Ötször ezer gól

EGY TÖRTÉNÉSZ SZURKOLÓ GONDOLATAI

2 hozzászólás a(z) Ötször ezer gól bejegyzéshez

  • Tulajdonképpen mivel újra és újra kerül elő még egy meccs, í­gy már az ötezredik mérkőzés sem ötezredik … Játék a számokkal.

  • Ezelőtt közel ötven évvel, 1963 tavaszán utolsó éves egyetemista voltam, mikor Szabad György professzor módszertani tanácsokkal látta el szemináriuma hallgatóit.
    „Van úgy, hogy a történész a legjobb szándéka mellett is pontatlan vagy hibás adatot közöl. Akkor a legszerencsésebb, ha még saját maga ki tudja javí­tani, mielőtt más belekötne.”

    Hát akkor most élek ezzel a lehetőséggel. Mert ezt az 5000. gólt bizony szegény Bélával kettesben sikeresen elszámoltuk. Azt már előbb berúgták. Mentségünkre szolgálhat, hogy bizony mi akkor még papí­ron számoltunk, és tessék elképzelni, mit jelentett összeadni í­gy a hatalmas számoszlopokat. Vagy hatszor adtuk össze, és mindig más eredmény jött ki… De K@csi a megmondhatója, hogy még manapság, az Excel táblák segí­tségével is mennyi hibázási lehetőség van.

    De talán elnézi(te)k ezt nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ