2003.IV.11. Ferencváros – MTK Hungária: 2-1

Szűcs Lajos bravúrja is kellett

Egervári Sándor, az MTK Hungária vezetőedzője meglepetéssel szolgált, ugyanis a kezdőcsapatba állí­totta a román Daniel Rednicet. Ez ugyan még nem számí­tana váratlan húzásnak, hiszen a légiós alapember a kék-fehéreknél, ám Rednic sérülés miatt nem játszott az elmúlt fordulóban a Dunaferr ellen. Egész héten fájlalta a bokáját, s csak pénteken dőlt el, hogy képes a futballra. A húzás bevált, mert a bal oldali középpályás hasznára volt az MTK-nak.


Ferencváros – MTK Hungária: 2-1 (1-1)
Üllői út, 7.354 néző, vezette: Hanacsek Attila (Vámos, Nagy I. A.)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár Zs., Dragóner, Balog Z. – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera (Jovic 87.), Tököli (Penksa 79.), Leandro
szakmai igazgató: Garami József

MTK-Hungária: Hajdu – Horváth L. (Madar Cs. 73.), Molnár Z., Smiljanic, Füzi Á. – Czvitkovics, Zavadszky, Jezdimirovic, Rednic (Linta 64.) – Illés – Juhász R. (Dragan 46.)
vezetőedző: Egervári Sándor

Gól: Leandro (16.), Lipcsei (65. – 11-esből) illetve Illés (36.)
Sárga lap: Penksa (80.) illetve Smiljanic (39.), Rednic (59.), Czvitkovics (92.)
Kiállí­tva: Bognár Zs. (54.)

A vendégek taktikáztak, a hazaiak pedig alaposan belekezdtek: Leandro már a meccs elején gólt lőhetett volna, ám Hajdu Attila helyett a keresztléc hárí­totta a lövését követően a labdát. A helyzet után még a Fradi volt frissebb, és a hazaiak játéka tűnt átgondoltabbnak, ám negyedóra elteltével magára talált az MTK, s átvette a játék irányí­tását. Ám akkor, amikor többet birtokolta a labdát a kék-fehér együttes, váratlanul gólt szerzett a Ferencváros, s Leandro találata után újra a hazaiak kaptak lábra.

A hazaiak együttesét ezúttal is Lipcsei Péter irányí­totta, bár Goran Jezdimirovics árnyékként kisérte, a Fradi válogatott középpályása rendre jó megoldásokat választott. A másik oldalon Illés Bélát Balog Zoltán követte, s úgy tűnt, eredménnyel. De csak úgy tűnt, ugyanis a félidő hajrájában a góllövőlistát vezető Illés remek akció végén (amelyet Czvitkovics Péter remekül készí­tett elő) pazar gólt rúgott Szűcs Lajos kapujába, s ezzel tizenhatra növelte ebben a bajnokságban elért góljainak számát. Nem sokkal az egyenlí­tés előtt Kriston Attila hagyta ki a kihagyhatatlant, de a gyatra megoldása után, Illés találatát követően a kétgólos hazai vezetés helyett 1–1-et mutatott az eredményjelző tábla.

No, de nézzük a részleteket is: az MTK a sok sérülés ellenére a szokásos hadrendben lépett pályára, a hiányzó Elek Norbert helyére Molnár Zoltán húzódott be a védelem közepére, s alaposan meggyötörte egyik legjobb barátját, korábbi dunaújvárosi játékostársát, Tököli Attilát. A hazaiaknál Bognár Zsolt helyettesí­tette a három sárga lap miatt a nézőtérre szoruló Dragan Vukmirt, s bizony a Győrből igazolt játékos ezúttal igencsak lámpalázasan futballozott. Az idegesség amúgy nemcsak Bognár, de a hazai védelem többi tagját is jellemezte. Dragóner Attila ezúttal bizonytalanul futballozott a védelem közepén, Balog Zoltán erejét pedig teljesen lekötötte Illés Béla őrzése. Ezúttal a Fradi a vonalak mellett sem volt eléggé hatékony, igaz, az MTK sem túlzottan erőltette a szélsőjátékot. Leginkább Czvitkovics Péter és Zavadszky Gábor mozgatta a vendégegyüttest, sok oldalpasszal, labdatartással akadályozva meg, hogy lendületbe jöjjön a Ferencváros.

Az első félidő iramára sem lehetett panasz, de ami a másodikban történt, az ritkán látható magyar pályákon. A két együttes alaposan egymásnak esett, és bizony a hajtásból a vendégek jöttek ki jobban. A második félidő elején óriási zavar támadt a Ferencváros védekezésében, ezt csak tetézte, hogy Bognár Zsolt teljesen fölöslegesen, durván, hátulról belerúgott Alin Draganba – Hanacsek Attila játékvezető egyből az öltözőbe küldte a fradistát. A kiállí­tás azonban úgy tűnt, az MTK-t zavarta meg jobban. A ferencvárosi játékosok egymást segí­tve, hatalmas energiákat mozgósí­tva futballoztak, jellemző, hogy az egyébként a védekezés alól többnyire mentesí­tett Tököli Attila is a saját tizenhatosánál próbált labdát szerezni, méghozzá sikerrel.

A Ferencváros a védekezés mellett nem mondott le a támadás épí­téséről sem, egy akció végén tizenegyeshez jutottak a zöldek – igaz, ehhez az esethez viszont kellett a játékvezető tévedése is. A Lipcsei Péter és Illés Béla közötti gólpárbaj egalizálódott a ferencvárosi karmester büntetőből elért találata után. A vezetés még nagyobb erőbedobásra késztette a hazaiakat. Az MTK ugyan ment előre becsülettel, de a tí­z emberrel küzdő Ferencvárost nem tudta megrogyasztani. Az örökrangadó nagy iramot, fordulatos játékot hozott, és az izgalmakat csak fokozta, hogy az MTK is rúghatott egy büntetőt, és bár Illés Béla állt a labda mögé, Szűcs Lajos eszén ezúttal nem tudott túljárni. A bajnoki cí­m szempontjából is fontos meccset a zöld-fehérek nyerték, négy pontra növelve előnyüket a tabellán. Nehezen hihető, hogy az egyre inkább csapattá formálódó Ferencvárost bárki is megállí­thatja a bajnoki arany felé vezető úton. Bár óriási ünneplés, és tűzijáték köszöntötte a győzteseket, azért jó tudni, hogy kilenc forduló még van a Borsodi Liga küzdelmeiből.

Percről percre

3. perc: Tököli kényszerí­tőzött Leandróval a tizenhatos vonalánál, a brazil támadó maga elé tette a labdát és a balösszekötő helyéről, 13 méterről, ballal lőtt, a labda a keresztlécről pattant vissza, majd a védők felszabadí­tottak.
16. perc: Leandro tört be az MTK tizenhatosán belülre, balra passzolt, s a menteni próbáló Füziről Tökölihez pattant a labda. A válogatott csatár megpróbált kapura fordulni, ám Szmiljanics még “odapiszkált”, í­gy a labda Tököli lábáról visszapattant Leandróhoz, aki egy levételt követően középről, ballal 13 méterről a jobb alsó sarokba nyesett. 1–0
32. perc: Lipcsei emelt a kezdőkörben helyezkedő Gerához, aki felpörgette a labdát, majd szenzációsan rúgta azt a jobb szélen zakatoló Kriston elé. Kriston kapura húzott, ám jobbról nyolc méterről jobb külsővel gyatrán a jobb alsó sarok mellé helyezett. Finoman fogalmazva: mosolyogtatóan ügyetlen megoldás volt ez…
34. perc: Zavadszky lőtt középről, jobbal húsz méterről. A középre tartó labdát Szűcs Lajos kiejtette, s í­gy az Illés zsákmánya lett. A támadó megpróbálta elhúzni a labdát a ferencvárosi kapus mellett, ám az jóvátette hibáját: gyors vetődéssel leszedte a labdát a csatár lábáról.
36. perc: Czvitkovics szöktette parádésan a Bognár és Dragóner között ragyogó ütemben kitörő Illést, a vendégek csapatkapitánya a tizenhatoson belülre robogott, és 11 méterről jobb külsővel a leülő Szűcs Lajos fölött, mellett elegánsan a bal alsó sarokba helyezte a labdát. 1–1
41. perc: Zavadszky szólózott az FTC térfelének közepén, és mivel senki nem támadta, 23 méterről jobbal lövésre vállalkozott, Szűcs Lajos későn vetődött, í­gy már csak azt nézhette, hogy a jobb kapufáról visszapattanó labda a hátáról a kapu felé gurul, ám az szerencséjére nem pihent meg a hálóban – fél méterre a gólvonaltól gurult keresztbe a kapu előtt.

52. perc: Gera cselezte át magát jobbról indulva az MTK teljes védelmén a tizenhatos vonalánál. A bal oldalon Füzi mellett kapura tört, és éles szögből, ballal, 10 méterről lőtt, Hajdu kiütötte a labdát, ami Kriston elé pattant. Ô jobbal, nyolc méterről egyből lőtt, ám éppen az előtte álló védőt találta telibe.
54. perc: Bognár csúszott rá hátulról a labdát átvevő Dragan lábára. A labdát nem, csak a román cserecsatár lábát találta el, Hanacsek Attila azonnal kiállí­totta a szabálytalankodó védőt.
65. perc: Balog jobb oldali bedobása után Szmiljanics rosszul találta el a labdát. A tizenhatos jobb oldalánál felpörgő labdáért a szerb védő és Gera csatázott, s Hanacsek Attila úgy látta, a hátvéd közben lökte a ferencvárosi csatárt, ezért tizenegyest í­télt. A büntetőt Lipcsei végezte el, s jobbal a bal sarokba lőtt. Hajdu, bár jó irányba vetődött, nem érhette el a labdát. 2–1
81. perc: Kriston húzta vissza a tizenhatoson belül Dragant, Hanacsek megint büntetőt í­télt. Illés jobbal a bal alsó sarok felé lőtt, ám Szűcs szenzációs vetődéssel szögletre ütötte a labdát.
84. perc: Kapic elrúghatta volna a labdát, de ezt nem tette meg, í­gy Dragónernek kellett mentenie. Ám pontosan Lita elé fejelt, aki hét méterről ballal lőtt, de Szűcs bravúrosan mentett. A középre kipattanó labda Madar elé került, aki jobbal 12 méterről egyből lőtt, ám Dragóner önfeláldozóan a labda útjába vetette magát.

Fény és árnyék

Az Üllôi úti stadion dolgozói természetesen egész héten az örökrangadóra készültek. Csinosí­tották, szépí­tgették a lelátót, s a rendezôk még arra is ügyeltek, hogy a mérkôzés elôtt pár órával újra kefével és egy vizesvödörrel letakarí­tsák a portól elszennyezôdött ülôkéket.

Sajnos a rendezôk figyelme csak a nézôtéri kényelemre, tisztaságra korlátozódott. Úgy tűnik, a munkások elfelejtettek benézni a lelátók alatti illemhelyekre: sok helyütt ugyanis bokáig állt a ví­z a piszoárok elôtt. A toalettekben terjengô „illatokról” meg talán jobb nem is szót ejteni…

Nyilatkozatok:

Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója: – Érdekes mérkőzést játszottunk, mindenki a tét nagyságának megfelelően küzdött. Az MTK is jól futballozott, de 1–0 után eldönthettük volna a meccset, kár hogy nem tettük meg, mert í­gy a végén kis szerencsére is szükségünk volt a győzelemhez.

Egervári Sándor, az MTK Hungária vezetőedzője: – Nagyon jó rangadó volt, amelyet el tudott dönteni, hogy az első félidőben nem kaptunk meg egy nyilvánvaló tizenegyest, a másodikban viszont a Fradi kapott egy nevetségeset. De a videó minősí­ti a bí­rót, én nem akarom… Legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna.

Bognár Zsolt: – Senkinek nem kí­vánom azt az érzést, amit a lefújásig átéltem. Ültem az öltözőben és teljesen ki voltam borulva. Egy kiállí­tást akkor is felesleges magyarázni, ha az ember úgy érzi, hogy talán túl szigorú volt az í­télet, ezért inkább nem is mondok semmit. Hátrányba hoztam a csapatomat és veszélyeztettem egy ilyen rangadón a győzelmet. Azt hiszem megőrültem volna, ha nem nyerünk, és biztosan magamat okoltam volna. Szerencsére a srácok remekül küzdöttek, és í­gy legalább a siker dobott egy kicsit a hangulatomon. Sajnálom, ami történt, de remélem, hogy a további meccseken lesz még lehetőségem arra, hogy visszaadjam a srácoknak, amit most értem tettek.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.IV.11. Ferencváros – MTK Hungária: 2-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk óriási csatában, 38 percig emberhátrányban játszva győzte le 2-1-re az MTK-t. A találkozó egyik hőse Szűcs Lajos volt, aki nagyon kritikus helyzetben kivédte Illés büntetőjét, ezzel óriási érdeme van a három pont megszerzésében.

    Ferencváros – MTK Hungária: 2-1 (1-1)
    Üllői út, 7.354 néző, vezette: Hanacsek (Vámos, Nagy I.A.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera (Jovic 86.), Tököli (Penksa 78.), Leandro

    MTK-Hungária: Hajdu – Molnár, Horváth (Madar 72.), Szmiljanic, Füzi – Czvitkovics, Jezdimirovic, Zavadszky, Rednic (Linta 63.) – Juhász (Dragan 46.), Illés

    Gól: Leandro (16.), Lipcsei (64. – 11-esből) illetve Illés (38.)
    Sárga lap: Penksa (79.) illetve Szmiljanic (39.), Rednic (60.p.), Czvitkovics (92.)
    Kiállí­tva: Bognár (54.)

    Óriási iramban kezdődött a mérkőzés, az MTK nem húzódott vissza a térfelére, mindkét együttes győzelemre játszott. Már a 3. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Leandro a felső kapufát találta el. A 16. percben megszereztük a vezetést. Tököli négy védő között passzolt Leandróhoz, aki 15 méterről a jobb sarokba csavarta a labdát (1-0). Az MTK egy perc múlva majdnem egyenlí­tett, de szerencsére a kapu fölé lőtte a labdát. Továbbra sem csökkent az iram, a vendégek többször is csak sazbálytalanul tudták megállí­tani játékosainkat, sajnos a taktikai szabálytalanságokat Hanacsek játékvezető nem torolta meg kellő eréllyel. A játékrész közepén a kapuk előtt nem alakultak ki veszélyes helyzetek, ennek ellenére izgalmas volt a mérkőzés. A 34. percben Gera kitűnő labdával ugratta ki Kristont, a középpályás a jobb oldalról betört a tizenhatoson belülre, bemutatott egy lövőcselt, majd keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát. Kriston külsővel akart elcsavarni Hajdu mellett, de sajnos lecsúszott a lábáról a labda. Az MTK előtt is adódott lehetőség, Zavadszky távoli lövése után Szűcsről kipattant a labda, de kapusunk bátor vetődéssel mentett Illés elől. Sajnos három perccel később már Lajos sem tudott védeni. Czvitkovics ugratta ki Illést, a vendégek csapatkapitánya rávezette kapusunkra a labdát és a hosszú sarokba helyezett (1-1). A 41. percben Zavadszky találta el a kapufát, ahonnan a labda Szűcs hátára pattant, majd kapusunk hárí­tott, ennél az esetnél el kell ismernünk, szerencsénk volt.

    A második játékrészt a vendégek kezdték lendületesebben, előbb Czvitkovics lövését védte Szűcs, majd Zavadszky lőtt az oldalhálóba. Az 54. percben Bognár hátulról, egy rossz ütemű becsúszással a labda helyett Dragan lábát találta el, Hanacsek kiállí­totta a védőnket. Ez az í­télet elfogadható lett volna, ha a bí­ró korábban a másik oldalon is ilyen szigorú és következetes a szabálytalanságok megí­télésében. Garami József az eset után cseréhez készült, de pár percet még várt, addig Cheregi és Penksa az oldalvonalnál várakozott, amikor a 64. percben a tizenhatoson belül fejelni készülő Gerát Szmiljanic eltolta a labda alól. A játékvezető pedig úgy í­télte meg, hogy ez tizenegyest ért. A büntetőt Lipcsei a bal sarokba lőtte (2-1). Fokozódott a feszültség a pályán. A kék-fehérek minden energiájukat a támadásokra fordí­tották, a mieink tí­z emberrel, ha kellett, akkor kúsztak-másztak a labdáért. Külön ki kell emelni Gerát, aki sérülése után, két hónapos kihagyást követően tért vissza csapatunkba. Gerzson fantasztikus cseleivel többször megőrjí­tette az MTK védőit, szabályos eszközökkel nem lehetett elválasztani a labdától. A 81. percben Dragan tört be a tizenhatosunkon belülre, Kriston egy pillanatra megfogta, majd rögtön el is engedte az MTK játékosát, aki látványosan elesett, Hanacsek pedig a vendégeknek is adott egy tizenegyest. Illés bal sarokra tartó, jól helyezett lövését azonban Szűcs óriási bravúrral kiütötte! A 89. percben Szmiljanic lövését Dragóner blokkolta, a hátralévő percekben már nem alakult ki több helyzet.

    Csapatunk óriási csatában, hihetetlen elszántsággal küzdött és egységesebb csapatjátékának köszönhetően 38 percig tí­z emberrel játszva szerezte meg a győzelmet. Sikerünknek köszönhetően már négy ponttal vezetünk a bajnokságban!

    Egervári Sándor: -- A csapatomat mindenképpen szeretném megdicsérni, hiszen a játékunkkal elégedett voltam. Sajnos ugyanezt nem mondhatom el a játékvezetőről, akit majd a video minősí­t. Vereségünk egyik oka az volt, hogy az Illés elleni szabálytalanság után nem kaptunk 11-est. Két büntetőből egyet biztos berúgtunk volna.… Gratulálok a Ferencvárosnak!

    Garami József: -- Nagyon jó iramú, változatos mérkőzés volt. Több ilyenre lenne szüksége a labdarúgásunknak. Azt gondolom, hogy nem érdemtelenül nyertük meg a meccset. Nem szoktam egyénileg senkit kiemelni, de ezúttal meg kell tegyem, hiszen Szűcs Lajos fantasztikus teljesí­tményt nyújtott. A kiállí­tásunk után gondolkoztam azon, hogy cserélek, de nem találtam olyan játékost a pályán, akit nyugodt szí­vvel hoztam volna le. Ezért úgy döntöttem, hogy nem változtatok, és az eredeti csapattal próbáljuk meg kiharcolni a győzelmet. Fenn hagytam a támadókat, mert bí­ztam benne, hogy képesek leszünk gólt szerezni. Szerencsére í­gy történt. Nagyon fontos meccset nyertünk meg!

  • 93
    Vége! Csapatunk hősiesen küzdve, 38 percig tí­z emberrel játszva győzte le az MTK-t és már négy pont előnnyel vezet a bajnokságban.
    92
    Czvitkovics kapott sárga lapot, amiért buktatta Szkukaleket.
    91
    A taratalék játékvezető jelezte, hogy Hanacsek három percet hosszabbí­t.
    89
    Szmiljanic 20 méteres lövésébe Dragóner lépett bele.
    86
    A fantasztikus teljesí­tménnyel visszatérő Gera helyett Jovic lépett pályára.
    84
    Linta kapott jó labdát az ötösünk sarkánál, lövését Szűcs fantasztikus bravúrral ütötte ki.
    81
    Lajos, Lajos, Lajos!! Kriston húzta vissza Dragant a tizenhatosunkon belül, Hanacsek tizenegyest adott a vendégeknek. Illés bal sarokra tartó lövését Szűcs fantasztikus vetődéssel ütötte ki.
    79
    Penksa buktatta Dragant, ezért sárga lapot kapott.
    78
    Először cseréltünk. Tökölit Penksa váltotta fel.
    76
    Illés beadása után Dragan fejelt a kapunk fölé.
    74
    Czvitkovics emelte be a labdát a kapunk elé, Zavadszky egyből lőtt, de Dragóner jól blokkolta a lövést.
    72
    Harmadszor is cserélt az MTK. Horváth helyére Madar állt be.
    70
    Molnár tartott rá Leandro lábára, de a bí­ró továbbot intett.
    67
    Szkukalek tört előre a bal szélen, de beadni nem tudta a labdát, mert ellökték.
    64
    Megint vezetünk! Gera ugrott fel Szmiljaniccsal egy labdáért a tizenhatoson belül, a védő meglökte Gerzsont, Hanacsek pedig a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőtLipcsei a bal sarokba lőtte (2-1).
    63
    Másodszor cserélnek a vendégek: Rednic helyett Linta állt be.
    60
    Rednic húzta vissza Gerát, ezért sárga lapot kapott.
    57
    Lipcsei remekül ugratta ki Tökölit, akit mielőtt lőhetett volna a tizenhatoson belül becsúszva szereltek.
    54
    Bognár hátulról rácsúszott Dragan lábára, Hanacsek kiállí­totta játékosunkat. Talán a többi MTK-szabálytalanságnál sem ártott volna ilyen határozottnak lenni.
    53
    Gera remek cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, ballábas lövését Hajdu kiütötte, Kriston kapásból ismételt, de lövése egy védőről az alapvonalon túlra pattant.
    52
    Czvitkovics í­velt keresztbe, Zavadszky kapásból az oldalhálóba lőtte a labdát.
    51
    Czvitkovics 17 méteres lapos lövését fogta meg Szűcs.
    48
    Czvitkovics cselezgetett az oldalvonalnál, kapu elé lőtt labdáját a rövid saroknál jól helyezkedő Bognár vágta ki.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Az MTK a szünetben cserélt: Juhász helyére Dragan állt be.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Gyepes Gábor:
    -- A helyzetek alapján vezetnünk kellene. Az elején mi kezdtünk jobban, a félidő második felében az MTK volt veszélyesebb, de összességében úgy érzem, kicsit jobbak vagyunk és meg fogjuk nyerni a mérkőzést.
    Zováth János:
    -- Három gólt lőhettünk volna. Az MTK-nak is voltak lehetőségei, de a vendégek sokat szabálytalankodnak, csak í­gy tudják megtörni a lendületünket. A második félidőben lövünk még egy gólt és ez elég lesz a győzelemhez.
    45
    Vége az első félidőnek.
    43
    Leandro kapu elé í­velt szabadrúgása után Dragóner 6 méterről fejelt a kapu fölé.
    41
    Zavadszky 26 méteres lövése után a labda a kapufáról a vetődő Szűcs hátára pattant, kapusunk utána fogta meg a labdát.
    39
    Szmiljanic már sokadszor szabálytalankodott, ezúttal az őt remek testcsellel becsapó Leandrót buktatta. Hanacsek most felmutatta a sárga lapot.
    38
    Egyenlí­tettek a vendégek. Czvitkovics átadásával Illés ugrott ki és 11 méterről a bal sarokba helyezett (1-1).
    37
    Lipcsei szöglete után Dragóner 5 méterről fejelt a kapu fölé.
    36
    Lipcsei 30 méterről lőtt a kapu fölé.
    35
    Zavadszky 28 méteres lövése után Szűcsről kipattant a labda, de kapusunk bátor vetődéssel mentett Illés elől.
    34
    Gera remek ütemben ugratta ki Kriston, aki a jobb oldalról betört a tizenhatoson belülre, egy lövőcsellel elbizonytalaní­totta Hajdut, majd sajnos keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt.
    32
    Molnár játszotta el, hogy Tököli buktatta, Hanacsek “megette”.
    31
    Szmiljanic most Lipcseit rúgta föl, Hanacsek a szabálytalanságot lefújta, de most sem adott sárga lapot.
    30
    Gera visszatért a pályára.
    28
    Gera tolta meg a labdát Jezdimirovic mellett, az MTK játékosa egy bodicsekkel földre vitte csatárunkat, Hanacsek továbbot intett. Gerzsont hordágyon viszik le a pályáról, egyelőre kérdéses, hogy folytatni tudja-e a játékot.
    26
    Kriston szerzett harciasan labdát a jobb szélen, azonnal középre í­velt, Tököli 7 méterről fejelt a kapu mellé.
    23
    Czvitkovics szöglete után Szmiljanic próbált meg kapura fejelni, de a labda lepattant a Lipsceiről és védőink fel tudtak szabadí­tani.
    19
    Gera ugratta ki Tökölit, csatárunkat a tizenhatos előtt becsúszva szerelte Molnár.
    17
    Zavadszky tört be a tizenhatosunkon belülre, de Dragóner megzavarta a vendégek középpályását, aki végül 7 méterről a kapu fölé lőtt.
    16
    Megvan a vezetés! Tököli négy védő között passzoltLeandróhoz, aki levette a labdát, majd 15 méterről a jobb sarokba helyezett (1-0).
    14
    Czvitkovics szöglete után Szmiljanic fejelt 10 méterről kapura, Szűcs magabiztosan védett.
    10
    Lipcsei hozta fel a labdát, Gera elé gurí­tott, Gerzson kapásból, 17 méterről a kapu mellé bombázott.
    8
    Illés könyökölt bele Kapic gyomrába, Hanacsek nem látta a kirí­vó sportszerűtlenséget és asszisztense sem jelzett.
    6
    Illés a tizenhatoson belül, amikor látta, hogy nem éri el a labdát, sportszerűtlenül feldobta magát. Hanacsek jól látta, hogy nem történt szabálytalanság, esetleg egy sárga lappal is figyelmeztethette volna Illést.
    5
    Lipcsei hosszan előreí­velt labdáját Hajdu a tizenhatos vonalánál húzta le Tököli elől.
    3
    Tököli ugratta ki Leandrót, aki 13 méterről a felső kapufát találta el.
    2
    Lipcsei szöglete után Jezdimirovic fejelte ki a labdát.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A vendégek indí­tották útjára a labdát.
    .
    A térfélválasztás után eldőlt, hogy az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
    .
    A két együttes most vonult ki a pályára.
    .
    A kezdőcsapatban szereplő játékosaink közül Szűcs Lajosnak, Kriston Attilának, Tököli Attilának, Gera Zotlánnak és Leandro de Almeidának is két-két sárga lapja van. Nekik tehát különösen vigyázniuk kell, hiszen egy újabb figyelmeztetés egy mérkőzésre szóló eltiltást von maga után.
    .
    A csapatok befejezték a bemelegí­tést és az öltözőbe vonultak. A mieink tiszta fehérben, az MTK tiszta kékben játszik majd.
    .
    Keller “Fater” József ma még közelebb kerülhet a ferencvárosi legendához, Albert Flóriánhoz. A Császár pályafutása során 537 mérkőzést játszott zöld-fehér szí­nekben, Keller pedig jelenleg 534 Fradi-találkozónál tart. A mai meccsen Fater a kispadon foglal helyet, de ha sor kerül a játékára, akkor két meccsre megközelí­ti legendás elődjét.
    .
    A kék-fehérek is kijöttek a pályára. Ellenfelünknél sérülés miatt hiányzik Győri, Némethy, Elek, Komlósi, Silva, Ferenczi. A vendégek Hajdu -- Molnár, Horváth, Szmiljanic, Füzi -- Czvitkovics, Jezdimirovic, Zavadszky, Rednic -- Juhász, Illés összeállí­tásban szerepelnek.
    .
    Gera Zoltán 62 nap kihagyás után tér vissza a kezdőcsapatba. Válogatott csatárunk a Torpedo Moszkva elleni edzőmeccsünkön szenvedett bokasérülést, azóta nem játszott csapatunkban. Ha ma sikerül gólt szereznie, akkor ez lesz 25. találata az NB I-ben.
    .
    A mieink ebben a pillanatban kijöttek a pályára melegí­teni. A sárga lapjai miatt eltiltott Dragan Vukmirt ma Bognár Zsolt helyettesí­ti. Csapatunk Szűcs -- Bognár, Dragóner, Balog -- Kriston, Kapic, lipcsei, Szkukalek -- Gera, Tököli, Leandro összeállí­tásban lép pályára, a kispadon Udvarácz, Keller, Cheregi, Penksa, Somorjai, Sowunmi és Jovic foglal helyet.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik az MTK elleni örökrangadónk a rájátszás első fordulójában. A mieink vezetik a tabellát, az MTK egy pont hátránnyal mögöttünk a második helyen áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ