1901.III.25. Pozsonyi TE – FTC 1:1 (edzőmérkőzés)

Ferenczvárosi T. C. I. 1:1 Pozsonyi T. E. eldöntetlen.

1901. március 25., délután, Pozsony, Pozsonyi TE – FTC 1:1 (1:1)
vezette: Nirnsee (PTE)
Pozsonyi TE: Halik – Farkas, Heuffel – ?, ?, ? – Gottpreisz, Homoky, ?, ?, ?
FTC: Rapos – Berán, Soóky – Horn, Békés G., Fekete – Pápai, Malaky M., Pokorny, Kovács, Borbás
Tartalék: Maros
Gól: ?

Pozsony, márczius 25.

A múlt hétfői ünnepnapon Bécsből Pozsonyba mentek a Ferenczvárosiak s ott a Pozsonyi Torna Egyesület csapatával, az ezidőszerinti legjobb vidéki csapattal mérkőztek meg.

A játék a Ferenczvárosiak támadásával kezdődik. Ügyes passzolással viszik a labdát a Pozsonyiak kapuja elé. E támadásból corner lesz, s a corner rúgás rögtön goalt eredményez a Ferenczvárosiak javára. Új felállás után a játék megint csak a Pozsonyiak kapuja előtt folyik; de a Ferenczvárosiak végzetes passzolgatásai folytán a labda csak ide-oda vándorol a kapu előtt, s ha lövik is a kapura, a lövést nem kiséri eredmény. E közben a néha-néha hatalmasokat rugó pozsonyi hátvédők csatáraikhoz juttatják a labdát, kik a Pozsonyiak területére felhúzódott ferenczvárosi védelmet keresztültörve, lerohannak s megszerzik a kiegyenlí­tő goalt. Több eredménye nem is lett az első félidőnek.

A második félidő megint csak a Ferenczvárosiak fölényét mutatja; támadásaik erős munkát adnak a Pozsonyiak védelmének, mely teljes erővel küzd s bámulatos kitartással zavarja a Ferenczvárosiak kombináczióit. A félidő közepén megszakad a játék, mert az egyik pozsonyi csatár, ki nagy hévvel és kevés óvatossággal játszott, egy összerugás folytán harczképtelenné lesz. Erre a Ferenczvárosiak, hogy egyenlő legyen a két csapat, kiállí­tották egyik játékosukat. Az utolsó negyedórában a Ferenczvárosiak minden erejüket összeszedve, elkeseredetten támadnak; most már lőnek folyton a kapura, de a kapus ügyessége és szerencséje nem engedi megszerezni nekik a győzelmet és í­gy a küzdelem eldöntetlen marad. A Pozsonyiak nagyon meglehetnek elégedve ezen eredménynyel, mert ha a Ferenczvárosiakat az előző napi nagy csata, banket és utazás kifárasztották is, mégis elég erős ellenfélnek mondhatók. Különösen kiváltak a Pozsonyiak jó formában levő csapatából: Gottpreisz, Homoky a támadásban, Halik kapus, Farkas, Heuffel a védelemben.

A bí­rónak (megint csak a biró!) figyelmébe ajánljuk a M. L. Szövetségének jövő héten megjelenő szabályait; különösen pedig annak a fellökésekre és a hands in goalokra vonatkozó részét, mert ha biró óhajt lenni, azt okvetlenül tudnia kell, hogy a 11 m.-es vonalon belül lefütyölt hands büntető rúgást von maga után s ilyen esetben nincs joga a bí­rónak a büntetést enyhí­teni, mint a hogy két í­zben is tette a Ferenczvárosiak nagy bosszúságára.

Biró Nirnsee (P. T. E.) volt.

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ