1915.V.30. FTC – Floridsdorfer AC 0:0

Az Üllői-uti pálya mérkőzései. A FTK Üllői-uti. sporttelepén vasárnap május 30-án délután hármas mérkőzés lesz.(…) Fél 6 órakor a FTK csapata nemzetközi mérkőzést tart a bécsi Floridsdorfer Athletiksport Club jóképességű csapatával, mely a bécsi pünkösdi serleg győztese lett. A FTK-ból a reprezentatí­v csapatban szereplő játékosok helyén az MLSz szövetségi dijában veretlen II csapat tagjai fognak szerepelni, akiknek legnagyobb része már több izben tanúbizonyságát adta tudásbeli képességének. A hármas mérkőzés megtekintésére rendkí­vül mérsékelt áru jegyek érvényesek és a jövedelemből a jótékonysági alapok is részesülnek.

Nemzetközi mérkőzés. Üllői-uti pálya. 5 1/2 órakor. FTK I. B.—Floridsdorf AC (Bécs).

A FTC. a Floridsdorfer AC. ellen a következő csapatával veszi fel a küzdelmet: Fritz—Szandovits, Wiener—Medgyessy, Hegyi, Farkas—Telkes, Weisz, Binder, Molnár, Puskás.

Az érdekesnek í­gérkező mérkőzés félhat órakor kezdődik Gerő Ferenc bí­ráskodása mellett.

(Pesti Napló & Pesti Hí­rlap, 1915 május 28-30.)

1915. május 30., 17:30, Üllői út, FTC – Floridsdorfer AC 0:0
vezette: Gerő Ferenc
nézőszám: 2 500
FTC: Fritz — Szandovits, Wiener — Móra/Medgyessy, Hegyi, Farkas — Telkes, Weisz F., Binder, Molnár, Puskás
Edző: Barney Gannon
Floridsdorfer AC: ?

SH-19150531-07-19150530A fővárosi mérkőzések közül a FTC—Floridsdorf mérkőzése iránt nyilvánult meg a legnagyobb érdeklődés, amely a FTC védelem kiváló játéka folytán végződött csak eldöntetlenül. A bécsi csapat a tartalékos ferencvárosiaknál egységesebb s igy tetszetősebb játékot produkált s tisztán a magyar védelmen mult a győzelme.

Nemzetközi mérkőzés. FTC.—Floridsdorf 0:0. FTC. csapata a következő volt: Frigyesi, Wiener, Szandovits, Medgyessy, Hegyi, Móra, Telkes, Weisz, Bugyi, Farkas, Molnár. Élénk változatos játék, melyben a bécsiek támadnak többet, de a FTC. védelem kitűnően teljesí­tette feladatát. Jó volt Farkas mint csatár, Biró: Gerő.

(Pesti Hí­rlap, 1915. május 31.)

Az üllői-uti pályán a bécsi Floridsdorf 0:0 arányban döntetlenül mérkőzött a FTC kombinált csapatával.

Nemzetközi mérkőzés. Ferencvárosi Torna Klub—Floridsdorfer FC 0:0. Az üllői-uti sporttelepen 2500 főnyi közönség érdeklődésétől kisért mérkőzés alkalmat adott a FTC-nak ifjú erőinek a kipróbálására. A válogatott csapatban szereplő nagy ágyukat helyettesí­tő játékosok között kitünt Puskás balszélső és Binder középső csatázó. Molnár és Telkes még gyönge komolyabb szerepre, de még mindig hasznosabbaknak bizonyultak, mint a küzdőképességet veszí­tett Veisz Ferenc. A bécsi csapat uri módon, könnyedén és finoman játszott, csatázósora azonban a kapu közelében tehetetlen. Igen jó játékos a kapuvédő. A meccs változatos volt s a FTC a második fél időben felsőbbségbe került, a kedvező alkalmakat azonban nem tudta kihasználni. Biró: Gerő Ferenc volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1915. május 31.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.11.19:30 M4 Sport
OLDALAK
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ