2007.X.20. Ferencváros – Tuzsér: 2-0

Az FTC javuló játékával húzta be a három pontot az Üllői úton

Az NB II 11. fordulójában a Ferencváros gárdája félgőzzel is magabiztosan diadalmaskodott a Tuzsér ellenében. A vendégek egyetlen komoly helyzetet sem alakí­tottak ki a kilencven perc folyamán, mí­g a zöld-fehéreknél főként Lipcsei pontrúgásai után alakult ki veszélyes szituáció.


Ferencváros – Tuzsér: 2-0 (1-0)
Üllői út, 3.000 néző, vezette: Király Krisztián (Huszár, Kovács Z.)

Ferencváros: Zarzycki – Lazic, Dragóner, Mátyus, Vasas – Brettschneider (Deme 60.), Lipcsei, Fitos, Zsivoczky (Horváth P. 88.), Kulcsár D. (Nagy S. 74.) – NdJodo
kispad: Somodi, Nagy J.
vezetőedző: Csank János

Tuzsér: Nagy Z. – Baka, Mező, Dancs B., Ur – Milka, Sikorszki, Göncz (Minyin 64.), Iván (Gergely 78.) – Simon G. (Ondó 84.), Fekete
kispad: Tóth N., Fodor
vezetőedző: Németh Károly

Gól: NdJodo (14.), Dragóner (82.)
Sárga lap: Milka (17.), Simon G. (34.), Ur (69.), Dancs B. (83.)

A játéknap előtt a fővárosiak mindössze a tabella 7. helyén álltak, hét ponttal lemaradva az éllovas Kecskeméttől és az ugyancsak 22 ponttal álló Szolnok mögött.

Hazai környezetben a Szolnoktól szenvedtek vereséget a ferencvárosiak ebben a szezonban, emellett csak döntetlenre voltak képesek a Vecsés és a Makó ellen.

Az üllői útra érkező Tuzsér sem lehetett büszke eddig teljesí­tményére, tí­z mérkőzésén három győzelmet gyűjtött be, és ezzel csak a 13. helyet foglalta el az NB II Keleti csoportjában.

A találkozót agilisabban kezdték a zöld-fehérek, és próbálkozásaikat hamar siker koronázta. A mérkőzés 14. percében Ndjodo talált a hálóba Brettschneider centerezése után.

A gól után sem álltak be védekezni a zöld sasok, hanem megpróbálták növelni az előnyüket. Zsivoczky és Brettschneider is rendkí­vül veszélyes volt a tuzséri kapura, lövéseik nem sokkal tévesztettek célt.

A félidő után sem sokat változott a játék képe: mindkét csapat ott folytatta a játékot, ahol azt az első 45 perc után abbahagyta. A Fradi a Tuzsér fölé kerekedett, ám meddő mezőnyfölény jellemezte a zöld-fehérek játékát.

A Tuzsér a hazai kaputól látótávolságba sem került, ötletük sem volt a támadóknak, hogyan tudnák feltörni a ferencvárosi pajzsot. Mutatott teljesí­tményük alapján érthető, miért állnak a tabella alsó régiójában.

A hátralévő időben már csak az volt a kérdés, hány góllal diadalmaskodik a zöld-fehér együttes. A mindent eldöntő találat Dragóner nevéhez fűzödik, aki fejjel vette be Nagy Zoltán kapuját.

Összességében elmondható, a hazaiak főleg Lipcsei szögletei és szabadrúgásai után kerültek helyzetbe, amelyek után Dragóner és Mátyus rendre elfejelte a labdát, a 82. percben pedig gól született egy ilyen játékhelyzetből.

Ezzel a diadallal a ferencvárosiak 17 pontjukkal felzárkóztak a közvetlen élmezőny mögé, mí­g a tuzséri együttest továbbra is fenyegeti a kiesés réme.

Nyilatkozatok:

Csank János ezúttal elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után: – Mostanában nagy pszichés nyomás nehezedik ránk – kezdte a vezetőedzőnk. – 1-0 után sajnos nem tudtunk felszabadultan játszani, ezért csúszott több hiba az összjátékba. A második találat után már nem volt gond. Döntő fontosságúnak bizonyult, hogy ezúttal a fiatal játékosok is jobb teljesí­tményt nyújtottak a szokásosnál. Nehéz lesz még az őszi szezon, de remélem, hozni tudjuk a meccseket. A szurkolóknak csak köszönet jár, hogy ilyen fantasztikus hangulatot biztosí­tottak az első perctől az utolsóig.

Németh Károly, Tuzsér: – Nem okoztunk csalódást, azt játszottuk, amit megbeszéltünk – mondta a vendégek szakvezetője. – Ha két meghatározó játékosomat nem kellett volna nélkülöznöm ezen a meccsen, lehet, még jobban meg tudtuk volna tartani a labdákat. Nem kell azonban szégyenkeznünk, hiszen nekünk nem a Ferencvárost kell legyőznünk. Gratulálok a hazaiaknak és sok sikert kí­vánok a folytatáshoz.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.X.20. Ferencváros – Tuzsér: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Labdarúgócsapatunk 2-0-ra győzte le az Üllői úton a Tuzsért. Az első félidőben Ndjodo szerzett vezetést, a győzelmet a hajrában Dragóner biztosí­totta be. Ezzel az ötödik helyre jöttünk fel a tabellán.

  Korán vezetést szereztünk, a 13. percben Brettschneider labdáját Ndjodo értékesí­tette. Ezután enyhe mezőnyfölényben futballoztunk, az első félóra végére pörögtünk fel. Akkor volt három-négy í­géretes támadásunk, de sajnos az utolsó passzok, megoldások soha nem sikerültek. Két távoli lövéssel veszélyeztettünk még, ám az eredmény nem változott.

  Fordulás után aktí­vabban kezdtünk, ám a Tuzsér átvészelte a támadásainkat. Mezőnyfölényünk ezt követően is megmaradt, de inkább csak lehetőségeink voltak, nagyobb helyzetek nem. A hajrában aztán felpörgettük a játékot, elsősorban a szögletek után alakult ki veszély a vendégek kapuja előtt. Ezek közül Dragóner egyet értékesí­tett, bebiztosí­tva a mieink megérdemelt sikerét. Ugyanő, illetve Mátyus is veszélyeztetett még, ám az eredmény már nem változott.

 • 92
  Vége, megérdemelten nyertünk.
  89
  Zsivoczky helyére Horváth állt be.
  85
  Előbb egy Mátyus fejessel veszélyeztettünk, majd Dragóner fejelt kevéssel a kapu fölé.
  84
  Simon helyett Ondó állt be.
  84
  Dancs is sárgát kapott.
  83
  Egy baloldali szöglet után Mátyus fejelte vissza a labdát, a túloldalon érkező Dragóner pedig közelről a hálóba bólintott (2-0).
  79
  Iván helyére Gergely állt be.
  76
  Két óriási helyzet maradt ki. Előbb Lipcsei beadását Mátyus csúsztatta meg, Ndjodo “visszatette” azt, de a gólvonalról tisztáztak a védők. Nem sokkal később visszakerült középre a labda, ám Mátyus közelről centikkel a kapu fölé lőtt, igaz, úgy tűnt, kicsit lerántották lövés közben.
  73
  Kulcsár helyett Nagy Sándor a pályán.
  69
  Egy szép támadás végén Zsivoczky visszagurí­tott labdáját Lipcsei helyezte a kapus kezébe 10 méterről.
  68
  Ur kapott sárgát.
  65
  Göncz helyett Minyin a pályán.
  64
  Fitos élesen belőtt labdáját a kivetődő Nagy szedte fel a berobbanó Ndjodo elől.
  63
  Fitos tört befelé egy jó csellel, majd laposan lőtt ballal 17 méterről, de kevéssel “eltévesztette” a bal alsó sarkot.
  62
  Deme lőtt 20 méterről a jobb sarok mellé.
  58
  Deme állt be Brettschneider helyére.
  57
  Zsivoczky beadása után a hosszú saroknál érkező Kulcsár elől tisztáztak az utolsó pillanatban.
  50
  Jól kezdtünk, beszorult a Tuzsér.
  46
  Elkezdődött a második félidő, azonnal helyzetbe is kerültünk. Zsivoczky í­velt lágyan Brettschneider elé, akinek nem túl erősen helyezett lövését védte Nagy.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Zsivoczky 21 méteres lövése veszélyesen suhant el a jobb kapufa mellett.
  33
  Lipcsei 18 méterről helyezett kapura, a labda egy védőn megpattanva kevéssel ment el a bal kapufa mellett.
  33
  Simon is besárgult.
  28
  Az utolsó percekben 3-4 nagyon í­géretes támadásunk is volt, de vagy a kapu előtti, utolsó passzokkal volt gond, vagy mindig odaért az utolsó pillanatban egy “tuzséri becsúszó láb”.
  20
  Simon jobboldali beadása után Sikorszki fejelt kicsit kisodródott helyzetből a kapu fölé.
  16
  Milka kapott sárgát.
  13
  Zsivoczky lőtt kapura, a jobb oldalra kipattanó Brettschneider passzolta középre, Ndjodo pedig a hálóba helyezett (1-0).
  10
  Az előzetesen leadott összeállí­tásokkal ellentétesen Lazic a középpálya közepén játszik, Fitos a jobb oldali védő.
  6
  Lipcsei egy szabadrúgás után centikkel csavart a léc fölé 19 méterről.
  1
  Mi kezdtük a meccset, az első félidőben a B-közép felőli kapura támadunk.
  .
  A két csapat már kijött a pályára, a mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban játszanak majd, a vendégek pedig sötétkékben.
  .
  Csank János kijelölte kezdőcsapatát az esti bajnokira. Ebben először kapott helyet Brettschneider László. Érdekesség, hogy a kispadon csak négy bevethető mezőnyjátékosunk ül majd. A mieink kezdőcsapata a következő: Zarzycki -- Lazic, Dragóner, Mátyus, Vasas -- Brettschneider, Lipcsei -- Fitos, Zsivoczky, Kulcsár -- Ndjodo.
  A kispadon Somodi, Nagy J., Nagy S., Horváth és Deme ül majd.
  .
  Élő közvetí­tésünk 17.50-kor folytatódik.
  .
  Együttesünkből eltiltás miatt Vincze Ottó és Bartha László hiányzik majd, az angol Paul Shaw pedig egyelőre nem kapott játékengedélyt.
  .
  Tölts le Fradis-háttérképeket!

  .
  Regisztrálj, fogadj, nyerj és támogasd a Fradit!

  .
  Köszöntjük szurkolóinkat! Labdarúgócsapatunk 18 órakor az Üllői úton fogadja a Tuzsért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ