2014.XII.10. LK, Újpest – Ferencváros: 0-0

W_ute_ftcElképesztő kihagyott helyzetek igen, gól nem volt a derbin

Sztaniszavljevics sehonnan sem tudott betalálni, Dibusz mindent megfogott – nyolc között a Fradi a Ligakupában.
A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjében az Újpest 0–0-s döntetlent játszott hazai pályán az FTC-vel, í­gy a zöld-fehérek 4–1-es összesí­téssel jutottak be a legjobb nyolc közé.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Nebojsa Vignjevic: – Az idei év utolsó mérkőzése következik. A bajnokság vasárnap véget ért, sokan már őszi értékelésekkel foglalkoznak, azonban mi előttünk még egy nagyon fontos mérkőzés áll. A játékosoknak elmondtam, nem számí­t a fáradtság, a maximumot kell adniuk szerdán, ugyanis a Ferencváros ellen nem lehet könnyelműen játszani. Támadó szellemű futballt fogunk a pályára vinni, nem adhatunk teret a Ferencváros játékosainak. Erősnek kell lenni mind mentálisan, mind fizikálisan, hiszen láthattuk, hogy technikás és erős ellenféllel állunk szemben. A visszavágón csak a győzelem elfogadható, három gólt szerezni nagyon nehéz lesz, de egyértelműen ez a cél, más nem jöhet szóba.

A mérkőzés:

Újpest – Ferencváros: 0-0
Szusza stadion, 810 néző, vezette: Iványi Zoltán (Buzás, Becséri)

Újpest: Dmitrovic – Nego, Heris, Litauszki, Balogh B. – Nagy G., Rojo (M’Boma 67.), Vasiljevic – Simon K. (Forró 50.), Bardhi (Ahmeti 81.), Stanisavljevic
kispad: Banai, Vadász, Cvejba
vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pavlovic, Mateos, Bönig (Bosnjak 77.) – Batik (Haris 84.), Busai (Böde 36.), Cukic, Kukuruzovic (Nagy Do. 54.) – Holman (Lauth 75.)
kispad: Prokop, Valencsik
vezetőedző: Thomas Doll

Sárga lap: Heris (34.), Nagy G. (34.,89.) illetve Mateos (25.), Busai (28.), Dilaver (73.)
Kiállí­tva: Nagy G. (89.)

Az első mérkőzést 4–1-re megnyerte a Ferencváros, í­gy papí­ron csak formalitásnak í­gérkezett a visszavágó. A vendégeknél ennek megfelelően Thomas Doll – a Ligakupában ebben a szezonban első mérkőzését játszó – Dibusz Dénes elé mind a négy belső védőjét a kezdőbe rakta, és bár Batik Bence középpályást játszott, csak előnye megtartására törekedett a Fradi. Az újpestieknél Kim Ojo nem került be a keretbe, mert a keddi edzésen ütközött egy csapattársával, és elképzelhető, hogy arccsonttörést szenvedett.

Annak ellenére, hogy a játék többnyire a ferencvárosi térfélen zajlott, az első helyzet a vendégek előtt adódott, Philip Bönig kapott jó labdát a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, hat méterről azonban Dmitrovicsba lőtte a labdát. Innentől kezdve az első félidő még inkább az Újpesté volt. Rodrigo Rojo veszélyeztetett többször a bal szélen, ziccerbe azonban Filip Sztaniszavljevics került. A szerb labdarúgó sehonnan sem volt képes gólt lőni: a 22. percben hat, a 34. percben hét, a 37. percben pedig két (!) méterről sem tudott a kapuba találni, í­gy 0–0-val fordultak a felek. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Doll kénytelen volt lecserélni Busai Attilát. Az első mérkőzésen mesterhármast szerző támadó sárga lapja után sem nyugodott le, a német szakember meg akarta előzni, hogy kiállí­tsák játékosát.

A második játékrész negyedik percében Enis Bardhi két szép csel után 12 méterről kapura lőtt,Dibusz hatalmas bravúrral védett, a kipattanót Dusan Vasziljevics a hálóba lőtte, de a középpályás lesen volt. A második félidőben a két játékos (Vasziljevics és Dibusz) több í­zben is összecsapott, a párharcokat azonban rendre a kapus nyerte meg. Az utolsó fél órára úgy tűnt, az Újpest feladta a reményt, hogy továbbjusson. A 89. percben Nagy I Gábor megkapta második sárga lapját, í­gy idő előtt mehetett zuhanyozni, ziccer azonban nem alakult ki – a Ferencváros 4–1-es összesí­téssel bejutott a legjobb nyolc közé a Ligakupában.

További képek: fradi.hu

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Az egész őszi szezonra jellemző volt, hogy rengeteg helyzetet tudtunk kialakí­tani, de az utolsó pillanatban hiányzott a koncentráció, a befejezés. Ha ezt a két Ligakupa-meccset nézzük, a Ferencváros négy lehetőségből négyet értékesí­tett az Üllői úton. Mi képtelenek voltunk betalálni ma! Hiányzott az a plusz, amivel gólra váltjuk a szituációkat. Az első félidőben számos helyzetet dolgoztunk ki, a másodikban, látva az elpuskázott helyzeteket, már nem voltunk annyira motiváltak” – értékelt a mérkőzés végén Nebojsa Vignjevic.

„Az első félidőben ugyan volt pár lehetőségünk, de azt követően nagyon mélyen védekezett a csapat – értékelt a találkozót követően Thomas Doll. – Éreztem a játékosokon, hogy mindent megtesznek az első mérkőzésen kiharcolt előny megtartásáért. A második játékrészben igyekeztem támadóbb felfogású játékosokat becserélni, de ekkor már egyértelműen az járt a játékosok fejében, hogy továbbjussanak a következő körbe. Nem volt szép meccs, de gratulálok a játékosoknak a továbbjutáshoz.”

(Az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ