2014.IV.1. LK, Pápa – Ferencváros: 0-2

20140401-papa-diallo-ugraiLigakupa: Kettős győzelemmel búcsúztatta az FTC a Lombardot

A fővárosiak 6–0-s összesí­téssel jutottak elődöntőbe a Ligakupában, ahol a DVTK vár rájuk.
A Ferencváros labdarúgócsapata 2–0-ra legyőzte idegenben a Lombardot a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján, í­gy kettős sikerrel jutott a legjobb négy közé. A fővárosiaknál a pápai találkozón Ugrai Roland és Ulysse Diallo volt eredményes.

A mérkőzés:

Pápa – Ferencváros: 0-2 (0-2)
Pápa, 300 néző, vezette: Radványi Ádám (Ring, Kispál)

Pápa: Horváth G. – Nagy S., Jagodics, Struhar (Tóth G. 46.), Présinger –  Sekour, Nagy T., – Király B. (Maric 60.), Kulcsár K., Arsic (Eszlátyi 46.) – Horváth R.
kispad: Markek, Baldauf, Tajthy
vezetőedző: Tóth Bálint

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Pavlovic (Busai 46.), Hidvégi, Laczkó (Gyurácz 77.) – Józsi, Cukic – Ugrai, Ionescu, Jenner (Holman 60.) – Diallo
kispad: Kunsági, Csilus T., Csilus Á., Péter
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Ugrai (24.), Diallo (44.)
Sárga lap: Struhar (18.), Nagy S. (27.), Kulcsár K. (36.) illetve Laczkó (7.), Hidvégi (81.)

Gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával várhatta a Lombard a Ferencváros elleni negyeddöntő visszavágóját, ugyanis a pápai együttes 4–0-ra kikapott a fővárosban. A cí­mvédő megnyugtató előnye ellenére is jobban kezdett a Lombard vendégeként, a 11. percben Horváth Gábor rossz passza után Andrei Ionescu nem tudott az üres kapuba emelni, mellé lőtt. A 24. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros, Vladan Csukics ugratta ki Ugrai Rolandot, a Haladástól igazolt támadó pedig 16 méterről higgadtan a bal alsóba helyezett a tehetetlen Horváth Gábor mellett (0–1). Egy perccel később kis hí­ján egyenlí­tett a Lombard, Lazar Arszics szabadrúgását középen Struhár csúsztatta meg, a labda egy ferencvárosi védőről a keresztlécre pattant, onnan pedig az alapvonalon túlra. Az első félidő utolsó előtti percében megduplázta előnyét a Ferencváros, Andrei Ionescu kiugratásával Ulysse Diallo lépett ki és 14 méterről a bal oldali kapufa segí­tségével a hálóba talált, í­gy a szünetben kétgólos (összesí­tésben pedig hatgólos) előnyben volt a Fradi (0–2).

A fordulás után igazán nagy gólszerzési lehetőség egyik csapat előtt sem adódott, hiába próbált mindkét tréner cserékkel frissí­teni együttesén. A Ferencváros í­gy kettős győzelemmel búcsúztatta a Lombardot, az elődöntőben pedig a DVTK-val találkozik.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Tóth Bálint: – Nem játszott jól a csapat, mert ugye az eredmény nem ezt mutatja, de mégis azt mondom, hogy az odavágóhoz képest sokkal akaratosabban játszottunk. A mai napon nekem az volt a legfontosabb, hogy mutassanak a játékosok valamit abból, amit esetleg várhatunk tőlük szombaton, mert a Pécs elleni meccs nagyon-nagyon fontos. Néhány kivételtől és mozzanattól eltekintve azt hiszem ez megtörtént.

Thomas Doll: – Az a legfontosabb, hogy továbbjutottunk a következő körbe, és senki nem sérült meg. Jó meccset játszottunk, az első félidőben nagyot küzdöttünk, de emellett jó arányban meg tudtuk tartani a labdát. Különösen örömteli, hogy a Pápa elleni párharcot kapott gól nélkül le tudtuk hozni. Mindezek mellett természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a pénteki, Újpest elleni mérkőzés teljesen más lesz. Ott sokkal nagyobb harc és szenvedély lesz majd a pályán.

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, a papa-ma.hu, a veol.hu, a Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ