1905.III.12. 33 FC – FTC 0:3

Mai mérkőzések. Az I. osztályú bajnokságért folyó mai küzdelmek nem í­gérnek meglepetést. A Magyar Testgyakorlók Köre és a Ferenczvárosi T. C. sokkal erősebbek ellenfelüknél a Műegyetemi A. és F. C. illetve a »33« F. C.-nál s igy több mint valószí­nű, hogy a favoritok győzelmével fog a két mérkőzés végződni. A F. T. C.—»33« F. C. match [helyszine] a ferenczvárosi pálya, szintén d. u. 3 1/2 órakor. — A második csapatok ugyanott játszanak d. u. 1 1/2 órakor.

(Sport-Világ, 1905. március 12.)

Vasárnapi mérkőzések. A lágymányosi pályán a 33FC.—FTC. mérkőzés erős küzdelmet hoz ugyan, de végeredményében a kitűnő formában levő FTC. javára fog eldőlni.

(Nemzeti Sport, 1905. március 12.)

A Ferencvárosi Torna-Klub és a 33-as Futball-Klub bajnoki mérkőzése vasárnap délután 3 órakor a lágymányosi pályán lesz.

(Budapesti Hí­rlap, 1905. március 12.)

1905. március 12., 15:00, Lágymányos, 33 FC — FTC 0:3 (0:2)
vezette: Pöstinger Nándor (Postás)
33 FC: Lill K. — Depold, Vágó — Bolgár, Kis, Hampel — Erdély, Székány, Berki, Koch, Marosi
FTC: Fritz — Berán, Ullerich — Gorszky, Bródy, Lissauer — Braun, Weisz, Pokorny, Deutsch, Takács
Gól: Weisz (3., 35. – 11-esből), Pokorny (82.)

FTC.—33FC. 3:0. Változatlanul kitűnő formában dolgozza le bajnoki mérkőzéseit a FTC. csapata, mely újból állandó összeállí­tásban szerepel. A mult vasárnap a lágymányosi pályán kisebb gólarányt ért ugyan el a bajnokcsapatnál a 33FC. ellen, de a 33-asok is jobban játszottak ezúttal. A FTC. főereje ismét a fedezetsor volt, melyet Bródy fairen és kitűnően vezetett. Ez a fedezetsor kí­tűnő kapcsot képezett a támadás és a védelem között, ami kevés más fedezetsorról mondható el. A csatársorban csak a jobb-oldal végez külön emlitésre méltó munkát, de azt aztán Weisz—Braun igen jol végzik. Hogy a két gyenge hátvéd mellett is aránylag sikeresen szerepel a védelem, az csak Fritz érdeme, aki most már a legjobb kapusok egyike. A 33FC. csapata — bár még hézagos — kellő tréning után még szerezhet meglepetést azoknak, akik eddigi balsikerei után már komoly ellenfélnek sem tekintik. A védelemben Lill K.-nak ismét jó napja volt, mig Kis elsőrangú játékot mutatott be. A csatársorban Berki tünt ki. A két csapat a következő összeállí­tásban játszott:

FTC. (zöld-fehér): Fritz — Berán, Ullerich — Lissauer, Bródy, Gorszky — Takács, Deutsch, Pokorny, Weisz, Braun
33FC. (fehér-fekete): Lill K. — Depold, Vágó — Bolgár, Kis, Hampel — Erdély, Székány, Berki, Koch, Marosi.

FTC. a hatalmas hátszéllel erősödött támadással vezeti be a játékot s Weisz révén nyomban gólhoz jut. A jobboldalról még számos veszélyes lövés esik itt, de eredménytelenül. 33FC. rövid, de szép támadása után ismét FTC. a helyzet ura a félidő végéig. A 30-ik percben Várady egy szabad rúgás alkalmából hands in goalt vét; a büntető rúgást Weisz a kapu fölé lövi. Alig öt perc múlva ujabb 11-eshez jut a FTC., amelyet a biró szabálytalan védés miatt megismételtet s ez meghozza a második gólt FTC. javára. Változatos játék után félidő 2:0.

A második félidőben gyengül a szél s most már a 33-asok többet támadnak. A 6-ik percben már korner esik a 33FC. javára, mely után középre terelődik a játék a 18-ik percig, mikor a 33-asok ujabb eredménytelen kornerhez jutnak. Az első félidő fárasztó védelme immár látszik a fehér-feketéken, kik visszaesnek, mire a zöld-fehérek fokozott irammal támadnak. A 37-ik percben Bródy lövése a kapufáról pattan vissza, melyet az offside helyzetben levő Pokorny belő.

Pöstinger Nándor (Postás) határozatlan biró volt.

Szövetségi dij. FTC. II.—33FC. II. 8:0. Tetszőleges könnyű győzelem. Biró: Ordódy Béla (BEAC.) volt.

(Nemzeti Sport, 1905. március 19.)

A „33“ F. C. a Ferenczvárosi T. C. csapatával szemben sokkal jobban játszott, mint egy héttel ezelőtt a bajnoki csapat ellenében. Jobban játszott, mert többet foglalkozott a labdával, mint emberrel s az a magas ní­vójú játék, melyet a csapat egészében és egyénileg produkált a 33-asok, mai kitűnő kondicziójának és nagy tudásának bizonyí­tékát szolgáltatta. A csatársor erélyes, de mindenkor fair összjátékával s a fedezetsor — Kiss Gyulával élen, — agilitásával értékes munkát végzett. A F. T. C.-nál ismét a támadás volt a legjobb; azt a csorbát, melyet egynéhány tagjának kiválása okozott, a csapat kiköszörülte, a mennyiben az újonnan belépett játékosok nemcsak méltóan helyettesí­tették, hanem túl is szárnyalták elődjeik képességeit. Leggyöngébbek voltak a hátvédek, kik nem ütik meg a csapat többi tagjának elsőrangú képességeit.A játék egyébként egyike volt a legszebbeknek és legérdekesebbeknek.

F. T. C.—„33“ F. C. 3:0. A játékot a 33-asok kezdik, de a fékezhetetlen természeti erő, a szél megzavarja minden kombinácziójukat. A Ferenczvárosiak ki is használják az istenadta előnyt s már a 3-ik perczben Lill ügyetlensége folytán jutnak az első goalhoz. Ez már a 33-asokat is energikus játékra ambicziónálja, kik egy szép kombináczióval keresztül törik az ellenfél védelmét s a már biztosnak látszó goalt Székány a kapu fölé lövi. Ezután ide-oda hullámzik a játék menete mig Várady a 33-asok hátvédje egy hands in goalt nem vét. Braun rúgja a büntető rúgást, de rúgása nem sikerül. Alig két percz múlva ismétlődik a jelenet, azonban a figyelmes biró megismételteti s Weisz egy kivédhetetlen lövéssel szerzi meg csapatának a második goalt.

A második félidőben a széllel játszó 33-asok vannak fölényben, de Fritz bravúros védelme következtében goalhoz jutni nem tudnak. A 36 -ik perczben Gorsky egy briliáns lövését Lill szépen védi, de a labda kiesik a kezéből s a szemfüles Pokorny azt harmadszor a 33-asok kapujába juttatja. A játékosok között szinte kitűnt Kiss Gyula és Weisz magas ní­vójú játéka. Biró: Pösztinger Nándor volt.

Szövetségi dí­j. F. T. C. II. — 33 F. C. II. 8:0. (Biró: Ordódy).

(Sport-Világ, 1905. március 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.15.19:30 M4 Sport
05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ