1910.VIII.20. UTE – FTC 2:2 (edzőmérkőzés)

W_ute_ftc

FTC — UTE. Az UTE augusztus 20-iki jubiláris ünnepének egyik legkiemelkedőbb pontja a FTC— UTE mérkőzése lesz. A MLSz, tekintettel az UTE-nek a magyar footballsport terén eddig elért szolgálataira, kivételes engedélyt adott ezen mérkőzés megtartására. Tekintve, hogy a hosszú nyári szünet a football-sportot kedvelők nagy gárdáját elég ideig pihentette, ezen első komoly mérkőzés nagyszámú érdeklődőt fog kivonzani a népszigeti árnyas sporttelepre. A FTC uj összeállí­tású csapatának első bemutatkozása általános érdeklődést kelt. A mérkőzés kezdete délután 5 óra. Bí­ró: Kiss Gy. (33 FC) lesz. Előzőleg az UTE jubiláris ifjúsági athletikai versenye lesz.

(Pesti Hí­rlap, 1910. augusztus 20.)

1910. augusztus 20., 17:00, Népsziget, UTE – FTC 2:2 (2:1)
vezette: Friedmann Mór (TTC)
UTE: Molnár I., Vranák, Matesz, Schurmik, ?
FTC: Fritz — Weinber, Manglitz — Halász, Bródy, Gorszky — Varga, Kórody II., Kórody I., Schlosser, Szeidler
Gól: Schurmik (?.), Molnár I. (?. – 11-esből) illetve Szeidler (8.), Schlosser (75.)

SH-19100822-04-19100820-19100821

Az Újpesti Torna Egyesület jubiláris versenyei. (Aug, 20.) Ferencv. TC— Újpesti TE 2:2 (1:2) Népszigeti pálya. Biró Friedmann Ttc. A bajnokcsapat dr. Borbás, Rumbold és Weisz nélkül játszott, de igy is fölényben volt az Ute szintén hiányos csapata felett. Ftc éri el az első gólt a 8 p-ben Varga beadása és Szeidler helyzett lövése révén. Ute egy lerohanás révén kiegyenlí­t, majd vezetéshez is jut Manglitz véletlen handse miatt nyert 11-es rúgásból. A II. félidőben a Ftc állandó ostroma a 30 p-ben gólt hoz Schlosser szép lövéséből. Ftc igy állt fel: Fritz — Weinber, Manglitz — Halász, Bródy, Gorszky — Varga, Kórody II. és I, Schlosser és Szeidler.

(Sport-Világ, 1910. augusztus 22.)

Az UTE jubiláris versenye.

Szezonnyitó mérkőzések. A hivatalos football-szezont egy héttel megelőzőleg szombaton, Szt-István napján és a rákövetkező vasárnapon elkezdődtek Budapesten a mérkőzések, melyek egyelőre tréning jellegűek voltak és csupán a MAC—BTC és a FTC—UTE közötti folyt le a nyilvánosság előtt. Mind a két mérkőzés 2:2 arányban eldöntetlenül végződött, a csapatok hiányosan álltak fel s meglehetős kezdetleges formát mutattak. A mérkőzésekre a szövetség adott külön engedélyt és sajnálattal kell konstatálnunk, hogy az UTE és FTC a MLSz méltányosságával visszaéltek. Újpest ugyanis jubiláris athletikai viadalára való tekintettel kért és kapott engedélyt a szövetségtől a mérkőzés megtartására, nem volt tehát sportszerű dolog szombaton játszani, mikor az atlétikai verseny szombati része a Margitszigeten tartatott meg.

(Nemzeti Sport, 1910. augusztus 27.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.11-12 M4 Sport
OLDALAK
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ