2006.IX.20. MK, Kaposvölgye – Ferencváros: 1-2

Izzadt, de nyert a Ferencváros

Megizzadt a Ferencváros Kaposvárott, hiszen a Nagyberki vezetett a zöld-fehér csapat ellen, ám végül a rutin diadalmaskodott.

Nyilatkozatok:

Kitűztünk magunk elé egy célt, amelyet el is szeretnénk érni, ez pedig a Magyar Kupa megnyerése – mondta a 100%Fradi szí­nes hetilapnak Gellei Imre. – Ellenfelünk a Nyugati csoport középmezőnyébe tartozik, ám nem becsüljük le játékerejét, már csak azért sem, hiszen Horváth Gyula személyében nagy élvonalbeli tapasztalattal bí­ró, gólerős játékost tudhat a csatársorában. Gellei Imre a szí­nes hetilapnak elmondta, korábbi együtteseivel több mérkőzést is játszott a kaposvölgyi pályán már. A szerdai összecsapásra azonban – a várhatóan nagy érdeklődés miatt – a Kaposvári Rákóczi otthonában kerül sor.

A mérkőzés:

Kaposvölgye VSC – Ferencváros: 1-2 (1-1)
Kaposvár, Rákóczi stadion, 3.500 néző, vezette: Solymosi Péter (Kiss Z., Beidek)

Kaposvölgye: Strublics – Jagodits, Vinicius, Kővári, Gellér – Tachie (Bebe 86.), Papp M. (Kovács N. 60.), Huzmi, Szabó Sz., Kollega K. – Horváth Gy. (Kerek 49.)
vezetőedző: Horváth Lajos

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Ferencz, Laczkó – Deme, Lazic, Lipcsei, Szalai (Fitos 46.) – Bartha, Jovánczai (Zsivoczky 78.)
vezetőedző: Gellei Imre

Gól: Horváth Gy. (31.) illetve Lipcsei (45. – 11-esből), Deme (51.)
Sárga lap: Vinicius (25.), Kolega (34.), Fuzmi (48.) illetve Deme (15.), Laczkó (73.), Lazic (88.)
Kiállí­tva: Kővári (90.)
Jó: Strublics, Huzmi, Kollega K., Horváth Gy. illetve Dragóner, Lipcsei, Deme, Lazic

„The show must go on!”

A show-nak folytatódnia kell – harsogták a kaposvári stadion hangszórói a világhí­rű Queen-dalt, amelyet együtt énekeltek Freddy Mercuryval a Kaposvölgye elleni Magyar Kupa-mérkőzésre érkező fradisták. S való igaz, egyéves száműzetés után, a 107 éves Ferencváros labdarúgócsapata újra indulhat a nemzetközi szereplést jelenthető kupában. Persze Gellei Imre taní­tványai jól tudják, csak továbbjutás esetén folytatódhat az igazi show, hiszen a NB II Keleti csoportjából bizony csak a kupa elhódí­tása révén léphet újra a nemzetközi porondra a Fradi. Egy éve szégyenletes módon viselkedtek játékosai a Sopron elleni kupadöntőn (a száműzetés annak a következménye, hogy nem vették át az ezüstérmet), s nem indulhatott a csapat a Magyar Kupában.

De ez már a múlt. Ez a Fradi már nem az a Fradi, mondogatták sokan, s igazuk van, hiszen abból a csapatból már csupán Lipcsei Péter, Bognár Zsolt és Balog Zoltán maradt hí­rmondónak. De nemcsak a keret változott meg, hanem a körülmények és a környezet is. Elég, ha csak az eladósodásra és a nehéz anyagi helyzetre gondolunk, no meg arra, hogy a csapat az élvonal helyett a másodosztályban szerepel. Éppen ezért volt rendkí­vül fontos a Kaposvölgye elleni kupameccs.

Tovább kell jutni, adta ki a parancsot Gellei Imre vezetőedző. Tovább kell jutni, nem-csak a múlt, a hagyományok, a presztí­zs okán, de a pénz miatt is – mert hát prémiumot senki sem í­gért, de a kupabúcsú azt is jelentené, hogy folytatódik a Ferencváros ellehetetlenülése. A kudarc után a csapat mellett még szinte utolsó támogatóként kitartó T-Mobile is megvonná a támogatást.

S milyen érdekes, mí­g a ferencvárosiak mögül kihátrálnak a szponzorok, addig az 1500 lakosú Nagyberki csapatát száznál is több támogató segí­ti. Büszke is erre Kurják Ferenc elnök, aki maga is helyi vállalkozó, s mint mondta, kétéves kora óta imádja a labdarúgást, ennek okán segí­ti a helyi futballt, nem is kevés pénzzel. A klub 1936-ban alakult, s a falu labdarúgói még soha nem mérkőztek a Ferencvárossal. Volt nagy boldogság a sorsolás után, na meg persze némi riadalom is. Takaros kis pályát épí­tettek Nagyberkiben, ott azonban képtelenség ezernél több nézőt fogadni. Ezért döntöttek úgy, hogy a közeli Kaposvárra viszik a meccset, remélve, hogy ötezernél is többen lesznek kí­váncsiak a Ferencvárosra. Tévedtek, mert bizony a zöld B-közép jelentős része nem érkezett meg Kaposvárra.

A vendéglátók arcán csalódottság, a rendőrökén megkönnyebbültség tükröződött. A zöld sereg fogadására, a kaposvári állomásra kirendelt lovas rendőrök csupán három Fradi-mezbe öltözött fiatalt láttak leszállni a Déli pályaudvarról érkező szerelvényről. A városban is nagy volt a készültség, azonban a stadionban már a futballé volt a főszerep. A zöldek döbbenten láthatták, hogy kedvenceik között nincs ott Tököli Attila és Tí­már Krisztián, ugyanis mindketten megfázással bajlódnak, és hiányzott a csapatból Balog Zoltán is, neki meghúzódott a combja. Mindezek ellenére Gellei Imre továbbjutást várt csapatától, mí­g Horváth Lajos, a kaposvölgyiek mestere a tisztes helytállásban, no meg titkon a meglepetésben reménykedett.

Hát, csaknem sikerrel: a vezetést ugyanis megszerezte a hazai együttes, ám a Ferencváros később átvette a mérkőzés irányí­tását, és a második félidő elejére már fordí­tani is tudott.

Meglepetés tehát nem történt, de a nagyberki drukkerek alighanem még sokáig emlékeznek majd erre a meccsre.

Nyilatkozatok:

Horváth Lajos: – Amit vállaltunk, teljesí­tettük, nyí­lt mérkőzésen teljes erőbedobásra késztettük ellenfelünket. 

Gellei Imre: – Igazi kupaküzdelem volt a nagy lelkesedéssel játszó hazaiak ellen, örülök, hogy sikerült a továbbjutás, igaz, több kapufát lőttünk, mint gólt.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.IX.20. MK, Kaposvölgye – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk három meghatározó játékosa nélkül lépett pályára a Kaposvölgye elleni MK-mérkőzésen.

  Kaposvölgye – Ferencváros: 1-2 (1-1)
  Kaposvár, 3.000 néző, vezette: Solymosi (Kiss, Beitek)

  Kaposvölgye: Strublics – Jagodics, Vinicius, Kővári, Gellér – Fuzmi, Pap (Kovács 60.), Szabó, Kolega – Tachie (Dede 86.), Horváth Gy. (Kerek 49.)

  Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Ferencz, Laczkó – Lipcsei, Lazic – Bartha, Deme, Szalai (Fitos 46.) – Jovánczai (Zsivoczky 78.)

  Gól: Horváth Gy. (31.) illetve Lipcsei (45. – 11-esből), Deme (51.)
  Sárga lap: Vinicius (25.), Kolega (34.), Fuzmi (48.) illetve Deme (15.), Laczkó (73.), Lazic (88.)
  Kiállí­tva: Kővári (90.)

  A találkozó elején a hazaiak bátran játszottak, a vezetést is megszerezték, de aztán sikerült fordí­tanunk, és 2-1-re nyertünk. Horváth Gyula révén a Kaposvölgye szerzett vezetést, de a bekapott gól után nagyobb sebességre kapcsoltunk. A folytatásban több nagy helyzetet is elhibáztunk, mí­gnem a 45. percben Lipcsei egyenlí­tett. A második játékrész elején Deme megszerezte első ferencvárosi gólját, amellyel már mi vezettünk. A folytatásban is a Fradi volt a jobb, de több gólt már nem sikerült elérnünk.

  Győzelmünk azt jelenti, hogy bejutottunk a legjobb 32 közé. Az MK 4. fordulójának sorsolását csütörtökön tartják.

 • 90
  Vége a mérkőzésnek, csapatunk bejutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. A 4. forduló sorsolását holnap tartják.
  90
  Kővárit egy brutális belépő után kiállí­totta a játékvezető.
  88
  Lazic kapott sárgát.
  86
  Tachie helyén Dede folytatja.
  78
  Újabb újoncot avatunk: Jovánczai helyén Zsivóczky játszik.
  76
  Dragóner egy szöglet után a hálóba fejelt, de a játékvezető szabálytalanság miatt érvénytelení­tette. Határeset.
  73
  Laczkó lerántotta Tachiet, sárga.
  72
  A csereként beállt Fitos 19 méterről leadott jól helyezett lövését a kapus vetődve fogta.
  69
  Tachie 16 méterről lőtt fölé.
  63
  Tachie középre adott Kerek lőtt, de lövése elakadt a védőkben. A szöglet után Szabó nagy helyzetben a jobb alsó sarok mellé lőtt.
  60
  Pap helyett Kovács a pályán.
  58
  Kerek lőtt 24 méterről, Kemenes magabiztosan védett.
  57
  Dragóner távoli lövése szállt mellé.
  51
  Vezetünk! Lipcsei pörgette be a védők mögé a labdát, Deme pedig 9 méterről a bal sarokba lőtt. 1-2
  49
  Horváth megsérült, Kerek állt be helyette.
  48
  Jovánczai lerántásáért Fuzmi kapott sárgát.
  47
  Elkezdődött a második félidő. Szalai helyén Fitos játszik tovább. Csereként beállt játékosunk a jobb, mí­g Deme a bal oldalon folytatja.
  45
  Egyenlí­tettünk! Lipcsei szögletét Dragóner kapufára fejelte, a lepattanót Szalai küldte vissza, amit az egyik kaposvölgyi védő kézzel blokkolt. A jogosan megí­télt 11-est Lipcsei a jobb sarokba rúgta. 1-1
  45
  Vége az első félidőnek.
  35
  Jovánczai 8 méterről lőtt hatalmas kapufát, pár másodperccel később pedig közeli lövését a gólvonal elől rúgták ki a védők.
  34
  Kolega is besárgult.
  33
  Csapatunk ugyan próbálkozik, de sajnos nincs átütőerő a játékunkban, amely ráadásul sok esetben pontatlan is.
  31
  Hűha…Vezet a Kaposvölgye. Horváth Gyula 17 méterről félmagasan a jobb sarokba lőtt. 1-0
  29
  Majdnem vezetünk. Lipcsei 20 méterre a kaputól elemelte a labdát a kapus mellett, amely a kapufa tövéről jött vissza, Jovánczai ajtó-ablak helyzetben nem találta el a labdát.
  25
  Vinicius í­géretes helyzetet hiúsí­tott meg szabálytalanul, felrúgta Barthát, járt a sárga.
  23
  Kolega lőtt 17 méterről, a labda kipattant Kemenesről, de aztán felszedte Horváth elől.
  21
  Eddigi legnagyobb lehetőségünket puskáztuk el: Lipcsei lépett ki a védők mellett, a labda Deméhez került, aki kicsit kisodródott, 12 méteres lövése kevéssel kerülte el a bal alsó sarkot.
  18
  Deme 18 méteres pattogós lövését védte az ellenfél kapusa.
  15
  Deme labdaelrúgásért kapott sárgát.
  14
  Bognár beadása után Szalai fejelt, pontatlanul.
  11
  Lipcsei 30 méteres szabadrúgását védte a kapus.
  5
  Fölényben játszunk, de emlí­tésre méltó esemény még nem történt.
  1
  A Kaposvölgye kezdte a mérkőzést.
  .
  A csapatok most vonulnak ki a játéktérre. A mieink a szokásos zöld-fehér csí­kos felsőben, valamint zöld nadrágban és sportszárban lépnek pályára. A Kaposvölgye tiszta feketében játszik.
  .
  Ferencz Dániel először szerepel tétmérkőzésen a Ferencvárosban. Reméljük, Daninak jól sikerül a debütálása, és győzelemmel ünnepelheti holnapi 22. születésnapját.
  .
  Balog Zoltán lovaglóizom sérülés miatt kénytelen kihagyni a találkozót. A mieink a következő összeállí­tásban lépnek pályára: Kemenes- Bognár, Dragóner, Ferencz, Laczkó- Lipcsei, Lazic- Bartha, Deme, Szalai -- Jovánczai
  .
  Ahogy arról már korábban beszámoltunk Tí­már Krisztián és Tököli Attila betegség miatt nem léphet pályára a mai mérkőzésen.
  .
  Köszöntjük kedves olvasóinkat. Hamarosan kezdődik a Kaposvölgye elleni MK-mérkőzésünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ