Dr. Szí­vós István lett az FTC ügyvezető elnöke

fradi_cimerCsütörtökön ülést tartott a Ferencvárosi Torna Club Egyesületi Tanácsa, más néven elnöksége. Dr. Harza Lajos, az FTC elnöke a tanácskozás után arról tájékoztatta a Magyar Távirati Iroda Sportszekesztőségét, hogy az Egyesületi Tanács több jelölt közül dr. Szí­vós Istvánt választotta meg a klub ügyvezető elnökének. Ez egyben azt is jelenti, hogy dr. Szí­vós István megválik korábbi tisztségétől, a vizilabda szakosztály vezetőedzői posztjától. A sportvezető megbizatása 1992 augusztusáig, a barcelonai olimpia zárásáig szól.

Első munkanapját töltötte pénteken uj beosztásában az Üllői úti székház irodájában dr. Szivós István, a Ferencvárosi Torna Club frissen kinevezett ügyvezető elnöke. Terveiről, friss tapasztalatairól nyilatkozott az MTI munkatársának.

Általában gazdasági természetű gondokkal foglalkoztak az utóbbi időben a nagy klubok elnökei. A nem gazdasági szakember hogyan vág neki az elnöki tevékenységnek?
– A klubnál uj vezetési modellt szeretnénk megvalósitani. A gazdasági rész, ugyanugy mint a szakmai, elsősorban az illetékes szakemberek dolga lesz. Úgy érzem, ehhez az Üllői úton adottak a feltételek. Röviden fogalmazva: nálunk megfelelő emberek ülnek a megfelelő helyen. Első tájékozódó megbeszélésemen is gazdasági kérdésekkel foglalkoztam, rendjén valónak látom a munkát. A szakemberekhez füződő bizalom alakitja majd ki az ügyvezető elnök pontos munkakörét.

Hogyan fér meg ezután az életében az egyetemi oktatás, a gyakorlati orvosi munka a sportvezetéssel, illetve a vizilabda-edzőséggel?
– A végén kezdve a választ: a vizilabda-edzőségről – fájó szivvel – le kellett mondanom, felálltam a kispadról. Örök szerelemként megmarad, de az ügyvezető elnök számára a vizilabda csak egy sportág a sok közül a klubban. Az egyetemi munkával most némi szerencsém van, a januári vizsgaidőszakban kevesebb az elfoglaltságom, a félév ,,indulására,, pedig már szeretnék normális kerékvágásba kerülni. A fogorvosi munkát viszont nem lehet, nem szabad abbahagyni. Ez eddig is a szabdidőm terhére ment, ezután sem lesz másképpen. Nem vállaltam volna el a megbizatást, ha az orvosi vagy az egyetemi oktatói munkámról le kellett volna mondanom. Az egyeztetés nem okoz gondot, hiszen a délelőtti vizilabda-edzéseket is mindig meg tudtam tartani.

Konkrét szakosztállyal kapcsolatos kérdés: mik a tervei a birkózókkal kapcsolatban, hiszen Sike és Komáromi átigazolási terve a közösség létét veszélyezteti?
– Erről a gondról az ujságokban olvastam , a birkózók vezetőivel eddig még nem volt időm találkozni. Alapelvem a szakmai önállóság. Csak akkor avatkozom a szakosztály dolgába, ha kifejezetten kérik. Igérem, a megbeszélésre az elsők között igyekszem sort keriteni.

Mi a véleménye az FTC-ről, mi lesz ügyvezető elnöki müködésének alapelve?
– Sok szakosztályunk nagy multtal, elismerésre méltó hagyományokkal rendelkezik, és évtizedek munkájával vivott ki magának elismerést a hazai és a nemzetközi sportéletben. A hirnévhez méltóan kell szerepelniök, ehhez az egyesület vezetősége minden segitséget igyekszik megadni. Emlitettem már, hogy a szakmai önállóság alapelvem, mert a saját munkámon tapasztaltam, mit jelent az, ha az embert hagyják dolgozni. A nehéz helyzetből való kijutáshoz nekünk kell megteremteni az alapokat, mert az FTC-nek fejlődnie kell. Lehetőségünk akad, a kihasználás már rajtunk múlik.

Befejezésül: mi lesz az első délután programja?
– Talán jelképesen is: bemutatkozás és bucsu. Felkeresem dr.Harza Lajos államtitkárt, a klub elnökét. Utána kilátogatok az uszodába, mert még nem volt alkalmam elbucsuzni a vizilabda-csapattól. A kapcsolat természetesen nem szakad meg velük, de már nem csak ők lesznek az első számu sportolók a munkámban, az életemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.11.19:30 M4 Sport
OLDALAK
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ