Lipcsei Péter portugál bajnok

1996_porto_lipcseiA portugál labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában az FC Porto hazai pályán 2-0-ra verte a Salgueiros együttesét. A portói legénység előnye immáron 13 pont a nagy rivális, jelenleg a második helyen haladó Benficával szemben.

Ez azt jelenti, hogy a hátralévő négy forduló eredményeitől függetlenül a Benfica már nem érheti be a Portót, amely megvédte tavalyi bajnoki cí­mét. Összességében tizenötödik alkalommal harcolta ki a büszke babért az angolok egykori szövetségi kapitánya, Bobby Robson által vezérelt FC Porto.

Melynek, ugye, tagja az a magyar Lipcsei Péter is, aki sérülés és operáció miatt nemrégiben kiesett a portói keretből. Persze ennek ellenére az egykori ferencvárosi futballista elmondhatja magáról: portugál bajnok.

Lipcsei Péter, az FC Porto magyar idegenlégiósa tehát sérülése miatt nem játszhatott a Salgueiros ellen, de szemtanúja volt a 2-0-ás győzelemmel végződött mérkőzésnek.

– Most már egy mankóval képes vagyok járni, í­gy természetesen a stadionban néztem végig a találkozót. Akkor még nem tudtuk, hogy ez a győzelem a bajnoki cí­met jelenti, hiszen a Benfica vasárnap késő este játszott döntetlent. De ha ők győznek, akkor sincs nagy baj, ugyanis a hátralévő négy mérkőzésen egy pont elég lett volna az aranyéremhez. Igy most már nem kell izgulnunk – nyilatkozta Lipcsei Péter az MTI munkatársának.

Mit jósolnak az orvosok, mennyi idő szükséges a teljes felépüléshez?
– Azt mondták, három és fél hónap a kényszerpihenő. Július 20-án kezdődik az alapozás. Azt már szeretném együtt elkezdeni a csapattal. Jelenleg délelőtt és délután is járok gyógytornára, erősí­tek keményen.

Lipcsei Péter mennyire vette ki részét a Porto bajnokságából?
– Huszonnégy bajnokin játszottam, a 27. fordulóban sérültem meg. A Benfica elleni rangadón még pályán voltam. Összesen hat gólt szereztem. Úgy érzem, a további hét-nyolc találkozón még négyszer betaláltam volna. A vezetők elégedettek velem. Azt mondták, alig várják, hogy felépüljek.

Milyen csapat ez a mostani FC Porto?
– Nagyon jó; igaz, mostanra kissé elfáradtak a fiúk. A tavaszi idény elején szenzációsan játszott a gárda. Öröm ebben a csapatban szerepelni.

Ősztől valószí­nűleg a legutóbbinál jobb Bajnokok Ligája-szereplést várnak az együttestől.
– Az egyértelmű cél: továbbjutni a csoportból. Legutóbb ez nem sikerült, de erős csoportban küzdöttünk. Bizonyí­tja ezt, hogy az innen továbbjutott francia Nantes és a görög Panathinaikos ott szerepel az elődöntőben.

Csank János, az új szövetségi kapitány jelezte: számí­t Önre a válogatottban.
– Engem még nem keresett meg senki. Gondolom azért, mert a sérülésem miatt most nem jöhetek számí­tásba. Igyekezni fogok, a világbajnoki selejtezőkön már szeretnék hasznára lenni a válogatottnak – fejezte be az újdonsült portugál bajnok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.15.19:30 M4 Sport
05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ