2012.XI.13. LK, Szolnoki MÁV – Ferencváros: 0-5

A labdarúgó Ligakupa 5. fordulójában csapatunk Peric mesterhármasával, valamint Busai és Máté góljával fölényes győzelmet aratott Szolnokon. A hátralévő mérkőzésektől függetlenül a középdöntőbe jutott Ricardo Moní­z csapata.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

– Szakí­tunk az eddigiekkel, megpróbálunk nem foglalkozni azzal, hogy ki ellen lépünk pályára, s támadó felfogásban játszani – indokolta a MÁV FC összeállí­tását Bontovics Ferenc vezetőedző segí­tője, Lódi László a mérkőzés előtt.

A mérkőzés:

Szolnoki MÁV – Ferencváros: 0-5 (0-2)
Szolnok – Véső u., 100 néző, vezette: Pánczél Krisztián (Szpisják, Viszokai)

Szolnoki MÁV: Gerhát – Bohner (Kállai 38.), Szeleczki (Pintér L. 66.), Kiprich, Rokszin – Urbán-Szabó, B. Tóth, Vári (Tisza 58.), Lengyel – Szepessy, Kocsis
kispad: Rézsó, Demeter, Nagy D., Tóth P.
vezetőedző: Bontovics Ferenc

Ferencváros: Ranilovic – Grúz, Klein, Batik, Sváb – Busai, Holman (Nyilasi B. 63.) – Somalia (Gárdos 58.), Peric, Orosz M. (Beliczky 58.) – Máté
kispad: Gyenes, Menyhárt
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Peric (19., 43. – utóbbit 11-esből, 74.), Busai (52.), Máté (76. – 11-esből)
Sárga lap: Urbán-Szabó (34.), Kállai (43.) illetve Holman (21.), Busai (26.), Peric (37.)
Kiállí­tva: B. Tóth (87.)

Az ötödik percben veszélyeztettünk először: Orosz 25 méteres szabadrúgása ment fölé. Nem sokkal később Sváb 30 méteres, pattogós lövését öklözte oldalra a hazai kapus. A 15. percben Orosz ugratta ki szépen Pericet, aki elől az utolsó pillanatban szedte fel a labdát Gerhát. A másik oldalon Ranilovicnak kellett védenie egy 15 méteres Szepessy-lövést. A 19. minutumban megszereztük a vezetést: Máté szerzett harcosan labdát a tizenhatoson belül, majd kapura lőtt, kí­sérletét Gerhát éppen Peric elé ütötte, szerb csatárunk pedig közelről az üres kapuba passzolt, 0-1. A folytatásban egy szöglet utáni kavarodásban Busai kanalazott kapura egy labdát, Gerhát azonban védeni tudott. A 34. percben Somalia, Peric és Máté vitt végig gyönyörűen egy kontrát, amelynek végén Peric passzolt közelről a kapuba, a játékvezető azonban les miatt nem adta meg a találatot. Csapatunk folyamatosan alakí­totta ki a helyzeteke: ezúttal Busai ugratta ki szépen a baloldalt meglépő Oroszt, aki nagy helyzetben centikkel gurí­tott a bal alsó sarok mellé. Grúzt rúgták fel a tizenhatoson belül, amiért csapatunk tizenegyest kapott. Peric a jobb alsó sarokba lőtte a büntetőt, 0-2. A csapatok 2-0-s Fradi-vezetéssel mehettek a szünetre.

A szünetben Lódi László és Ricardo Moniz sem változtatott csapatán. Az 52. percben sikerült növelni előnyünket. Peric kényszerí­tőzött szépen Somaliával, utóbbi okosan középre passzolt, az érkező Busai pedig a léc alá vágta a labdát, 0-3. A középkezdés után szinte azonnal szépí­thettek volna a szolnokiak, Vági közeli lövését azonban védte Ranilovic. Nem sokkal később Szepessy fejesét fogta kapusunk. Szép támadás után lőhettünk volna újabb gólt: Peric engedte el okosan a labdát a baloldalon, Beliczky í­gy középre centerezett Máténak, aki közelről lőtt is, Gerhát azonban bravúrral védett. A 68. percben Gárdos lőtt öt méterről fölé, a másik oldalon Rokszin tette meg ugyanezt. A 74. minutumban egy jobb oldali beadást követően Máté fejelt Perichez, aki közelről a kapuba kotort, 0-4. Két perccel később ismét a kapuba találtunk: Máté harcolt ki tizenegyest, és a jobb sarokba lőve a büntetőt, értékesí­tette is azt, 0-5. A 87. percben B. Tóth reklamált tizenegyest, a játékvezető szövegelés miatt kiállí­totta a szolnoki játékost. A hajrában újabb gól már nem született, í­gy csapatunk 5-0-s győzelmet aratott.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

– Nagyon örülök ennek a sikernek, ez a győzelem is legalább ugyanolyan fontos a számunkra, mint a Debrecen elleni volt – fogalmazott Ricardo Moniz. – Öt gólt lőttünk, ezt nem kell megmagyarázni. Emellett még számtalan helyzetet kidolgoztunk, akár hét-nyolc találatot is szerezhettünk volna. Nagyon boldog vagyok, hogy csoportelsőként sikerült továbbjutnunk.

Máté János, Busai Attila:

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Szolnok hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ