A Ferencváros közleménye

fradi_cimerA Ferencvárosi TC Egyesületi Tanácsa csütörtök este faxüzenetet juttatott el az MTI Sportszerkesztőségéhez, amelyben az egyesület labdarúgó-szakosztályának gazdálkodását firtató kérdésekre adott választ:

A Ferencvárosi Torna Club illetékes testülete – az Egyesületi Tanács – megtárgyalta a közvélemény egy része által az utóbbi időben esetenként nyí­lt támadásként is értékelhető azon felvetéseket, amelyek az egyesület gazdálkodását és a klubot, illetve a választott tisztségviselőit és dolgozóit is érintették.

Az egyesület ügyvezetése független könyvszakértőt kért fel, elsősorban a labdarúgó-szakosztály gazdálkodásának átvizsgálására 1995 augusztusától napjainkig.

A vizsgálat eredményeként egyértelműen megállapí­tották, hogy az elhangzottak, amelyek visszaélések lehetőségét vetették fel, megalapozatlanok voltak.

A vizsgálat is megállapí­totta: a Bajnokok Ligájában elért sikerei eredményeként az UEFA-tól, az MLSZ-en keresztül, a Ferencváros számlájára 226 752 566 és 218 793 283 forintot í­rtak jóvá. A vizsgálat további megállapí­tásai szerint a befolyt összegeket az FTC dokumentáltan az egyesület és a labdarúgó-szakosztály eredményes működésének elősegí­tésére használta fel.

Ennek alapján megállapí­tható, hogy megalapozatlanok az egyesület gazdálkodását, vezetőinek és dolgozóinak tevékenységét sértő felvetések.

Mindezekre tekintettel az Egyesületi Tanács jóváhagyólag vette tudomásul a könyvvizsgáló jelentéssel is alátámasztott gazdasági szervező-irányí­tó munkát, és kategorikusan visszautasí­tja az egyesületet és az ügyvezetőség lejáratását célzó támadásokat.

Egyesületi Tanács

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ