1908.XI.22. Typographia – FTC 2:12

1908. november 22., –:–, Hölgy u., Typographia – FTC 2:12 (2:6)
vezette: Schubert M. Ferencz (MUE)
Typographia: Krausz, Mandl, Geizer, Orsolyák, Hegyi, ?
FTC: Fritz – ?, Manglitz – ?, Bródy, ? – Koródy, Weisz, Kucsera, Schlosser, Szeidler
Gól: Krausz (25. – 11-esből), Mandl illetve Schlosser (4), Kucsera (3), Weisz (2), Szeidler (1), ? (2)

FTC.—TYPOGRAPHIA 12:2 (6:2.) Kőbányán a Hölgy-utcai pályán folyt le a mérkőzés, mely a FTC. óriási főlényéről tanúskodik. Mindkét csapat legjobb erőit állí­totta ki. A mérkőzés eredménye a FTC. kitűnő formáját igazolja. Szokatlan és a sártól irreális pályán nyugodt, szép összjátékot mutatott, melylyel elég jó eredményeket elért Typ. ellen már a 15-ik percben 5:0 vezetett. Ezután a Typ. erélyesebben játszik és több veszélyes támadást intéz. A 25. p.-ben Manglitz a labdát mellel fogja, de karjára gurul; a megí­télt 11-esből Krausz gólt lő. 30. percben Fehér a gólt lövő, mely után a Typ. szépen vezetett támadásából Fritz hibás kiugrását Mandl góllá értékesí­ti.

A II. félidőben a FTC. állandó főlényben játszik és könnyű szerrel még 6 gólt rúg. A FTC. adott góljai közül Schlosser 4-et, Kuruc 3-at, Fehér 2-öt és Szeidler 1-et lőtt. A Typ. játéka csak időközönként volt I. osztályú csapathoz méltó. A sok gól, vagy elkedvetlení­tette, vagy durva játékra ragadtatta.

Biró: Schubert M. Ferenc (MUE.) volt.

II. csapatok mérkőzését a Typ. feladta.

(Nemzeti Sport, 1908. november 23.)

FTC.—Typ. SC. 12:2. (Hölgy-u. p.) Az idő fordulását a Typografia, mint valami hidroskop, nagy arányú formacsökkenésével jelzi. A csapatról csak nem rég elismerőleg irtunk. Azon hitünknek adtunk ugyanis kifejezést, hogy hátralevő mérkőzésein a nyomdászok csapata méltó ellenfélnek fog mutatkozni legjobbjainkkal szemben is! És ime. Alig múlt el pár nap, egy hét, a Typ. 12:2 arányban szenved vereséget? Amellett a csapat fegyelme sem a régi, ismét a fegyelmezetlenség előjeleit láttuk előtűnni. A játékosok, mikor látták, hogy szép szerivel nem boldogulnak a FTC. kiváló csapata ellen, a labda helyett az embereket kezdik rugdalni, amit azonban a biró erélyes föllépése a minimálisra csökkent. A FTC. ez alkalommal csodamódra gólképes volt, noha Koródy jobbszélen játszott és helyette Kucsera volt center, aki nagy képességekről tett tanúságot uj szerepében. Erre erős testalkata és bátor fellépése már eleve predenisztálták. A csatársor minden embere kivette részét a gólokból, mig a mezőny legjobb emberei Weisz és Bródy voltak. A Typ. csapatában legjobbat Geizer, Orsolyák, Mandl és Hegyi mutattak. Biró: Schubert M. Ferenc. (MUE.)

FTC. II. — TYP. II. mérkőzés elmaradt, mivel utóbbi lemondta a mérkőzést.

(Nemzeti Sport, 1908. november 28.)

FTC —Typographia 12:2. A Ferenczvárosiak fölényes játék után, nem várt gólarányu, meglepő győzelmet arattak az utóbbi időben elég jól szereplő Typographia fellett. A FTC ezúttal igen sajátságosan összeállí­tott csatársorral kí­sérletezett (szerk: *Koródy jobbszélsőt játszott és ezen szerepében is kitűnő volt), mely az eredményt tekintve, jól bevált. Általában a FTC csapata — már amennyire a sí­kos, havas pálya és a hideg időjárás megengedte — igen szép játékot produkált. Ellenfele semmivel sem volt rosszabb legutóbbi matchein mutatott formájánál, vereségét csakis a FTC-nak a Typ. feletti kimagasló játéktudásában lehet keresni.

Az első félidőben még csak megállotta helyét a Typ., de már ez idő alatt is hat gólt kénytelen hálójába engedni, mire ő csak két (egyik tizenegyesből) góllal tud válaszolni. A félidő legnagyobb részében a zöld-fehérek támadnak, mig a Typ csak néhányszor — lefutásokból — jut szóhoz.

A második félidőben a FTC állandóan támad s rövid időközben ismét 6 gólt ér el. A Typ. egy pillanatig sem volt veszélyes ellenfelére A hölgy-utczai pályán lefolyt mérkőzést Schubert M. Ferencz (MUE) vezette.

FTC II—Typ. II. Typ. a mérkőzést FTC II. javára lemondotta.

(Sport-Világ, 1908. november 28. & *Pesti Hí­rlap, 1908. november 24.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.11.19:30 M4 Sport
OLDALAK
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ