2009 ősze – Az elveszett illúziók nyomában

6 hozzászólás a(z) 2009 ősze – Az elveszett illúziók nyomában bejegyzéshez

 • Azt kihagytam az előbb, hogy tetszett a szembesí­tés. Itt a Robinson és a McCabe nyilatkozatokra gondolok. Tanulságos volt újra olvasni.

 • Igazából az egyik angol edző sem tudott maradandót alkotni. Shortnak könnyebb dolga volt, jobb volt a játékosállomány. Davidson nem tudta kihasználni azt a többletet, amit a szurkolóktól kapott volna és amit a zete elleni első fordulóban ott volt a levegőben.
  Érdekes egy év volt és nagyon tanulságos is. Lehetne egy mélyebb, szubjektí­vebb dolgozatot is í­rni, mert szerintem hátteret igazából a fenti í­rás sem mutatta meg. Sejtem, hogy miért, de a jövőnek tudnia kéne a teljes igazságot.

 • Akkor egy kicsit le vagyok maradva. Morrison helyett akkor hozni kell valami, de nagyon gyorsan! Abdi meg Tutorics meg lehet, hogy most Prukner érkezésével maradni fog. Nagy szükségünk lenne rájuk, főleg Tutoricsra. Bizom abban is, hogy Prukner egy kicsit felkavarja az álló vizet.

 • Zsolt, Morrison már elment, Abdi és Tutoric maradására minimális az esély,mí­g Kulcsárnak lejárt a szerződése.

 • Csak gratulálni tudok ezért az értékelésért. Tárgyilagos, de nem nélkülözi a személyes véleményt sem. Ráadásul olvasmányos is. Nem véletlenül dicsérem csak az í­rást, mert magát a szezonról nem nagyon tudnák mit í­rni. Az persze engem is foglalkoztat, amit YSE feszeget, hogy vajon Davison mit tudott volna nyújtani, ha olyan “fenyvereket kap a hazájától”, mint Short. Mert a játékosállomány között volt különbség, ez tény. Ettől függetlenül szerintem a Short féle csapatban is több volt, nem nagyon értette, hogy Abdit és Schembrit miért jegelte olyan sokáig.
  Azért még értékek is vannak ebben a csapatban, csak meg kéne őket tartani: Megyeri, Tutorics, Kulcsár, Abdi, Tóth, Elding, Morrison, Schembri. Rájuk lehetne épí­teni a nyár csapatát, de ahhoz igazolni is kéne minden csapatrészhez 2-2 játékost.
  A csata még nincs veszve, én még bizakodok és remélek.

 • Valamikor az ősz elején újra elolvastam Montgomery tábornagy emlékiratait, és (ismételten) felfigyeltem arra a részre: a legnehezebb feladat megállapí­tani, hogy az adott parancsnok magasabb szinten hogyan teljesí­t. mert lehet valaki kiváló dandárparancsnok, de a hadtest élén tehetetlenné válik. (Magyar pélát is tudnék hozni). És rájöttem, hogy í­gy van ez az edzőkkel is. Lehet valaki kiváló edző alsóbb szinten, és csődöt mond feljebb. Neki is akartam kezdeni, ám egy másik hadtörténeti könyvben a midway-i csatával kapcsolatban azt olvastam, hogy “mindenki olyan fegyverrel harcol, amit a hazájától kap”. Ez némileg vulgárisan azt jelenti focinyelvre lefordí­tva, hogy minden edző azzal a kerettel dolgozik, amit a tulajdonostól kap. Ekkor egyelőre letettem az összehasolí­tó tanulmányról.
  Ám Davison és Short emberi és szakmai különbséget bizonyí­tja, hogy mit értek el ugyanazzal a kerettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ