2003.III.22. ZTE – Ferencváros: 1-1

2 hozzászólás a(z) 2003.III.22. ZTE – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk az idei bajnokság legjobb teljesí­tményét nyújtotta idegenben, mégis be kellett érnie a döntetlennel a bajnoki cí­mvédő Zalaegerszeg otthonában. Csapatunk a 83. percben szerzett vezetést Lipcsei révén, de a hazaiak a 92. percben Gyánó találatával egyenlí­tettek. Bár ezen a mérkőzésen nem érvénytelení­tették egyetlen szabályos gólunkat sem, a játékvezető két jogos tizenegyestől fosztott meg bennünket.

  ZTE – Ferencváros: 1-1 (0-0)
  Zalaegerszeg, 12.000 néző, vezette: Szabó Zs. (Hegyi, Kispál)

  Zalaegerszeg: Turi – Kocsárdi, Urbán, Szabó, Szamosi – Babati, Molnár B., Balog Cs. (Gyánó 86. p.), Ljubojevic -– Egressy, Kenesei

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Lipcsei, Kapic (Zováth 81.), Keller – Penksa, Tököli, Leandro

  Gól: Gyánó (92.) illetve Lipcsei (84.)
  Sárga lap: Molnár (85.) illetve Kapic (42.), Leandro (87.)

  Az FTC Balla Józsefre emlékezve fekete gyászkarszalaggal lépett pályára.

  Nagy iramban kezdtek a csapatok, de az első negyed órában nem alakult ki veszélyes helyzet a kapuk előtt. Kiegyenlí­tett küzdelem zajlott a pályán. A 16. percben veszélyeztettünk először, de Penksa lövését Turi bravúros mozdulattal védte. Fokozatosan vettük át az irányí­tást, a 30. percben már három góllal vezethettünk volna, de a hazaiak kapusa egyszer Leandro bombájánál, kétszer pedigTököli kiugrásánál avatkozott jól közbe. A hazaiak a széleken próbáltak támadásokat vezetni, de Balog és Vukmir is remekül zárta le az oldalvonal melletti területet, középen, pedig Kapic szűrte meg rengeteg futással a hazai támadásokat.

  A második félidőben is mi játszottunk veszélyesebben, a hazaiak főleg a középpályán rengeteg párharcot elvesztettek, a lecsorgó labdákat pedig gyors és pontos indí­tásokkal játszottuk be a védők mögé. Turinak többször is a kapujából kifutva kellett tisztáznia támadóink elől. A 61. percben Urbán tizenhatos előtt elsodorta a kiugrani készülő Tökölit, de a játékvezető továbbot intett. Négy perccel később Tökölit lerántották a tizenhatoson belül, Szabó Zs. ezúttal sem látott okot a közbeavatkozásra, majd a 91. percben elnézte a második Tököli ellen elkövetett, 11-est érő szabálytalanságot is. Pozití­vum Szabóval kapcsolatban, hogy szabályos góltól nem fosztott meg bennünket. Ezeket az „apróságokat” leszámí­tva élvezetes, jó volt a meccs. Csapatunk ebben a bajnokságban idegenben most játszott a legjobban, nemcsak elszántan küzdött, hanem látványos akciókat is vezetett. Mindkét együttes a győzelemért hajtott, ezért a hajrában percenként alakultak ki a veszélyes helyzetek a kapuk előtt. A házigazdák főleg a szögletek és kapu elé í­velt szabadrúgások után veszélyeztettek, mi pedig a középpályásaikat átjátszva vezettük akcióinkat. A 84. percben megérdemelten jutottunk előnyhöz. Penksa remek cselt követően passzolt Lipcseihez, csapatkapitányunk felpörgette magának a labdát, majd 16 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb alsó sarokba (0-1). A hazaiak mindent megtettek az egyenlí­tésért, a védő Balog Csaba helyett Gyánó személyében egy újabb támadó lépett pályára és Bozsik Péter vezetőedző húzása sajnos bejött: Gyánó a 92. percben egy kavarodást követően egyenlí­tett (1-1).

  Csapatunk nagyon jó meccset játszott a bajnoki cí­mvédő otthonában és hihetetlen balszerencsével vesztett két pontot.

  Garami József: -- Nem az eredmény, hanem annak alakulása miatt vagyok csalódott. Megnyert mérkőzés csúszott ki a kezünkből. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy mi történt a ZTE egyenlí­tő gólja előtt, majd videóról kielemezzük a szituációt. Hibáztunk a gól előtt, hiszen Urbán nem vezethette volna fel métereken keresztül a labdát. Nagyon nehéz megemészteni azt, hogy egy, a 92. percben esett gól miatt vesztettünk pontokat, de ettől szép a labdarúgás: idén már volt olyan meccsünk – például az Újpest ellen -, amikor nekünk sikerült a hajrában gólt szerezni. Azt gondolom, hogy nemcsak a vezetés miatt álltunk közelebb a győzelemhez: jól játszottunk, és legalább négy biztos gólszerzési lehetőséget szalasztottunk el.

  Bozsik Péter: -- Igazából már nem hittem abban, hogy pontot szerzünk. Talán az elmúlt hetek balszerencse sorozata ért véget ezzel a Gyánó találattal. A Ferencváros nagyon jól játszott, közelebb is állt a sikerhez, de játékosaim nem adták fel, ezért megérdemeltük, hogy kiegyenlí­tsünk.

 • 93
  Vége a másik két meccsnek is: Győr-Siófok 2-2, Videoton-Dunaferr 3-0!
  93
  Szabó Zs. lefújta a mérkőzést, a szurkolók megtapsolták csapatunkat.
  92
  Sajnos kiegyenlí­tett a ZTE. Egy kapu előtti kavarodás után Gyánó talált Szűcs hálójába (1-1).
  91
  Tököli lőtt volna kapura 14 méterről, amikor a mezénél fogva lerántották, 11-es! Csak nem nekünk. Szabó Zs. továbbot intett.
  87
  Leandro sí­pszó után elrúgta a labdát, ezért sárga lapot kapott.
  86
  Cseréltek a hazaiak. Balogh Cs. helyére Gyánó állt be.
  85
  Molnár buktatta Leandrót, amiért sárga lapot kapott.
  84
  Vezetünk!! Penksa egy remek csel után Lipcseihezpasszolt, aki felpörgette magának a labdát, majd 16 méterről hatalmas gólt rúgott a jobb alsó sarokba (0-1).
  81
  Balog és Sabo folytatni tudta a mérkőzést. Adem Kapic viszont combizomhúzódást szenvedett, a helyére Zováth állt be.
  80
  Balog ütközött Sabóval a félpályánál. Mindketten ápolásra szorultak.
  79
  Penksa indí­tásával Kriston futott le az alapvonalig, de beadása elszállt a kapu előtt.
  78
  Balog szöglettel felérő bedobása után Tököli két ember között is megtartotta a labdát, visszagurí­tott Leandróhoz, akinek kapáslövését Turi bravúros mozdulattal védte.
  77
  Molnár B. 18 méteres lövése ment két méterrel a kapu mellé.
  76
  A másik két mérkőzésen 15 perccel a vége előtt: Győr-Siófok 2-2, Videoton-Dunaferr 3-0
  75
  Cseréltek a hazaiak: Kenesei helyére Radu Sabo állt be.
  74
  Egy keresztbeí­velés után az ötös sarkán egyedül maradt Egressy rúgott hatalmas lyukat.
  72
  Egy percen belül két veszélyes helyzetet is kihagytak a hazaiak. Egy beí­velés után Molnár B. fejese már túljutott Szűcsön, de Penksa még szögletre tudott menteni. A sarokrúgást Egressy végezte el, laposan belőtt labdája három bevetődő zalai játékos előtt is elsuhant.
  70
  Nagyon jól játszanak a mieink, szinte minden támadásunk komoly veszélyt jelent a hazai kapura. Az idei bajnokságban még nem játszottunk ilyen jól idegenben.
  69
  A hazaiak kerültek helyzetbe, de Vukmir önfeláldozó vetődéssel blokkolta Ljubojevic 17 méteres lövését. Légiósunk rövid ápolásra is szorult, de szerencsére folytatni tudta a mérkőzést.
  67
  Tököli 19 méteres lövését Turi nagy bravúrral védte.
  65
  Érvénytelen gólt még nem szereztünk, de egy tizenegyestől már megfosztottak bennünket. Leandro kapu elé lőtt labdájára Tököli indult volna, amikor a tizenhatoson belül lerántották, Szabó Zs. továbbot intett. A labdát Szamosi a saját kapuja fölé rúgta.
  62
  Az utolsó félórában eddig a bajnokságban nagyon jók vagyunk a kapu előtt: 39 találatunkból 24-et az utolsó 30 percben szereztünk.
  61
  Urbán a tizenhatos előtt elsodorta a kiugrani készülő Tökölit, de Szabó Zs. továbbot intett.
  59
  Penksa jól tartotta meg a labdát a felezővonalnál, remekül indí­totta Kristont a jobb szélen, ő visszapasszolt Lipcseihez, aki egyből Tökölihez továbbí­tott, de csatárunk kicsit hosszan vette át a labdát és Turi menteni tudott.
  56
  A Videoton továbbra is 2-0-ra vezet a Dunaferr; Győrben viszont mindkét csapat betalált már a 2. félidőben: az állás Győr-Siófok 1-2.
  50
  Kapic lőtt 20 méterről a kapu fölé.
  48
  Vukmir szerelte 18 méterre a kapunktól Keneseit, a jáétkvezető szerint szabálytalanul. A szabadrúgást a sértett a sorfalba lőtte.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik oldalon sem cseréltek.
  45
  Vége az első félidőnek. A másik két mérkőzésen 45 perc után: Győr-Siófok 0-1, Videoton-Dunaferr 2-0
  44
  Tököli kényszerí­tőzött Leandróval, majd a visszakapott labdát kapásból centiméterekkel lőtte a kapu mellé.
  42
  Kapic a felezővonalnál taktikai szabálytalanságot követett el. A zalaiak letámadtak minket, Kenesei egyedül törthetett volna kpaura, amikor Adem megállí­totta. A játékvezető sárga lapot adott Ademnek.
  39
  Tököli futott le az alapvonalig, középre gurí­tott, de a labda elgurult a lábak között, óriási lehetőséget szalasztottunk el.
  35
  Hullámzó és élvezetes a játék. Egyre többet birtokoljuk a labdát.
  32
  Egressy kapott egy jó labdát a tizenhatosunk előtt, kapura is fordult, de mielőtt lőni tudott volna, Balog kiváló ütemben szerelte.
  30
  Székesfehérváron és Győrben sem változott az eredmény: Videoton-Dunaferr 1-0, Győr-Siófok 0-1.
  25
  Kenesei futott el a jobb szélen, de mielőtt beadott volna, Balog szép becsúszással szögletre szerelte. A sarokrúgást Egressy végezte el, keményen kapu elé lőtt labdájáról azonban mindenki lemaradt.
  23
  Penksa passzolt Lipcseihez, aki egyből Tökölit indí­totta, de csatárunk hosszan szöktette magát és a védők szerelték.
  22
  Leandro szöktette Penksát, akinek beadása után Turi bátor vetődéssel szerezte meg a labdát Tököli elől.
  19
  Dragóner ugratta ki Tökölit, aki két védő között betört a tizenhatoson belülre, egy csel után visszagurí­tott Leandróhoz, akinek kapáslövését Turi vetődve hárí­totta.
  16
  Leandro í­velt Penksához, légiósunk fejjel maga elé tette a labdát, majd fordulásból lőtt, Turi szép vetődéssel hárí­tott.
  15
  A másik két mérkőzésen 15 perc után: Győr-Siófok 0-1, Videoton-Dunaferr 1-0
  12
  Fantasztikusan szurkolnak drukkereink, a mintegy 2000 fős ferencvárosi tábor túlkiabálja a többezres hazait…
  10
  Kenesei kapu elé lőtt labdájáról Babati centiméterekkel maradt le.
  8
  Egy percen belül harmadszor szabálytalankodtak Penksával a felezővonalnál. A harmadike esetben Szamosi kí­méletlenül beleszállt légiósunkba, de megúszta sárga lap nélkül. Szerencsére Marek nem szorult ápolásra.
  7
  A hazaiak a széleken próbálnak a védelmünk mögé kerülni, de Vukmir és Balog is nagyon határozottan akasztották meg a hazai akciókat.
  5
  Babati egy ártalmatlan szituáció után fájdalmasan felkiáltott és a lábához kapott. Keller nagyon sportszerűen azonnal az oldalvonalon túlra rúgta a labdát. A hazai játékos rövid ápolás után folytatni tudta a játékot, a zalaegerszegiek pedig visszaadták nekünk a labdát.
  3
  Penksa lépett volna ki a védők közül, de buktatták. Lipcsei végzett el szabadrúgást 25 méterre a kaputól, de a beí­velt labdát kivágták a védők.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink indí­tották útjára a labdát. Az első félidőben a szurkolóink a mi kapunk mögött helyezkednek el.
  .
  Játékosaink fekete karszalaggal léptek pályára, í­gy emlékezve a Ferencváros olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózójára, a hét elején elhunyt Balla Józsefre.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta kékben játszanak.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta kékben játszanak majd.
  .
  Gyakorlatilag megtelt a stadion, a két oldallelátó már teljesen tele van. A mi szurkolóink is szép számmal érkeztek Zalaegerszegre, a számukra fenntartott két szektor kicsinek is bizonyult, í­gy már a kapu mögött is egyre több fradista foglal helyet. Egy szektort biztonsági okoból üresen hagytak a rendezők.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést és az öltözőbe siettek. Már csak 7 perc van hátra a kezdésig.
  .
  Tököli Attila több társához hasonlóan fehér cipőben lép pályára. Válogatott csatárunk eddig fekete stoplisban lőtte a gólokat, reméljük jó szokását a szí­nváltás után is megtartja. Csapatunkból Bognár Zsolt, Marek Penksa és Lipcsei Péter már hosszabb ideje fehér csukában játszik.
  .
  A mérkőzést a helyszí­nen nézi végig az Austria Wien ifjúsági csapata is. A zalaegerszegi vezetők elmondták, hogy a bécsi egyesület csak pár órával a meccs előtt jelezte, hogy a korosztályos gárda eljönne megnézni a találkozót, ennek ellenére biztosí­tottak számukra belépőket.
  .
  A mieinknél Balog Zoltán vádlisérülése már a múlté, védőnk vállalni tudja a játékot. Meggyógyult Dragan Vukmir is, ezért Bognár Zsolt és Zováth János a kispadon kezd. A mieinkSzűcs – Vukmir, Dragóner, Balog – Kriston, Lipcsei, Kapic, Keller – Penksa, Tököli, Leandro összeállí­tásban kezdenek, a kispadon Udvarácz, Bognár, Zováth, Szili, Andone és Huszti vár bevetésre.
  .
  A hét közben kisebb influenzán átesett Tököli Attila felépült a mérkőzésig, de azt nem lehet tudni, hogy végig fogja-e bí­rni a 90 percet. A csatár elmondta: szeretne minél hosszabb ideig a pályán maradni, de ha úgy érzi, hogy már nem tud hasznára lenni a csapatnak, akkor kérni fogja a lecserélését.
  .
  Simon Antal, a hazaiak pályaedzője elmondta, hogy betegeik Nagy Lajos kivételével felgyógyultak, de azt nem lehet tudni, hogy mennyi ideig bí­rnak majd játszani. A ZTE ma az alábbi összeállí­tásban játszik: Turi – Kocsárdi, Urbán, Szabó, Szamosi – Babati, Molnár B., Balog Cs., Ljubojevic – Egressy, Kenesei. A kispadon Bardi, Král, Gyánó, Sabo, Józsi, Csóka és Koplárovics foglal helyet.
  .
  A nézőtéren és a stadionon kí­vül is nagyon békés a hangulat. A két csapat szurkolói a parkolóban beszélgetnek a várható esélyekről. Drukkereink már majdnem megtöltötték a számukra fenntartott, 1500 férőhelyes szektort.
  .
  Annak ellenére, hogy a forduló rangadóját rendezik Zalaegerszegen, a márkőzést nem közvetí­ti a televí­zió. Szurkolóink azonban honlapunk mellett SMS-ben is értesülhetnek a legfontosabb eseményekről, ha aFRADIMECCS szó elküldésével regisztrálják magukat a0690-633-FTC(382)-es számon. A szolgáltatás dí­ja 240 forint+ÁFA.
  .
  Már mindkét csapat a pályán melegí­t, először a mieink jöttek ki a pályára.
  .
  A mi meccsünkkel egy időben rendezik a Videoton-Dunaferr és a Győr-Siófok találkozókat is. Ezeknek a mérkőzéseknek az állásáról közvetí­tésünkben negyed óránként adunk tájékoztatást.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a 21. forduló rangadója, melyen csapatunk a bajnoki cí­mvédő Zalaegerszeg otthonában lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső