2014.X.29. MK, Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-0

120 perc szenvedés után a Fradi 11-esekkel verte meg a Honvédot

0–0-s rendes játékidő és hosszabbí­tás után szétlövés döntött, Dibusz két 11-est is hárí­tott.
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Ferencváros 0–0-s rendes játékidő és hosszabbí­tás után tizenegyesekkel búcsúztatta el a Budapest Honvédot.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Csábi József: –  Honvédosként pozití­v érzésekkel várom a megmérettetést, mert pontosan tudom, hogy mit jelent ez a párosí­tás, legyen szó bármilyen jellegű, FTC elleni meccsről. Ennek tudatában készültünk, várom a találkozót, ami a rangadó mellett tipikus kupamérkőzés is lesz. Ezeknek az adja a szépségét, hogy bármi megtörténhet, de sokat kell tenni a sikerért. A játékosoknak meg kell mutatniuk, hogy az elmúlt hetek nem az igazi arcát mutatták a csapatnak. Kí­váncsian várom, hogyan és milyen hozzáállással teljesí­tenek  egy olyan út elején, aminek az első pár hete a bizonyí­tásról kell, hogy szóljon a részükről…

Thomas Doll: – Tudjuk, hogy minden csapat ellenünk játssza az év meccsét, í­gy lesz ez ma is. Sajnos nem a gyönyörű Groupama Arénában rendezik az MK-párharcot, í­gy a hazai pálya előnye a Honvédnál lesz. A Magyar Kupa minden csapatnak kiemelt fontosságú, hiszen innen vezet a legegyszerűbb út az Európa Ligába. Éppen ezért a mai összecsapás is döntő fontosságú lesz, óriási lépést tehetünk előre. Kedden remek edzést tartottunk a fiúknak, aztán taktikai megbeszélést tartottunk, í­gy abszolút felkészülten várjuk az estét. Igazi döntő lesz a mai meccs.

A mérkőzés:

Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-0, büntetőkkel: 1-3
Bozsik stadion, ~600 néző, vezette: Solymosi Péter (Berettyán, Horváth R.)

Bp. Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Kapacina 91.), Alcibiade, Ignjatovic, Baráth – Hidi, Nagy G. – Godoy (Portilla 80.), Job (Bobál G. 60.), Prosser – Youla
kispad: Horváth A., Kosnic, Bí­ró, Traore
vezetőedző: Csábi József

Ferencváros: Dibusz – Nalepa, Pavlovic, Mateos, Dilaver – Gyömbér (Busai 46.), Cukic – Somalia, Gera, Ugrai (Nagy Do. 60.) – Lauth (Böde 91.)
kispad: Jova, Kukuruzovic, Nagy Dá., Bosnjak
vezetőedző: Thomas Doll

A 11-eseket értékesí­tette: Portilla illetve Gera, Cukic, Nagy Do.
A 11-eseket kihagyta: Hí­di, Bobál G., Kapacina illetve Busai
Sárga lap: Hí­di (48.), Alcibiade (60.), Baráth (83.), Youla (115.) illetve Pavlovic (29.), Nalepa (34.), Dilaver (40.), Cukic (83.), Mateos (90+2.)

A Honvéd kezdte jobban a mérkőzést, a Fradi visszahúzódott és átadta a területet ellenfelének. Az ismét Böde Dániel nélkül kezdő vendégek legjobbja már ekkor is Dibusz Dénes volt, aki több bravúrt is bemutatott. A 13. percben Souleymane Youla lőtt fél fordulatból kapura, de hárí­tott a Ferencváros kapusa. A vendégek első helyzetére a 16. percig kellett várni. Gera Zoltán adott jó labdát Benjamin Lauthnak, a német csatár azonban elkapkodta a helyzetet, és 17 méterről fölé lőtt. A 31. percben ismét Dibusz őrizte meg a góltól a zöld-fehérek kapuját. Raffaele Alcibiade szabadrúgását védte nagy bravúrral az egyszeres válogatott kapus, majd Youla és Prosser Dániel is ismételhetett, de egyikőjük sem tudott betalálni. A szünet előtt Emir Dilaver harmadik Fradi-védőként kapott sárga lapot Mateo Pavlovic és Michal Nalepa után, majd Kemenes első tennivalója (kapujából kicsúszva mentett Ugrai elől) után félidőre vonultak a csapatok.

A szünetben cserélt a Ferencváros, a 39. percben sérülést szenvedő, de az első játékrészt még befejező Gyömbér Gábor helyére érkezett Busai Attila. Az 51. percben Dilaver beadását Somália fejelte Busai elé, aki hat méterről fölé lőtt. A sok kritikát kapó magyar játékvezetők teljesí­tménye mellett üde szí­nfolt volt Solymosi Péter 60. percben meghozott döntése. A Fradi akciót vezetett, melynek során Alcibiade többször is szabálytalankodott, de a bí­ró előnyszabályt í­télt. A labda két percig játékban maradt, de Solymosi ezt követően sem felejtette el, hogy sárga lapot kell adnia a Honvéd játékosának. Ettől függetlenül nem vezette hibátlanul a találkozót…  Egyik csapat sem szakadt meg azért, hogy eldöntse a találkozót a rendes játékidőben. A második félidőben a 85. percig gyakorlatilag semmi futballhoz köthető érdekesség nem történt (a csetepatét nem neveznénk annak), ekkor azonban Dibusz egy percen belül három hatalmas bravúrt is bemutatott. A rendes játékidőben az eredmény már nem változott, következhetett a hosszabbí­tás!

A hosszabbí­tás előtt Böde csereként beállt Lauth helyére, és a 96. percben ziccerbe is került, de ballal rosszul találta el a labdát. A 109. percben Gera adott kiváló labdát Nagy Dominiknek a bal oldalra, a szélső középre passzolt, Böde alig maradt le a passzról. Két perccel később már eljutott a labda Bödéhez, de a csatár lövés helyett passzolt, í­gy könnyedén mentettek a kispestiek.A hátralévő időben sem született már gól, jöhettek a tizenegyesek!

Gera és Cristian Portilla is betalált, Busai Attila azonban a lécre, Hidi Patrik pedig Dibuszba lőtt. Vladan Csukics már nem hibázott, Bobál Gergely azonban kihagyta a tizenegyest, Nagy Dominik magabiztos lövése után Kapacina Valér már nem hibázhatott, lövése azonban kijött a lécről, í­gy a Ferencváros jutott tovább!

További képek: fradi.hu, Sas Gábor, Lendvai Róbert

További eredmények: Videoton – DVTK: 2-1, Kisvárda  – Vác: 4-0, Ajka – Újpest: 1-1 – tizenegyesekkel 3-5, Pécs – DVSC: 1-0, Szolnok – MTK: 2-1, Csákvár – Békéscsaba: 2-1, Gyirmót – Győr: 2-0.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Csábi József: – Gratulálnom kell a Ferencvárosnak, köszönöm az elismerő szavakat. Gratulálok Dibusz Dénesnek, hogy meccsben tartotta a Ferencvárost és a továbbjutáshoz hozzásegí­tette. Különleges atmoszférája volt a mérkőzésnek, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Nagyon bánt és sajnálatosnak tartom, hogy nem sikerült továbbjutnunk, mert megérdemeltük volna. De azt mondtam az öltözőben is, hogy ezt most félre kell tenni, ma este még lehet búslakodni, holnaptól kezdve az újabb kihí­vásokat kell előtérbe helyezni. Érdemtelenül estünk ki, sokat tettünk a továbbjutásért, ami nem sikerült. Emelt fejjel veszí­tettünk, erre lehet épí­teni. Nagyon nehéz sorozat előtt állunk, de pozití­van gondolkozunk előre.

Thomas Doll: – Egy kupamérkőzést nem mindig a jobb csapat nyeri meg. Ma nem jó teljesí­tményt nyújtottunk, de a kupának saját törvényei vannak. Azt hittem, hogy jobb játékot fogunk mutatni, az elmúlt mérkőzések jobb irányba mutattak. Le kell törölnünk az izzadtságot, haza kell utazni és a Dibusznak köszönetet mondani. A kollégámnak minden jót kí­vánok a jövő tekintetében a munkához és a jövő héten megint találkozunk. A mérkőzés előtt sok mindent elhatároztunk, de az fontos, hogy a szavak után tettek is jöjjenek és ezt ma hiányoltam egy kicsit. Nem magyarázat, de otthon is játszottunk, Debrecenben is játszottunk, szép új stadionokban. Utána ide jöttünk, kis öltöző, régebbi stadion, tudom, hogy nem magyarázat, de lehet némelyik játékos nem talált megfelelő motivációt ezekben a körülményekben. A következő fordulóban ilyen teljesí­tményt nem adhatunk még egyszer le.

Dibusz Dénes: – Nem úgy futballoztunk, ahogy szerettünk volna, és ahogy azt elvárjuk magunktól. Pontatlanul játszottunk, nem voltunk elég agresszí­vak, ezért a Honvéd sokszor került helyzetbe. A hosszabbí­tást jobban bí­rtuk erővel, a kapu elé belőtt labdákból akár gólt is szerezhettünk volna. Sajnos nem dőlt el a meccs a ráadásban sem, de a tizenegyespárbajban szerencsére mi jutottunk tovább. A kapusedzővel egyeztetve a megérzéseimre hallgattam. Próbáltam nyugodt maradni, és a végsőkig kivárni, hogy megzavarjam a rúgó játékost. Nagyon fontos volt, hogy továbbjussunk, mert több NB I-es együttes is kiesett. Nagyot küzdöttünk, harcoltunk egymásért, s bár a játék nem ment jól, az ilyen győzelmek össze tudják kovácsolni a csapatot. Reméljük, a következő mérkőzésen ennek látható nyomai lesznek.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2014.X.29. MK, Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

  • Igen, ahogy Pipu is í­rja, sokszor gyötrelem nézni ezt a “csapatot” … Nem tudom, ki(k) a hibás(ak) ezért, de a tegnapi meccset minden, 5 évnél súlyosabbra elí­télttel megnézetném egy végtelení­tett videón, mellékbüntetésül … A mez hasonlí­t, a cí­mer ugyanaz, a Szentélyünk kb. ugyanott van, de árulja már el valaki, EZ a Fradi mitől FRADI??? Mert hogy nem ebbe a csapatba szerelmesedtek bele évtizedeken át Kárpát-medence-szerte és világszerte, Montevideótól Sydneyig, New Yorktól Tokióig milliók, az biztos … 😥

  • Pont ezért nincsenek lassan már az Üllői úton sem nézők.Bár munka mellett pillantottam bele a meccsbe ,de azt jól láttam,amit már régen óta mondogatok-í­rogatok,hogy pocsék játékkal gyenge játékosokkal harmatgyengék vagyunk.
    Az utóbbi évek kapuskérdésére végre pont került,de jó lenne még legalább 7-8 helyen is lezárni a kérdést!!!

    Hajrá Fradi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ