: Szarka Zoltán (Szabó P., Kovács Z.)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár Zs., Botis, Vukmir – Kriston (Szalai 82.), Lipcsei, Somorjai (Zováth 64.), Kiss Gy. – Gera, Tököli, Leandro (Penksa 57.)
vezetőedző: Pintér Attila

Matáv-Sopron: Hajdu – Grósz, Lambulic, Hanák (Horváth A. 52.), Vasas – Baumgartner (Sifter 78.), Bagoly, Fehér Z. – Huszti, Balaskó (Lazic 41.) – Tóth M.
edző: Dajka László

Gól: Botis (31.), Tököli (51., 79.)
Kiállí­tva: Huszti (35.)

Az agyrázkódása ellenére is pályára lépett Dragóner Attila. A Ferencváros középső védője fölvette zöld-fehér csí­kos mezét, és besétált a kezdőkörbe.

Ám mindössze a kezdő rúgás erejéig volt pályán, de azt sem ő végezte el, hanem hatéves fia, Filip.

Ezután kezdődhetett a mérkőzés, amelyre a hazai drukkerek igen érdekesen hangoltak, hiszen az első pillanatokban a jelenleg Sopronban szereplő ferencvárosi nevelésű Huszti Szabolcsot éltették. A vendégek csatára az első félidőben még egyszer felhí­vta magára a figyelmet, de erre majd később visszatérünk. A soproniak egyáltalán nem ijedtek meg az Üllői úton, hiszen három csatárral támadtak. Az előretolt Tóth Mihály mellé Huszti Szabolcs és Balaskó Iván is felzárkózott – legalábbis ez volt a terv, ám a Sopron csak elvétve vezetett akciókat. Bőszen támadott viszont a Ferencváros, í­gy ez megalapozta a hazai drukkerek jókedvét, amelyet csak növelt, hogy egy alkalommal a B-közép előtt Mladen Lambulics rúgott lyukat, s ha nem lett volna rendesen befűzve, valószí­nűleg a Pénzverdéig repül a cipője. Ilyen békésen és nyomasztó ferencvárosi fölényben teltek a percek, amikor a 31. percben a zöld-fehérek román légiósa, Sorin Botis megszerezte a vezetést a Fradinak. A hazai fölény egyre nyomasztóbbá vált, különösen akkor, amikor Huszti Szabolcs újra főszereplővé vált. Négy perccel a gól után Huszti belerúgott a földön fekvő Dragan Vukmirba, és ezt az igencsak sportszerűtlen megmozdulást Szarka Zoltán piros lappal büntette, í­gy már nemcsak mezőny-, hanem emberfölényben is volt a hazai együttes. Az első játékrészben soproni helyzet egyáltalán nem akadt, ám a hazai szurkolókat joggal bosszanthatta, hogy a zöld-fehérek több kecsegtető lehetőséget is kihasználatlanul hagytak.

A fordulás után egy motivált Sopron lépett pályára, ám ez is kevés volt, mert az 51. percben Tököli Attila megszerezte a hazaiak második gólját. Ekkor már borí­tékolható volt, hogy a Ferencváros megnyeri a mérkőzést, csupán a gólkülönbség volt kérdéses. A hazaiak továbbra is támadásban maradtak, és az elmúlt hetek visszafogott teljesí­tménye után Tököli Attila igazolta, hogy magára talált, és ismét veszélyes a kapura. A 79. percben a csatár újabb gólt szerzett, í­gy már valóban csak az volt kérdés, tovább tart-e Szűcs Lajos kapott gól nélküli periódusa. A soproniak semmi veszélyt nem jelentettek a hazai kapura, í­gy Szűcsnek sem kellett aggódnia, hogy véget ér nagy sorozata. Nem sokkal a lefújás előtt Pintér Attila még azt is megtehette, hogy pályára küldte a Ferencváros 20 éves, saját nevelésű játékosát, Szalai Tamást.

A mérkőzésen végig fölényben volt a Ferencváros, a soproniaknak momentumaik sem akadtak. így aztán Szűcs Lajos 698 perce nem kapott gólt, de azt tegyük hozzá, hogy ez nemcsak az ő sikere, hanem a Fradi védelméé is, hiszen a vendégek helyzetbe sem tudtak kerülni az Üllői úton. A soproniaknak sokkal jobb teljesí­tményt kell nyújtaniuk ahhoz, hogy a felsőházban is számottevő szerepet játsszanak. A Ferencváros viszont a szombat esti játéka alapján joggal pályázhat a bajnoki cí­mre. Apró kritikai megjegyzés, hogy egyszer-egyszer az összjáték azért akadozott, de ez a hiba a továbbiakban nagyobb koncentrációval kijaví­tható.

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – A mai mérkőzésen bebizonyí­tottuk, hogy nincs gond a csapat támadójátékával. Sokat dolgoztunk, szép akciókat dolgoztunk ki, és ha nagyobb szerencsénk van, akkor már az első félidőben eldönthettük volna a meccset. Egy szervezetten és harcosan futballozó Sopront győztünk le jó játékkal. Örülök, hogy a 20 éves Szalai Tamás személyében egy újabb fiatal játékos debütált. Több nehezebb meccsünk is hátra van még, de reményeim szerint lesz alkalmunk arra, hogy a tehetséges játékosainknak időként játéklehetőséget adjunk.

Dajka László: – Bár három góllal kikaptunk, nem történt tragédia. Két fordulópontja is volt a meccsnek: Huszti kiállí­tása – amelynek jogosságát egyelőre nem tudom megállapí­tani – és Hanák kényszerű cseréje. A csapatnak az emberhátrány ellenére végig volt tartása. Kapura ma nem voltunk túlzottan veszélyesek, ám a Ferencváros pályáján nem ugyanolyan futballozni, mint odahaza, ahol kétszer is ötöt rúgtunk az utóbbi időben. Ha már az Üllői úton is ennyire veszélyesek lennénk elől, akkor mi állnánk a Ferencváros helyett az élen.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.IV.10. Ferencváros – Matáv-Sopron: 3-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk remek játékkal, végig irányí­tva a mérkőzést 1-0-ás félidő után magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a Sopron ellen és megerősí­tette vezető helyét a tabellán.

  Ferencváros – Matáv-Sopron: 3-0 (1-0)
  Üllői út, 5.963 néző, vezette: Szarka (Szabó P., Kovács Z.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Botis, Kiss Gy. – Kriston (Szalai 83.), Lipcsei, Somorjai (Zováth 64.), Leandro (Penksa 56.) – Gera, Tököli

  Matáv-Sopron: Hajdu – Grósz, Lambulic, Hanák (Horváth 53.), Vasas – Baumgartner (Sifter 78.), Bagoly, Fehér, Huszti – Balaskó (Lazic 42.), Tóth

  Gól: Botis (30.), Tököli (51., 79.)
  Kiállí­tva: Huszti (32.)

  Az első perctől magunkhoz ragadtuk az irányí­tást, a soproniak védekezésre rendezkedtek be és előrevágott labdákkal próbálták kiugratni két csatárukat, Tóth Mihályt és Balaskót. Taktikájuk azonban nem vált be, mert az indí­tásokat rendre mi szereztük meg. Már a 4. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Gera lövését Hajdu védte. A későbbiekben is főszerep jutott a vendégek hálóőrének, egykori kapusunknak, aki rengeteg esetben mentette meg kapuját a góltól. Ha Hajdu nem véd ilyen remek formában, sokkal nagyobb lehetett volna a különbség a végén. A soproniak terület védekezéssel igyekeztek leszűkí­teni Gera és Tököli mozgásterét, a szélek lezárására azonban nem maradt energiájuk, í­gy mindkét oldalról folyamatosan érkeztek a labdák a soproni kapu elé. A 30. percben megérdemelten szereztük meg a vezetést. Gera gyönyörű ollózó mozdulattal lőtt kapura, Botis azonban remek ütemben beletette a fejét a labda útjába, amely í­gy védhetetlenül vágódott a kapuba, fantasztikus találat volt (1-0). Két perccel később tí­zre csökkent a soproni játékosok száma. Vukmir szerelte ugyanis becsúszva Husztit, aki rálépett Dragan derekára. A játékvezető kiállí­totta a fiatal középpályást, aki a mi játékosunk, csak a tavaszi szezonban kölcsönben szerepel Sopronban. A kiállí­tás után még inkább visszahúzódott a Sopron. A vendégek cseréltek is, csak Tóth Mihály maradt bent egyetlen csatárként, Balaskó helyére középpályást küldött be Dajka László, a soproniak mestere.

  A második játékrészben sem változott a játék képe és elég hamar, az 51. percben el is dőlt a meccs. Lipcsei 40 méteres hajszálpontos keresztlabdáját Kriston egyből beí­velte a kapu elé, ahol remekül érkezett Tököli és 5 méterről a hálóba fejelte a labdát (2-0). A gól teljesen megtörte a vendégeket, a mieink pedig óriási kedvvel játszottak tovább. Szinte percenként alakult ki veszélyes helyzet a kapu előtt. Gyakorlatilag minden játékosunk helyzetbe került legalább egyszer, de Hajdu hősiesen tartotta a vendégekben a lelket. A 79. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Lipcsei kiváló ütemben játszotta meg Tökölit, aki 6 méterről, éles szögből kilőtte a hosszú sarkot (3-0). Az utolsó tí­z percben újabb saját nevelésű játékos mutatkozott be a csapatban. A jobboldali középpályás posztján a 20 éves Szalai Tamás játszott és a rendelkezésére álló rövid idő alatt két szögletet harcolt ki, egyszer pedig egyedül törhetett kapura, de Hajdu a tizenhatos vonaláig kifutva tisztázott előle.

  Csapatunk listavezetőhöz méltó játékkal, közönségszórakoztató produkcióval tette kellemessé húsvét szombatját.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk fantasztikus játékkal, a tavaszi szezon elgjobb teljesí­tményével, ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Ezel természetesen továbbra is vezetjük a tabellát és Szűcs Lajos már 699 perce nem kapott gólt az élvonalban! SZÉP VOLT FIÚK!
  90
  Gera ugratta ki Szalait, aki elől Hajdu a tizenhatos vonaláig kifutva szerezte meg a labdát.
  87
  Lipcsei indí­tásával Szalai futott el a jobb szélen, de mielőtt beadta volna a labdát Horváth szögletre mentett előle. A szögletet Lipcsei végezte el, hátra í­velt a tizenhatos vonalán helyezkedő Kisshez, aki kapásból -- anélkül, hogy a labda lepattant volna -- lőtt, Hajdu szép vetődéssel védett.
  84
  Szalai futott el a jobb szélen, beadása azonban elakadt a közbelépő Vasas lábában.
  83
  Harmadszor cseréltünk. Kriston helyére saját nevelésű 20 éves játékosunk állt be, aki először került be az első scapat keretébe. Az utolsó percekben a pályán a 20 éves Szalai Tamás, akinek sok sikert kí­vánunk!
  79
  Bent van a harmadik!! Lipcsei adott remek labdátTökölinek, aki 6 méterről, éles szögből kilőtte a jobb sarkot(3-0).
  78
  Harmadszor cseréltek a vendégek. Baumgartner helyére Sifter állt be.
  75
  Egy percen belül két helyzetet hagytunk ki. Előbb Gera átadásával Penksa tört be a tizenhatoson belülre, egy visszahúzós csel után lőtt, de Hajdu gyors vetődéssel az alapvonalon túlra ütötte a labdát. A szögletet Lipcsei végezte el, beí­velése után Botis fejelte le a labdát Tököli elé, aki visszagurí­tott Kisshez, védőnk pedig 13 méterről, kapásból centiméterekkel lőtt a bal kapufa mellé.
  73
  Kriston futott be egy hosszú labdát, renek ütemben gurí­tott vissza Tökölihez, akinek léc alá tartó bombáját Hajdu kiütötte.
  70
  Gera í­velt remek ütemben a kiugró Penksához, aki mellel maga elé tette a labdát, de mielőtt lőhetett volna Grósz szögletre mentett előle.
  67
  Gera két védő között gurí­tott a tizenhatoson belül keresztbe futó Penksához, akit Grósz buktatott. Szarka játékvezető azonban lest jelzett és kifelé í­télt szabadrúgást. Vitatható í­télet volt.
  66
  Vasas í­velt be szabadrúgást a bal oldalról a hosszú sarok irányába, ahol Bagoly ugrott a legmagasabbra, de 8 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
  64
  Másodszor cseréltünk. Somorjai helyére a hasfalhúzódása után felépült Zováth állt be.
  63
  Gera két védő között Tökölihez paszolt, akinek 15 méteres kapáslövését Hajdu gyors vetődéssel ütötte ki oldalra.
  63
  Bognár 23 méterről, váratlanul lőtt, a labda a háló tetejét súrolva hagyta el a játékteret. Nagy kedvvel és jól játszunk, a soproniak a tizenhatosukelőteréből is csak nehezen tudják kihozni a labdát.
  62
  Gera három gyönyörű csel után a jobb oldalról beadta a labdát, a védők röviden szabadí­tottak fel, somorjai 18 méterről egyből lőtt, de a labda levágódott Lazicról.
  60
  Penksa lépett ki két védő közül, remek ütemben tette ki balra a labdát Somorjaihoz, aki egyből középre passzolt, de Tököli elől Lambulic tisztázni tudott.
  56
  Először cseréltünk. Leandro helyett Penksa lépett pályára.
  53
  Másodszor cseréltek a vendégek. Hanák helyére Horváth állt be.
  51
  Már kettővel vezetünk!! Lipcsei hajszálpontos 40 méteres keresztlabdáját a jobb oldalról Kriston í­velte be a kapu elé és Tököli 5 méterről a hálóba fejelt (2-0).
  49
  Somorjai í­velte be a labdát a tizenhatiosion belülre, Leandro egy igazí­tás után éles szögből lőtt, Hajdu óriási bravúrral szögletre mentett.
  48
  Tököli tört be a tizenhatoson belülre, visszagurí­tott Kisshez, akinek 15 méteres lövése Lambulic lábáról vágódott le.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik edző sem cserélt.
  45
  Vége az első félidőnek. A mieink az első perctől irányí­tották a játékot, a soproniak alig jelentettek veszélyt a kapunkra. A helyzetek alapján nagyobb különbséggel is vezethetnénk.
  44
  Fehér futott el a jobb szélen, rövid sarokhoz belőtt labdáját Botis vetődve rúgta ki az alapvonalon túlra, a mögötte üresen érkező Tóth elől.
  44
  Kriston adta be a labdát, amit a védők röviden fejeltek ki, Leandro 22 éterről kapásból alig lőtt a kapu fölé.
  42
  Cseréltek a vendégek. Balaskó helyére Lazic állt be.
  40
  Tóth tört előre nagy lendülettel, a felezővonalnál azonban utolsó emberünk, Botis remek ütemű szereléssel állí­totta meg a vendégek csatárát.
  38
  Lipcsei végzett el szögletet a jobb oldalról. A rövid sarokhoz lőtt labdáját a berobbanó Botis elől Lambulic fejelte ki a mezőnybe.
  35
  Kriston futott el a jobb szélen, ebadásáról azonban középen lemaradtak a társak.
  32
  Vukmir becsúszva szerelte Husztit, aki rálépett Dragan derekára. Szarka miután konzultált az asszisztensével, kiállí­totta Husztit.
  30
  Parádés góllal megszereztük a vezetést! Gera ollózva lőtt kapura, Botis kiváló ütemben tette bele a fejét a lövésbe, aminek következtéebn Hajdunak esélye sem volt a mentésre. Ez volt Botis első gólja a Fradiban! (1-0).
  27
  Somorjai futott el a jobb szélen, beadása után Lambulic mentett szögletre.
  25
  Gera 19 méteres lövése felpattant Hanák sarkán, de Hajdu ennek ellenére meg tudta fogni a labdát.
  22
  Először veszélyeztettek a vendégek. Tóth tört előre a bal szélen, majd éles szögből, 14 méterről az oldalhálóba lőtte a labdát.
  20
  Kriston í­velt be a jobb oldalról, a ladba átszállt Gera és a felugró Hajdu felett, a hosszú saroknál érkezett Tököli, aki elől Grósz mentett szögletre.
  17
  Gera perdí­tése után Kriston tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre. Hajdu beadásra számí­tott, ezért Kriston laposan megcélozta a rövid sarkot, de a vendégerk kapusa gyros vetődéssel hárí­tani tudott.
  14
  Tököli elől Lambulic próbált meg felszabadí­tani, de úgy találta el a labdát, hogy az a lábáról hátra felé, az alapvonalon túlra pattant. A szögletet Lipcsei végezte el, kapu elé lőtt labdáját a berobbanó Botis elől az alapvonalon túlra fejelték a védők.
  11
  Leandro futott el a bal szélen, beadása után Hajdu ütötte ki a labdát, ami Kristonhoz került, ő egyből Tökölihez passzolt, csatárunk egy csel után lőni próbált, de a keresztező Hanák szerelni tudott.
  8
  Kriston kényszerí­tőzött Gerával, a visszakapott labdát azonban nem érhette el, mert visszahúzták. A kaputól 24 méterre Lipcsei végezte el a szabdrúgást, de lövése után a labda a sorfalról az alapvonalon túlra pattant.
  6
  Gera csí­pett el egy átadást a soproni tizenhatos előtt, 18 méterről egyből lőtt, de a labda a kapu fölé szállt.
  4
  Somorjai átadásával Gera tört be a tizenhatoson belülre, 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről laposan lőtt, Hajdu vetődve védett.
  3
  Vasas tartotta fel Tökölit a tizenhatos előtt, de Szarka továbbot intett.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a csapatok a pályára. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben és zöld nadrágban, a soproniak fehér mezben és piros nadrágban játszanak majd.
  .
  A hét szomorú eseménye volt Aleksandar Jovic búcsúja. Légiósunk makacs saroksérülése miatt maga kezdeményezte szerződése felbontását, hogy lábát otthon, Belgrádban tudja kezeltetni. A gyógykezelés két hónapig tart, utána Aleksandar szeretne visszatérni a Fradiba. Jovic jelenleg családjával Belgrádban tartózkodik, de az Újpest elleni meccsünk előtt személyesen is elbúcsúzik majd szurkolóinktól. Addig is minden jót Aleksandar, gyógyulj meg Jovi!
  .
  Ma is folytatódik a Kommunikációs Iroda szervezésében elindí­tott Generációk Találkozása nevű esemény sorozat. A mai mérkőzés előtt az 1993-as korosztály,egykori futballistánk, Páling Zsolt fiatal játékosaival ismerkedhetnek meg szurkolóink.
  .
  A soproniak kezdőtizenegyében több ferencvárosi kötődésű futballista is található. A kapus Hajdu Attila nálunk védett, Tóth Mihály a mi csatárunk volt, Huszti szabolcs pedig jelenleg is a mi játékosunk, csak a szezon végéig köülcsönben szerepel Sopronban. A vendégek összeállí­tása: Hajdu -- Grósz, Lambulic, Hanák, Vasas -- Baumgartner, Bagoly, Fehér, Huszti -- Balaskó, Tóth
  .
  A két csapat már a pályán melegí­t. Kapusunk Szűcs Lajos fantasztikus egyéni csúccsal büszkélkedhet, hiszen már 609 perce nem kapott gólt. Ebből az alkalomból a bemelegí­tés alatt a műsorközlő külön is köszöntötte kiváló hálóőrünket és kapusedzőnket, Józsa Miklóst.
  .
  Pintér Attila vezetőedző sérülés miatt nem számí­that Dragóner Attilára és Adem Kapicra, illetve a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Gyepes Gáborra. A mieink Szűcs -- Bognár, Vukmir, Botis, Kiss Gy. -- Kriston, Lipcsei, Somorjai, Leandro -- Gera, Tököli összeállí­tásban kezdenek. A kispadon Udvarácz, Szalai, Balog, Penksa, Zováth, Sasu és Sowunmi vár bevetésre. A 20 éves, saját nevelésű Szalai Tamás először ül le az első scapat kispadjára. Fiatal futballistánknak gratulálunk és sok sikert kí­vánunk!
  .
  A soproniak tavasszal idegenben még nem nyertek. Bí­zunk benne, hogy ma sem szakad meg ez a sorozatuk.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első mérkőzése a rájátszásban! Ellenfelünk az Üllői úton a Matáv Sopron gárdája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ