1901.V.1. BTC – FTC 8:0

Budapesti Torna-Club I. 8:0 győz a Ferenczvárosi Torna-Club I. ellen.

1901. május 1., 16:30, Millenáris, BTC – FTC 8:0 (1:0)
vezette: Gillemot Ferencz (MFC)
BTC: Bádonyi – Harsády, Lucius – Cservenka, Ordódy, Szabolcs – Buda, Róka, Mannó, Guttmann, Minder
FTC: Procskó – Berán, Mertl – Horn, Békés, Schwarz – Bauer, Malaky M., Pokorny, Kovács, Borbás
Gól: Guttmann (5), Minder, ?

Május 1-én d. u. 4 1/2 órakor a B. T. C. és a Ferenczvárosi T. C. I-ső csapatainak bajnoki mérkőzése az I-ső osztályú bajnokságért a csömöri- úti pályán.

(Sport-Világ)

Bajnoki football-match. A szövetségi bajnokság VI. küzdelmére a Budapesti Tornaklub és a Ferencvárosi Tornaklub a következő játékosokat állí­tja sorompóba: B. T. K. piros-fehér: Rátóti, Harsády, Lucien, Gabrovitz, Ordódy, Boda, Cservenka, Róka, Mannó, Hajós, Minder. F. T. K. zöldfehér: Boda, Ligeti, Kőhalmi, Malaky, Pogány, Fekete, Békés, Horn, Berán, Győrfi, Pápai. A mérkőzés délután félötkor kezdődik a csömöri-uti versenypályán.

(Pesti Napló)

Budapest, május 1.

Nagyon kis számú közönség jelent meg a csömöri-úti pályán, hogy tanúja legyen nevezett két egylet mérkőzésének, mely az első osztályú bajnokságért folyt. A kik azonban kimentek, nem bánták meg, mert oly örvendetes eseménynek voltak tanúi, mely egy új aera feltűnését jelezte a magyar footballsport terén. A B. T. C. győztes csapatára nem lehetett ezúttal ráismerni, a játékosokból a játék folyamán kiveszett az egoizmus, hiányzott náluk a megszokott erőszakos játékmodor; a footballjáték ezen mételyei eltűntek, helyüket az egymáshoz való bizalom, az ügyesség és józanság váltották fel.

Most tűnt ki csak igazán, hogy í­gy játszva, mennyivel többet tud produkálni ugyanaz a csapat, mint különben. A Ferenczvárosiak ugyanis az utóbbi időben lényegesen javultak és í­gy erős küzdelemre volt ezúttal kilátás, e helyett azonban a B. T. C. csapata nagyobb fölényben volt ezúttal velük szemben, mint bármikor azelőtt. Az első félidőben még csak ellenállottak a Ferenczvárosiak, de a folytonos passzjáték elleni küzdelem kifárasztotta őket és ellenállásuk ereje a második félidőben csökkent, a játék vége felé pedig csaknem teljesen megtört. Ránk azt a benyomást tette a játék, hogy a Southampton bemutatott játéka megtette hatását, legalább B. T. C. csapatára nézve, melynek régi játékosai felismerték az angol csapat játékának előnyeit és igyekeztek azt hamarosan értékesí­teni is saját javukra. Ha a csapat erősebb ellenféllel szemben is hasonló nyugalommal és önzetlenséggel fog játszani, úgy teljes bizalommal tekinthetünk további szereplése elé.

A két csapat következő összeállí­tásban játszott:

B. T. C. csapata. Bádonyi. Harsády, Lucius. Cservenka, Ordódy, Szabolcs. Buda, Róka, Mannó, Guttmann, Minder.

F. T. C. csapata. Borbás, Kovács, Pokorny, Malaky M., Bauer, Schwarz, Békés, Horn, Mertl, Berán, Procskó.

A játék részleteinek lefolyásáról nincsen sok emlí­teni valónk. Kezdet után a B. T. C. támad és alig egy percz múlva a Ferenczvárosiak kapujában van a labda. Erre a gyors eredményre senki sem volt elkészülve, a Ferenczvárosiak azonban nem csüggednek, hanem megfeszí­tett erővel törekszenek a kiegyenlí­tésre. Az első félidő további folyamán változatos játék következik, melyben mindkét kapu több í­zben van veszélyben. A védelem azonban mindig résen áll és meghiúsí­tja az erős támadásokat.

A második félidőben változik a helyzet, a B. T. C. csapatának támadása mind állandóbbá válik és az ügyesen keresztül vitt passzjáték láthatólag fárasztja az ellenfeleket. Nyolczszor jut a labda a Ferenczvárosiak kapujába, ebből egyet a biró off side miatt nem ad meg.

Valamennyi goal összjáték eredménye volt és ez teszi az eredményt a B. T. C. csapatára nézve becsessé és ez tetszett a közönségnek is, mely a játék végén lelkesen megtapsolta a szép játékot. Dicséret illeti azonban a F. T. C. csapatát is, mely vereséget szenvedett a jobb ellenféltől, de pillanatra sem tért el a játék helyes útjáról és az utolsó perczig keményen védekezett és ha alkalma nyí­lt, szépen támadott is.

Biró Gillemot Ferencz (M. F. C.) volt.

(Sport-Világ)

Labdarugó-mérkőzés. Szerdán délután öt órakor bajnoki labdarugó-verseny volt a csömöri- úti versenypályán. Két első osztályú csapat, a Ferencvárosi Torna-Klub és a Budapesti Torna-Klub mérkőzött. Az eredmény nem kedvező a ferencvárosiakra nézve, mert a kapott goalok száma nagy. Az első félidő után egy goal ellen zérus volt az eredmény a Budapesti Torna-Klub javára, egy goal azonban véletlen volt. A második félidő eredménye hét goal ellen zérus ugyancsak a Budapesti Torna-Klub javára. A Budapesti Torna-Klub emberei azonban nagyon erőszakosan játszottak. Végső eredmény 8:0 a Budapesti Torna-Klub javára. A ferencvárosiak egészen szépen játszottak, de attól tartunk, hogy vasárnap a kriketterekkel szemben még nagyobb vereséget fogunk szenvedni, ha csak minden erejüket össze nem szedik.

(Budapesti Hí­rlap)

Bajnoki mérkőzés. A Budapesti Torna-Klub szerdán délután tartotta hatodik bajnoki mérkőzését a Csömöri-uti pályán a Ferencvárosi Torna-Klub első csapatával. A match mindvégig érdekes és figyelemre méltó volt és tanúságot tett róla, hogy hazai labdarugóink sok jó tulajdonságot elsajátí­tottak az angoloktól. A mérkőzés a B. T. K. szépen kombinált lerohanásával kezdődött, melylyel azonnal levitte a labdát a ferencvárosiak kapuja elé és Hajós egy perc alatt belőtte az első goalt. Erős küzdelemmel s váltakozó szerencsével folyt ezután a játék felváltva majd az egyik, majd a másik fél területén, de több goal ebben a félidőben nem esett. A második félidőben már meglátszott a B. T. K. fölénye. A F. T. K. csapatát az első félidő küzdelme kimerí­tette és láthatóan meggyöngülve folytatták a játékot. A B. T. K. csaknem állandóan támadott és egymásután lőtte be a szebbnél-szebb goalokat, melyek közül Mindernek egy gyönyörű fejpass goalja keltett feltűnést. A F. T. K. tisztán a védelemre szorí­tkozott, de dacára a hátvédek, különösen Berán és a kapuvédő sok helyütt igen szép játékának, ebben a félidőben még 7 goal röpült kapujokba. A mérkőzés ehhez képest 8:0 eredménynyel zárult a Budapesti Torna-Klub javára. A B. T. K. mai győzelmével a szövetségi I. osztályú csapatok idei bajnokságát ví­vta ki magának s egyben tanúságát adta haladásának. Egyes játékosai, például Hajós — aki a 8 goalból egymaga ötöt lőtt — sokat tanultak a labda biztos és gyors kezelésében. A mai tapasztalatok mindenesetre jobb reménynyel kecsegtetnek az ezután következő nemzetközi mérkőzésekre nézve.

(Pesti Napló)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ