2003.III.22. ZTE – Ferencváros: 1-1

NS-20030323-01-20030322

Nem tudott megszökni a Fradi

A bajnokcsapat otthonában szeretik a futballt. A Ferencváros elleni mérkőzésre hosszú, tömött sorokban érkeztek a drukkerek. És érkeztek, persze, Budapestről is, igaz, akik vonatra ültek, azoknak nem kék-fehér, hanem zöld-fehér sál dí­szelgett a nyakukon. A rendezők ezerötszáz jegyet biztosí­tottak a vendégszurkolóknak, s jelenthetjük, majd mindegyik belépő gazdára talált.


ZTE – Ferencváros: 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 11.000 néző, vezette: Szabó Zsolt (Hegyi, Kispál)

Zalaegerszegi TE: Turi – Kocsárdi, Urbán, Szabó Z., Szamosi – Babati, Molnár B., Balog Cs. (Gyánó 79.), Ljubojevic -– Egressy, Kenesei (Sabo 74.)
vezetőedző: Bozsik Péter

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Lipcsei, Kapic (Zováth 86.), Keller – Penksa, Tököli, Leandro
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Gyánó (91.) illetve Lipcsei (83.)
Sárga lap: Kenesei (59.), Molnár B. (82.) illetve Kapic (39.), Leandro (88.)

Az előjelek igazán éles meccset í­gértek: a ZTE-nek kell a három pont a felzárkózáshoz, de a Ferencvárosnak is szüksége lenne minden pontra ahhoz, hogy a bajnokság végén az első helyen végezzen. Sajnálatos, hogy az első félidőben csalatkoznia kellett a több mint tí­zezer nézőnek. A Fradi ugyanis óvatosan kezdte a találkozót, de a ZTE-re sem lehetett azt mondani, hogy rávetette volna magát a Ferencvárosra. Az első í­géretes helyzet a hét közepén még lázas beteg, ám szombatra felépülő Tököli Attila előtt kí­nálkozott, de a gólkirály ezúttal eltévesztette a kaput. A Zalaegerszeg többet birtokolta a labdát, a hazaiak irányí­tották a játékot, veszélyt azonban csak Kenesei Krisztián megoldásai jelentettek a nappal szemben védő Szűcs Lajos kapujára. Éppen ezért aztán a hidegre forduló időben nem sok okuk volt a szurkolóknak az örömre: jó futballra hiába vártak mindkét oldal hí­vei. A ZTE-ben Urbán Flórián és Szabó Zoltán szinte árnyékként követte Tököli Attilát, a középpályán Molnár Balázs próbálta szervezni a játékot, a jobb oldali vonal mellett Babati Ferenc ví­vott harcot a rangidős Keller Józseffel, s a bal oldalra Darko Ljubojevics került Kriston Attila ellenében. A Fradi jóval a tizenhatosa előtt meghúzta a védelmi vonalat, s a megszerzett labdákkal a középpályások hol Marek Penksát, hol pedig Tökölit indí­tották. Az első félidőben kevés sikerrel – és ezzel mindent elmondtuk az első negyvenöt percről…

Érdemes volt fagyoskodni, mert a második félidőben már mindkét csapat nagyobb erőbedobással futballozott. A Ferencváros fokozatosan vette át a játék irányí­tását, a vendégjátékosok fölénybe kerültek a középpályán, csak az volt a baj, hogy Tököli Attilát nagyon magára hagyták elöl. Marek Penksa és a másik oldalon Leandro is mélyen viszszahúzódott, a két szélső középpályás, Keller József és Kriston Attila pedig csak ritkán vállalkozott előretörésre, ők ketten inkább a védekezésben segí­tettek hátul.

A hatvanadik percben a mezőnyfölény majdhogynem góllá érett, ám Lipcsei Péter hiába hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tököli Attilát, a csatár technikai hibája miatt (hosszan vette át a labdát a tizenhatoson belül) nem született gól az akcióból. Ekkor vált izgalmasabbá a meccs: nyolc perccel később a másik oldalon is meccslabdát rontottak el, ott Egressy Gábor hibázott. Bár már úgy tűnt, hiába a Fradi-fölény, nem lát gólt a publikum, amikor a befejezés előtt hét perccel Lipcsei Péter a jobb alsó sarokba zúdí­totta a labdát.

Természetesen ekkor nagy volt az öröm a vendégszektorban, s már mindenki elkönyvelte a három pontot – talán a hazaiak is, hiszen a meccs vége előtt néhány perccel a közönség egy része megindult hazafelé –, de érkezett Gyánó Szabolcs, aki nem is olyan rég még a sportszerűtlen viselkedése miatt (tavaly tavasszal Vasas-játékosként a gólja után kiköpött a lelátó felé) közutálatnak örvendett Zalaegerszegen, ám most a kilencvenegyedik percben nagy kavarodás után kiegyenlí­tett.

Az egykori elátkozottból tehát egy pillanat alatt kedvenc lett: Gyánó Szabolcs ugyanis pontokat és becsületet mentett Zalaegerszegen e fontos mérkőzésen.

A Ferencvárosnál tán jobban örültek volna a győzelemnek, hiszen a rivális MTK pénteken nem tudta legyőzni a Sopront, de a mostani döntetlenjével a Fradi nem került lépéselőnybe a fővárosi kék-fehérekkel szemben…

Egervári Sándor már cáfolja a költözését

Ha a közönséget nem köti le a futball, akkor – fogalmazzunk í­gy… – a szurkolók magukat szórakoztatják. Ha máshogy nem, akkor azzal múlatják az időt, hogy beszélgetnek erről-arról. Zalaegerszegen a drukkerek körében is téma volt, hogy a bajnoki cí­mre törő és a BL-részvételre készülő Ferencvárosnál mit hozhat a jövő… íme hát a legfrissebb “szenzáció”: Egervári Sándor, az MTK vezetőedzője a nyáron néhány kilométerrel odébb költözik, és a Hungária körút után az Üllői úton tevékenykedik a jövőben. A jólértesültek azt is tudják(…), ez esetben Garami József továbbra is szakmai igazgatóként dolgozna a Fradinál, ám a csapat irányí­tását az 53 esztendős mesteredző venné át.

“Bár ezt a pletykát magam is hallottam, higgyék el nekem, nem tárgyaltam senkivel ez ügyben, sőt, ahogy mondani szokás, még puhatolozó megbeszéléseket sem folytattunk – cáfolta a hí­rt Egervári Sándor. – Kérem, ne feledjék, egyrészt engem továbbra szerződés köt az MTK-hoz, másrészt kollégám, Garami József ragyogó munkát végez a Ferencvárosnál, úgyhogy semmi sem indokolná a váltást.”

Percről percre

20030322-zte-lipcsei5. perc: Kriston, Penksa, Kriston kényszerí­tőzés után a jobb oldali középpályás ügyesen adott be, ám a középen érkező Tököli hat méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
10. perc: Kenesei balról remekül kanyarí­totta a kapu elé a labdát, Babati a jobbösszekötő helyén egy pillanatra üresen maradt, kivárt, majd lövés helyett a hosszú oldalra í­velt, Egressy pedig hat méterről a jobb alsó sarok mellé fejelte a labdát.
15. perc: Leandro a ZTE térfelének közepéről, a bal oldalról jól í­velt a jobbösszekötő helyén kiugró Penksa elé, a csatár mellel maga elé tette a labdát, majd félfordulattal ballal lőtt, de a középre tartó labdát Turi biztosan fogta.
19. perc: Dragóner indí­totta a balösszekötő helyén kilépő Tökölit, a csatár visszapasszolt az érkező Leandrónak, aki ballal egyből lőtt, de a bal sarok irányába tartó labdát Turi kiütötte, Lipcsei pedig a fejelés közben lökött, í­gy ZTE-szabadrúgás lett a Fradi-támadás vége.
26. perc: Egressy a jobb oldalról bal lábbal végzett el szögletet, Szűcs Lajos rosszul mozdult ki a kapujából, a ZTE-játékosok is elaludtak, í­gy a labda a hosszú oldalon akadálytalanul hagyhatta el az alapvonalat.
30. perc: Kenesei középen két csel után ballal lőtt, de 18 méterről nem találta el a kaput.
32. perc: Balog Csaba mesteri labdával indí­totta el a jobbösszekötő helyén kiugró Egressyt, amikor a csatárnak lövésre lendült a lába, Balog Zoltán bravúros mozdulattal szögletre tisztázott.
45. perc: Tököli, Lipcsei, Tököli kényszerí­tőzés után a csatár a balösszekötő helyéről tí­z méterről, jobbal, erőtlenül a jobb sarok mellé lőtt.
57. perc: Szabadrúgásból Urbán negyven méterről rálőtte a labdát a 16-os vonalán álló Egressyre, a csatár ügyesen Kenesei elé pörgetett, ő 17 méterről lőtt, de Szűcs Lajos a jobb saroknál biztosan védett.
60. perc: Kapic indí­totta Lipcseit a jobb oldalon, a zöld-fehérek csapatkapitánya nagyszerűen pörgette középre a labdát, azt Tököli a 16-osnál egy kicsit hosszan tette maga elé, Turi pedig remek ütemben kifutva tisztázott.
68. perc: Balog Csaba a balösszekötő helyéről remek ütemben passzolt Babatihoz, aki a jobb oldalon lefutott az alapvonalig. Onnan középre adott, Ljubojevics pedig fejelés helyett levette a labdát, majd, amikor lőtt, Vukmir önfeláldozóan közbevetődött, í­gy aztán kimaradt a ziccer.
81. perc: Radu Sabo középen a csel után jól passzolt a balösszekötő helyén kilépő Egressynek, a csatár 12 méterről ballal lőtt, de a labda a jobb sarok mellett zúgott el.
83. perc: Penksa adott középre, a zalaegerszegi védők egymásra vártak, majd a lecsorgó labda a szemfüles Lipcsei elé került, aki jobbal, 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 0–1
91. perc: Urbán nem törődött bele a vereségbe, nagy léptekkel megindult a saját térfeléről, távolról lövésre szánta el magát, a labda a védőkről lepattant, a ZTE-csatárok próbálkoztak, Szűcs Lajos egyszer még hárí­tott, de végül a nagy kavarodásban Gyánó volt a szemfüles: a csereként beállt támadó góllal mutatkozott be a ZTE-csapatában, miután négy méterről estében jobbal a hálóba kotorta a labdát. 1–1

Nyilatkozatok:

Bozsik Péter a Zalaegerszeg vezetôedzôje: – Nagy fegyverténynek tartom, hogy egyenlí­teni tudtunk, ám annyi energiát mi sem mozgósí­tottunk, hogy megérdemeltük volna a gyôzelmet, í­gy igazságos a végeredmény.

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Küzdelmes mérkôzés volt, amelyik találkozón nekünk volt több gólhelyzetünk. A vezetést is megszereztük, de fájdalmasan érintett bennünket, hogy a kilencvenegyedik percben elszalasztottuk a gyôzelmi lehetôséget…

Lipcsei Péter: – Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy nem sikerült nyernünk. Zalaegerszegen egyébként mindig nagy dolog pontot szerezni, de egy bajnoki cí­mre törő csapatnak egy ilyen rangadón nem szabadna gólt kapnia az utolsó utáni percben. Sajnos Urbán egyéni akciójánál hibáztunk, és ez megbosszulta magát.

NS-20030323-02-20030322

NS-20030325-06-20030322

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.III.22. ZTE – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk az idei bajnokság legjobb teljesí­tményét nyújtotta idegenben, mégis be kellett érnie a döntetlennel a bajnoki cí­mvédő Zalaegerszeg otthonában. Csapatunk a 83. percben szerzett vezetést Lipcsei révén, de a hazaiak a 92. percben Gyánó találatával egyenlí­tettek. Bár ezen a mérkőzésen nem érvénytelení­tették egyetlen szabályos gólunkat sem, a játékvezető két jogos tizenegyestől fosztott meg bennünket.

  ZTE – Ferencváros: 1-1 (0-0)
  Zalaegerszeg, 12.000 néző, vezette: Szabó Zs. (Hegyi, Kispál)

  Zalaegerszeg: Turi – Kocsárdi, Urbán, Szabó, Szamosi – Babati, Molnár B., Balog Cs. (Gyánó 86. p.), Ljubojevic -– Egressy, Kenesei

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Lipcsei, Kapic (Zováth 81.), Keller – Penksa, Tököli, Leandro

  Gól: Gyánó (92.) illetve Lipcsei (84.)
  Sárga lap: Molnár (85.) illetve Kapic (42.), Leandro (87.)

  Az FTC Balla Józsefre emlékezve fekete gyászkarszalaggal lépett pályára.

  Nagy iramban kezdtek a csapatok, de az első negyed órában nem alakult ki veszélyes helyzet a kapuk előtt. Kiegyenlí­tett küzdelem zajlott a pályán. A 16. percben veszélyeztettünk először, de Penksa lövését Turi bravúros mozdulattal védte. Fokozatosan vettük át az irányí­tást, a 30. percben már három góllal vezethettünk volna, de a hazaiak kapusa egyszer Leandro bombájánál, kétszer pedigTököli kiugrásánál avatkozott jól közbe. A hazaiak a széleken próbáltak támadásokat vezetni, de Balog és Vukmir is remekül zárta le az oldalvonal melletti területet, középen, pedig Kapic szűrte meg rengeteg futással a hazai támadásokat.

  A második félidőben is mi játszottunk veszélyesebben, a hazaiak főleg a középpályán rengeteg párharcot elvesztettek, a lecsorgó labdákat pedig gyors és pontos indí­tásokkal játszottuk be a védők mögé. Turinak többször is a kapujából kifutva kellett tisztáznia támadóink elől. A 61. percben Urbán tizenhatos előtt elsodorta a kiugrani készülő Tökölit, de a játékvezető továbbot intett. Négy perccel később Tökölit lerántották a tizenhatoson belül, Szabó Zs. ezúttal sem látott okot a közbeavatkozásra, majd a 91. percben elnézte a második Tököli ellen elkövetett, 11-est érő szabálytalanságot is. Pozití­vum Szabóval kapcsolatban, hogy szabályos góltól nem fosztott meg bennünket. Ezeket az „apróságokat” leszámí­tva élvezetes, jó volt a meccs. Csapatunk ebben a bajnokságban idegenben most játszott a legjobban, nemcsak elszántan küzdött, hanem látványos akciókat is vezetett. Mindkét együttes a győzelemért hajtott, ezért a hajrában percenként alakultak ki a veszélyes helyzetek a kapuk előtt. A házigazdák főleg a szögletek és kapu elé í­velt szabadrúgások után veszélyeztettek, mi pedig a középpályásaikat átjátszva vezettük akcióinkat. A 84. percben megérdemelten jutottunk előnyhöz. Penksa remek cselt követően passzolt Lipcseihez, csapatkapitányunk felpörgette magának a labdát, majd 16 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb alsó sarokba (0-1). A hazaiak mindent megtettek az egyenlí­tésért, a védő Balog Csaba helyett Gyánó személyében egy újabb támadó lépett pályára és Bozsik Péter vezetőedző húzása sajnos bejött: Gyánó a 92. percben egy kavarodást követően egyenlí­tett (1-1).

  Csapatunk nagyon jó meccset játszott a bajnoki cí­mvédő otthonában és hihetetlen balszerencsével vesztett két pontot.

  Garami József: -- Nem az eredmény, hanem annak alakulása miatt vagyok csalódott. Megnyert mérkőzés csúszott ki a kezünkből. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy mi történt a ZTE egyenlí­tő gólja előtt, majd videóról kielemezzük a szituációt. Hibáztunk a gól előtt, hiszen Urbán nem vezethette volna fel métereken keresztül a labdát. Nagyon nehéz megemészteni azt, hogy egy, a 92. percben esett gól miatt vesztettünk pontokat, de ettől szép a labdarúgás: idén már volt olyan meccsünk – például az Újpest ellen -, amikor nekünk sikerült a hajrában gólt szerezni. Azt gondolom, hogy nemcsak a vezetés miatt álltunk közelebb a győzelemhez: jól játszottunk, és legalább négy biztos gólszerzési lehetőséget szalasztottunk el.

  Bozsik Péter: -- Igazából már nem hittem abban, hogy pontot szerzünk. Talán az elmúlt hetek balszerencse sorozata ért véget ezzel a Gyánó találattal. A Ferencváros nagyon jól játszott, közelebb is állt a sikerhez, de játékosaim nem adták fel, ezért megérdemeltük, hogy kiegyenlí­tsünk.

 • 93
  Vége a másik két meccsnek is: Győr-Siófok 2-2, Videoton-Dunaferr 3-0!
  93
  Szabó Zs. lefújta a mérkőzést, a szurkolók megtapsolták csapatunkat.
  92
  Sajnos kiegyenlí­tett a ZTE. Egy kapu előtti kavarodás után Gyánó talált Szűcs hálójába (1-1).
  91
  Tököli lőtt volna kapura 14 méterről, amikor a mezénél fogva lerántották, 11-es! Csak nem nekünk. Szabó Zs. továbbot intett.
  87
  Leandro sí­pszó után elrúgta a labdát, ezért sárga lapot kapott.
  86
  Cseréltek a hazaiak. Balogh Cs. helyére Gyánó állt be.
  85
  Molnár buktatta Leandrót, amiért sárga lapot kapott.
  84
  Vezetünk!! Penksa egy remek csel után Lipcseihezpasszolt, aki felpörgette magának a labdát, majd 16 méterről hatalmas gólt rúgott a jobb alsó sarokba (0-1).
  81
  Balog és Sabo folytatni tudta a mérkőzést. Adem Kapic viszont combizomhúzódást szenvedett, a helyére Zováth állt be.
  80
  Balog ütközött Sabóval a félpályánál. Mindketten ápolásra szorultak.
  79
  Penksa indí­tásával Kriston futott le az alapvonalig, de beadása elszállt a kapu előtt.
  78
  Balog szöglettel felérő bedobása után Tököli két ember között is megtartotta a labdát, visszagurí­tott Leandróhoz, akinek kapáslövését Turi bravúros mozdulattal védte.
  77
  Molnár B. 18 méteres lövése ment két méterrel a kapu mellé.
  76
  A másik két mérkőzésen 15 perccel a vége előtt: Győr-Siófok 2-2, Videoton-Dunaferr 3-0
  75
  Cseréltek a hazaiak: Kenesei helyére Radu Sabo állt be.
  74
  Egy keresztbeí­velés után az ötös sarkán egyedül maradt Egressy rúgott hatalmas lyukat.
  72
  Egy percen belül két veszélyes helyzetet is kihagytak a hazaiak. Egy beí­velés után Molnár B. fejese már túljutott Szűcsön, de Penksa még szögletre tudott menteni. A sarokrúgást Egressy végezte el, laposan belőtt labdája három bevetődő zalai játékos előtt is elsuhant.
  70
  Nagyon jól játszanak a mieink, szinte minden támadásunk komoly veszélyt jelent a hazai kapura. Az idei bajnokságban még nem játszottunk ilyen jól idegenben.
  69
  A hazaiak kerültek helyzetbe, de Vukmir önfeláldozó vetődéssel blokkolta Ljubojevic 17 méteres lövését. Légiósunk rövid ápolásra is szorult, de szerencsére folytatni tudta a mérkőzést.
  67
  Tököli 19 méteres lövését Turi nagy bravúrral védte.
  65
  Érvénytelen gólt még nem szereztünk, de egy tizenegyestől már megfosztottak bennünket. Leandro kapu elé lőtt labdájára Tököli indult volna, amikor a tizenhatoson belül lerántották, Szabó Zs. továbbot intett. A labdát Szamosi a saját kapuja fölé rúgta.
  62
  Az utolsó félórában eddig a bajnokságban nagyon jók vagyunk a kapu előtt: 39 találatunkból 24-et az utolsó 30 percben szereztünk.
  61
  Urbán a tizenhatos előtt elsodorta a kiugrani készülő Tökölit, de Szabó Zs. továbbot intett.
  59
  Penksa jól tartotta meg a labdát a felezővonalnál, remekül indí­totta Kristont a jobb szélen, ő visszapasszolt Lipcseihez, aki egyből Tökölihez továbbí­tott, de csatárunk kicsit hosszan vette át a labdát és Turi menteni tudott.
  56
  A Videoton továbbra is 2-0-ra vezet a Dunaferr; Győrben viszont mindkét csapat betalált már a 2. félidőben: az állás Győr-Siófok 1-2.
  50
  Kapic lőtt 20 méterről a kapu fölé.
  48
  Vukmir szerelte 18 méterre a kapunktól Keneseit, a jáétkvezető szerint szabálytalanul. A szabadrúgást a sértett a sorfalba lőtte.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik oldalon sem cseréltek.
  45
  Vége az első félidőnek. A másik két mérkőzésen 45 perc után: Győr-Siófok 0-1, Videoton-Dunaferr 2-0
  44
  Tököli kényszerí­tőzött Leandróval, majd a visszakapott labdát kapásból centiméterekkel lőtte a kapu mellé.
  42
  Kapic a felezővonalnál taktikai szabálytalanságot követett el. A zalaiak letámadtak minket, Kenesei egyedül törthetett volna kpaura, amikor Adem megállí­totta. A játékvezető sárga lapot adott Ademnek.
  39
  Tököli futott le az alapvonalig, középre gurí­tott, de a labda elgurult a lábak között, óriási lehetőséget szalasztottunk el.
  35
  Hullámzó és élvezetes a játék. Egyre többet birtokoljuk a labdát.
  32
  Egressy kapott egy jó labdát a tizenhatosunk előtt, kapura is fordult, de mielőtt lőni tudott volna, Balog kiváló ütemben szerelte.
  30
  Székesfehérváron és Győrben sem változott az eredmény: Videoton-Dunaferr 1-0, Győr-Siófok 0-1.
  25
  Kenesei futott el a jobb szélen, de mielőtt beadott volna, Balog szép becsúszással szögletre szerelte. A sarokrúgást Egressy végezte el, keményen kapu elé lőtt labdájáról azonban mindenki lemaradt.
  23
  Penksa passzolt Lipcseihez, aki egyből Tökölit indí­totta, de csatárunk hosszan szöktette magát és a védők szerelték.
  22
  Leandro szöktette Penksát, akinek beadása után Turi bátor vetődéssel szerezte meg a labdát Tököli elől.
  19
  Dragóner ugratta ki Tökölit, aki két védő között betört a tizenhatoson belülre, egy csel után visszagurí­tott Leandróhoz, akinek kapáslövését Turi vetődve hárí­totta.
  16
  Leandro í­velt Penksához, légiósunk fejjel maga elé tette a labdát, majd fordulásból lőtt, Turi szép vetődéssel hárí­tott.
  15
  A másik két mérkőzésen 15 perc után: Győr-Siófok 0-1, Videoton-Dunaferr 1-0
  12
  Fantasztikusan szurkolnak drukkereink, a mintegy 2000 fős ferencvárosi tábor túlkiabálja a többezres hazait…
  10
  Kenesei kapu elé lőtt labdájáról Babati centiméterekkel maradt le.
  8
  Egy percen belül harmadszor szabálytalankodtak Penksával a felezővonalnál. A harmadike esetben Szamosi kí­méletlenül beleszállt légiósunkba, de megúszta sárga lap nélkül. Szerencsére Marek nem szorult ápolásra.
  7
  A hazaiak a széleken próbálnak a védelmünk mögé kerülni, de Vukmir és Balog is nagyon határozottan akasztották meg a hazai akciókat.
  5
  Babati egy ártalmatlan szituáció után fájdalmasan felkiáltott és a lábához kapott. Keller nagyon sportszerűen azonnal az oldalvonalon túlra rúgta a labdát. A hazai játékos rövid ápolás után folytatni tudta a játékot, a zalaegerszegiek pedig visszaadták nekünk a labdát.
  3
  Penksa lépett volna ki a védők közül, de buktatták. Lipcsei végzett el szabadrúgást 25 méterre a kaputól, de a beí­velt labdát kivágták a védők.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink indí­tották útjára a labdát. Az első félidőben a szurkolóink a mi kapunk mögött helyezkednek el.
  .
  Játékosaink fekete karszalaggal léptek pályára, í­gy emlékezve a Ferencváros olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózójára, a hét elején elhunyt Balla Józsefre.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta kékben játszanak.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta kékben játszanak majd.
  .
  Gyakorlatilag megtelt a stadion, a két oldallelátó már teljesen tele van. A mi szurkolóink is szép számmal érkeztek Zalaegerszegre, a számukra fenntartott két szektor kicsinek is bizonyult, í­gy már a kapu mögött is egyre több fradista foglal helyet. Egy szektort biztonsági okoból üresen hagytak a rendezők.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést és az öltözőbe siettek. Már csak 7 perc van hátra a kezdésig.
  .
  Tököli Attila több társához hasonlóan fehér cipőben lép pályára. Válogatott csatárunk eddig fekete stoplisban lőtte a gólokat, reméljük jó szokását a szí­nváltás után is megtartja. Csapatunkból Bognár Zsolt, Marek Penksa és Lipcsei Péter már hosszabb ideje fehér csukában játszik.
  .
  A mérkőzést a helyszí­nen nézi végig az Austria Wien ifjúsági csapata is. A zalaegerszegi vezetők elmondták, hogy a bécsi egyesület csak pár órával a meccs előtt jelezte, hogy a korosztályos gárda eljönne megnézni a találkozót, ennek ellenére biztosí­tottak számukra belépőket.
  .
  A mieinknél Balog Zoltán vádlisérülése már a múlté, védőnk vállalni tudja a játékot. Meggyógyult Dragan Vukmir is, ezért Bognár Zsolt és Zováth János a kispadon kezd. A mieinkSzűcs – Vukmir, Dragóner, Balog – Kriston, Lipcsei, Kapic, Keller – Penksa, Tököli, Leandro összeállí­tásban kezdenek, a kispadon Udvarácz, Bognár, Zováth, Szili, Andone és Huszti vár bevetésre.
  .
  A hét közben kisebb influenzán átesett Tököli Attila felépült a mérkőzésig, de azt nem lehet tudni, hogy végig fogja-e bí­rni a 90 percet. A csatár elmondta: szeretne minél hosszabb ideig a pályán maradni, de ha úgy érzi, hogy már nem tud hasznára lenni a csapatnak, akkor kérni fogja a lecserélését.
  .
  Simon Antal, a hazaiak pályaedzője elmondta, hogy betegeik Nagy Lajos kivételével felgyógyultak, de azt nem lehet tudni, hogy mennyi ideig bí­rnak majd játszani. A ZTE ma az alábbi összeállí­tásban játszik: Turi – Kocsárdi, Urbán, Szabó, Szamosi – Babati, Molnár B., Balog Cs., Ljubojevic – Egressy, Kenesei. A kispadon Bardi, Král, Gyánó, Sabo, Józsi, Csóka és Koplárovics foglal helyet.
  .
  A nézőtéren és a stadionon kí­vül is nagyon békés a hangulat. A két csapat szurkolói a parkolóban beszélgetnek a várható esélyekről. Drukkereink már majdnem megtöltötték a számukra fenntartott, 1500 férőhelyes szektort.
  .
  Annak ellenére, hogy a forduló rangadóját rendezik Zalaegerszegen, a márkőzést nem közvetí­ti a televí­zió. Szurkolóink azonban honlapunk mellett SMS-ben is értesülhetnek a legfontosabb eseményekről, ha aFRADIMECCS szó elküldésével regisztrálják magukat a0690-633-FTC(382)-es számon. A szolgáltatás dí­ja 240 forint+ÁFA.
  .
  Már mindkét csapat a pályán melegí­t, először a mieink jöttek ki a pályára.
  .
  A mi meccsünkkel egy időben rendezik a Videoton-Dunaferr és a Győr-Siófok találkozókat is. Ezeknek a mérkőzéseknek az állásáról közvetí­tésünkben negyed óránként adunk tájékoztatást.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a 21. forduló rangadója, melyen csapatunk a bajnoki cí­mvédő Zalaegerszeg otthonában lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ