2003.VI.7. EB selejtező, Magyarország – Lettország: 3-1

A második félidei kitűnő játékával a magyar labdarúgó-válogatott 0-1-ről fordí­tva magabiztos és rendkí­vül fontos győzelmet aratott Lettország ellen Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.

Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport:

Magyarország – Lettország 3-1 (0-1)
Puskás Ferenc-stadion, 5000 néző, V: Marcus Merk (német)

Magyarország: Végh – Urbán, Dragóner (Gera 38.), Juhár, Lőw – Fehér Cs., Lisztes (Böőr 77.), Lipcsei, Dárdai – Szabics, Kenesei K. (Lendvai M. 65.)

Lettország: Kolinko – Blagonadezdins, Stepanovs, Zemlinskis, Isakovs – Rubins, Astafjevs (Semjonovs 85.), Laizans, Bleidelis (Stolcers 79.) – Verpakovskis, Lobanovs (Miholaps 70.)

Gól: Szabics (51., 58.), Gera (87.) illetve Verpakovskis(38.)
Sárga lap: Urbán (5.), Fehér (81.) illetve Kolinko (32.), Astafjevs (83.)
Kiállí­tva: Juhár (61.)

23. perc: Fehér bedobása után Kenesei tört kapura, de jobbról, 11 m-ről leadott lövése elkerülte a lett kapu bal oldalát.
25. perc: Verpakovskis került lövő helyzetbe, 15 m-es, bal alsó sarokba tartó próbálkozását Végh bravúrral hárí­totta.
38. perc: vendégszöglet után röviden szabadí­tott fel a magyar védelem, az újra a kapu elé í­velt labdát Astafjevs mellel maga elé tette, majd középre emelt Verpakovskis elé, aki néhány lépésről az üres kapuba továbbí­tott (0-1).
45+1. perc: Lisztes 18 m-es, középre tartó lövését ütötte ki Kolinko.

Hiába játszott kisebb mezőnyfölényben a magyar együttes, a kontratámadásokra épí­tő lett válogatott könnyedén hárí­totta a hazai próbálkozásokat és két lehetősége közül az egyiket könyörtelenül kihasználta.

46. perc: Szabics ugratta ki Keneseit, de Kolinko jó ütemben vetődött ki, és másodszorra megszerezte a labdát a csatár elől.
51. perc: Lőw erőszakosan átjátszotta védőjét, balról középre í­velt és Szabics 6 m-ről a kapu jobb oldalába fejelt. Ez volt a lettek első kapott gólja az Eb-selejtezők során (1-1).
53. perc: Szabics 14 m-es lövése egy védőt érintve suhant el a jobb alsó sarok mellett.
58. perc: Gera ügyesen emelt Lisztes elé a 16-oson belül. A középpályás kisodródott, de sikerült a kapu elé visszajátszania a labdát, amit az érkező Szabics 5 m-ről a léc alá vágott (2-1).
61. perc: Juhár buktatta a felezővonalnál kiugrásra kész Verpakovskist, amiért Merk játékvezető kiállí­totta a hazai védőt.
74. perc: Szabics 15 m-es lövése szállt kapu fölé.
87. perc: Fehér í­velt jobbról szabadrúgásból a vendégkapu elé, ahol Gera könnyed mozdulattal, fejjel a jobb alsó sarokba csúsztatott (3-1).

A fordulás után sokkal gyorsabb, lendületesebb játékot mutatott be a magyar válogatott. Az agresszí­v stí­lus eredménye két gyönyörű Szabics gól lett, ami egy kicsit megtörte az addig rendkí­vül masszí­van védekező lettek ellenállását. Juhár kiállí­tása szerencsére nem fogta meg Gellei Imre szövetségi kapitány együttesét, amely a folytatásban szí­vvel-lélekkel küzdve kiharcolta a fontos három pontot.

A csoport állása:

1. Lettország 10 pont/5 mérkőzés
2. Svédország 8/4 (9-2)
3. Magyarország 8/5 (8-4)
4. Lengyelország 7/4
5. San Marino 0/6

Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon fontos volt a győzelem, hogy életben tartsuk továbbjutási esélyeinket. Az első félidőben remekül védekezett a lett csapat. Ezután döntöttem úgy, hogy főleg a középpályás sort erősí­tem meg, í­gy állandó nyomás alatt tudjuk tartani ellenfelünk kapuját. A folytatásban minden pályán lévő játékos keményen küzdött, és sikerült a magunk javára fordí­tani a mérkőzést. A Szabics, Lisztes, Gera, Kenesei négyes jó felfogásban, gyorsan játszott, és ez hozta meg a sikert.

Aleksandrs Starkovs, a lett labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Annak ellenére, hogy az első félidőben jól játszottunk, a magyarok rászolgáltak a győzelemre. A szünet utáni első negyedórában határozottan futballoztak, összességében jól használták ki a helyzeteiket és í­gy megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ