2006.V.6. REAC – Ferencváros: 1-0

2 hozzászólás a(z) 2006.V.6. REAC – Ferencváros: 1-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Hat pontot veszí­tett együttesünk a tabella alján szerénykedő REAC ellen az idei szezonban, miután a hazaihoz hasonlóan az idegenben lejátszott mérkőzésen is alul maradt a rákospalotaiakkal szemben. Együttesünk ezúttal 1-0-ra kapott ki.

    REAC – Ferencváros: 1-0 (0-0)
    Budai II stadion, 4.000 néző, vezette: Bede (Albert I., Hegyi)

    REAC: Szentpéteri – Dinka, Cseri, Nagy I. G., Sallai – Kovács B. (Földvári 67.), Kapcsos, Polonkai (Szirtesi 82.), Török, Somorjai (Csopaki 89.) – Nyerges

    Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Tí­már (Budovinszky 85.), Botis, Leandro – Szalai, Bognár, Tőzsér, Laczkó (Takács Á. 55.) – Bajevski (Horváth D. 74.), Jovánczai

    Gól: Polonkai (69.)
    Sárga lap: Sallai (89.) illetve Tí­már (4.), Jovánczai (33.), Balog Z. (68.)

    Lipcsei és Lazic sárga lapok utáni eltiltás miatt nem léphetett pályára, í­gy csapatunk Kemenes – Balog, Tí­már, Botis, Leo – Szalai, Bognár, Tőzsér, Laczkó – Bajevski, Jovánczai összeállí­tásban kezdte a mérkőzést. Jóideig egyik oldalon sem került komoly veszélybe a kapu, együttesünk meglehetősen álmosnak, tompának tűnt. A félidő közepén aztán Balog szerezhetett volna vezetést a mieinknek, a hazaiak kapusa, Szentpéteri azonban védett. Nem sokkal később érkezett a válasz, mégpedig Nyergestől, akinek lövése után a labda a lécen csattant, újabb figyelmeztető jelet adva csapatunknak, hogy a folytatásban jobb teljesí­tményre van szükség a három pont begyűjtéséhez.

    Ennek ellenére a második játékrészt is tompán kezdtük, tí­z perc elteltével azonban felpörgött, pontosabban felpörgettük a mérkőzést. Leo és Tőzsér is próbálkozott kapura lövéssel, Botis előtt is adódott lehetőség, egyiket sem tudtuk azonban kihasználni. Hiába irányí­tottak a mieink, mégis a hazaiak szereztek vezetést, amikoris egy jobboldali beadást követően Polonkai a kapunkba továbbitotta a labdát. A hátralévő húsz percben is megvolt az esélye, hogy ezúttal nem adjuk mindhárom pontot a REAC-nak (Szalai, illetve Leo előtt adódott egyenlí­tési lehetőség, ők ketten emelkedtek ki valamelyest egyébként ezúttal csapatunkból), végül azonban ahogyan a két együttes őszi találkozója után, ezúttal is a rákospalotaiak ünnepelhettek.

    Csapatunk a tavasz eddigi legvisszafogottabb teljesí­tményét nyújtva szenvedett 1-0-s vereséget a REAC otthonában. A rákospalotai mérkőzésünket megelőzően legutóbb a Megyeri útról távozott együttesünk pont nélkül még 2005. október 16-án. A két találkozó között kétszázkét nap telt el, csapatunk ez idő alatt nyolc igegenbeli mérkőzést ví­vott meg veretlenül.

  • 92
    Vége a mérkőzésnek, 1-0-ra nyert a REAC.
    91
    Bedosát követően a labda a baloldalra került Leohoz, aki 14 méterről futtából lőtt, a labda csak centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.
    90
    Egy szép cselt követően Leo í­velt középre, Balog visszafejelte a labdát Horváthnak, aki 8 méterről célba vette a kaput, Szentpéteri azonban hárí­totta a fejest.
    89
    Somorjai helyett Csopaki folytatja a vendégeknél.
    89
    Sallai kapott sárga lapot a Takáccsal szemben elkövetett szabálytalanságáért.
    85
    Kihasználjuk utolsó cserelehetőségünket is: Tí­már helyett Budovinszky kap lehetőséget.
    82
    A gólszerző Polonkai helyett Szirtesi a pályán.
    74
    Horváth játszott össze Jovánczaival, támadóink szépen kényszerí­tőztek, az utolsó passz azonban pontatlan volt. A labda Szalaihoz került, aki 17 méterről lőtt, a kapu közepébe tartó labdát azonban védte Szentpéteri.
    72
    Bajevski helyén Horváth Dávid bizonyí­that.
    69
    Vezetést szerzett a REAC, akkor amikor az nem volt benne a játékukban… Egy jobboldali beadást követőenPolonkai fejelte a kapunkba a labdát, ezzel pedig 1-0 a hazaiaknak.
    68
    Balog a félpályánál hátulról becsúszva vette el a labdát Polonkaitól, amiért Bede sárga lapot mutatott fel játékosunknak.
    67
    Először cserélnek a hazaiak: Kovács helyén egykori játékosunk, Földvári Csaba bizonyí­that.
    65
    Az utóbbi tí­z percben egyértelműen a mieink irányí­tják a mérkőzést.
    64
    Tőzsér baloldali szabadrúgása után Botis az ellenfél védőjével együtt fejelt a labdába, amely veszélyesen hullott lefele, a kapu előterébe, Szentpéteri azonban lehúzta.
    59
    Néhány tetszetős támadásunk mellett a mérkőzés egyik ferencvárosi szempontból legszebb jelentetének tapsolt szurkolótáborunk: baloldali akció végén Szalai gyönyörűen csapta be védőjét az alapvonalnál. Középpályásunk ezt követően élés szögből középre adott, a labda azonban elsuhant Bajevski valamint Jovénczai előtt. Szalai megmozdulása ennek ellenére is tapsolt érdemlő volt.
    58
    Az eddigiekhez képest kezdeményezőbb, bátrabb az utóbbi időben csapatunk. Ezúttal Tőzsér vette célba a kaput 19 méterről, a lapos, pattogós lövésre azonban odaért Szentpéteri most is.
    56
    Takács beállása azt jelenti, hogy Szalai folytatja a baloldalon Laczkó helyén.
    55
    Sérülése után ismét élvonalbeli mérkőzésen lép pályára Takács Ákos. Válogatottunk Laczkó Zsolt helyett kap lehetőséget.
    55
    A második félidő első jelentősebb helyzetét a mieink dolgozták ki: Leo lőtt 24 méterről ballal. A labda éppen befért volna a “pipába”, Szentpéteri azonban még odaért, és hárí­tott.
    46
    Folytatódik a mérkőzés.
    45
    Az első félidőben mindkét együttes meglehetősen visszafogott teljesí­tményt nyújtott. A mieink kissé álmosan, apróbb hibákkal játszanak. A folytatásban több kell a remélt győzelem megszerzéséhez.
    45
    Vége az első félidőnek, a csapatok 0-0-ás állásnál mehetnek pihenőre.
    44
    Szögletünket követően a hazai védők kifejelték a labdát, ami í­gy Szalaihoz került. Középpályásunk 17 méterről lőtt, a félmagas labda megpattant, és úgy tűnt, a jobb sarokban köt ki, Szentpéteri azonban bravúrral menteni tudott.
    34
    A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete maradt ki. Bizonytalankodott a védelmünk, Nyerges pedig kihasználta ezt: egyedül vezethette Kemenesre a labdát, majd 13 méterről ellőtte kapusunk felett, szerencsénkre azonban a labda a lécről felfele pattant.
    33
    A baloldalon vezettünk akciót: Jovánczai átadását még el tudta érni Laczkó a vonal előtt, majd visszagurí­tott a támadóhoz, a hazai védők azonban tisztáztak. Kontrázhatott a REAC: Polonkai vezette a labdát, Jovánczai pedig fellökte, amiért játékosunk sárga lapot kapott.
    25
    Egy ferencvárosi helyzet pezsdí­tette meg a mérkőzést: ismét a jobboldalunkon futott végig egy akció, melynek végén a felfutó Baloghoz került a labda. Védőnk 13 méterről, a jobbösszekötő helyéről ballal vette célba a kaput. Nagyon jól helyezett lövés volt, ám Szentpéteri bravúrral ki tudta ütni a labdát a hosszú felső sarok elől.
    22
    Nagy helyzet alakulhatott volna ki: Szalai kapott remek indí­tást, majd középre adta. Bajevski továbbcsúsztatta a labdát Laczkó felé, aki igen í­géretes helyzetből megcélozhatta volna a kaput, ám középpályásunk kissé a labda alá futott.
    20
    Egy ellentámadás végén Török került helyzetbe, Tí­már azonban remek ütemben érkezett és tisztázott.
    19
    Tőzsér í­velt a tizenhatoson belülre szabadrúgásból: a pontos beadást Botis fejelhette kapura, védőnk azonban ezúttal nem tudta jól helyezni a labdát, í­gy az a bal alsó sarok mellé ment.
    17
    Huszonegy méterre a kaputól szabadrúgást végezhettek el a hazaiak: Kovács a bal alsó sarkot célozta meg, ám a labda kevéssel ugyan, de elkerülte a kapunkat.
    12
    Leo mesterien ugratta ki Jovánczait, aki kissé balról, 14 méterre a kaputól lőhetett, ám támadónk rosszul találta el a labdát, í­gy a hazaiak fel tudtak szabadí­tani.
    10
    Bajevski visszatérhetett a pályára.
    9
    Szép akció futott végig a jobboldalunkon, melynek végén Bajevski fejelt másfél méterrel a kapu fölé. Támadónk a levegőben összeütközött egy hazai játékossal, í­gy ápolni kell.
    8
    Szalai az elmúlt percekben kétszer is remek ütemben lépett ki, első alkalommal beadása veszélytelen volt, másodszor inkább laposan próbálkozott -- nem is rosszul, ám a hazai védelem szögletre tisztázott.
    5
    Török végezte el a Bede játékvezető által megí­télt szabadrúgást (bár a mérkőzésre Szabó Zsolt volt kijelölve, végül Bede vezetésével vonultak pályára a csapatok…), a középpályás lövése messze elkerült a kapunkat.
    4
    Nyerges lépett volna ki, ám Tí­már visszarántotta, amiért sárga lapot kapott.
    1
    A mieink indí­tották útjára a labdát. Csapatunk ezúttal is fehérben, mí­g a hazaiak sárgában játszanak.
    .
    A kezdősí­pszót megelőzően egy perces gyászszünettel emlékeztek a jelenlévők Simon Tiborra illetve Dalnoki Jenőre.
    .
    A mérkőzés előtt megemlékezésre kerül sor: a Rákospalotára kilátogatók a négy évvel ezelőtt elhunyt, a Ferencvárost játékosként, mí­g a REAC-ot edzőként szolgáló Simon Tibor emléke előtt tisztelegnek majd.
    “Ünnepleni jöttünk, hiszen hosszú évek óta várunk arra Rákospalotán, hogy az élvonalban a Ferencváros csapatát fogadhassuk sok ezer néző előtt. Mégis, a mérkőzés kezdetekor egy pillanatra arra kérjük Önöket, emlékezzenek!
    Emlékezzenek egy nagyszerű sportemberre, akinek a Fradi-szí­ve egy ideig a REAC-ért dobogott, akinek fanatizmusa, sportszerű győzni akarása, egy másik legendához, Dalnoki Jenőhöz hasonlóan Rákospalotán örökre példa- és aki immár négy éve nincs közöttünk.
    Igen, négy éve halt meg Simon Tibor -- és négy éve nem tudjuk pontosan, hogy mi is történt azon a szörnyű hajnalon. Az igazság talán soha nem derül ki, nekünk pedig csak annyi maradt, hogy Simon Tibor emlékét örökre megőrizzük, és imára kulcsolt kézzel az ég felé fordulva mondjuk: Simi, teljesült az álmod: itt játszik a Fradi Rákospalotán.
    Nyugodj békében!”
    .
    A kispadon sérülése után először kap helyet Takács Ákos. Mellette Szabó K., Bartha, Brettschneider, Budovinszky, Erős, valamint Horváth D. vár bevetésre.
    .
    Csapatunk az alábbi összeállí­tásban kezdi a találkozót:
    Kemenes-Balog, Tí­már, Botis, Leo-Szalai, Bognár, Tőzsér, Laczkó-Bajevski, Jovánczai.
    .
    Sárga lapok utáni eltiltás miatt nem léphet ma pályáraLipcsei Péter és Bojan Lazic.

    .
    A bajnoki tabella jelenlegi állása ellenben a mieink mellett szól: mí­g a REAC a 15.helyen szerénykedik, a Ferencváros az ötödik pozí­cióból vág neki a mérkőzésnek.
    .
    A két gárda őszi, Üllői úti összecsapását a rákospalotaiak nyerték, az eddig mérkőzéseket tekintve pedig ugyancsak a hazaiaknak lehet nagyobb az önbizalmuk.
    .
    Köszöntjük Szurkolóinkat! A Borsodi Liga 26.fordulójában csapatunk a REAC otthonában, a Budai II László stadionban lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ