2004.V.23. Újpest – Ferencváros: 1-0

Csapatunk óriási küzdelemben 1-0-ás vereséget szenvedett az Újpest otthonában.


Újpest – Ferencváros: 1-0 (1-0)
Megyeri út, 10.000 néző, vezette: Edo Trivkovic (Novosel, Grgec – horvátok)

Újpest: Vlaszák – Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák – Simek (Németh 87.), Erős, Farkas, Tóth (Bánka 89.) – Polonkai (Cseri 83.), Rajczi
vezetőedző: Mészöly Géza

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Botis, Gyepes – Rósa, Kapic (Penksa 36.), Lipcsei, Leandro – Sasu, Gera, Sowunmi (Nógrádi 63.)
vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Rajczi (21.)
Sárga lap: Juhár (34.), Polonkai (52.), Erős (85.) illetve Leandro (29.), Gera (33.), Botis (67.)
Kiállí­tva: Botis (88.)

Mindkét együttes hatalmas lendülettel kezdett. Az első negyed órában nálunk volt többet a labda, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakí­tanunk Vlaszák kapuja előtt. Elsősorban a középpályán folyt a játék, mindkét oldalon nagyon ügyeltek a csatárokra. A 19. percben mindkét oldalon adódott egy-egy lehetőség. Előbb Tóth beadásáról maradt le centiméterekkel Rajczi, majd az ellentámadás végén Gera lövését védte vetődve Vlaszák. A későbbiekben is ez jellemezte a mérkőzést, lüktetett a játék, általában minden helyzetre érkezett válasz a másik oldalról. A 21. percben vezetéshez jutottak a házigazdák. Tóth ugratta ki Rajczit, aki 14 méterről Szűcs fölött a léc alá emelte a labdát (1-0). A gól után kitámadtunk, ami öt perccel később majdnem megbosszulta magát, Szűcs a térfelünk közepén szerelte Simeket. Kapusunk azonnal indí­totta a bal szélen Sasut, aki remekül adott középre, de Rósa 6 méterről, kapásból a kapufára lőtte a labdát. Az első félidő utolsó tí­z percében szerkezeti átalakí­tást hajtott végre Pintér Attila. Kapic helyére Penksa állt be. Ez azt eredményezte, hogy Rósa a jobb oldalról behúzódott Kapic helyére középre, Penksa pedig a jobb oldalon játszott tovább, ezáltal támadóbb felfogású középpályás sorral folytattuk a játékot. Az első 45 perc egy óriási újpesti helyzettel fejeződött be. Simek lövésébe Polonkai ért bele, a labda iráynt változtatott és túljutott Szűcsön, de Rósa a gólvonalról fejjel tisztázott.

A második félidőt a hazaiak kezdték veszélyesebben, a 47. percben Polonkai fejelte kapufára a labdát, egy perccel később viszont már Sasu lövését védte vetődve Vlaszák. Nem csökkent az iram, továbbra is nagyon változatos, nyí­lt volt a küzdelem. Nekünk ma a bal oldaluk volt erősebb, Leandro és Gyepes is rengeteg párharcot megnyert és a támadásainkban is nagyon aktí­v volt mindkét játékos. A 63. percben Nógrádi lépett pályára, fiatal saját nevelésű játékosunk egy perc múlva majdnem egyenlí­tett, de előrevetődve sajnos a kapu mellé csúsztatott. A későbbiekben is rengeteg gondot okozott semlegesí­tése a hazai védőknek. Az utolsó 20 percben az újpestiek már az eredmény tartására törekedtek, visszahúzódtak a térfelükre, igyekeztek lassí­tani a játékot. A 88. percben Botis feltartásért megkapta második sárga lapját és utána a pirosat, ezért az utolsó percekben tí­z emberrel küzdöttünk az egyenlí­tésért. A hajrában még két óriási helyzetünk akadt. Előbb Rósa jobboldali szabadrúgása után Lipcsei fejjel továbbcsúsztatott labdáját Gyepes az ötös sarkáról lőtte a kapu mellé, majd a hosszabbí­tásban Lipcsei 17 méteres lövését a bal felső sarok elől húzta le Vlaszák.

Csapatunk mindent megtett az egyenlí­tésért, szurkolóink végig fantasztikus biztatással segí­tették a fiúkat, sajnos azonban nem sikerült bevennünk Vlaszák kapuját. A mai döntetlen után három együttes maradt versenyben az aranyéremért. Az utolsó forduló előtt a Debrecen vezet 54 ponttal, az Újpest a második 53-mal, mí­g mi vagyunk a harmadikok 52 ponttal. A záró fordulóban a Debrecent fogadjuk, mí­g az Újpest a Hungária körúton az MTK ellen lép pályára.

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – Szerettük volna azt elérni, hogy a mi kezünkben maradjon a sorsunk, sajnos nem sikerült. Játékosaim mindent megtettek a győzelemért, több nagy lehetőségünk volt 0-0-nál, de 0-1-nél is kialakí­tottunk helyzeteket. Sajnos csak az Újpest szerzett gólt. Nem adjuk fel és az utolsó fordulóban mindent megteszünk a bajnoki cí­m megszerzéséért. Bí­zom benne, hogy minden csapat teljes erőbedobással küzd majd az utolsó fordulóban és ez azt jelenti, hogy mi is megnyerhetjük a bajnokságot.

Mészöly Géza: – Végtelenül boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk. Ez ma a csapat diadala volt, játékosaim megmutatták, hogy képesek egységesen, egymásért, csapatként küzdeni. Több holtpont is volt a játékunkban a mérkőzés során, az utolsó 15 percben már csak az volt a célunk, hogy ne kapjunk gólt. Most már természetesen nekünk is az aranyérem megszerzése a célunk. Bí­zom abban, hogy a Fradi kellően motivált lesz a Debrecen ellen, hiszen nekünk nem elég nyerni az MTK ellen a Hungária körúton.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 93
  Vége a mérkőzésnek.
  92
  Rósa í­velt be szabadrúgást a kapu elé, Szűcs is előrement fejelni, ide-oda pattogott a labda, majd Lipcsei 17 méterről lőtt, de Vlaszák a felső sarok előtt lehúzta a labdát.
  91
  Rósa bedobása után Gera mellel tette maga elé a labdát, majd lőtt, de lövése elakadt Tamásiban.
  90
  A negyedik játékvezető jelezte, hogy három perc hosszabbí­tás következik.
  89
  Harmadszor cserélt az Újpest. Tóth helyére Bánka állt be.
  88
  Botis feltartásért kapott sárga lapot és mivel volt már figyelmeztetése, a horvát bí­ró kiállí­totta a Sorint.
  87
  Cserélt az Újpest. Simek helyére Németh jött be.
  87
  Jobboldali szabadrúgás után Lipcsei fejelte át a hosszú oldalra a labdát, Gyepes azonban 5 méterről, tiszta helyzetből a jobb kapufa mellé lőtt.
  85
  Erős rátartott Lipcsei lábára, amiért ő is besárgult.
  83
  Csere a hazaiaknál. Polonkai helyett Cseri áll be.
  80
  Vanczák 23 méteres lövése után Gyepes lábáról pattant a kapu fölé a labda.
  78
  Rósa bedobása után a labda Gerához pattant, aki fél fordulattal lőtt, de Vlaszák védett.
  75
  Rósa hatalmas bedobása után Botis fejéről húzta le Vlaszák a labdát.
  73
  Leandro két újpestit kicselezve betört a tizenhatoson belülre, ahol Erős becsúszva szerelte.
  72
  Nógrádi 26 méteres lövését védte Vlaszák.
  70
  Vukmir beadása után Sasu 14 méterről előrevetődve a kapu mellé csúsztatta a labdát.
  69
  Gera ugratta ki Sasut, aki elől Vlaszák fölszedte a labdát, de a partjelző közben már lest jelzett.
  67
  Botis buktatta Farkast, amiért sárga lapot kapott.
  66
  Simek tört be a jobb oldalona tizenhatosunkon belülre, majd 13 méterről a kapu fölé bombázott.
  65
  Sasu 24 méteres lövése kipattant Vlaszákról, de a kapus a berobbanó Nógrádi elől meg tudta szerezni a labdát.
  64
  Gera beadása után Nógrádi 10 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.
  63
  Másodszor cserélünk. Sowunmi helyett Nográdi állt be.
  61
  Hamarosan Nógrádi lép majd pályára.
  59
  Szurkolóink szünet nélkül, csodálatosan biztatják csapatunkat és ez láthatóan erőt ad játékosainknak.
  57
  Penksát buktatták 20 méterre a kaputól. Rósa végezte el a szabadrúgást, de lövése elakadt a sorfalban.
  54
  Leandro lőtte be a labdát a tizenhatoson belülre, amit Tamási becsúszva rúgott el Gera elől.
  52
  Polonkai dobta fel magát a tizenhatosunkon belül, amiért sárga lapot kapott.
  51
  Simek indí­tásával Rajczi tört be a tizenhatoson belülre, de Szűcs bátor vetődéssel tisztázott előle.
  50
  Tóth 25 méteres lövése Botisról vágódott le.
  48
  Penksa passzolt Sasuhoz, akinek 15 méteres lövését Vlaszák vetődve védte.
  47
  Vanczák beadása után Polonkai fejelte előrevetődve kapufára a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik oldalon sem cseréltek.
  46
  A csapatok már kijöttek a pályára. Egyelőre nem lehet elkezdeni a második félidőt, mert az újpesti szektorban több füstbombát is meggyújtottak, kapusunkat pedig majdnem eltalálták egy petárdával.
  46
  Amint befejeződött az öltözőben az eligazí­tás, Penksa kijött a pályára és együtt melegí­t a cserejátékosokkal.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Tóth szöglete után a védőinkről Simek elé pattant a labda. Lapos lövésébe Polonkai tette bele a lábát, a labda irányt változtatott és túljutott Szűcsön, de Rósa a gólvonalról fejjel tisztázott.
  41
  Három újpesto hozta rá két védőnkre a labdát. Simek passzolt jobbra Szélesihez, aki egyből kapu elé lőtte a labdát, amit Rajczi megpróbált kapura perdí­teni, de Szűcs lábbal mentett.
  40
  Tóth végzett el szabadrúgást a tizenhatos jobboldali sarkáról. Egyből kapura csavarta a labdát, amely irányt változtatott Leandrón, ezért Szűcs csak kiütnitudta, Polonkai kapásból, 16 méterről a jobb sarok mellé lőtt.
  37
  Penksa beállása után kihúzódott a középpálya jobb oldalára, Rósa pedig bement középre Lipcsei mellé.
  36
  Először cseréltünk. Kapic helyére Penksa állt be.
  35
  Penksa készül beállni. Rajta kí­vül Nógrádi és Károlyi melegí­tett az első félidőben.
  34
  Juhár letaglózta Sasut, jogosan kapott sárga lapot.
  33
  Gera tört be a tizenhatoson belülre, ahol Tamási betérdelt játékosunk elé. Gerzson átesett a védőn, a játékvezető műesés cí­mén sárga lapot adott csatárunknak.
  31
  Tóth játszotta el a tizenhatosunkon belül, hogy lerántották, de a játékvezető jól látta, hogy Vukmir nem bántotta az újpesti játékost.
  30
  A Leo szabálytalanságért megí­télt szabadrúgást Farkas végezte el, de lövése lepattant a sorfalról.
  29
  Leandro sodorta el Tóthot a tizenhatosunk előtt, amiért sárga lapot kapott.
  28
  Kapic előreí­velése után Gera fejelt kevéssel a bal sarok mellé.
  26
  Simek lépett volna ki egy hosszú indí­tással, Szűcs a kapujából kifutva, a térfelünk közepén szerelte a hazaiak játékosát, remekül szöktette a bal szélen Sasut, aki egyből beadta a labdát, amit Rósa 6 méterről a kapufára bombázott.
  21
  Vezet az Újpest. Tóth ugratta ki Rajczit, aki 14 méterről a bal felső sarokba emelte a labdát (1-0).
  20
  Simek 14 méteres lövése után a labda a bevetődő Botis lábáról a kapunk tetejére pattant. Simek végzett el szögletet, beadását követően Vanczák 9 méterről a jobb kapufára fejelte a labdát.
  19
  Tóth beadásáról csak centiméterekkel maradt le Rajczi. Az ellentámadásnál Gera tört be a tizenhatoson belülre, balról, 13 éterről laposan lőtt, Vlaszák vetődve védett.
  17
  Simek szöglete után védőinkről Polonkai elé pattant a labda, akinek 17 méteres lövését Sasu blokkolta.
  15
  Simek végzett el szabadrúgást 30 méterre a kapunktól. Lapos lövése után Rósa lábáról pattant ki oldalra a labda.
  12
  Leandro indí­tásával Sasu lépett ki, de a partjelző ezúttal is lest jelzett. Nem biztos, hogy igaza volt.
  10
  Az újpesti szurkolók bedobtak egy füstbombát Vlaszák kapuja mögé, ami azonban fennakat a hálón és ott füstölt az újpesti kapus háta mögött.
  9
  Gera í­velte előre a labdát Sasuhoz, de Juhár fejjel tisztázni tudott.
  6
  Gera ugratta ki Sasut, de a partjelző lest jelzett.
  4
  Lipcsei indí­tásával Sasu lépett volna ki, de Tamási lefülelte az indí­tást.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  A mieinket szurkolóink az alábbi feliratú transzparenssel foagdták:”Szemetekben tűz, arcotokon düh, szí­vetekben hit. Mindörökké Ferencváros!”
  .
  A csapatok kijöttek a pályára. Jelenleg a Himnusz hangjai szólnak.
  .
  Az újpesti diszpáholyában a kubhoz kötődő politikusok is helyet foglalnak. Vastagh Pál és Lányi Zsolt is kijött a meccsre.
  .
  A mérkőzést közvetí­tő RTL Klub is kiemelten kezeli a mai találkozót. Ezt mutatja, hogy a televí­zió vezetői és a sportosztály első embere, Héder Barna is a helyszí­nen tekinti meg az összecsapást, erre eddig még nem volt példa.
  .
  Mindkét együttes befejezte a melegí­tést. Nem mindennapi jelenetek játszódtak le a játékoskijáróban. Tamási Zoltán, a hazaiak védője a nyitott ajtón keresztül válogatott káromkodásokat kiabált be az öltözőnkbe, ahol ekkor még csak Adem Kapic tartózkodott. Adem nem értette, miket kiabált Tamási és mosolyogva kiintegetett a hazaiak játékosának.
  .
  A mieink Szűcs -- Vukmir, Botis, Gyepes -- Rósa, Kapic, Lipcsei, Leandro -- Sasu, Gera, Sowunmi felállásban kezdenek. A kispadon Udvarácz, Dragóner, Bognár, Kiss Gy., Károlyi, Nógrádi és Penksa foglal helyet.
  .
  A mieink összeállí­tása két helyen változott a sikerel megví­vott a Balaton FC elleni találkozóhoz képest. Tököli Attila eltiltása miatt került ki a csapatból, Marek Penksa pedig taktikai okok miatt kezd a kispadon. Helyükre Marius Sasu és Sowunmi Thomas került a kezdőtizenegybe.
  .
  A horvát bí­rók is a pályán melegí­tenek. A játékvezető a mérkőzés előtt felhí­vta a csapatok figyelmét arra, hogy a nemzetközi szabályoknak megfelelően egyszerre csak hárman melegí­thetnek egy csapatból a kapu mögött.
  .
  A játékoskijáróval szemben az újpesti szurkolók között ezúttal is ott van egy drukker, aki megafonon keresztül válogatott trágársokkal szidja a mieinket, elsősrban Gera Zoltánt és Lipcsei Pétert. Mindezt háborí­tatlanul teheti.
  .
  A valóságshowból megismert Majka napszemüvegben, ciggarettázva álldogál az újpesti kispad előtt.
  .
  Eltiltott és sérült játékosaink is eljöttek erre a rendkí­vül fontos mérkőzésre. A két mankóval közlekedő Szkukalek Igort, valamint Zováth Jánost, Somorjai Tamást, az eltiltott Tököli Attilát és keretünk többi, ma szóhoz nem jutó tagját, Takács Ákost, Kriston Attilát, Szalai Tamást egy lezárt VIP-páholyban helyezték el a házigazdák.
  .
  Játékosaink is kint melegí­tenek a pályán. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban, a hazaiak tiszta lilában játszanak majd.
  .
  A házigazdák szerint telt ház, tí­zezer ember előtt kerül sor a rangadóra. Azért nem lehetnek többen a stadionban, mert a rendezők biztonsági okokból három szektort lezártak.
  .
  A ferencvárosi szurkolókat kí­sérő rendezők tájékoztatása szerint drukkereink minden különösebb fennakadás nélkül elfoglalták helyüket a szektorukban.
  .
  Szűcs Lajos is a pályán van. Kapusunkat az újpesti tábor hatalmas füttykoncerttel, a mi szurkolóink óriási üdvrivalgással fogadták.
  .
  Vlaszák Géza jött ki elször melegí­teni.
  .
  A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Pintér Attila arról beszélt, hogy csapatunk célja olyan eredmény elérése, melynek köszönhetően az utolsó fordulóban nem kell a többi pályát figyelnünk, a mi kezünkben marad a döntés a bajnoki aranyról. Szakvezetőnk sajnálta,hogy nem jöhetett el több ferencvárosi szurkoló biztatni a mieinket. Mészöly Géza, a hazaiak szakvezetője azt emelte ki, hogy telt ház előtt jó hangulatú, sportszerű meccset vár és bí­zik abban, hogy ez a délelőtt valódi futballünnepet hoz.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik az Újpest elleni rangadónk, melynek a presztí­zsen kí­vül a végső sorrend szempontjából is óriási a tétje. A hazaiak csak győzelemmel maradnak versenyben a bajnoki cí­mért, nekünk pedig kizárólag akkor marad egyedül a mi kezünkben a sorsunk, ha ma nem vesztünk. Győzelmünk esetén megelőznénk a Balaton FC ellen szombaton 3-0-ra nyerő Debrecent és az utolsó körben a debreceniek ellen egy hazai döntetlen is elég lesz a bajnoki cí­mhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ