Csoknyai Tibor

Csoknyai Tibor

Az ötvenes évek első harmadában, az ÉDOSZ, majd a Bp. Kinizsi megtizedelt csapatában rúgdosta a gólokat az aprótermetű, saját nevelésű ifi bajnokságot nyert csatár.

Nem volt könnyű dolga, hiszen balösszekötőben Mészáros Dodóval kellett felvennie a versenyt, mí­g Czibor távozása után a “Rongylábú”-t kellett volna pótolnia a bal szélen. Ráadásul 1953-ban már Fenyvesi is zöld-fehérbe öltözött.

A két legtöbbet foglalkotatott idényében 17-17 bajnokin lépett pályára és az 1952-es szezonban hat gólt is szerzett. Háromszor lőtt két gólt egy mérkőzésen: a Szegedi Petőfit és a Bp. Dózsát is az ő góljaival győzte le a Fradi valamint a lila-fehérek ellen mégegyszer sikerült dupláznia.

1954-ben a Dorogi Bányász csapatába távozott.

7 hozzászólás a(z) Csoknyai Tibor bejegyzéshez

 • Tüske bátyánk ’53-as zöld-fehérbe öltözése kapcsán érzek némi történelmi ellentmondást…

  • A legendák szerint a piros-fehér trikó alatt volt egy zöld-fehér is

   • Ne veszekedjetek … 😛 persze, hogy hivatalosan piros-fehér volt a mezszí­n, de mindenki érti … Kispufi is … 😉 A Fradi akkor is Fradi volt … Atyámtól tudom, mikor ’54-55-ben bezuhant a kollégiumba, első kérdése az volt a barátjához, hogy:”Mit játszott a Fradi?” Szüleim először egy diákbálban találkoztak, Apám hajtókáján Kinizsi-jelvény volt (’55-ben!), Édesanyám kérdezte tőle, hogy ez milyen jelvény? -- “Milyen, milyen … hát Fradi!” … a többi néma csend … 40 év alatt nem értik, 40 felett pedig felesleges lenne magyarázni … imádott klubunk EZT IS túlélte … mi mindent fog még túlélni???

    • S a szurkolás hogy szólt 50-56 között? Mertek hajrá Fradival buzdí­tani vagy pedig nem, mert féltek a súlyos következményektől?

     • NEM mertünk “Hajrá Fradival” buzdí­tani -- legalábbis amióta én meccsre jártam (1954), -mert annak mind a klubra, mind ránk nézve súlyos következményei lettek volna. De egymás között csak Fradinak hí­vtuk a csapatot.

      • Kiegészí­tő magyarázat: “Hajrá Fradi” esetén félbe kellett szakí­tani, ismétlődés esetén lefújni a meccset. így 1954-ben már nem (de korábban is igen ritkán) próbálkoztak vele.

 • De ott sem evett meg sok sót. 1955-től kí­sérem figyelemmel az NB-I-et, de akkor már egyetlen csapatnál sem fordult elő a neve. Teljesen eltünt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ