Bajnoki beharangozó: Egyetlen győzelem az Üllői úton

W_ftc-paksA két csapat 21. tétmérkőzésén a 13. (az Üllői úton a 6.) bajnoki találkozó következik. Ez történt a közelmúltban.

Az első négy összecsapásra a Magyar Kupa keretében került sor. 1971. július 25-én a Vörös – Martos, Horváth Á., Vépi – Bálint, Rákosi – Szőke, Branikovits, Albert, Mucha, Füsi (csereként: Németh M., Bartosik) összeállí­tásban pályára lépő ferencvárosi csapat Branikovits 3, valamint Horváth Á., Rákosi, Füsi és Szőke góljaival 7-2-re győzte le a harmadosztályba feljutott tolnai csapatot.

Közel 20 év elteltével találkozott újra a két egyesület, ismét a kupában. Az 1990/91 évi kií­rásban Nacer, Dzurják, Keresztúri, Szenes ill. Mikolics góljaival 4-1-es hazai győzelem született az Üllői úton. Az FTC í­gy állt fel: Balogh T. – Telek, Pintér, Limperger – Páling, Albert, Szenes, Keller – Nacer, Wukovics, Keresztúri (csereként: Dzurják, Vanicsek). A visszavágót ugyan a paksiak nyerték 2-1-re (Keller talált be a zöld-fehérektől, majd Kákonyi és Gyenti révén fordí­tottak a hazaiak), de a kupában a Fradi jutott tovább.

A következő összecsapást 2007. augusztus 28-án játszotta le a két csapat az Üllői úton. A gólnélküli döntetlennel zárult mérkőzésen az FTC alacsonyabb osztályú csapatként jutott a kupa következő fordulójába.

Az első bajnoki mérkőzésre 2009. augusztus 15-én került sor. Ashmore góljára a Paks csapatában játszó Lisztes válaszolt, í­gy 1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés. A visszavágón Paksról hozta el a Fradi mindhárom bajnoki pontot. A 2-1-es ferencvárosi sikerrel zárult találkozón Elding góljára Vayer még válaszolt, de Ferenczi 50. tétmeccsen lőtt gólja a győzelmet jelentette Craig Short csapatának.

A 2010/11 évi bajnokság őszi első fordulójában a volt ferencvárosi Bartha góljával a paksiak szerezték meg a vezetést, amelyet Heinz egyenlí­tett ki. A folytatásban az ellenfél védője öngólt vétett, í­gy 2-1-es ferencvárosi győzelem született.

A “tavaszi” visszavágót a hazaik nyerték 3-2 arányban 2011 novemberének utolsó napján. Vayer góljára Maróti, Böde találatára Miljkovic válaszolt, majd Montvai gólja már a három pontot jelentette a paksiaknak.

2011 novemberében Albert Flórián halála miatt meglehetősen szomorú légkörben zajlott a találkozó, amely gólnélküli döntetlennel zárult. 2012 májusában a bajnoki idény 14. vereségét szenvedte el Détári Lajos csapata Pakson. Böde, Kiss T. (2) és Szatmári góljaira csak Oláh és Klein részéről érkezett válasz, í­gy 4-2-re nyert Kis Károly csapata.

2012 októberében Ionescu, Gyömbér illetve Simon A. góljaival valamint Jovanovic öngóljával 2-2-es döntetlen született az Üllői úton. 2013 májusában Leonardo, Besic és Klein góljára csak egyetlen válasz érkezett Lázok részéről, í­gy 3-1-es Fradi sikerrel zárult a paksi mérkőzés.

2013 novemberében Böde, Jenner ill. Barta és Simon A. góljaival 2-2-es döntetlen született Pakson, majd a bajnokság záró fordulójában Bönig és Leonrado lőtte be a Fradit az Európa Liga selejtezőibe.

2014 novemberében “a Paks leparkolta a buszt és pontot rabolt a Fraditól” az Üllői  úton. 2015 tavaszán Gyömbér gólja jelentette a megszerzett három pontot a Tolna megyei székhelyen.

A Ferencváros bajnoki örökmérlege a Paks ellen:

201516_07_Paks

Mérkőzésszámok, gólok, edzők:

A Ferencváros Paks elleni bajnoki mérkőzésein Böde Dániel és Somalia lépett pályára a legtöbb alkalommal, mindketten 6 párharc részesei voltak

Az atomvárosiak elleni képzeletbeli góllövőlistát Gyömbér Gábor, Martin Klein és Leonardo vezetik 2 góllal.

A Ferencváros kispadján Ricardo Moniz és Thomas Doll ült a legtöbb alkalommal, háromszor.

*

Thomas Doll 27. mérkőzésén maradhat veretlen. A német mestert dr. Lakat Károly (31 és 34 veretlen mérkőzés) valamint Blum Zoltán (36 veretlen mérkőzés) előzi meg az örökranglistán.

Amennyiben a Paks ellen is itthon tartjuk a három pontot, úgy megismételjük az 1936/37-, és 1933/34 évi (edző: Blum Zoltán) valamint az 1927/28-as (edző: Tóth Potya István) bajnoki rajtot, amikor is 7 győzelemmel kezdett az FTC csapata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső