2004.IV.14., MK, Bp. Vasas – Ferencváros: 1-2

2 hozzászólás a(z) 2004.IV.14., MK, Bp. Vasas – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk óriási küzdelemben harcolta ki a döntõbe jutást a Magyar Kupában a Vasas otthonában.

  Vasas – Ferencváros: 1-2 (0-2)
  Fáy u., 7.000 néző, vezette: Szabó Zs. (Hegyi, Kispál)

  Vasas: Bí­ró – Molnár, Plókai, Gyõri, Tóth – Nagy (Bardi 58.), Füzi (Bárányos 46.), Vass, Gaál – Schultz, Weitner (Kereszturi 70.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Botis – Kriston (Balog Z. 30.), Lipcsei, Somorjai (Kapic 54.), Kiss Gy. – Gera, Tököli, Penksa (Sowunmi 64.)

  Gól: Bárányos (56.) illetve Gera (35.), Tököli (41.)
  Sárga lap: Nagy (24.), Schultz (80.), Győri (84.) illetve Botis (10.), Kiss Gy. (44.), Kapic (88.), Tököli (92.)

  Az elején mi birtokoltuk többet a labdát, de a hazaiak sem álltak be védekezni, kidolgozott támadást viszont nem tudtak vezetni, csak szögletek után veszélyeztettek. Komoly gólhelyzet elõttünk sem adódott, távoli lövéseinket Bí­ró magabiztosan hárí­totta. A félidõ hajrájában azonban kicsit lankadt a figyelem vendéglátóinknál, amit könyörtelenül kihasználtunk. A 35. percben Lipcsei szöglete után a berobbanó Gera védhetetlenül fejelte a labdát a kapu közepébe (0-1). Hat perccel késõbb Tököli parádés találatával növeltük az elõnyt. Csatárunk a kapus fölött a felsõ sarokba í­velte a labdát (0-2).

  A kétgólos elõny talán túlságosan is megnyugtatta a mieinket. A Vasas óriási lendülettel kezdte a második játékrészt és az 56. percben a csereként beállt Bárányos révén csökkentette a különbséget (1-2). A mieink próbálták lassí­tani a játékot, a láthatóan fellelkesült hazaiak ellen. A játékrész közepén egyértelmû mezõnyfölénybe kerültek a vendéglátók, akik minden lehetséges szögbõl megpróbáltak kapura lõni, Szûcsnek többször is játékba kellett avatkoznia. Védelmünk azonban állta a rohamokat. Az utolsó negyed órára kicsit elfáradtak a házigazdák, akik ekkor már idegesen, kapkodva játszottak. Ebben az idõszakban sokat állt a játék, a nagy tét miatt mindkét oldalon idegesek voltak a futballisták, a játékvezetõ több sárga lapot is kiosztott reklamálás miatt. A Vasas mindent megtett az egyenlí­tésért, de egy gólt megõriztünk az elõnyünkbõl és cí­mvédõként újra ott vagyunk a kupadöntõben.

  A másik ágon a Honvéd legyõzte a Zalaegerszeget, ez pedig azt jelenti, hogy május 5-én Zalaegerszegen a kispestiekkel játszunk a kupagyõzelemért.

  Pintér Attila: -- Örülök, hogy 90 perc alatt sikerült túljutnunk a Vasasom, í­gy bekerültünk a döntőbe. Korán megnyugtató előnyt szereztünk, és mint minden kupameccsen, ezúttal is az volt a cél, hogy ellenfelünket felőröljük. Látványos gólokkal szórakoztattuk közönségünket. Annak örülök, hogy drukkereink nagy számban voltak jelen a Fáy utcában, és végig remekül biztatták a csapatot. Fontos lenne, ha a rájátszásban idegenben legalább ugyanennyien kí­sérnék el mindenhova a fiúkat. Most két budapesti csapat jutott a döntőbe, remélem, lesz arra lehetőség, hogy a döntő helyszí­nét megváltoztassák, hiszen mindkét csapatnak és szurkolóinak 400 kilométert kellene utaznia. Tudjuk, hogy a zalai városban is sokan szeretik a Fradit, de jobb megoldásnak tűnik egy budapesti döntő. A fővárosban is megvannak a megfelelő helyek erre, ahol telt ház előtt, igazi jó hangulatú finálét játszhatna a két együttes. Azzal nem foglalkozunk, hogy ellenfelünk egy másodosztályú csapat lesz a döntőben, hiszen a Honvéd megérdemelten finalista. A világon bárhol képesek egy meccsre felszí­vni magukat az alacsonyabb osztályú együttesek, de mi szeretnénk megnyerni a kupát.

 • 94
  Ellenfelünk a fináléban a Zalaegerszeget 2-1-re legyőző Honvéd lesz.
  94
  Vége!!! Bejutottunk a döntőbe!!
  92
  A Honvéd 2-1-re vezet a Zalaegerszeg ellen.
  92
  Tököli reklamált a játékvezetőnél, amiért ő is sárga lapot kapott.
  90
  Bárányos beadása után Szűcs szerezte meg a labdát. Kirúgása után Tökölihez került a labda, aki betört a tizenhatoson belülre, ahol szerelték, a labda Sowunmi elé pattant, akinek kapáslövését Bí­ró a léc alól ütötte szögletre.
  88
  Kapic is sárga lapot kapott, mert sí­pszó után eldobta a labdát.
  84
  Győri kapott sárga lapot reklamálásért.
  80
  Kapic csapott össze a labdáért Bardival. A labda légiósunknál maradt, a játékvezető nem sí­polt, amit Schultz nehezményezett. Reklamálását Szabó sárga lappal jutalmazta.
  77
  Bognár passzolt Tökölihez, aki megpróbált lefordulni Gaálról, de a hazai játékos lerántotta támadónkat. A partjelző nem jelzett, a játékvezető pedig nem sí­polt, pedig sárga lapot érő szabálytalanság volt.
  74
  Továbbra is a Vasas játszik fölényben. Bárányos keményen kapu elé lőtt labdája mindenki előtt elsuhant.
  70
  Csere a hazaiaknál. Weitner helyére Kereszturi állt be.
  67
  Weitner sarokkal továbbí­tott Bárányoshoz, akinek kapáslövése után kevéssel a léc fölött szállt el a labda.
  66
  Gaál cselezte ki Bognárt a bal szélen, középre í­velt és Bardi 5 méterről a kapunk fölé fejelt, óriási helyzet volt.
  64
  Harmadszor cseréltünk. Penksa helyére Sowunmi állt be. A műsorközlő “Thomas Sowunmi”-ként mutatta be játékosunkat, de természetesen Sowunmi Thomas jött be. Sowunmi a tartalék együttesben hetek óta kimagasló formában játszik, az első csapatban tavaly májusi sí­pcsonttörése óta most lép pályára először tétmeccsen. Sok sikert Thomas!
  61
  Bárányos í­velt veszélyesen a kapu elé, Szűcs kiöklözte a labdát, amely Molnárhoz került, aki 22 méterről kapásból a kapu fölé lőtt.
  58
  Újabb csere a hazaiaknál, Nagy helyére Bardi állt be. Bardi a téli szünetben még a Balassagyarmat együttesében a szegedi teremtorna -- melyet megnyerve bejutottunk a debreceni döntőbe -- gólkirálya lett.
  56
  Szépí­tett a Vasas. Weitner jó cselekkel ment el a jobb oldalon, középre adott és Bárányos 5 méterről a hálóba helyezett (1-2). Változott a helyzet Kispesten is, ahol a Honvéd egyenlí­tett és 1-1 az állás.
  54
  Másodszor cseréltünk. Somorjait Kapic váltotta fel.
  52
  Lipcsei indí­totta Tökölit a jobb szélen, ő egy csel után középre í­velt, de a kapujából kilépő Bí­ró elütötte a berobbanó Gera elől a labdát.
  50
  Plókai röviden kifejelt labdáját Gera kapásból próbálta kapura lőni, de Győri önfeláldozóan közbeugrott és blokkolta a lövést.
  49
  Vukmir szerelte nagyon határozottan Weitnert a tizenhatosunkon belül. A Vasas csatára nagyot esett, majd tizenegyest reklamált, de a játékvezető jól látta, hogy nem történt szabálytalanság.
  48
  Molnár futott el a jobb oldalon, középre akart í­velni, de a labda lecsúszott a lábáról és a kapunk tetejére esett.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Nálunk nem volt csere, a hazaiaknál Füzi helyére Bárányos állt be. Tököli kis hí­ján lemaradt a kezdésről, mert a játékoskijáróban gondjai akadtak a cipőfűzőjével, de végül ő gurí­totta le a labdát a kezdésnél Lipcseinek.
  45
  A szünetben a Vasas gyerek futballistáit mutatták be a szurkolóknak, akik egy külföldi tornáról hatalmas kupával tértek haza. A kissrácok tiszteletkört futottak a serleggel. Szurkolóink is vastapssal fogadták az ifjú futballistákat. Sportszerű, szép jelenet volt, a kissrácok külön megköszönték drukkereinknek is a vastapsot.
  45
  Vége az első félidőnek. A másik mérkőzésen 45 perc után: Bp. Honvéd-ZTE 0-1.
  44
  Kiss terí­tette le Nagyot a tizenhatosunk előtt, védőnk sárga lapot kapott. A szabadrúgást Schultz végezte el 18 méterre a kapunktól, de 1 méterrel a jobb kapufa mellé csavarta a labdát.
  41
  Kettővel vezetünk!! Kiss indí­totta Vukmirt, akiTökölihezí­velte a labdát. Csatárunk a tizenhatoson belül megkerülte a labdát, majd egy nagyon finom bokamozdulattal a kapus fölött a felső sarokba í­velt (0-2).
  38
  Változott az eredmény Kispesten is. A Zalaegerszeg vezet 1-0-ra.
  35
  Vezetünk!! Lipcsei szöglete után a berobbanó Gera 7 méterről védhetetlenül fejelte a kapu közepébe a labdát (0-1).
  33
  Botis remek labdával ugratta ki Tökölit, de csatárunk hosszan szöktette magát és a védők tisztáztak.
  32
  Lipcsei beadása után Gera ugrott a legmagasabbra, fejesét azonban Bí­ró óriási bravúrral, gyors vetődéssel védte.
  31
  A csere után Bognár fellépett a középpálya jobb oldalára, Balog pedig a védelemben játszik a jobb oldalon.
  30
  Először cseréltünk. Kriston helyére Balog állt be.
  28
  Védelmi hiba után Tököli szerzett labdát, betört a tizenhatoson belülre, ahol gyanús körülmények között elesett, de a játékvezető továbbot intett.
  27
  Schultz cselezgetett a jobb oldalon, majd Weitner elé emelte a labdát, aki elől Botis mellel elsodorta a labdát. Az azonban visszapattant a hazai játékos elé, aki elől Botis vetődve mentett.
  24
  Nagy ütközött Vukmirral, úgy, hogy kitette könyökét és gyomorszájon vágta védőnket. Szabó azonnal sárga lapot adott a hazai játékosnak és jelezte, hogy a következő esetnél ki fogja állí­tani.
  23
  Kriston előreí­velt labdáját Penksa gyönyörű mozdulattal vette át, majd 18 méterről lőtt, a pattogó labdát Bí­ró csak másodszor tudta megfogni.
  22
  Molnár csúnyán rátartott Penksa lábára. Marek lábát az oldalvonalnál fagyasztani kellett, de szerencsére folytatni tudta a játékot.
  20
  Gaál éles szögből leadott lövését védte Szűcs.
  19
  Vukmir szerelt a téfelünk közepén, egyből indí­totta Somorjait, aki középre passzolt, Tököli átlépte a labdát, amely Kristonhoz került, akinek kapáslövése után a labda egy védő lábán irányt változtatva az oldalhálóba vágódott. A szögletet Lipcsei végezte el, beadása után Gera csúsztatta meg a labdát, melyet Tököli ollózva próbált meg kapura továbbí­tani, de a labda mellé szállt.
  18
  A második angyalföldi szöglet után Győri Botis szorí­tásában fejelt kapura, de a labda elszállt a léc fölött.
  16
  Pintér Attila Balog Zoltánt elküldte melegí­teni.
  15
  Szűcs Lajos a kupadöntőhöz hasonlóan most is baseball sapkában véd.
  13
  Lipcsei 50 méteres, hajszálpontos indí­tással szöktette Gerát, aki lefutott a szögletzászlóig, egy gyönyörű csel után középre lőtte a labdát, de a védők menteni tudtak a berobbanó Tököli elől.
  10
  Botis a térfelünk közepén lerántotta Weitnert és mivel a bí­ró korábban egy szabálytalanság után szóban már figyelmeztette védőnket, most felmutatta neki a sárga lapot.
  7
  Kiss futott el a bal szélen, félmagasan középre lőtt labdáját Győri az ötösön estében kivágta az érkező Tököli elől.
  5
  Somorjai 25 méterről a kapu fölé bombázott.
  3
  Az első szögletet a hazaiak végezték el, de védőink tisztáztak.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  Megérkezett a stadionba Dragóner Attila is. Válogatott védőnk fiával, Filippel a pálya széléről nézi végig a mérkőzést.
  .
  Ebben a percben a csapatok kivonultak a pályára. Tamási Zsolt, a hazaiak trénere nem tudott leülni a kispadon a megszokott helyére, mert Dévényi Tibor ottfelejtette a kabátját. Miután azonban a műsorvezető elvitte a ruháját, Tamási is elfoglalta helyét a kispadon.
  .
  A lelátón helyet foglaló játékosainkat egy másik szektorba kí­sérték a biztonságiak, mert azt a lelátórészt, ahol Rósáék először ültek, megnyitották a szurkolók előtt.
  .
  A nap ugyanúgy tűz a kispadokra, mint a tavalyi kupadöntőn. Ezért cserejátékosaink is úgy védekeznek ez ellen, mint tavaly: a mezeket a kispad tetejéről “napellenzőként” lógatják le.
  .
  Gyepes Gábor, Rósa Dénes és Leandro de Almeida a lelátóról nézik a mérkőzést. Játékosainkat egy teljesen üres szektorban helyezték el a szervezők. A szektor felett “Hazai” felirat olvasható.
  .
  Végetért a “rangadó”, melyen nem született gól. Az utolsó pillanatokban a Vasas-mezbe öltözött kisfiú került helyzetbe, akinek közeli lövését Szűcs lábbal védte, utána a “játékvezető”, Dévényi Tibor lefújta a meccset.
  .
  A pályán jelenleg a “Három kí­vánság” cí­mű műsor felvétele zajlik. Egy ferencvárosi és egy Vasas-drukker kisfiúnka is az volt a kérése, hogy pályára léphessen egy Vasas-Fradi meccsen. A kérést teljesí­tették, a két kisfiú beállt a csapatokba, melynek tagjai 3 perces mérkőzést játszanak egymással az egész pályán.
  .
  A pálya szélén az ismert televí­ziós személyiség, Dévényi Tibor, valamint egy Fradi- és egy Vasas-mezbe öltözött fiatalember igyekszik gondoskodni a szurkolók szórakoztatásáról. Drukkereink már másfél szektort megtöltöttek, a hazai hí­vek jelenleg körülbelül 50-en lehetnek.
  .
  Csapatunkból többen is hiányoznak a mai meccsről. Leandro de Almeida sárga lapok miatt nem lehet itt, Dragóner Attila, Gyepes Gábor, Zováth János és Szkukalek Igor sérülés miatt hagyja ki a találkozót. Jó hí­r, hogy Gera Zoltán sérülése nem bizonyult súlyosnak és válogatott csatárunk vállalja a játékot. A mieink Szűcs -- Bognár, Vukmir, Botis -- Kriston, Lipcsei, Somorjai, Kiss Gy. -- Gera, Tököli, Penksa összeállí­tásban játszanak, a kispadon Udvarácz, Balog, Kapic, Károlyi, Sowunmi, Nógrádi és Sasu vár bevetésre.
  .
  A játékosok már a pályán melegí­tenek. A mieink két-három perccel korábban kezdték el a bemelegí­tést, mint a hazaiak.
  .
  A mieink eddig hatszor találkoztak a Vasassal a kupában sés az angyalföldieknek jobb a mérlegük, hiszen négyszer nyertek, mí­g mi kétszer győztünk. Viszont mindkét alkalommal, amikor nyertünk a Vasas ellen, akkor utána a kupát is elhódí­tottuk. Reméljük ma mi győzünk és a cí­mvédés is sikerül.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Magyar Kupa elődöntője a Vasas ellen a Fáy utcában. A másik ágon a Honvéd és a Zalaegerszeg csatázik egymással. Mivel azt a meccset is 18 órától rendezik, természetesen figyeljük a másik helyszí­nt is és azonnal beszámolunk róla, ha ott változik az eredmény. Az elődöntők győztesei május 5-én Zalaegerszegen lépnek pályára a fináléban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső