2003.VI.11. EB selejtező, San Marino – Magyarország: 0-5

A magyar labdarúgó-válogatott magabiztos győzelmet aratott San Marino ellen az Európa-bajnoki selejtező 4. csoportjában.

Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport:

San Marino – Magyarország 0-5 (0-2)
Serravalle-stadion, 1410 néző, V: Kenneth William Clark (skót)

San Marino: F. Gasperoni – Albani, Matteoni, Bacciocchi – Valentini, B. Gasperoni, Vannucci (Gennari 65.), Marani, Zonzini – De Luigi (Montagna 73.), A. Selva

Magyarország: Végh – Bódog, Dragóner, Szekeres (Füzi 58.) – Böőr, Lisztes, Lipcsei (Lendvai 73.), Dárdai (Zavadszky 79.), Lőw – Szabics, Kenesei

Gól: Böőr (4.), Lisztes (21., 83.), Kenesei (61.), Szabics (77.)
Sárga lap: Albani (9.), Montagna (92.)

4. perc: Böőr a jobb oldalon befelé cselezett, majd 12 m-ről ballal a jobb felső sarokba csavart (0-1).
8. perc: A. Selva 20 m-es lövése ment el kevéssel a bal kapufa mellett.
10. perc: Kenesei 21 m-es szabadrúgását tolta bravúrral a kapufára F. Gasperoni.
21. perc: Lisztes 25 m-es szabadrúgásból gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba (0-2). Ez volt a válogatott Eb-történetének 150. találata.
38. perc: Bacciocchi fejelt 8 m-ről kevéssel a kapu mellé.

Hamar vezetést szerzett a magyar válogatott, és bár egy-két veszélyes ellentámadást vezetett a San Marinó-i együttes, a tudásbeli különbség már az első játékrészben megnyugtató magyar előnyt eredményezett.

61. perc: Dárdai ugratta ki középen Lisztest, aki önzetlenül Kenesei elé tálalt, és a csatár az üres kapuba gurí­tott (0-3).
75. perc: Bacciocchit sodorták el a 16-oson belül, a megí­télt büntetőt A. Selva a kapu fölé emelte.
77. perc: Lisztes bal oldali beí­velése után Szabics 6 m-ről a kapu jobb oldalába fejelt (0-4).
83. perc: Lisztes egy nagyszerű csellel tisztára játszotta magát, majd a 16-os vonalán felnézett, és átemelt a kapujából kissé kinn álló F. Gasperoni felett (0-5).

A szünet után sem kellett aggódnia Gellei Imre szövetségi kapitánynak: csapata magabiztos játékkal, szép gólokat szerezve aratott nagyarányú győzelmet a lényegesen gyengébb játékerőt képviselő San Marino felett. A hazai csapatnak még a szépí­tés sem sikerült, pedig 11-esből megszerezhették volna a selejtezőbeli első góljukat.

Gianpaolo Mazza, a San Marinó-i labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Már a találkozó előtt tudtuk, hogy a magyarok nagyon erősek, és a két csapat közötti tudásbeli különbséget a végeredmény is igazolta. Úgy érzem az első félidőben akadtak gólszerzési lehetőségeink, de sajnos mindet kihagytuk. Az elhibázott 11-es miatt természetesen nagyon szomorú vagyok, hiszen ez lehetett volna az első találatunk a selejtező sorozatban.

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon örülök, hogy igazoltuk a papí­rformát és ilyen nagy arányú győzelmet arattunk. A siker elsősorban a csapategység diadala, hiszen voltak nehézségeink, de szerencsére a játékosok közösen túljutottak ezeken. Külön öröm, hogy gyönyörű gólokkal örvendeztettük meg a kilátogató magyar szurkolókat. Most pár nap pihenő következik, aztán kezdődik a felkészülés a szeptemberi lettországi mérkőzésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ