Az 1946/47 évi bajnoki szezon mérkőzései

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • *

  Pluhár István feljegyzése a bajnoki évről:
  1946—1947-es NB. – Bajnok: az Újpest, II. Kispest AC, III. Bp. Vasas.

  A magyar labdarúgásban állandóan új csillagok tűntek fel. Ahogy az ország kezdett magához térni, úgy tért magához a sport is.

  Szenzáció számba ment a moszkvai Torpedó vendégeskedése Budapesten. A Bp. Vasas — Torpedó mérkőzést az UTE stadionban játszották le. Ügyesen kikapott a Vasas az oroszoktól.

  A második világháború utáni első magyar válogatott játékosai: Csikós — Rudas, Bí­ró S. — Sárosi III., Szűcs S., Lakat — Egresi, Szusza, Zsengellér, Puskás, Illovszky.

  Ebben az évben, a magyar — osztrák mérkőzésen szakadt le az Üllői úti FTC pálya tribünje. Egyetlen halottat és nagyon sok sebesültet követelt a katasztrófa.

  Engedéllyel és engedély nélkül is sok kitűnő labdarúgó hagyta el az országot.

  (Forrás: S. PLUHÁR, U.S.A. – PLUHÁR ISTVÁN – JÁTSZOTTAM, OKTATTAM, TUDÓSíTOTTAM)

  *

  Újpest: Tóth György, Balogh II. Sándor, Laborc Lajos, Kirádi Ervin, Szűcs Sándor, Horváth Károly, Egresi Béla, Szusza Ferenc, Várnai Lajos, Zsengellér Gyula, Patkoló Mihály, Nagymarosi Mihály, Tamás István, Berzi Sándor, Zentai Gábor dr., Nagy József, Óvári Ferenc, Timár József, Suhai István, Molnár Lajos, Sárdi Imre
  Gólkirály: Deák Ferenc (Szentlőrinci AC) 48 gól
  Az év játékosa: Szusza Ferenc (Újpest)

  *

  Újpest még bí­rta. Pedig óriásira nőtt a Kispest, hatalmasan megerősödött Szilágyival a Vasas, az MTK-ban pedig Hidegkúti, Bodola, majd hamarosan Sándor is rugdosta a gólokat. (Hoppe László)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ