Máté Csabát Dejan Sztankovics váltja az FTC kispadján

Férfi labdarúgócsapatunk a feröeri Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően Máté Csaba irányításával mindhárom párharcát sikerrel vette és bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe.

A csapat irányítását a napokban a 45. születésnapját ünneplő korábbi szerb válogatott labdarúgó, az olasz Interrel BL-győztes Dejan Sztankovics veszi át. A szakember évekig dolgozott a belgrádi Crvena zvezda, majd azt követően legutóbb a Sampdoria edzőjeként.

Dejan Sztankovics munkáját pályaedzőként Nenad Szakics és Leandro de Almeida fogja segíteni, továbbá a szerb szakemberrel érkezett a szakmai stábba Federico Pannoncini erőnléti edző, valamint Vincenzo Sasso videóelemző is.

Az FTC köszöni Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörébe a csapatot.

(fradi.hu – 2023. szeptember 4.)

Máté Csabát bíztuk meg

A Ferencváros Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával férfi labdarúgócsapatunknál. Máté Csaba munkáját Leandro de Almeida segíti.

A KÍ Klaksvík elleni fájdalmas BL-búcsú, majd Sztanyiszlav Csercseszov távozása után az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban csütörtök óta Máté Csaba, valamint a Fradival játékosként négyszeres magyar bajnok és ötszörös MK-győztes Leandro de Almeida vezetésével készül férfi labdarúgócsapatunk kerete. A szombati edzést követően a két szakembert kérdeztük az első napok tapasztalatairól.

– Mindannyiunk számára óriási csalódás volt a feröeriek elleni mérkőzés kimenetele, illetve maga az eredmény is, ezt kell most feldolgozniuk a játékosoknak, hiszen őket is hatalmas csalódásként érték a történtek. Nagyon fontos, hogy ezt mentális oldalról jól kezeljük. Sokan vagyunk a keretben, mindenki másként dolgozza fel a nehézségeket, ezt a feszültséget kell ezekben a napokban feloldani – kezdte Máté Csaba, aki már a jövő csütörtöki, Shamrock Rovers elleni UEFA Európa Konferencialiga-selejtezőről is beszélt. – A legfontosabb, hogy az alázat meglegyen a csapatban, valamint a kellő tisztelet az ellenféllel szemben. Azt a hatalmas csalódást, amit a szurkolóknak okoztunk, meg kell próbálnunk helyrehozni. Szeretnénk visszanyerni a szurkolóink bizalmát, hiszen szükségünk van a támogatásukra.

Az FTC-t 2012 óta szolgáló Máté Csaba nem először kap lehetőséget megbízott vezetőedzőként, Leandróval az oldalán viszont eddig egyszer, 2021. december 18-án, egy Honvéd elleni bajnokin dolgozhatott. Az eddigiekben az NB III-ban szereplő tartalékcsapatunknál tevékenykedő Leo most újra a felnőtt együttes mellett bizonyíthat.

– Az ember alapvetően nem úgy szeretne lehetőséget kapni, hogy valaki elmegy, ám ennek ellenére megtiszteltetés itt lenni, minden tudásommal azon leszek, hogy segíteni tudjak a csapatnak abban, hogy kilábaljon ebből a nehéz időszakból. Már a csütörtöki, Shamrock Rovers elleni selejtezőre készülünk. A legfontosabb, hogy a fejeket rendbe tegyük, hogy mindenkinek visszatérjen az önbizalma. Tisztelet, alázat és persze, emellett bele kell tenni a kemény munkát is a felkészülésbe, az eredmények csak a kellő intenzitással végzett edzésekkel, sok futással jöhetnek vissza – jelentette ki Leandro de Almeida.

(fradi.hu – 2023. július 20.)

Távozik Sytanyiszlav Csercseszov

A Klaksvík elleni vereséget követően távozik a Ferencváros vezetőedzői pozíciójából Sztanyiszlav Csercseszov.

Férfi labdarúgócsapatunk a Klaksvík elleni vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától. A találkozó után az FTC elnöke, Kubatov Gábor személyesen egyeztetett Sztanyiszlav Csercseszovval, és eldőlt, hogy távozik az oszét vezetőedző.

Sztanyiszlav Csercseszov Ferencvárosért végzett munkáját köszönjük, további pályafutásához sok sikert kívánunk!

(fradi.hu – 2023. július 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ