2013.I.29. Ferencváros – Szolnoki MÁV: 2-1 (edzőmérkőzés)

W_ftc-szolnokCsapatunk 2-1-es győzelmet aratott a másodosztályú Szolnok ellen.

Ferencváros – Szolnoki MÁV: 2-1 (0-1)
Goldball-pálya, 290 néző, vezette: Bereczki M.

Ferencváros: Ranilovic – Jovanovic (Simita 46.), Otten (Junior Fell 46.), Lelo, Sváb (Batik 46.) – Gyömbér (Busai 46.), Aborah – Somalia (Hakola 46.), Cukic (Orosz M. 46.), Zeravica – Böde (Holman 46.)
vezetőedző: Ricardo Moniz

Szolnok:
I. félidő: Pokorni – B. Tóth, Grúz, Gyagya, Rokszin – Sipeki, Tamási – Lengyel, Nagy I., Mundi – Bohner
II. félidő: Tóth Z. – Pintér, Mile, Balogh, Fritz – Tisza, Balaskó – Kállai, Szepessy, Mundi (Urbán-Szabó 75.) – Kocsis D.
vezetőedző: Kis Károly

Gól: Zeravica (63.), Orosz (66.) illetve Nagy I. (1. – 11-esből)

A mieink idegenbeli zöld mezükben, a szolnokiak tiszta fehérben léptek pályára. Rögtön a mérkőzés elején hátrányba kerültünk. Aborah adta röviden vissza a labdát Ottennek, aki a tizenhatoson belül szabálytalankodott – tizenegyes. A büntetőt Nagy I. magabiztosan értékesí­tette, 0-1. A folytatásban folyamatosan mi kezdeményeztünk, ám komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozni. A 22. percben Zeravica jobb oldali szöglete után Böde lőtt egyből, Pokorni nagy bravúrral tolta fölé a léc alá tartó labdát. Nem sokkal később Somalia ment el a jobb oldalon, élesen középre adott, a fejelni készülő Böde elől azonban mentett a szolnoki kapus. A 32. percben Aborah 23 méteres, bal alsó sarokba tartó szabadrúgását bravúrral tolta ki Pokorni. Öt perc múlva Otten gyengén hazafejelt labdájára Nagy I. csapott le, majd közelről kapura is lőtt, Ranilovic azonban szépen zárta a szöget és védett.

Ricardo Moniz több helyen is változtatott a szünetben: pályára lépett Simita, Junior Fell, Batik, Busai, Hakola, Orosz és Holman is.

A második játékrész elején kétszer is veszélyeztettünk: előbb Orosz csinált meg egy cselt, majd lőtt keményen a rövidre, ezt a szolnoki kapus hárí­totta. Majd Lelo fejelt nem sokkal mellé egy szögletet követően. A folytatásban Orosz passza után Zeravica került lövőhelyzetbe, 25 méterről próbálkozott is, ám kí­sérlete néhány centivel a bal alsó mellé ment. Egy óra elteltével Zeravica szabadrúgásból próbálkozott, 22 méteres lövését Tóth a mezőnybe öklözte. A 63. percben Holman csinált egy pazar cselt a jobb oldalon, ezzel három embert is becsapott, majd Zeravicához passzolt, aki közelről a rövid sarokba lőtt, 1-1. Néhány perccel később az egyenlí­tés is sikerült. Hakola beadása után a hosszú oldalon Oroszhoz került a labda, aki 10 méterről a léc alá bombázott, 2-1. A vége előtt pá perccel Zeravica baloldali szabadrúgására Holman érkezett középen, és csak kevéssel csúsztatott a hosszú alsó mellé.

További képek itt és itt…

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Sajnos a mérkőzés elején megint elkövettünk egy hibát, amit az ellenfél kí­méletlenül kihasznált. A Szolnok nyolc emberrel védekezett, és hiába passzolgattunk, nem tudtuk megtörni őket. A bajnokságban többnyire védekező szellemű csapatok várnak majd ránk, í­gy javulnunk kell a kapu előtti kreativitásban. Ezt Holman példája is mutatja, aki ha megrázta magát, akkor egy-két csellel helyzetbe tudott kerülni. Reálisnak kell maradnunk, muszáj látnunk, hogy ha ennyi sérültünk van, akkor sebezhetőek vagyunk.

Kis Károly: – A Ferencváros otthonában ugyan vereséget szenvedtünk, de az mindenképpen biztató volt, hogy végig egyenrangú partnerei voltunk, az utóbbi időben nemzetközi mérkőzéseken is jól szereplő Fradinak. A szünetben még mi vezettünk. Sok jó egyéni teljesí­tmény volt, de a legfontosabb az, hogy megvolt a játékosokba nem csak a szándék, hanem az az elszántság és tudatosság is, ami ahhoz kell, hogy egy ilyen csapattal partiban legyünk. Voltak hibák is, melyeket természetesen ki kell javí­tanunk, de az első félidei játékunk biztató volt. A második félidőre sem lehet úgy panaszom, de ekkor már keveset tudtunk kijönni hátulról és ekkor már nem voltak lehetőségeink.

Orosz Márk: – A mai napon erősebb csapat ellen játszottunk, ráadásul a helyzetek értékesí­tése sem ment tökéletesen, ezért alakulhatott ez a találkozó kicsit szorosabban. A sérülésemet követően még nem érzem 100 százalékosnak magam, kicsit fáj a bokám, í­gy a formámon tökéletesí­teni kell. A csapat azonban jól halad a felkészüléssel, és örülök, hogy ezúttal én is góllal tudtam segí­teni a gárdát.

(A Ferencváros és a Szolnok hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ