1975.VI.7. Ferencváros – Vojvodina 1:1

Szép délután – hangulatos búcsú az Üllői úton

9 hozzászólás a(z) 1975.VI.7. Ferencváros – Vojvodina 1:1 bejegyzéshez

 • A feleségemmel együtt láttuk…
  Mi egyetértettünk a közös búcsúmeccsel, mert í­gy alkalmunk volt látni együtt őket. Szerintem ez volt a jobb megoldás, a külön-külön búcsúmeccsek elaprózták volna az érdeklődést.
  És idehí­vni a Barcát? 1975-ben?? Node elvtársam, hol élt maga akkor?
  Mindenesetre az akkori viszonyok között ez volt a legjobb megoldás.

  • Kedves YSE, Imre bácsi! Nem vitatkozni akarok (sosem tennék ilyet), de elmélkedni szabad, nem? Azt állí­tom, hogy nem valutáris (devizális) okok miatt volt “csak” egy Vojvodina a partner … mai fiatalak nem érthetik, hogy mi az, amikor egy pénz “nem konvertibilis” … de ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy legalább 10-15 nyugati szuperklub örömmel eljött volna a Császár búcsúztatására … Kuksit is azért emlí­tettem, mert Ő bármit össze tudott volna hozni (akkoriban épp spanyol szöv. kap. volt) Kedves “elvtársam”, itt éltem, és mindig is itt fogok! Bár világ életemben 180-250 km-re éltem az Üllői úttól, attól még igaz, hogy óvodába sem akartam menni, ha (a ’60-as években) VÉLETLENÜL kikapott a Fradi … Amikor olvasom, hogy pl. Charles Simonyi 1966-ban “disszidált”, nekem rögtön az ugrik be, hogy hogy tudott valaki AKKOR elmenni, amikor ripityára vertük a brazilokat … ha azt olvasom, hogy valaki ’65-ben emigrált, az jut szemebe: AKKOR, AMIKOR a Fradi VVK-győztes lett??? Egész gyermek- és kamaszkoromat átlengte egy zöld-fehér köd, mindent (MINDENT) a szerint í­téltem meg, hogy a Fradinak épp milyen szezonja volt … 73: rossz év, kiestünk a Gwardia ellen (ma 7. osztályú csapat Lengyelországban) … 74: tűrhető év, 75: kiváló év, KEK-győzelem … az a mámor a Népstadionban, Magyar Pista góljánál … 76: csodaév: 8 év után újra bajnokság! És í­gy tovább …

  • perzse, KEK-döntő, de nekünk az is győzelem volt … í­gy értettem …

 • Az lehet, hogy vigyáztak, de a Fradiról haza lehetett érni a bolgárra, bár sok köszönet nem volt benne

  • Bocs, erre már nem emlékeztem pontosan, 40 év távlatából … Változatlanul állí­tom, ha szólnak Kubalának, a Császár ÖNÁLLÓ búcsúmeccsére idehozta (hozatta) volna pl. a Barcát, Cruyff, Neeskens, Rexach, Sotil, Asensi stb. vendégszereplésével … na, mindegy … ezen már kár füstölögni … eszembe jut, amikor Zsolt Róbert (Isten nyugosztalja) azon pikí­rtkedett, hogy a Császár 3 búcsúmeccset is “összegründolt magának” … a Fradi -- ZTE 3-0-ra (ami ugye, szimpla bajnoki volt, egy fillér plusz sem járt érte), a magyar -“jugóra” -ami, válogatott meccs lévén, megint nem a Flóri bankszámlájáról szólt- és erre a Vojvodina ellenire gondolt (amin hárman osztoztak) … Ha ma is csak ennyi s csak ennyire haszonleső emberek élnének hazánkban, mint a pénzéhesnek kikiáltott Császár, lehet, előrébb tartanánk …

   • 3 évvel korábban a Barca-legenda (EB-győztes!!!) Fuste búcsúmeccsére a Fradit hí­vták meg … AKÁR a Barca IS eljött volna … de akkor nemigen volt olyan csapat a világon, amelyiknek ne lett volna megtiszteltetés a CSÁSZÁR búcsúmeccsén játszani … Eusébio, B. Charlton, Dzsajics, Schulz, Overath, Beckenbauer … mind kifejezetten jó személyes nexusban voltak I. Flóriánnal … (Esterházyt idézve: a szurkolók Császárnak hí­vták, de csak azért, mert az volt!!!)

    • Kedves Laci!

     Nem az volt a kérdés, hogy jött-e volna, ha hí­vják, hanem az, hogy MEGENGEDTÉK VOLNA-E, hogy hí­vják. Ami finoman szólva is kétséges. Albert sem engedték ki az aranycipő átvételére.

     • No elí­rtam, az ARANYLABDÁRÓL van szó.
      De egyébként hol lett volna a Fradinak pénze egy nagymenő nyugati csapatra? Mert az ilyen meccsekre csak komoly summáért hajlandók jönni, hiszen az üzlet -- az üzlet. A Chelsea is csak í­gy volt hajlandó eljönni az új Aréna megnyitására… Akkoriban örültek, hogy a Vojvodinát sikerült megszerezni.

 • Jellemző az akkori viszonyokra a közös búcsúmeccs -mintha külön-külön nem érdemelték volna meg-, és ha jól emlékszem, a meccsel egy időben ment a TV-ben a bolgár -- magyar 4-0-ás blamázs … különben telt ház lett volna … mintha a Vojvodinának nem lett volna jó a vasárnapi meccs … arra azért mindig vigyáztak az elvtársak, hogy TÚL NAGY Fradi-ünnepek ne legyenek … bármely akkori nagy nyugati csapat is ingyen költségtérí­tés ellenében) eljött volna a Császárt búcsúztatni, egy TV-s meccsen … a Juventus, a MU, a Bologna, a Leeds vagy a Liverpool is kézenfekvő lett volna …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ