2006.V.6. REAC – Ferencváros: 1-0

Már nincs kieső helyen a REAC

Hatalmas meglepetésre a REAC együttese mindhárom pontot begyűjtötte hazai pályán az idegenben már több, mint fél éve veretlen Ferencváros ellen. Ez a siker egyben azt is jelenti, hogy a rákospalotaiak immár nem a kieső helyen tanyáznak, a tabella 15. helyén egy hétig mindenképp a Vasas szerepel. Urbán Flórián csapata ezzel egymás után második 1-0-s győzelmét érte el.


REAC – Ferencváros: 1-0 (0-0)
Budai II stadion, 3.000 néző, vezette: Bede Ferenc (Albert I., Hegyi)

REAC: Szentpéteri – Dinka, Cseri, Nagy I. G., Sallai – Kovács B. (Földvári 67.), Kapcsos, Polonkai (Szirtesi 82.), Török S., Somorjai (Csopaki 89.) – Nyerges
vezetőedző: Urbán Flórián

Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Tí­már (Budovinszky 85.), Botis, Leandro – Szalai, Bognár, Tőzsér, Laczkó (Takács Á. 55.) – Bajevski (Horváth D. 72.), Jovánczai
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Polonkai (69.)
Sárga lap: Sallai (89.) illetve Tí­már (4.), Jovánczai (33.), Balog Z. (68.)

Mintegy 3000-en voltak kí­váncsiak a zöld-fehérek rákospalotai vendégjátékára. Az előre megadott összeállí­tásokhoz képest Urbán Flórián két helyen is változtatott a korábban kigondolt kezdőcsapatán: Szirtesi helyett Cseri került a védelem közepébe, mí­g elől Somorjai kapott bizalmat Torma helyett.

Az első emlí­tésre méltó esemény Tí­már sárga lapja volt, ezután viszont már a játék vette át a főszerepet a Budai II – stadionban.

Az egész első félidőre jellemző volt, hogy Gellei Imre csapata uralta a pályát. Adódott lehetőség mindkét csatár előtt, de mind Bajevszki, mind pedig Jovánczai elhibázta a lehetőséget.

Bár a zöld-fehérek támadtak, mégis a félidő két legnagyobb lehetősége a hazaiak előtt adódott, de Polonkai szabadrúgása nem találta el a kaput.

A másik esetben viszont Nyerges ajtó-ablak helyzetet hagyott ki, bár lövésébe Kemenes és a kapufa egyaránt beleért.

Az első 45 perc után egyik szakvezető sem érezte úgy, hogy cserével kéne felfrissí­teni csapatukat. Lipcsei Péter nagyon hiányzott a Ferencvárosból, helyét Tőzsér próbálta átvenni, kevés eredménnyel.

Kiegyensúlyozottan indult a második félidő, Leandro távoli lövése sem jelentett gondot a remek napot kifogó Szentpéterinek.

Aztán a vendégeknél pályára lépett Takács Ákos, mí­g a hazaiaknál Földvári kapott lehetőséget, és két perc múlva már élt is vele.

A cserejátékos remek beadása után Polonkai fejese azt jelentette, hogy a REAC ismét komoly esélyeket táplálhat a bentmaradásra.

A gól úgy tűnt, megzavarta a Ferencvárost, a hazaiakat pedig feljebb hozta. Urbán Flórián legénysége átvette az irányí­tást, mí­g a vendégek nem tudtak már újí­tani, nagyon sok pontatlan átadás jellemezte a játékukat. Ha kapura is ment egy kí­sérletük, Szentpéteri hol könnyedén, hol üggyel-bajjal, de valahogy mindig hárí­tott.

Azonban a végéig már nem változott az eredmény, í­gy összességében a forduló egyik meglepetése született a Rákospalotán. A hazaiak főleg a második félidőben játszottak jól, a védelem nagyon összerakott volt. A vendégek görcsösen játszottak, egyedül Leandro dí­csérhető.

Nyilatkozatok:

Hatalmas bravúrt vitt véghez ellenfelünk, hiszen a lehetséges hat pontot megszerezte a Ferencváros ellen – mondta Gellei Imre. – Úgy jöttünk Rákospalotára, hogy visszaszerezzük azt a három pontot, amelyet ősszel elvitt a REAC az Üllői útról. Ugyanakkor a találkozót megelőzően feltettem a kérdést, hogy Lipcsei Péter nélkül vajon képes lesz-e a csapat nyerni? A válasz sajnos, mint utóbb kiderült: nem. Ugyanakkor nem lehet kizárólag csapatkapitányunk hiányzásával magyarázni vereségünket. Mind előrejátékban, mint pedig védekezésben sok hibát vétettünk, amelyeket ellenfelünk nem mulasztott el kihasználni. A második félidőben egyre inkább egyértelművé vált, hogy egygólos mérkőzést ví­v a két gárda, sajnos ezt a találatot az olykor motiváltabbnak tűnő REAC szerezte. Nagyon csalódott vagyok! Törványszerű, hogy egy olyan csapatnál, amelyben sok a fiatal, még viszonylag rutintalan játékos, idővel jelentkeznek a fáradtság jelei, s ehelyütt nem fizikai, inkább mentális fáradtságra gondolok. Immár huzamosabb ideje hatalmas nyomás alatt játszott ez a gárda, és sajnos most előjöttek a mentális fáradtság jelei. Van tehát dolgunk bőven a hátralévő négy fordulóra. A legfontosabb, hogy fejben ismét rende legyen mindenki, hiszen nem szeretnénk odáig jutni, hogy bárki azt mondhassa, az a küzdenitudás és motiváltság, amely ezidáig jellemzte ezt a csapatot, eddig tartott.

– Hihetetlen nagy bravúrt ért el csapatom, amely mindkét Ferencváros elleni találkozónkat megnyerte – mondta Urbán Flórián, a REAC vezetőedzője. – Együttesem az előző fordulóban a Sopron ellen gyűjtötte be a három pontot, s annak köszönhetően, hogy a játékosok elhitték, igenis újra legyőzhetik a Ferencvárost, ez a zöld-fehérek ellen is sikerült. Elhitték, hogy nyerhetnek a Fradi ellen, és nyertek is; ha elhiszik, hogy a REAC bennmaradhat az élvonalban, valóban megőrizhetjük elsőosztályú tagságunkat. Csapatom ma rendkí­vül motiváltan játszott, ám hozzáteszem, bizonyos szituációkban a szerencse is a mi oldalunkon állt. Ugyanakkor régi mondás, hogy a szerencse azt segí­ti, aki megdolgozik érte.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.V.6. REAC – Ferencváros: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Hat pontot veszí­tett együttesünk a tabella alján szerénykedő REAC ellen az idei szezonban, miután a hazaihoz hasonlóan az idegenben lejátszott mérkőzésen is alul maradt a rákospalotaiakkal szemben. Együttesünk ezúttal 1-0-ra kapott ki.

  REAC – Ferencváros: 1-0 (0-0)
  Budai II stadion, 4.000 néző, vezette: Bede (Albert I., Hegyi)

  REAC: Szentpéteri – Dinka, Cseri, Nagy I. G., Sallai – Kovács B. (Földvári 67.), Kapcsos, Polonkai (Szirtesi 82.), Török, Somorjai (Csopaki 89.) – Nyerges

  Ferencváros: Kemenes – Balog Z., Tí­már (Budovinszky 85.), Botis, Leandro – Szalai, Bognár, Tőzsér, Laczkó (Takács Á. 55.) – Bajevski (Horváth D. 74.), Jovánczai

  Gól: Polonkai (69.)
  Sárga lap: Sallai (89.) illetve Tí­már (4.), Jovánczai (33.), Balog Z. (68.)

  Lipcsei és Lazic sárga lapok utáni eltiltás miatt nem léphetett pályára, í­gy csapatunk Kemenes – Balog, Tí­már, Botis, Leo – Szalai, Bognár, Tőzsér, Laczkó – Bajevski, Jovánczai összeállí­tásban kezdte a mérkőzést. Jóideig egyik oldalon sem került komoly veszélybe a kapu, együttesünk meglehetősen álmosnak, tompának tűnt. A félidő közepén aztán Balog szerezhetett volna vezetést a mieinknek, a hazaiak kapusa, Szentpéteri azonban védett. Nem sokkal később érkezett a válasz, mégpedig Nyergestől, akinek lövése után a labda a lécen csattant, újabb figyelmeztető jelet adva csapatunknak, hogy a folytatásban jobb teljesí­tményre van szükség a három pont begyűjtéséhez.

  Ennek ellenére a második játékrészt is tompán kezdtük, tí­z perc elteltével azonban felpörgött, pontosabban felpörgettük a mérkőzést. Leo és Tőzsér is próbálkozott kapura lövéssel, Botis előtt is adódott lehetőség, egyiket sem tudtuk azonban kihasználni. Hiába irányí­tottak a mieink, mégis a hazaiak szereztek vezetést, amikoris egy jobboldali beadást követően Polonkai a kapunkba továbbitotta a labdát. A hátralévő húsz percben is megvolt az esélye, hogy ezúttal nem adjuk mindhárom pontot a REAC-nak (Szalai, illetve Leo előtt adódott egyenlí­tési lehetőség, ők ketten emelkedtek ki valamelyest egyébként ezúttal csapatunkból), végül azonban ahogyan a két együttes őszi találkozója után, ezúttal is a rákospalotaiak ünnepelhettek.

  Csapatunk a tavasz eddigi legvisszafogottabb teljesí­tményét nyújtva szenvedett 1-0-s vereséget a REAC otthonában. A rákospalotai mérkőzésünket megelőzően legutóbb a Megyeri útról távozott együttesünk pont nélkül még 2005. október 16-án. A két találkozó között kétszázkét nap telt el, csapatunk ez idő alatt nyolc igegenbeli mérkőzést ví­vott meg veretlenül.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek, 1-0-ra nyert a REAC.
  91
  Bedosát követően a labda a baloldalra került Leohoz, aki 14 méterről futtából lőtt, a labda csak centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.
  90
  Egy szép cselt követően Leo í­velt középre, Balog visszafejelte a labdát Horváthnak, aki 8 méterről célba vette a kaput, Szentpéteri azonban hárí­totta a fejest.
  89
  Somorjai helyett Csopaki folytatja a vendégeknél.
  89
  Sallai kapott sárga lapot a Takáccsal szemben elkövetett szabálytalanságáért.
  85
  Kihasználjuk utolsó cserelehetőségünket is: Tí­már helyett Budovinszky kap lehetőséget.
  82
  A gólszerző Polonkai helyett Szirtesi a pályán.
  74
  Horváth játszott össze Jovánczaival, támadóink szépen kényszerí­tőztek, az utolsó passz azonban pontatlan volt. A labda Szalaihoz került, aki 17 méterről lőtt, a kapu közepébe tartó labdát azonban védte Szentpéteri.
  72
  Bajevski helyén Horváth Dávid bizonyí­that.
  69
  Vezetést szerzett a REAC, akkor amikor az nem volt benne a játékukban… Egy jobboldali beadást követőenPolonkai fejelte a kapunkba a labdát, ezzel pedig 1-0 a hazaiaknak.
  68
  Balog a félpályánál hátulról becsúszva vette el a labdát Polonkaitól, amiért Bede sárga lapot mutatott fel játékosunknak.
  67
  Először cserélnek a hazaiak: Kovács helyén egykori játékosunk, Földvári Csaba bizonyí­that.
  65
  Az utóbbi tí­z percben egyértelműen a mieink irányí­tják a mérkőzést.
  64
  Tőzsér baloldali szabadrúgása után Botis az ellenfél védőjével együtt fejelt a labdába, amely veszélyesen hullott lefele, a kapu előterébe, Szentpéteri azonban lehúzta.
  59
  Néhány tetszetős támadásunk mellett a mérkőzés egyik ferencvárosi szempontból legszebb jelentetének tapsolt szurkolótáborunk: baloldali akció végén Szalai gyönyörűen csapta be védőjét az alapvonalnál. Középpályásunk ezt követően élés szögből középre adott, a labda azonban elsuhant Bajevski valamint Jovénczai előtt. Szalai megmozdulása ennek ellenére is tapsolt érdemlő volt.
  58
  Az eddigiekhez képest kezdeményezőbb, bátrabb az utóbbi időben csapatunk. Ezúttal Tőzsér vette célba a kaput 19 méterről, a lapos, pattogós lövésre azonban odaért Szentpéteri most is.
  56
  Takács beállása azt jelenti, hogy Szalai folytatja a baloldalon Laczkó helyén.
  55
  Sérülése után ismét élvonalbeli mérkőzésen lép pályára Takács Ákos. Válogatottunk Laczkó Zsolt helyett kap lehetőséget.
  55
  A második félidő első jelentősebb helyzetét a mieink dolgozták ki: Leo lőtt 24 méterről ballal. A labda éppen befért volna a “pipába”, Szentpéteri azonban még odaért, és hárí­tott.
  46
  Folytatódik a mérkőzés.
  45
  Az első félidőben mindkét együttes meglehetősen visszafogott teljesí­tményt nyújtott. A mieink kissé álmosan, apróbb hibákkal játszanak. A folytatásban több kell a remélt győzelem megszerzéséhez.
  45
  Vége az első félidőnek, a csapatok 0-0-ás állásnál mehetnek pihenőre.
  44
  Szögletünket követően a hazai védők kifejelték a labdát, ami í­gy Szalaihoz került. Középpályásunk 17 méterről lőtt, a félmagas labda megpattant, és úgy tűnt, a jobb sarokban köt ki, Szentpéteri azonban bravúrral menteni tudott.
  34
  A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete maradt ki. Bizonytalankodott a védelmünk, Nyerges pedig kihasználta ezt: egyedül vezethette Kemenesre a labdát, majd 13 méterről ellőtte kapusunk felett, szerencsénkre azonban a labda a lécről felfele pattant.
  33
  A baloldalon vezettünk akciót: Jovánczai átadását még el tudta érni Laczkó a vonal előtt, majd visszagurí­tott a támadóhoz, a hazai védők azonban tisztáztak. Kontrázhatott a REAC: Polonkai vezette a labdát, Jovánczai pedig fellökte, amiért játékosunk sárga lapot kapott.
  25
  Egy ferencvárosi helyzet pezsdí­tette meg a mérkőzést: ismét a jobboldalunkon futott végig egy akció, melynek végén a felfutó Baloghoz került a labda. Védőnk 13 méterről, a jobbösszekötő helyéről ballal vette célba a kaput. Nagyon jól helyezett lövés volt, ám Szentpéteri bravúrral ki tudta ütni a labdát a hosszú felső sarok elől.
  22
  Nagy helyzet alakulhatott volna ki: Szalai kapott remek indí­tást, majd középre adta. Bajevski továbbcsúsztatta a labdát Laczkó felé, aki igen í­géretes helyzetből megcélozhatta volna a kaput, ám középpályásunk kissé a labda alá futott.
  20
  Egy ellentámadás végén Török került helyzetbe, Tí­már azonban remek ütemben érkezett és tisztázott.
  19
  Tőzsér í­velt a tizenhatoson belülre szabadrúgásból: a pontos beadást Botis fejelhette kapura, védőnk azonban ezúttal nem tudta jól helyezni a labdát, í­gy az a bal alsó sarok mellé ment.
  17
  Huszonegy méterre a kaputól szabadrúgást végezhettek el a hazaiak: Kovács a bal alsó sarkot célozta meg, ám a labda kevéssel ugyan, de elkerülte a kapunkat.
  12
  Leo mesterien ugratta ki Jovánczait, aki kissé balról, 14 méterre a kaputól lőhetett, ám támadónk rosszul találta el a labdát, í­gy a hazaiak fel tudtak szabadí­tani.
  10
  Bajevski visszatérhetett a pályára.
  9
  Szép akció futott végig a jobboldalunkon, melynek végén Bajevski fejelt másfél méterrel a kapu fölé. Támadónk a levegőben összeütközött egy hazai játékossal, í­gy ápolni kell.
  8
  Szalai az elmúlt percekben kétszer is remek ütemben lépett ki, első alkalommal beadása veszélytelen volt, másodszor inkább laposan próbálkozott -- nem is rosszul, ám a hazai védelem szögletre tisztázott.
  5
  Török végezte el a Bede játékvezető által megí­télt szabadrúgást (bár a mérkőzésre Szabó Zsolt volt kijelölve, végül Bede vezetésével vonultak pályára a csapatok…), a középpályás lövése messze elkerült a kapunkat.
  4
  Nyerges lépett volna ki, ám Tí­már visszarántotta, amiért sárga lapot kapott.
  1
  A mieink indí­tották útjára a labdát. Csapatunk ezúttal is fehérben, mí­g a hazaiak sárgában játszanak.
  .
  A kezdősí­pszót megelőzően egy perces gyászszünettel emlékeztek a jelenlévők Simon Tiborra illetve Dalnoki Jenőre.
  .
  A mérkőzés előtt megemlékezésre kerül sor: a Rákospalotára kilátogatók a négy évvel ezelőtt elhunyt, a Ferencvárost játékosként, mí­g a REAC-ot edzőként szolgáló Simon Tibor emléke előtt tisztelegnek majd.
  “Ünnepleni jöttünk, hiszen hosszú évek óta várunk arra Rákospalotán, hogy az élvonalban a Ferencváros csapatát fogadhassuk sok ezer néző előtt. Mégis, a mérkőzés kezdetekor egy pillanatra arra kérjük Önöket, emlékezzenek!
  Emlékezzenek egy nagyszerű sportemberre, akinek a Fradi-szí­ve egy ideig a REAC-ért dobogott, akinek fanatizmusa, sportszerű győzni akarása, egy másik legendához, Dalnoki Jenőhöz hasonlóan Rákospalotán örökre példa- és aki immár négy éve nincs közöttünk.
  Igen, négy éve halt meg Simon Tibor -- és négy éve nem tudjuk pontosan, hogy mi is történt azon a szörnyű hajnalon. Az igazság talán soha nem derül ki, nekünk pedig csak annyi maradt, hogy Simon Tibor emlékét örökre megőrizzük, és imára kulcsolt kézzel az ég felé fordulva mondjuk: Simi, teljesült az álmod: itt játszik a Fradi Rákospalotán.
  Nyugodj békében!”
  .
  A kispadon sérülése után először kap helyet Takács Ákos. Mellette Szabó K., Bartha, Brettschneider, Budovinszky, Erős, valamint Horváth D. vár bevetésre.
  .
  Csapatunk az alábbi összeállí­tásban kezdi a találkozót:
  Kemenes-Balog, Tí­már, Botis, Leo-Szalai, Bognár, Tőzsér, Laczkó-Bajevski, Jovánczai.
  .
  Sárga lapok utáni eltiltás miatt nem léphet ma pályáraLipcsei Péter és Bojan Lazic.

  .
  A bajnoki tabella jelenlegi állása ellenben a mieink mellett szól: mí­g a REAC a 15.helyen szerénykedik, a Ferencváros az ötödik pozí­cióból vág neki a mérkőzésnek.
  .
  A két gárda őszi, Üllői úti összecsapását a rákospalotaiak nyerték, az eddig mérkőzéseket tekintve pedig ugyancsak a hazaiaknak lehet nagyobb az önbizalmuk.
  .
  Köszöntjük Szurkolóinkat! A Borsodi Liga 26.fordulójában csapatunk a REAC otthonában, a Budai II László stadionban lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ