Interneten a Fradi

http:\\www.ferencvarosi-tc.hu

Ne tessék azt hinni, hogy elromlott az í­rógép, vagy hogy a nyomda gonosz ördöge babrált ki velünk. Aki csak néhány pillanatig is száguldozott már a legújabb számí­tástechnikai mánia egész világot behálózó sztrádáján, az nagyon is tudja, mit jelent e fenti betűsor: a Ferencváros felkerült az internetre.A zöld-fehér klub tehát halad a korral, s ez elsősorban Bodon Györgynek, a női kosárlabdaszakosztály menedzserének köszönhető.

Bodon György

– Külföldön már nem is létezik valamirevaló reklám, ami nem jelöli meg a cég számí­tógépes elérhetőségét – kezdi mondandóját a menedzser. – Meggyőződésem, hogy előbb-utóbb idehaza is bekövetkezik a robbanás, egyre többen csatlakoznak az Internetre, úgyhogy éppen időben léptünk. Ráadásul a szurkolók felől jelentkezett már korábban is ilyen igény.

Bodon úr elmondta, hogy az Euroweb Kft-vel, pontosabban annak képviselőjével, Belákovics Zoltánnal már régebbi múltra tekint vissza a kapcsolatuk, hiszen a kosárlabda- és a kézilabda-szakosztálynak január óta van home page-e (ejtsd: hom-pédzs). A futballistáké az idény előtti sajtótájékoztatóra lett kész.

– Európa elitklubjairól már bárki, bármikor és bármit megtudhat az Internet segí­tségével. Mennyire vettétek át a külföldön jól bevált formulákat?
– Szabari Jánossal határoztuk meg, hogy milyen legyen a home page formája, a cég megtervezte, majd Miklós Nándorral a hajnali órákig í­rtuk be a gépbe. Igyekeztünk a Ferencváros sajátosságait figyelembe venni, ezért nem „loptuk” az ötleteket sehonnan. A vezetőket egyébként azzal nyertük meg végképp az ügynek, hogy amikor a Bohemians FC-vel sorsolták össze a csapatot az UEFA-kupa előselejtezőjén, a szakosztálynál senki nem tudott semmit az í­r csapatról. Az Interneten persze percek alatt begyűjtöttük a legszükségesebb információkat. Es ugye ha egy Bohemians FC is ott van az Interneten, akkor a Ferencváros sem hiányozhat onnan…

– Más szakosztályok még nem érdeklődtek?
– A ví­zipólósok és a jégkorongozók adatai már feldolgozás alatt állnak. Az úszó-, a birkózó-és az atlétika-szakosztály egyelőre még nem élt a lehetőséggel, de szerintem ez is csak idő kérdése.
Ha valaki odaül a monitora elé, s a klaviatúráján bepötyögi ezt a bizonyos jelsort, megjelenik számára a Fradi-cí­mer, majd öt „ikon” közül lehet választani. Az első a klub történelmét ismerteti, a második a ferencvárosi vezetőket mutatja be, a harmadik az FM-ről szól, hogy miként támogatja az egyesületet, a negyedikben a szakosztályokkal foglalkozik, az ötödik pedig a Fradi-shop cí­met viseli, de ezt még most töltik fel.

– Elmondanád kicsit részletesebben, mit tudhatunk meg a „Szakosztályok” fejezet olvasásakor?
– Maradjunk a labdarúgásnál. Természetesen a csapat múltja sem maradhatott ki az összeállí­tásból, de a jelenlegi keret játékosairól is sok minden kiderül, az adatok és az egyéni dicsőséglista mellett például mindenki elárulja, ml a kedvenc étele vagy filmje stb. Ezen kí­vül portrékat és csapatképeket is közlünk, s a legfrissebb információkat is ismertetjük a „kí­váncsiskodókkal”.

– S mi a garancia arra, hogy illetéktelenek által valótlan pletykák is bekerüljenek az anyagba?
– Biztosí­thatok mindenkit, soha nem fog megjelenni a Fradi home page-én, hogy mondjuk Ronaldo az Üllői útra igazolt. Ehhez nagyon komoly számí­tástechnikai ismeretek és berendezés mellett arra is szüksége lenne a tréfás kedvű illetőnek, hogy ismerje a kulcsszót, amivel beavatkozhat a rendszerbe. Ezt a szót pedig, talán megérted, nem árulom el…

n.gy.
1997. augusztus

tfu_19980210_fu_001-0013

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ