2017.I.18. Ferencváros – BKV Előre: 5-0 (edzőmérkőzés)

w_ftc-bkvRemekeltek az újak, 5–0-ra győzött a Fradi

A próbajátékon lévő Abdul Sameed Adams góllal debütált a zöld-fehéreknél – majd elküldték.
A labdarúgó NB I tavaszi szezonjára készülő Ferencváros 5–0-s győzelmet aratott az NB III-as BKV Előre elleni felkészülési mérkőzésen. A bajnoki cí­mvédőnél több új ember is bemutatkozott.

Ferencváros – BKV Előre: 5-0 (3-0)
Népliget, műfüves-pálya, 100 néző.
Vezette:

Ferencváros: 
I. féldő: Holczer – Botka, Princebell, Cukic, Leandro – Csonka – Adams, Gera Z., Bognár I., Pergel – Radó
II félidő: Holczer – Nagy G., Nalepa, Szabó N., Lakatos I. – Princebell – Adams, Csernik, Hajnal, Lovrencsics – Böde
vezetőedző: Thomas Doll

BKV Előre:
vezetőedző:

Gól: Adams (14.), Pergel (26., 40.), Nalepa (60.), Böde (87.)

A szombati 22 gólos győzelmét követően valamivel nehezebb feladat várt a bajnoki cí­mvédő Ferencvárosra, amely az NB III-as BKV Előre ellen játszotta második téli felkészülési mérkőzését.

A Fradi aktí­van kezdte a meccset, már az első percektől többet birtokolta a labdát. A nagy fölény szűk negyed óra elteltével gólt is eredményezett: a zöld-fehéreknél próbajátékon lévő ghánai Abdul Sameed Adams fejelte a kapuba a felnőttcsapatban első mérkőzését játszó Pergel Bence beadását. A fiatal játékos később két góllal koronázta meg a debütálását.

A második játékrészben az NB I cí­mvédője visszavett a tempóból, és kissé erőlködve futballozott, de kétszer még í­gy is betalált. A 60. percben  egy szöglet után nem tudott felszabadí­tani a BKV védelme, a labda í­gy a jobbon érkező Michal Nalepához került, és a Fradi játékosa gyönyörűen tekert a hosszú felsőbe. A mérkőzés utolsó gólját a Nalepához hasonlóan csereként beálló Böde Dániel szerezte.

A találkozón kezdőként, a védelem közepén szerepet kapó próbajátékos, Princebell Addico nagyobb hiba nélkül játszott, mint ahogy az új igazolás Botka Endre is. A DVTK-tól érkező Bognár István nagyon jól mozgatta a csapatot, amiben partner volt a roppant aktí­v Adams és Pergel is.

A Ferencváros a második felkészülési meccsét  5–0-ra nyerte meg, legközelebb szombaton, a szlovákiai Nagymihállyal találkozik.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Nem csatlakozik a Ferencvárosi Torna Club NB I-es labdarúgó-csapatához a két ghánai próbajátékos, Princebell Addico és Adams Abdul Sameed Seidu. Mindezt Thomas Doll a BKV Előre elleni mérkőzést követően mondta el.

– A két ghánai srác nagyon tehetséges, biztos, hogy sokra hivatottak és szép karriert is befuthatnak, de jelenleg nem férnek bele a koncepciónkba, nekünk most kész játékosok kellenek inkább. Jól dolgoztak, odatették magukat az edzésen, köszönet érte, hogy próbára tették magukat, de most nem fognak csatlakozni a kerethez – mondta a német szakember.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

10 hozzászólás a(z) 2017.I.18. Ferencváros – BKV Előre: 5-0 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • Tisztelt YSE,

  Köszönöm í llí sfoglalí sí t.

  Most hallottam a rövid Sport-hirekben, hogy Doll-t 2 milliò forintra akarjí k megbüntetni, mert kétségben merte vonni a jí tékovezetô semlegességét.

  Elnézését kérem most az elég indulatos és talí n trí gí r kifejezésért is, hogy egy tí rgyilagos fradi-szurkolònònak is ilyenkor kinyìlik a bicska a zsebében, ha nemcsak hogy végig kellett néznie mùltkor a 3 (vagy 4 Volt?) ellenünk itélt 11-eseket, hanem még most ez a boszorkí nyvadí szat és lejí rattatí si folyamatot is.

  Egyetértek: Tisztelet, akinek tisztelet jí r, de azért felségsértést nem követett el Doll edzô mégsem.

 • Gondolom, mí r annak a hìrnévnek örvendhetek, hogy bí rmit, amit a Doll edzô elkövetne, vagy csiní lna, feltétlenül hìve lennék és kifogí stalanul jònak talí lní m.

  Ez nincs ìgy. Nem vagyok elfogult vele szemben és még azt Sem hiszem, hogy ô lenne a vilí g legjobb edzôje.

  Szerintem az ô becsületének és egyben makacssí gí nak tesz tanùsí got, hogy pont az utí npòtlí snak ad lehetôséget.

  Ha az utí npòtlí s nem ví l be, akkor ô, vagy az utí npòtlí s “rossz” ?

  Véleményem szerint egyike Sem.

  A szurkolò érzelmileg nem tud Sem az egyikel, Sem a mí sikal azonosulni.

  Igen, ha sikeres lennének.

  De kérem, hol van itt a Fradi-tí bor hûsége, ha mí r csak a siker szí mìt és nem az alí zatos, kitartò és gyôzedelmes munka is ?

  Okvetlenül az utí npòtlí st fejleszteni kell.

  Ne azzal éljünk, ami nincs, hanem elôzôleg azzal, ami van. Ha nem is olyan “sikeres”.

  Gyerekek nem felnôttként születnek, hanem azzí  lesznek.

  A siker meg nem az egyetleni mérce.

  • Egyetértek a hozzászólással.
   Hogy az új játékosok hogyan válnak (vagy nem válnak) be, arra gyenge fél év múlva kapjuk csak meg a választ. De Doll szakértelmét és odaadását megkérdőjelezni néhány sikertelenebb hónap után, amikor az egyik kulcsember elment, a többi pedig kifacsart citromként jött meg… Hát… talán mondjuk úgy: nem tisztességes dolog.
   Egyébként a több mint 20 kipróbált ifista jelezi: merí­tene ő az utánpótlásból -- csak alig van megfelelő…

 • egyre biztosabb vagyok a megérzésemben,hogy az eddig kedvelt Thomas Doll egy bizonytalan befolyásolható gyenge ember.Még az is lehet,hogy szellemileg is problémás.Nem sok jót jósolok a csapatnak,figyelve a csapatok felkészülését,és az igazolásokat.Ne legyen igazam, annak örülnék tiszta szí­vből.

  • Ez is lehet. De hogy nincs összhang közötte és a vezetőség között, az biztos, mondhatni, leginkább a feje fölött döntenek. Ezt a két ghánait úgy harangozta be Orosz, mint nagy tehetséget, fontos próbajátékost, gondoltam, valamely nagyobb nyugati bajnokságból jönnek, ehhez képest Afrikába mentek értük, hogy Doll fél perc alatt vissza is küldje őket. Akkor mi értelme volt? Doll akarta egyáltalán? Tudott ról, mi készül? Ez mintegy esszenciája igazolásainknak, ez irányú koncepciónknak, bár ez a szó ide sajnos túl erős…

  • A Doll-érában csak az utánpótlásunkból 20 játékos kapott lehetőséget az első csapatban, ebből egy vált be. Visszatérésünk óta nem sikerült sem egy balhátvédet (Dalnoki szerint, “ha balhátvéd kell, drótból is hajtogatok”, sem egy kapust kinevelni az NB I-re.

 • PERCRŐL PERCRE
  2. FÉLIDŐ
  Véget ért a mérkőzés!
  87. perc: Csernik jól cselezett a 16-os bal oldalán, beadására Böde érkezett, és passzolt az üres kapuba. 5–0
  80. perc: megint Adams. Középről lőtt az apró termetű játékos, gyengén.
  75. perc: ismét Adams volt aktí­v, egy jobb oldali beadásra csapott le a ghánai. A Fradi próbajátékosa centikre volt a második góljától.
  73. perc: Lovrencsics került ziccerbe, de lesen találta a labda.
  70. perc: Lakatos í­velt a kapu elé, labdája érintetlenül szállt át a 16-oson.
  65. perc: Csernik cselezte magát a 16-oson belülre, fölényben voltak a védők, szerelték.
  60. perc: A szöglet után nem tudott felszabadí­tani a BKV védelme, a labda í­gy a jobbon érkező Nalepához került. A Fradi játékosa gyönyörűen tekert a hosszú felsőbe. 4–0
  59. perc: Lovrencsics kiválóan indí­totta Bödét, aki teljesen üresen került ziccerbe. A Fradi csatára nem tudta ellőni a kapujából remek érzékkel kirontó kapus mellett. Szöglet.
  54. perc: megint Böde veszélyeztetett: 16 méterről középről lőtt, a BKV-kapus a helyén volt.
  53. perc: Böde az alapvonalon kicselezte már a BKV kapusát is, a passzából nem talált be a társa.
  51. perc: Hajnal jobb oldali beadását Lovrencsics centikkel fejelte fölé.
  49. perc: a szünetben becserélt Csernik lőtt 16 méterről laposan, próbálkozását a BKV kapusa hárí­totta.
  A második játékrészre csereként beállt Michal Nalepa, Lakatos István, Böde Dániel, Hajnal Tamás, Lovrencsics Gergő, Szabó Norman, Csernik Kornél
  Elkezdődött a második félidő!
  1. FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő!
  40. perc: GÓL! Gera kiválóan indí­totta Radót, az ő lövését még védte a BKV kapusa. A kipattanóra Pergel érkezett elsőként, aki először még a kapufára lőtt, majd nagy üggyel-bajjal a hálóba juttatta a labdát. 3–0
  34. perc: Bognár emelte át a BKV-védőket, a labdája pontosan Leandrót találta meg. A Fradi játékosa átemelte a kapust, de még éppen a gólvonal elől menteni tudott egy berobbanó védő.
  32. perc: a saját térfeléről indí­tott támadást a Fradi, melynek végén Radó lőtt fölé.
  30. perc: a BKV lendületes kontrákkal próbálkozik, de az utolsó passz rendre pontatlan.
  28. perc: Adams hibázott a BKV 16-osánál, de harcosságának köszönhetően visszaszerezte a labdát, majd egy gyors csel után laposan mellé lőtt.
  26. perc: GÓL! Bognár ugratta ki a balon meglépő Pergelt, aki nem hibázta el a ziccerét. A fiatal játékos az első felnőttcsapatban játszott mérkőzését góllal ünnepelheti. 2–0
  20. perc: a Ferencváros gólja után a BKV valamelyest kijött a szorí­tásból, de továbbra is a zöld-fehérek irányí­tanak.
  A DVTK-tól távozó Bognár a Fradi előző felkészülési mérkőzésén mesterhármassal debütált az új csapatában.
  18. perc: Bognár tekert élesen a kapu elé, labdája érintés nélkül haladt tovább.
  14. perc: GÓL! Bal oldali beadásból a próbajátékon lévő ghánai, Adams fejelt közelről a kapuba. 1–0

  Eddig a Fradi jóval aktí­vabban játszik, különösen Bognár játszik elemében.
  12. perc: bal oldali beadást Gera 12 méterről lőtt fölé. Nagy helyzet volt.
  10. perc: Bognár középről 16 méterről vette célba a kaput, de lövését könnyen védte a BKV kapusa.

  A Ferencváros kezdőjében helyet kapott Botka Endre, Bognár István és a felnőtt csapatban debütáló Pergel Bence, valamint a két ghánai próbajátékos Princebell és Adams is bemutatkozik.
  FTC kezdője: Holczer – Botka, Csonka, Leandro, Princebell – Gera Z., Csukics – Adams, Bognár, Pergel – Radó

  Elkezdődött a mérkőzés!
  A labdarúgó NB I élgárdái közül eddig a 4. helyen álló Ferencvárosnál volt a legnagyobb mozgás: a cí­mvédője hétfőn és kedden is bejelentett egy-egy új futballistát. Jobbhátvédposztra érkezett Botka Endre a Honvédtól, ő hosszú távon Emir Dilavert szorí­thatja ki a csapatból, a bosnyáknak nyáron le is jár a szerződése.
  Az FTC megszerezte már Bognár Istvánt is Diósgyőrből. Rá többek között azért volt szükség, mert a középpályáról távozott Nagy Dominik (Legia Warszawa), és Thomas Doll vezetőedző nem számol már az egy éve szerződtetett Florian Trinksszel sem, aki visszatérhet Németországba. Ugyanakkor jöhetnek új légiósok.
  Az Oroszországba igazoló ecuadori balhátvéd, Cristian Ramí­rez (FK Krasznodar) helyére a Werder Bremenben keveset játszó német Janek Sternberget szemelte ki a klub.
  A Fraditól Nagy mellett távozott már Busai Attila (DVTK) és – a Soroksárhoz kölcsönbe – Jova Levente, de Pintér Ádámmal sem számolnak már az Üllői úton.
  Az NB I-es csapatok téli átigazolásiról bővebben ide kattintva olvashat!
  Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Ferencváros–BKV Előre labdarúgó felkészülési mérkőzés online tudósí­tásában! Hamarosan kezdünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső