1980.VIII.23. Videoton – Ferencváros 1-0

Képünkön (Falus István felvétele) Szabót Major, Rab és Judik együttes erővel szerelik.

Képünkön (Falus István felvétele) Szabót Major, Rab és Judik együttes erővel szerelik.

A kirándulásra csábí­tó hétvége ellenére is tizenötezren biztatták kedvenceiket a sóstói stadionban a Ferencváros vendégjátékán. Tizenöt perc alatt tucatnyi gólhelyzetet dolgoztak ki Májerék, de Karsai, Burcsa és Szabó is hibázott. Csongrádi szemfülessége és Tieber ragyogó helyzetfelismerése, valamint a ferencvárosi védelem fegyelmezetlensége kellett ahhoz, hogy egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból megszerezze a győztes gólt a hazai együttes. Jaczina játékvezető határozottan, különösebb hiba nélkül vezette a találkozót, három alkalommal is sárga lappal torolta meg a szabálytalanságot, előbb Csongrádi, majd Jancsika és Major kapott figyelmeztetést. „Hajtós”, végig nyí­lt összecsapáson a fegyelmezettebb Videoton megérdemelten nyert.

4. forduló: 1980. augusztus 23. Székesfehérvár, 15.000 néző
FTC: Kakas – Jancsika, Judik, Rab, Major — Takács, Nyilasi, Mucha — Szokolai, Szepesi, Pogány
Cs: Koch, Ebedli
G: Tieber
Edző: Novák Dezső

A mérkőzés előtti nap délutánján „villámigazolással” került az FTC-hez Szepesi László. Bemutatkozása is villámgyorsan megtörtént, hiszen már az első 24 órában pályára is lépett. Ilyen gyors bemutatkozás a Fradi történetében bizony még nem volt!

Nyilasi és Szokolai között Disztl kapus megszerzi a labdát.

Óriási iramban indult a mérkőzés, amely sajnos azzal végződött, hogy az FTC elszenvedte első vereségét. Na, de nézzük, hogyan követték egymást az események …

A 6. percben szerezte meg a vezetést a hazai együttes. Mucha felvágta Szabót a Ferencváros térfelének közepén. A zöld—fehér játékosok vitatkoztak a játékvezetővel, Csongrádi felismerte a lehetőséget. Gyorsan elvégezte a szabadrúgást, indí­totta Tiebert, a balszélső a 11-es pontról, a kifutó Kakas fölött a jobb sarokba helyezett, 1:0.

A 16. percben Jancsika előretört a jobb oldalon, elvitte a labdát, beadása viszont elsuhant Szepesi és Pogány előtt. Ezután visszaesett a Videoton, kiegyenlí­tett lett a játék, többet támadott a Ferencváros. A 21. percben Nyilasi beadását Szepesi fejelte kapura, de Disztl biztosan védett. Három perc múlva Kársai szabadrúgást í­velt az ötösre, az előrelopakodó Baranyai a jobb kapufára fejelte a labdát.

Szünet után többet támadott a Ferencváros, hosszú percekig a Videoton kapuja előtt pattogott a labda. Úgy nézett ki, hogy a zöld—fehéreknek sikerül egyenlí­teniök. A 61. percben Muchát a kaputól 18 méterre felvágták, a szabadrúgást Pogány a sorfalba lőtte. Az ellentámadásból viszont a Videoton növelhette volna előnyét. Karsai mesteri labdával indí­totta Tiebert, a balszélső elhúzott a kifutó Kakas mellett, de lövés helyett továbbvitte a labdát, a védők beérték és szerelték.

Nyilasi, Mucha, Szepessy, Pogány a Videoton kapu előterében.

A 72. percben Pogány beadását Koch 7 méterrői rúgta a kapu mellé. A 86. percben Tieber kiugrott, egyedül állt szemben Kakassal, de lövés helyett a lesen levő Vadászhoz játszott. Mindent összevetve a találkozót a hazaiak megérdemelten nyerték, s ha csatársoruk jobban összpontosí­t, ez a győzelem nagyobb különbségű is lehetett volna.

Boross Dezső és Székelyhí­di János tudósí­tása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.11.19:30 M4 Sport
OLDALAK
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ