Manglitz Ferenc

6 hozzászólás a(z) Manglitz Ferenc bejegyzéshez

 • Kedves Gábor, Admin.

  Tudnak-e Manglitz Ferencz első bajnoki aranyérméről amit 1903-ban kapott?

 • Manglitz Ferenc a dédapám volt. Két lánya született, az egyik még él, a nagymamám 101,5 éves(!) most. A a dédapám halálával kapcsolatban szeretnék kérdezni, a nagymamám emlí­tette hogy öngyilkos lett, de azt nem hogy amputálni kellett a lábait. Milyen forrásból tudja ezt?

  Köszönettel: Csiki Melitta

  • Kedves Melitta,

   Nagy Béla í­rta a Fradisták Futballmezben c. könyvsorozat első kötetében, hogy “1940. augusztusában tragikus körülmények között -feltehetően öngyilkosság miatt -- hunyt el. í­rtam a Fradi futbal(évszázad cí­mű könyvemben, ennyit tudott a külvilág, s természetesen találgatták vajon miért tette? Politikai okok, anyagi dolgok, vagy más titokzatos háttér miatt? Nos, a könyv megjelenése után felkeresett a család egyik késői leszármazottja, s elmondta az okot. Betegség következtében amputálni kellett lábait! Az í­zig-vérig sportember még idősebb korában sem tudta elviselni a mozgásképtelenséget, a már-már tehetetlenséget, s önkezével vetett véget életének… A Fradi első bajnoka í­gy sajnos szomorú és tragikus véget ért.”

   • @admin

    Manglitz Ferenc a nagyapám volt.

    Manglitz Ferencnek nem amputálták a lábát, legalábbis nagyanyám erről soha nem tett emlí­tést, pedig sokszor érdeklődtem nagyapám életéről. Éppen úgy soha nem hallottam Anyámtól (a 101 éves Melitta-Nagymama már elhunyt testvérétől) sem nagyapám betegségéről ill. lábamputációjáról.

    A “család egyik késői leszármazottja” feltehetőleg nem családtag volt, félreértett információt próbált magyarázni. (Nagyanyám lánytestvérének férjének lábát kellett amputálni)

    Melitta 101 éves nagymamája, Manglitz Ferenc egyik lánya is ismerné az állitólagos betegség történetét, erről Jutkának (Melitta édesanyjának) biztosan beszámolt volna.

    Meg fogom keresni húgomat, aki -tudomásom szerint- beszélgetést folytatott a Fradi-könyv megjelenése után az FTC több funkcionáriusával. Lehet, hogy a testvérem többet tudott?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ