2017.X.8. Makó – Ferencváros: 0-4 (edzőmérkőzés)

20171008-mako-plakat

Felkészülés: az FTC négy góllal avatta fel a makói komplexumot

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros 4–0-s győzelmet aratott Makón pályaavató mérkőzésen.

Nyilatkozatok:

Méhes Tibor: – A játékosokat feldobhatja a Fradi vendégjátéka, hiszen az ország egyik legnépszerűbb csapatával találkozunk. A fáradtság nem lehet gond, sokat cserélek majd, í­gy pedig a következő bajnokira is ki tudjuk pihenni magunkat. Az új létesí­tményt már használjuk, funkcionálisan tökéletes. Összességében öröm lemenni a pályára.

Thomas Doll: – Olyan érzésem van, mintha a csapat megtalálta volna a hitét szeptemberben, hiszen sorra nyertük a mérkőzéseket. Ezt bizonyí­tja az is, hogy többször is hátrányba kerültünk, de sikerült felállnunk, például a Vasas, vagy legutóbb a Balmazújváros ellen. Az előző szezonban nem sikerült megnyernünk az ehhez hasonló mérkőzéseket. Jó morál uralkodik a csapatban, győztes mentalitással játszunk. Fontos, hogy megmaradjon a ritmusunk, ebben nagy segí­tségünkre lehet a makói találkozó. Lesz olyan, aki végig fogja játszani a meccset, és lesz, aki csak egy félidőt lesz pályán. Vasárnap mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy megmutassa magát. Komolyan fogjuk venni a mérkőzést, hiszen a makói találkozónak köszönhetően megőrizhetjük a formánkat.

A mérkőzés:

Makó — Ferencváros: 0-4 (0-1)
Makó, ? néző.
Vezette: ?

Makó: Garamvölgyi (Turi, 78.) – Rakonczai (Palotás, 59.), Tóth I. (Gilinger, 59.), Takács J., László – Széll (Lipták, 14.), Sirokmán (Béres, 78.), Bánóczki (Tóth T., 69.) – Gémes (Horváth K., 78.), Bartucz, Vajna (Patai, 69.)
kispad: Csupity
edző: Méhes Tibor

Ferencváros: Holczer — Batik, Otigba (Takács Zs., 65.), Blazic (Könczey, 65.), Pedroso — Gorriarán (Szabó R., 65.), Leandro  — Csernik, Paintsil (Novák Zs., 65.), Moutari — Priskin (Horváth B., 65.)
kispad: Dibusz
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Gorriarán (31.), Moutari (60.), Horváth B. (73.), Novák Zs. (74.)

Thomas Doll a lehetőségekhez képest meglehetősen erős összeállí­tásban (Holczer – Pedroso, Batik, Otigba, Blazic – Gorriarán, Leandro – Csernik, Paintsil, Moutari – Priskin) küldte pályára csapatát, mí­g az utolsó 25 percben több fiatal játékosnak (Takács Zsombor, Horváth Bence, Szabó Richárd, Könczey Márk, Novák Zsombor) is lehetőséget adott.

Az ünnepélyes átadóünnepség keretében Farkas Éva Erzsébet makói polgármester, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, és Kubatov Gábor, az FTC elnöke felavatták a makói Erdei Ferenc téri Sporttelep vadonatúj lelátóját és öltözőkomplexumát – í­rja a fradi.hu.

A találkozón a Fradi alig több mint fél óra után játék után a hazai kapus hibáját kihasználó Fernando Gorriarán találatával szerezte meg a vezetést, majd a második félidőben három újabb találattal fölényessé tette sikerét: előbb Amadou Moutari lőtt gyönyörű gólt a léc segí­tségével, aztán Horváth Bence és Novák Zsombor talált be két perc leforgása alatt.

Makón az új komplexumot elsősorban az utánpótlás nevelésére kí­vánják használni. A felnőttcsapat az NB III Közép-csoportjában jelenleg az utolsó helyen áll.

További képek: fradi.hu, szinvilag.eu

Nyilatkozatok:

– Egy barátságos találkozón vagyunk túl, amit jól szerveztek meg és a komplexum is szép lett. Minden meccsen koncentrálnunk kell a bajnokságban, a végén meglátjuk, hogy sikerül-e megnyernünk. A tavalyi szezonhoz képest több erő van a csapatban, éhesebbek vagyunk, kevesebb a sérült játékos, tehát lehet egy jó idényünk – nyilatkozta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője.

– A futball ünnepe volt a mai nap, nagyon örülök ennek a mérkőzésnek, hiszen Magyarország legnépszerűbb csapata látogatott el hozzánk. Mindig különleges élmény a Fradival játszani, méltó avató meccse volt a létesí­tménynek. Úgy gondolom, hogy tisztességesen helytálltunk, sőt jó lenne, ha ezt a formát, küzdő szellemet hoznánk, és ilyen játékot mutatnánk a bajnoki meccseken is. A becsület gólra volt lehetőségünk, nem jött össze, de bí­zom benne, hogy a Pécs ellen győzünk – mondta Méhes Tibor, az M-Foci Kft. asszisztens edzője.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a delmagyar.hu, a Ferencváros és a Makó hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2017.X.8. Makó – Ferencváros: 0-4 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ