1909.XI.21. FTC – TTC 6:0

A vasárnapi mérkőzés programja a következő: Millenáris versenypálya: Délután fél 3 órakor a Ferencvárosi Torna Klub és a Terézvárosi Torna Klub bajnoki mérkőzése. — Délután 1 órakor Magyar Testgyakorlók Köre—Terézvárosi Torna Klub ifjúsági csapatai játszanak. — Délelőtt 10 órakor szövetségi-dij mérkőzés lesz a F. T. K. II. és a T. T. K. II. között.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. november 21.)

1909. november 21., 14:30, Millenáris, FTC – TTC 6:0 (1:0)
vezette: Langfelder (R.-Szt.-Mihály)
nézőszám: ~ 1 000
FTC: Fritz — ?, ? — ?, ?, ? — Weinber, ?, Koródy, Schlosser, Weisz
TTC: ? — Szentey, Nemetz — Roóz, ?
Gól: Koródy (2), Schlosser, ? (öngól), Weinber, ?
Kiállí­tva: Roóz

A Ferencvárosi Torna-Klub 6-0 (félidő 1:0) legyőzte a Terézvárosi Torna Klub-ot. A millenáris versenypályán alig ezer főnyi nézőközönség jelenlétében zajlott le a helyenkint kí­méletlen mérkőzés. Az erőszakoskodó játékosok között csak Roóz-t sikerült a bí­rónak lefülelni és a játékból való kiállí­tásával ártalmatlanná tenni. Volt kí­vüle még egy-két olyan túlbuzgó játékos, a ki rászolgált volna Roóz sorsára. Ezekkel szemben azonban a biró elnézőbb volt. — Az első félidőben a Terézvárosiak elég jól tartották magukat. Szentey és Nemetz hátvédők agilis játékukkal — igaz, hogy csak nagy erőfeszí­tés árán — megakadályozták Schlosser és Veisz csaknem valamennyi akcióját. A félidő egyetlen gólját Koródy szerezte meg a F. T. K.-nak. A második félidőben a csonka T. T. K. teljesen visszaszorult térfelébe és alig tett valamit a súlyos vereség meggátlására. Koródy, majd Schlosser és Weinber könnyü szerrel hatra szaporí­totta a gólok számát. — A szövetségi dí­jról a T. T. K. II. lemondott, barátságos mérkőzésben azonban 2:1 arányban legyőzte a F. T. K. II.-őt.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. november 23.)

Csupán két elsőosztályu bajnoki mérkőzés volt a vasárnapi programmon. Egyikben folytatódott a Törekvés gyengülési processzusa, a másikon a Ferencvárosi TC. kivánta szép és gólképes játékával felejtetni múlt vasárnapi bécsi vereségét. Tényleg a bajnokcsapatunk TTC. elleni játékával még érthetetlenebbé tette a Kritterek győzelmének titkát. A TTC. ellen ismét olyan tartalmas játékot mutatott, amelyben újra bajnokcsapatunkat ismertük föl. Különösen a második félidő első negyedórájában volt tetszetős és eredményes csatár-játékuk. De mivelhogy az erők — játéktudás szempontjából — éppen nem voltak egyenlők: a TTC. ezt kiegyenlí­tendő olyan durva játékot produkált, amely erősen kihí­vta maga ellen a közönség tüntetését. A FTC. sem volt különben rest. A mérkőzés vége aztán szép látványt nyújtott!

FTC.—TTC. 6:0. (Millenáris.) FTC. ismét pangásán játszott. TTC. csak eleinte állt ellen megengedhető módon, és jól. Az első félidőben egy gólt kapott, a második 45 pere elején újabb három gólt enged hálójában, mire rettenetes durván dolgozik, de ennek dacára nem akadályozhatja meg, hogy a FTC. 6-ra ne egészí­tse ki góljainak számát. Biró Langfelder.

Szövetségi dí­jmérkőzések. TTC. II.—FTC. II. 1:0. (Millennáris.) TTC. II. visszalépett. Biró: Langfelder.

(Nemzeti Sport, 1909. november 27.)

FTC—TTC 6:0. Rendkí­vül durva és alacsony nivóju mérkőzés volt. Mindkét csapat, de különösen a TTC durvaságokkal akarta pótolni a játékbeli fogyatékosságát. Ha nem csalódunk a mérkőzésnek még folytatása lesz a labdarugó szövetség fegyelmi bizottsága előtt. Méltatható játékról alig számolhatunk be. A mérkőzés nagy részét a FTC dominálja. Az első félidőt a TTC gyenge támadása nyitja meg, de csakhamar a zöld-fehérekhez kerül a labda, akik azután hosszabb ideig ostromolják a TTC gólját. Körülbelül a félidő közepén Weisz megszabadul és czenterét Koródy a gólba lövi. Félidő végéig eredmény nincs. A második félidőben állandó a Ferenczváros fölénye s már az első negyedórában három szép gólt ér el. Ezután az FTC gyengí­ti a tempót, de a segí­tségére siető TTC back egy öngóllal megszerzi az ötödik gólt. Az utolsó gólt Weinber szerzi meg csapatának. Biró: Langfelder (R.-Szt.- Mihály) volt.

FTC II.—TTC II. Ez utóbbi lemondta, s a helyette lejátszott barátságos mérkőzést a TTC II. nyerte meg 1:0 arányban.

(Sport-Világ, 1909. november 27.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ