1908.XI.15. UTE – FTC – elmaradt

W_ute_ftc

Ferencvárosi TC Újpesten. Vasárnap délután fél három órakor tartja a FTC bajnoki football mérkőzését az Újpesti TE csapatával a népszigeti pályán. A két csapat találkozása sok érdekességét igér. Az UTE kitűnő csapata jó képességeiről, leginkább a legjobb csapatok ellen tett bizonyságot. Ez évben kétszer játszott eldöntetlenül a Magyar Testgyakorlók ellen; mig tavaszszal a MAC-ot 2:1 legyőzte és az őszi saisonban is csak erős küzdelem után vesztette el a mérkőzést 1:0 arányban. A FTC.-nak tavaszszal szintén komoly ellenfele volt, amikor a FTC 2:0 győzött. A FTC jő formája dacára nehéz mérkőzés előtt áll s minden tudását a küzdelembe kell vinnie, ha a helyi pályájához, szokott UTE fölött győzni akar. Biró: Minder F. (BTC.). Délelőtt 10 órakor a II. csapatok mérkőznek a szövetségi dí­jért. Bí­ró: Müllender Sándor (NSpC).

(Pesti Hí­rlap, 1908. november 14.)

ELMARADT MÉRKŐZÉSEK. A FTC—UTE. és BTC.—Typ. mérkőzések a pálya hasznavehetetlensége miatt elmarad, amiért főleg az újpesti és Amerikai-uti pályatulajdonosok a felelősek, melyek bár tudták, hogy vasárnap délután mérkőzésre vannak pályáik lefoglalva, a hó letakaritása érdekében mit sem tettek.

(Nemzeti Sport, 1908. november 16.)

Elmaradt mérkőzések. A footballpályák használhatatlansága miatt a múlt vasárnap a következő mérkőzések maradtak el: FTC—UTE (Népsziget). (…)

(Sport-Világ, 1908. november 21.)

A múlt heti erős havazás és fagyok következtében a vasárnap lejátszandó négy bajnoki mérkőzés közül csak kettő játszódott le tényleg és pedig a MAC.—BAK. valamint a Főv. TC.—Törekvés mérkőzése, mig a BTC—Typ. és FTC.—UTE., melyeket az amerikai-uti illetve újpesti pályán kellett volna lejátszani, a pályák lehetetlen állapota miatt elmaradtak. Nem hagyhatjuk itt emlí­tés nélkül ezt a két esetet, mert megismétlődésük esetén a bajnoki mérkőzések körül beláthatlan bonyodalmak keletkeznek. A pályatulajdonosoknál a pályák rendszerint legalább egy héttel a mérkőzés előtt foglaltatnak le. Épen ezért módjában van idejében intézkedni az iránt, hogy a pálya a mérkőzés napján a mérkőzésre alkalmas állapotban legyen. Szí­vesen elismerjük, hogy jelen alkalommal ez bizonyos áldozatba került volna, de ez a dolog természetével együtt jár. Elvégre a pályabérlés üzlet. Szép időjárás esetén több a jövedelem, ellenkező esetben kevesebb, de mindig van jövedelem. A pálya rendben tartása azonban kötelesség. Ha az egyletek kibérelik, a pályatulajdonos köteles azt jó karban rendelkezésükre bocsátani. Egyáltalában sehol sincsen megirva, hogy a pályát választó egylet, ha véletlenül pályatulajdonos is, okvetlenül saját pályáját kell választania, ha azt nem tudja rendbe hozni. Ha azonban azt választja, úgy első kötelessége, hogy azt rendbe hozza, természetesen azzal a hozzáadással, hogy a lehetőség határain belül.

*

MLSZ. Kivonat az intéző-bizottság november hó 18-án tartott ülése jegyzőkönyvéből: Tudomásul vétetett, hogy az UTE. első csapata a Ferencvárosi TC. I. csapata részére visszalépett.

*

Felhí­vás.

Felkéretnek a tisztelt pályatulajdonosok, hogy a pályáikat bajnoki mérkőzések tarthatására alkalmas állapotba hozassák, mivel ellenkező esetben — amennyiben részükről esetleg történendő mulasztás folytán mérkőzés tartható nem lenne — az intéző- bizottság kénytelen lesz az illető pályán a további mérkőzéseket beszüntetni.

Az intéző-bizottság.

(Nemzeti Sport, 1908. november 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.11.19:30 M4 Sport
OLDALAK
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ