1947.VIII.21. Hungária SFC – Ferencváros 1:12

A Hungária klubhistóriájának másik jeles pillanata – egy rekordvereség! A győzedelmes mexikói túrájáról hazafelé tartó FTC 1947. augusztus 20-án a queensi Dexter Parkban 7.000 szurkoló – köztük 5.000 magyar – előtt mérkőzött meg az NYH-val. A vendéglátók „megadták a módját”: ötven magyarruhás lány piros-fehér-zöld virágcsokrokkal köszöntötte a Fradi-játékosokat.

Noha az első gólt meglepetésre a Zimmermann (Barát) – Sternberg I, Sternberg L. – Rosenberski, Gyurcsák Ferenc, Áron – Powell, Adamcsik, Gyurcsák Béla, Sevkovics, Pruha felállí­tású hazaiak érték el Gyurcsák Béla révén a 8. percben, a parádés Szusza, Sárosi dr., Puskás (a két összekötő kölcsönjátékosként tartott a Fradival) belsőhármassal felálló FTC még a szünet előtt fordí­tott, a második félidőben pedig meg sem állt egy tucatig.

A 12:1-es találkozó után a Staats Zeitung, a helyi német lap egész egyszerűen futballszimfóniának nevezte a Fradi-gálaelőadást.

(Ha valakinek ismerős lenne a Hungária balhátvédjének neve: tényleg Sternberg László, az újpestiek 19-szeres válogatott bekk-je játszott a csapatban, aki persze 42 esztendősen csak a gálameccs kedvéért szállt be játszani, ekkorra már visszavonult és az üzleti életben tevékenykedett eredményesen.)

(Dénes Tamás – Peterdi Pál – Rochy Zoltán – Selmeci József: Kalandozó magyar labdarúgók)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ