2005.IV.30. Pápa – Ferencváros: 1-2

Ünnepelhetett a Fradi-tábor

Fordí­tott és nyert a Ferencváros


Pápa – Ferencváros: 1-2 (1-0)
Pápa, 4.300 néző, vezette: Szabó Zsolt (dr. Hegyi, Kispál)

Pápa: Szép – Farkas V., Farkas A., Mutica, Geri – Lászka – Szabó Z., Szabó T. (Somfalvi 65.), Róth (Kincses 52.) – Hercegfalvi (Stevica 83.), Medved
szakmai igazgató: Szentes Lázár

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Balog Z., Botis, Huszti – Sowunmi, Takács Á., Csepregi (Béress 86.), Tőzsér – Bajevski (Bartha 57.), Vagner (Nógrádi 69.)
vezetőedző: László Csaba

Gól: Medved (19. – 11-esből) illetve Huszti (67.), Nógrádi (70.)
Sárga lap: Farkas A. (40.), Szabó Z. (52.), Lászka (57.) illetve Balog Z. (50.), Nógrádi (72.), Sowunmi (78.)

A Ferencváros fiataljai Pápán bebizonyí­tották, lehet rájuk számí­tani. A sérülés és eltiltások miatt válogatott labdarúgóit nélkülöző bajnokcsapatban ezúttal pályára lépett a 23 éves Takács Ákos, a 20 éves Csepregi Richárd, csereként pedig a 18 éves Bartha László és a télen még a keretbe sem jelölt 22 éves Nógrádi Árpád, a hajrában pedig a 20 éves Béress János is.

Nos, a zöld-fehér együttes a szintén fiatalnak számí­tó Huszti Szabolcson (22) és Tőzsér Dánielen (20) kí­vül az emlí­tetteknek köszönheti a sikert. Nem elképzelhetetlen, hogy a sztároknak kikiáltott, és sok pénzbe kerülő Alekszandar Bajevszki és Robert Vagner (a két légiós hetek óta képtelen gólt rúgni) helyett a bajnokság hajrájában már a fiataloké lesz a főszerep.

Percről percre

19. perc: Róth indí­totta Hercegfalvit a bal oldalon, aki a 16-oson belül visszafelé cselezett, de fennakadt Balog Zoltán lábán, karján, a játékvezető pedig büntetőt í­télt. Medved végezte el a tizenegyest, és jobbal, laposan rúgta a labdát a jó irányba vetődő Szűcs Lajos mellett a bal alsó sarokba. 1-0
67. perc: Tőzsér végzett el szögletet jobbról. Középre í­velése után Vagner visszapasszolta hozzá a labdát, Tőzsér ballal középre í­velt, Huszti pedig négy méterről fejelte a labdát a kapu jobb oldalába. 1-1
70. perc: Nógrádi második labdaérintéséből gólt szerzett! Tőzsér í­velte a labdát a jobb oldalról, szabadrúgásból az ötösön belülre, Nógrádi öt méterről estében, ballal, gyengén találta el a labdát, amely a bal kapufa tövéről gurult a hálóba. 1-2

Értékelés:

A játékvezető értékelése: Szabó Zsolt (5): a bí­ró eredményt befolyásoló, hibás í­téleteket hozott. A 16. percben Botis lerántotta a középen kiugró Medvedet, a játékvezető továbbot intett. A 29. percben Balog Zoltán visszahúzta a bal oldalon kiugró Róthot, ismét néma maradt a sí­p. A 90. percben Béress mellbe rúgta a 16-oson belül kiugró Stevicát, elmaradt a büntető. Szabó Zsolt következetlenül, formán kí­vül bí­ráskodott.

Fény és árnyék

+++ Örömfoci volt a mérkőzés szünetében: mintegy száz szurkoló a vendégszektor mögött egy kölcsönlabdával hatalmas csatát ví­vott.
— Rengetegen érkeztek gépkocsival a mérkőzésre és a Várkert ősparkjának füvén állí­tották le az autójukat, hatalmas kárt okozva.

Nyilatkozatok:

Szentes Lázár, a Pápa szakmai igazgatója: – Jól felkészültünk a Ferencvárosból, a vendégek azt nyújtották, amit vártunk. Az első félidőben veszélyesebben játszottunk, megérdemelten vezettünk. A szünet után sajnos már nem voltunk elég hatékonyak.

László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője: – Nagyon kellett már egy sikerélmény. A mérkőzés nagy részében mi irányí­tottunk, a Pápa azonban veszélyesen kontrázott. Örülök a fiatalok jó teljesí­tményének, bár még sokat kell fejlődniük, de megmutatták, hogy lehet rájuk számí­tani.

Huszti Szabolcs: – Talán most kilábalunk a gödörből. Igaz ebben már hiába bí­ztunk a Diósgyőr és a Vasas elleni győzelmeink után, de ezúttal vesztett állásból fordí­tottunk, ami a csapat tartását mutatja. A korábbi meccseken sem volt gond az elszántsággal, csak semmi sem jött össze. Külön értékes ez a győzelem azért, mert akkor értük el, amikor rengetegen hiányoztak. A mai meccs megmutatta a Fradi erejét és, hogy a keret valamennyi tagjára lehet számí­tani. Ha a Debrecen nem nyer Újpesten, akkor még bármi előfordulhat, hiszen mi is fogadjuk a debrecenieket és ha legyőzzük őket, akkor még marad esélyünk a bajnoki cí­m megvédésére.

Nógrádi Árpád: – Hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, ráadásul én szereztem a győztes találatot. Amikor bementem, azt kérte tőlem László Csaba, hogy próbáljak bemenni a védők közé, mozogjak sokat, próbáljak meg két védőt magamra húzni és í­gy csináljak helyet a többieknek. A gólom előtt nem találtam el jól a labdát, de ez volt a szerencsém. Még abban sem vagyok biztos, hogy elért a hálóig a labda, de ez nem számí­t, a lényeg, hogy a gólvonalon túljutott. Tudom, hogy a győztes gólom nem jelent automatikus helyet az első csapatban. Igyekszem úgy dolgozni, hogy fokozatosan egyre több lehetőséget kapjak László Csabától.

Csepregi Richárd: – Úgy gondolom, hogy egész jól ment a játék, a fiatalok nem okoztak csalódást, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megvan a három pont, amire óriási szüksége volt a csapatnak. Mindenki jól játszott, küzdöttünk, hajtottunk, és megérdemelten nyertünk. Az volt a feladatom, hogy irányí­tsam a középpályáról a csapatot, szervezzem a játékot. Az első 10 percben volt 1-2 rossz átadásom, de utána megnyugodtam, és szerintem többnyire sikerültek a passzok. Az első félidőben majdnem sikerült betalálnom, centiken múlott, ha bement volna a szabadrúgásom, akkor mennybe mentem volna.

Béress János: – Nagyon izgultam, de nagyon nagy élmény volt, hogy beállhattam. – Nem sok jó megmozdulásom volt az 5 perc alatt, de elsősorban a védekezésre kellett ügyelnem a jobb oldalon. A juniorhoz meccsekhez képest lényegesen nagyobb volt az iram, ezt meg kell még szoknom.

(Az nso.hu (itt és itt) Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2005.IV.30. Pápa – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk 0-1-ről fordí­tva nyert 2-1-re és továbbra is maradt esélyünk a cí­mvédésre.

  Pápa – Ferencváros: 1-2 (1-0)
  Pápa, 4.000 néző, vezette: Szabó Zs. (Hegyi, Kispál)

  Pápa: Szép – Farkas V., Farkas A., Mutica, Geri – Szabó Z., Lászka, Szabó T. (Somfalvi 66.), Róth (Kincses 54.) – Hercegfalvi, Medved

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Balog Z., Botis, Huszti – Sowunmi, Takács Á., Csepregi (Béress 87.), Tőzsér – Vágner (Nógrádi 71.), Bajevski (Bartha 57.)

  Gól: Medved (19. – 11-esből) illetve Huszti (70.), Nógrádi (72.)
  Sárga lap: Farkas A. (41.), Szabó Z. (54.), Lászka (58.) illetve Balog (51.), Nógrádi (72.), Sowunmi (80.)

  A házigazdák az első perctől védekezésre rendezkedtek be és gyors ellentámadásokat vezettek. Ezek az akciók, melyek elsősorban a széleken “futottak” rendkí­vül veszélyesek voltak. Nem véletlenül jutott vezetéshez a Pápa a 19. percben, igaz a 11-es, amit a hazaiak kaptak, erősen vitatható volt. A gól után is mi játszottunk fölényben, de támadásainkból hiányzott az elképzelés, kizárólag pontrúgásokból jelentettünk komoly veszélyt. Nagyon megéreztük az eltiltott Lipcsei Péter hiányát, távollétében nem volt senki, aki összefogta, irányí­totta volna a játékunkat.

  A második játékrészben tovább növeltük a nyomást, a 65. perctől teljesen kapujához szorí­tottuk ellenfelünket. A 70. percben egy szép támadás végén Tőzsér beadását Huszti fejelte közelről a hálóba (1-1). Két perccel később már vezettünk is. A csereként beálló Nógrádi fél perccel pályára lépése után szerzett szerencsés gólt. Fiatal játékosunk lábáról lövés közben kicsit lecsúszott a labda, ami szerencsére becsapta a hazaiak kapusát is (1-2). A gól után csökkentettük az iramot, a hazaiak átvették az irányí­tást, a hajrában beszorí­tottak minket a kapunk elé, de egyenlí­teniük nem sikerült.

  László Csaba: -- Nagyon kellett már egy sikerélmény. A mérkőzés nagy részében mi irányí­tottunk, a Pápa azonban nagyon veszélyesen kontrázott. A 11-es előtti szituációt szí­vesen visszanézném majd videóról, mert a kispadról nem lehetett egyértelműen megitélni, hogy mi történt a tizenhatoson belül, de szeretném, ha ezt nem értené félre senki. Nem akarom a bí­rót kritizálni, csak kiváncsi vagyok a szituációra. Örülök a fiatalok jó teljesí­tményének, bár még nem kész játékosok és sokat kell fejlődniük, de ma megmutatták, hogy lehet rájuk számí­tani. Elégedett vagyok Huszti teljesí­tményével, még őt is a fiatalokhoz sorolhatjuk, de Csepregi és a 17 éves Bartha is jó teljesí­tményt nyújtott. Bajevski továbbra sem találja a formáját, Vágner jobban játszott, az első gólunk előtt okosan passzolta vissza a labdát. Nógrádiról mindent elmond a gyors gólja. Sajnos ezen a meccsen is kijött az általános magyar betegség, ami kivétel nélkül minden élvonalbeli csapatra jellemző: 75 percig uraltuk a játékot, vezetésünk után mégis visszaálltunk, ahelyett, hogy rúgtunk volna még egy vagy két újabb gólt. Ezt nem tudom megérteni és elfogadni. A fiatalokkal már úgy dolgozunk és olyan szellemben készí­tem fel őket, hogy ilyenkor se csökkentsék a tempót, sőt pont ilyenkor kell még tovább fokozni az iramot, hiszen, ha már egy góllal megtörtük az ellenfelet, akkor ha tovább támadunk, már könnyebben lehet növelni a különbséget. A hátrányunk most hat pont a Debrecen mögött, a mai győzelem azért is volt fontos, mert a sikerünk után még van értelme számolgatni, és bí­zunk benne, hogy az Újpest is megteszi a magáét és ha nyer vasárnap, akkor még nem dőlt el semmi.

  Szentes Lázár: -- Jól felkészültünk a Ferencvárosból, a vendégek pont azt nyújtották, amit vártunk. Tudatosan visszahúzódtunk és az üres területekre próbáltuk bejátszani a labdát a mélységből érkező támadóinknak. Az első félidőben ez remekül működött, veszélyesebben játszottunk ellenfelünknél és megérdemelten vezettünk. A második félidőben sajnos már nem voltunk ennyire hatékonyak, beszorultunk és várható volt, hogy a nagy nyomás előbb-utóbb ferencvárosi gólt eredményez. Sajnos csak a második vendéggól után találtunk megint magunkra, de a hátralévő időben nem sikerült egyenlí­tenünk. Sajnálom, hogy pont nélkül zártuk a meccset, nagy lehetőséget szalasztottunk el.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, megvan a három pont!
  90
  Medved próbált meg kilépni Huszit mellett, de hosszan szöktette magát és Szűcs felszedte a labdát.
  87
  Csepregi helyett Béress állt be.
  83
  Kapu előtti kavarodást követően Csepregi 7 méteres lövése alig kerülte el a bal felső sarkot.
  80
  Sowunmi szabálytalankodott Szabó Zoltánnal, amiért sárga lapot kapott. Thomasnak ez a harmadik figyelmeztetése, ezért szerdán nem játszhat a Békéscsaba ellen. A pápai drukkerek egy csoportja az újpestiekhez hasonlóan Thomas valamennyi labaérintésénél huhog. A FIFA-játékvezető Szabó Zsolt azonban ellentétben a FIFA-előí­rásokkal -- melyek rasszista lelátói megnyilvánulások esetén kötelezővé teszik a mérkőzés megszakí­tását -- egyszer sem avatkozott közbe.
  77
  Pápai szöglet után a lepattanó labdát Hercegfalvi 5 méterről ballal kapásból a bal felső sarokba bombázta, de az asszisztens lest jelzett és a bí­ró nem adta meg a gólt. A hazai szurkolók kórusban tüntetnek a játékvezető ellen.
  76
  Hercegfalvi két csel után 20 méterről lőtt, de Szűcs megfogta a labdát.
  72
  Vezetünk!! Egy jobboldali beadás után a fél perccel korábban beálló Nógrádi kapáslövése a kapufáról pattant a hálóba (1-2). Fiatal játékosunk a gól után ünneplés közben levette a mezét, amiért sárga lapot kapott.
  71
  Vágner helyett Nógrádi lépett pályára.
  70
  Egyenlí­tettünk! Tőzsér beadása után Huszti 5 méterről csúsztatott a hálóba (1-1).
  66
  A pápaiaknál Szabó T. helyett Somfalvi állt be.
  63
  Huszti remek cselsorozata után Tőzsérhez került a labda, akinek beadását követően felszabadí­tottak a hazaiak. Huszti nagy tapsot kapott szurkolóinktól a remek cselekért.
  61
  Bognár beadása után Csepregi fejesét az alsó sarok előtt fogta meg Szép.
  58
  Lászka Vágner buktatásáért kapott sárga lapot.
  57
  Bajevski helyett Bartha lépett pályára.
  54
  Cserélt a Pápa. Róth helyett Kincses állt be.
  53
  Szabó Z. rúgta meg Husztit, amiért ő is sárga lapot kapott.
  51
  Balog Hercegfalvi buktatásáért kapott sárga lapot.
  48
  Sowunmi távoli lövését védte Szép.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Egyik oldalon sem cseréltek.
  45
  A nemrégiben megújult 100% Fradi szerdán megjelent számában is több érdekes témával találkozhatnak a kedves olvasók.
  Cí­mlapunkon Lipcsei Péter található, aki a vele készült interjúban többek között arról is beszél, miért ez élete legnehezebb időszaka csapatkapitányként.
  A szerdán megjelenő 100% Fradiban ezen kí­vül az alábbi témákról olvashatnak, illetve az alábbi kérdésekre kaphatnak választ.
  Kapic, a jelentős figura
  Szlovén középpályásunk őszintén vall tavaszi megpróbáltatásairól: elmondja azt is, hogy miért jelentette fel a Ferencvárost, majd miért függesztette fel feljelentését, de arról is szót ejt, maradhat-e nyáron a csapatnál.
  Titi a Holdról?
  Kriston Attila évekig a ferencvárosi szurkolók egyik kedvenc játékosa volt. A máig népszerű Titi csak a 100%Fradinak nyilatkozott skóciai élményeiről. A középpályás sajátos stí­lusban és fanyar humorral mesélt livingstoni életéről, arról, hogy miért hitték azt a skótok, hogy a Holdról érkezett, de arról is, miért játszott több meccsen át középcsatárként csapatában.
  Ki az álom Fradi játékos?
  A négy hétig zajló versenyünk a végéhez érkezett. Szakemberek és szurkolók szavazatai alapján összeállí­tottuk minden idők álom Fradi játékosát.
  Triplázhatunk
  Ha a bajnokságban nem is, de a Magyar Kupában magabiztosan menetel csapatunk. A BKV Előre elleni meccs hőse, a “másfél” gólt szerző Huszti Szabolcs volt, aki első fejes gólját szerezte felnőttként.
  Kinek a legzöldebb a vére?
  A 100% Fradi bemutatja az ország legidősebb Fradi szurkolóját. Román Sándorné a napokban ünnepelte a 100. születésnapját és több, mint 80 éve szorí­t cspatunkért.
  Tőzsér arcai
  Az ifjú hölgyek nagy-nagy örömére a lapból kiderül, hogy milyen volt a lányok kedvence “fiatal” korában.
  AranyCsirke
  A pályán a teljesí­tményével, a pályán kí­vül személyiségével és nem utolsósorban külsejével hí­vja fel magára a figyelmet. Ismerik és elismerik, mégis, ahogy a pályán, úgy a pályán kí­vül is inkább a háttérben szerepel. Ő Kovács Vera, becenevén Csirke, akiről rendhagyó fotókat is láthatnak “rajongói”.
  Főbb témáink mellett még számos érdekességet, nyereményjátékot, fontos információt tartalmaz a hetilap, a 100%Fradit emellett az elmúlt egy hét legjobb fotói teszik teljessé. A 100% Fradi legújabb számát keresse az újságárusoknál!
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Hercegfalvi csavart kapura egy szabadrúgást az alapvonalról, Szűcs a felső kapufára tolta a labdát, ahonnan az az alapvonalon túlra pattant. A szöglet után megint Hercegfalvi került helyzetbe, de középre tartó fejesét Szűcs megfogta.
  42
  Csepregi végzett el szabadrúgást 23 méterre a kaputól. Remekül eltalált lövése nyomán a lefelé csapódó labda a két kapufa találkozási pontjáról pattant a játéktéren kí­vülre.
  41
  Bajevski egy esernyőcsellel akarta becsapni Farkas Attilát, de a hazaiak játékosa kézzel beleütött a labdába, amiért jogosan kapott sárga lapot.
  40
  Eddig hiába van nálunk többet a labda, hiányzik az elképzelés a játékunkból. A pápaiak remekül kontráznak, minden ellentámadásuk életveszélyes.
  38
  Szabó Z. futott el a szélen beadása után Hercegfalvi 15 méterről laposan keresztbe lőtte a labdát a kapunk előtt, amit Botis vágott ki a berobbanó Medved elől. A szöglet után a röviden kifejelt labdát Farkas V. lőtte rá, a labda mellé ment volna, de Medved az ötösön vetődve, nyújtott lábbal belepiszkált, a labda irányt változtatott és centiméterekkel kerülte el a kapunkat. A mozdulatnál Medved kicsit meghúzódott, de rövid ápolás után visszatért a pályára.
  35
  Tőzsér rövid sarokhoz belőtt szögletét a berobbanó Huszti alig csúsztatta a hosszú felső sarok mellé.
  31
  Róth futott el a bal szélen, kapu elé lőtt labdáját Takács nem találta el, Botis rosszul rúgott bele, a labda az égbe szállt, amit Balog fejelt ki, de pont Róth elé, aki 22 méterről, kapásból centiméterekkel bombázott a jobb felső sarok mellé.
  29
  Huszti bedobását követően Tőzsér í­velte középre a labdát, amit Sowunmi fejelt kapura, de Szép megfogta a labdát.
  26
  Sowunmi a tizenhatoson belül eltolta a labdát Farkas A. mellett, a védő becsúszva próbált szerelni, Thomas elesett, a játékvezető továbbot intett. Kí­vülről nem lehetett látni, hogy a védő Thomas lábát vagy a labdát találta-e el. A továbbguruló labdával Szabó T. tört előre nagy lendülettel, de a visszafutó Tőzsér szépen szerelte.
  24
  Tőzsér ugratta ki remek labdával Vágnert, de csatárunk 15 méteres lövését Szép bravúrral hárí­totta.
  21
  Takács lőtt 22 méterről a kapu fölé.
  19
  Vezet a Pápa. Hercegfalvi tört be a tizenhatoson belülre, nekiütközött Balognak, majd elesett, a játékvezető 11-est í­télt. Medved a bal sarkot célozta meg, Szűcs is arra vetődött, de sajnos nem tudta hárí­tani a jól helyezett lövést (1-0).
  14
  Róth veszélyesen kapu elé lőtt labdáját Balog vágta ki a berobbanó pápai támadók elől.
  11
  Bajevski hozta fel a labdát, majd a támadást kisérő Tőzsérhez passzolt, aki a tizenhatos sarkáról nagy erővel alig lőtt a kapu mellé.
  9
  Jobboldalról lőttek be szabadrúgást a kapunk elé, a lepattanó labdát Hercegfalvi 7 méterről ollózva lőtte kapura, de a labda mellé szállt.
  6
  Róth bedobása után Hercegfalvi két védőnk között lépett ki, de hosszan tolta meg a labdát, amit Szűcs felszedett a hazai támadó elől.
  3
  Csepregi szögletét fejelték ki a védők.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  A csapatok most vonulnak ki a pályára, hamarosan kezdődik a találkozó.
  .
  Kupameccset már játszottunk Pápán: 2002. november 5-én a pápaiak Pintér Attila irányí­tásával a másodosztályban szerepeltek, akkor nagy csatában, hosszabbí­tás után nyertünk 3-2-re.
  .
  Valódi csengések: (800 Ft+ÁFA;Info:061-422-3490; aktí­v WAP-szükséges!)

  Minden letöltéssel segí­ti az erdélyi Szent József Gyermekotthon árváit is!

  .
  A Ferencváros 106 éves története során először játszik bajnoki mérkőzést Pápán.
  .
  Nyerj jegyeket a BL-döntőre teljes ellátással, mezekkel, BL-labdát, mobiltelefont! Küldd a BLJÁTÉK szót a 1784-re és válaszolj egy kérdésre helyesen! (SMS:240 Ft+ÁFA (60 Ft); Info: 061-422-3490)

  Minden letöltéssel segí­ti az erdélyi Szent József Gyermekotthon árváit is!

  .
  Mai mecsünkön Dragan Vukmir, Gyepes Gábor és Lipcsei Péter eltiltás, Rósa Dénes és Adem Kapic pedig sérülés miatt nem léphet pályára.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a Pápa elleni idegenbeli bajnokink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ