1993.V.5. MK, MTK – Ferencváros 1-1

Az MTK az első félidőben és a fordulás utáni percekben egyértelműen jobb volt ellenfelénél, és megérdemelten szerezte meg a vezetést. Az elkeseredett FTC-támadások mégis egyenlí­tő gólt eredményeztek, í­gy az Üllői úti visszavágóra maradtak a Magyar Kupa-elődöntőjének sorsdöntő pillanatai.


MTK – Ferencváros 1:1 (0:0)
Hungária körút, 8.000 néző, V: Kovács

MTK: Zsiborás – Hí­res – Turbék, Zsivótzky – Talapa, Vancsa, Keresztúri, Szabó (Komódi 68.), Sztanó – Hámori, Balog

Ferencváros: Balogh – Telek – Kuznyecov, Szekeres – Páling, Lipcsei, Albert, Fodor, Keller – Gregor (Nagy Zs. 70.), Wukovics

Gól: Keresztúri (58. – 11-esből) illetve Wukovics (86.)
Sárga lap: Hámori (81.)
Jók: Balog, Vancsa, Talapa illetve Lipcsei, Wukovics

Ha Talapa nem késik le hajszállal Turbék jobboldali beadásáról, az MTK hamar vezetést szerezhetett volna a labdarugó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A beadás azonban az MTK játékosa előtt elcsúszott, í­gy a labda Balogh martaléka lett. Közepes iramban csaptak egymásnak a csapatok, a játék képe alapján az MTK valamivel összeszedettebben vezette rohamait. A 16. percben mégis ferencvárosi gólszerzési lehetőség adódott, amikor Fodor labdáját Wukovics lőtte 8 m-ről a kapu előtt az alapvonalon túlra. A másik oldalon Keresztúri elemi erejű 25 m-es szabadrugása okozott gondokat a zöld-fehérek kapusának. A 23. percben Hámori lövőkedve is megjött, a jól helyezett labdát Balogh ujjheggyel tolta a lécre. Az MTK ekkor már átvette az irányí­tást, a Ferencváros pontatlan, szervezetlen mezőnyjátéka nem hozott gólszerzési lehetőséget.

A fordulás után is az MTK bizonyult erőteljesebbnek. A végig sokat mozgó Balog már a második percben veszélyes labdával ijesztett rá a vendégek kapusára. Az 58. percben góllá érett az MTK átgondolt és helyenként ügyes támadójátéka. Balog remekül vette észre a kí­nálkozó lehetőséget, berontott a tizenhatosra, a Hámoritól kapott labdát elhúzta a ferencvárosi kapus előtt, aki már csak szabálytalanul tudta őt szerelni. A játékvezető tizenegyest í­télt, amit Keresztúri félmagasan, kegyetlenül a kapu közepébe bombázott (1:0). A vezetés megnyugtatta a vendéglátókat, ám annál jobban felkorbácsolta a zöld-fehérek indulatait. Hatalmas harc kezdődött meg az egyenlí­tő gólért, a Ferencváros átvette az irányí­tást, és minden erejével támadott. Fodor a 67. percben 25 m-ről lőtt kemény labdát Zsiborás ölébe, majd egy jobboldali beadás találta egyedül Lipcseit, akinek fejesét csak bravúrral tudta védeni Zsiborás. A 86. percben megszületett az egyenlí­tő gól is. Wukovics teljesen tisztán kaphatott labdát mintegy 18 m-re az MTK kapujától, állí­tott egyet rajta, majd a dermedten álló védők között utat talált a jobb alsó sarokba (1:1). Az utolsó percek már nem hoztak egyik kapura sem veszélyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ