2002.II.12. Csehország – Magyarország: 2-0

A magyar labdarúgó-válogatott idei első mérkőzésén, a ciprusi négyes tornán kétgólos vereséget szenvedett Csehországtól és szerdán a 3. helyért Svájccal játszik.

Csehország – Magyarország 2-0 (1-0)
Larnaca, 400 néző v: Szavva (ciprusi)

Csehország: Cech – Grygera (Hübschmann 38.), Johana, Novotny, Mares – Smicer, Jarosik, Horváth (Baranek 84.), Kolousek (Poborsky 77.) – Baros (Stajner 46.), Koller (Lokvenc 66.)

Magyarország: Király – Bodnár, Kuttor, Juhár, Mátyus – Kabát (Bárányos 60.), Pető T. (Gyepes 72.), Lisztes, Füzi (Halmosi 72.) – Tököli (Kenesei 46.), Ferenczi

Gól: Kolousek (5.), Koller (65.)
Sárga lap: Jarosik (35.) illetve Ferenczi (39.)

5. perc: Baros húzott el a jobb szélen, beadott, a labda átszállt a védők feje fölött és az ötös túlsó sarkán érkező újonc Kolousek kapásból a léc alá lőtt (1-0).
8. perc: Bodnár 23 méteres lövését Cech bravúros mozdulattal ütötte szögletre.
24. perc: Smicer, Kuttor mellett, Barost ugratta ki, a cseh csatár 12 méterről átemelt az elé vetődő Király felett, a labda azonban 1 méterrel elkerülte a kaput.
29. perc: Lisztes jobb oldali szöglete után, Kuttor csúsztatta meg a labdát, amely Tökölihez került. A Dunaferr csatára 10 méterről, éles szögből lőtt, Cech szögletre mentett.

50. perc: Pavel Nedved megérkezett a dí­szpáholyba. A Juventus sztárjának kedd reggel a repülőtérről kellett hazamennie az útleveléért, ezért csak egy későbbi járattal tudott elrepülni Ciprusra.
65. perc: Smicer jobbról, Mátyus mellett középre lőtte a labdát, a berobbanó Koller estében, 5 méterről a kapuba továbbí­tott (2-0).
73. perc: Bárányos beadása után Mátyus 7 méteres fejesét könnyedén védte Cech. Az ellentámadás végén Horváth lövését a Király ütötte ki a bal felső sarok elől.

Karel Brückner, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Örülök, hogy győzelemmel sikerült bemutatkoznom a csapat kispadján. Elégedett vagyok a teljesí­tményünkkel, külön öröm számomra, hogy az újonc Kolousek is betalált a magyarok kapujába.

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Megilletődötten kezdtünk, amit a csehek azonnal kihasználtak. Mindent megtettünk az egyenlí­tésért, de nem sikerült gólt lőnünk. A második cseh találat után nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, ellenfelünk jobb volt, játékosai gyorsabban járatták a labdát. Mindenképpen hasznos mérkőzés volt, mert csak ilyen meccseken lehet fejlődni.

Vladimí­r Smicer: – Feledtetnünk kellett a múltat, ezért nagy kedvvel léptünk pályára, s be akartuk bizonyí­tani, hogy tudunk jó futballt játszani. Tudtuk, hogy a meccset senki sem nyeri meg helyettünk, ezért becsületesen mindent beleadtunk.

Jan Koller: – Azt akartuk, hogy a nemzeti tizenegy új fejezetet nyisson. Úgy gondolom, hogy ez sikerült is. A csapat összjátéka jó volt, s az edző elképzeléseit is teljesí­tettük. Két rövid időszakot kivéve a magyarokat nem engedtük szóhoz jutni, s a győzelem nagyobb különbségű is lehetett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.11.19:30 M4 Sport
OLDALAK
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ