2015.III.1. Dunaújváros PASE – Ferencváros: 0-1

Lamah góljával nyert a Fradi Dunaújvárosban

Helyzetekig, kapufáig, lécig és egyetlen találatig jutottak a zöldek a DPASE otthonában
Folytatódott a Ferencváros jó idei sorozata: a zöld-fehérek Roland Lamah találatával elhozták a három pontot Dunaújvárosból a labdarúgó NB I tizennyolcadik fordulójának záró mérkőzésén.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Dobos Barna: – Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Ferencvárosnak nem csak a múltja, hanem a jelenlegi csapata is sokkal erősebb, mint a mi gárdánk. A felkészülési meccseiket is – egy döntetlen kivételével – sorban megnyerték. Mi azonban továbbra is szeretnénk az NB I-ben maradni, ezért mindent meg is teszünk, í­gy minden mérkőzésen megdolgozunk azért, hogy megnyerjük a találkozókat. Ehhez, vagy a pontszerzéshez most nagy bravúrra lenne szükségünk, melyhez várjuk a bennünket megtisztelő szurkolóink támogatását is!

Thomas Doll: – Nagyon fontos, miként kezdjük a tavaszi szezont. Nem mindegy, hogy rögtön el tudjuk-e kapni a fonalat, és felvenni egy jó ritmust, mely egy győzelemmel párosul. A Dunaújváros a bennmaradásért küzd, tehát nem szabad félvállról vennünk a meccset és az ellenfelet sem. Egy biztos, mindent meg fogunk tenni a 3 pontért.

A mérkőzés:

Dunaújváros PASE – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Dunaújváros, 3.227 néző, vezette: Solymosi Péter (Berettyán, Király)

Dunaújváros PASE: Nagy G. – Villám, Farkas V., Papp (Orosz 46.), Hidvégi – Lázár Zs., Csehi – Böőr (Jakab 88.), Petneházi, Nikházi – Eppel (Godslove 72.)
kispad: Jahic, Sárközi, Thiago, Szekeres
vezetőedző: Dobos Barna

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramí­rez – Somalia – Varga R. (Nagy Dá. 72.), Gera, Hajnal (Gyömbér 67.), Lamah (Ugrai 87.) – Böde
kispad: Jova, Bönig, Busai, Cukic
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Lamah (32.)

20150301-dunaujvaros-lamahFolytatta a felkészülési mérkőzéseken folytatott játékát Dunaújvárosban is a Ferencváros, ugyanis a zöld-fehérek azonnal támadólag léptek fel, és az NB I-ben tizennyolc év után visszatérő Hajnal Tamás vezérletével végig uralták az első félidőt. Azt nem mondhatjuk, hogy parádéztak is egyben, Thomas Doll pár perc múlva már semmi kis pulóverre vetkőzve irányí­totta övéit az oldalvonal mellől, és majd felrobbant a méregtől, amikor a hazaiak kapusa, Nagy Gergely kivédte Roland Lamah, majd Böde Dániel közeli lövését is. A két támadó végül csak összehozott egy gólt, egy kis „saját hazai” segí­tséggel, Varga Roland beadását ugyanis a Fraditól a Dunaújvárosra kölcsönadott Hidvégi Sándor rajtaütésszerűen lekészí­tette a kapu előtt Bödének, aki Roland Lamah elé játszott, és a légiós még egy cselt is megkockáztatott, mielőtt a kapuba bombázott volna, 0–1!

Nagy erőkkel rohamozott a szünet után a PASE, a második félidő elején teljesen beszorult a Fradi, majd egyetlen támadás alatt megrezgett a hazai léc és a kapufa is: előbb Gera Zoltán emelését tolta a lécre Nagy Gergely, a kipattanót pedig szorongatott helyzetből, de egy lépésről vágta a kapufára Böde. A magyar csatár később kihagyott még egy helyzetet, de ez is belefért a Fradinak, mert a dunaújvárosiak támadójátéka az égvilágon semmilyen veszélyt nem jelentett a vendégek kapujára.

Doll a végére megkönnyebbülten sóhajthatott fel, immáron zöld kabátjába burkolózva – legénysége teljesí­tette a legfontosabb célt: megszerezte a három pontot.

További képek: dpase.hu, fradi.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Örülünk, hogy nyertünk, mind a két csapat számára nehéz mérkőzés volt, ragadt a pálya, de megkönnyí­thettük volna a feladatunkat, ha gólokat szerzünk – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – A Dunaújváros nagyon szervezett volt, nem volt könnyű dolgunk. Nem tetszett, hogy a második félidő elején nem találtuk meg a saját játékunkat. Az első mérkőzésünk volt egy ilyen hosszú felkészülés után, í­gy különösen fontos volt ez a három pont.”

„Örülök, hogy Hajnal egyáltalán tudott játszani, vádliproblémái voltak, röviddel a mérkőzés előtt döntöttük el, hogy pályára lép. Kiválóan tud együtt játszani a Gera, Hajnal kettős, öröm látni. Hogy ideges voltam-e a meccs közben? Nem, de az is az én feladatom, hogy senki se aludjon be a pályán. Fontos, hogy a saját játékunkat játsszuk, ha nem í­gy van, akkor mindig hajtom a csapatot. Nem voltam maradéktalanul elégedett, bő a keretünk, senki sem lehet nyugodt.”

„Gratulálunk a Ferencvárosnak, megérdemelten nyert – mondta Dobos Barna, a Dunaújváros vezetőedzője. – Sajnos nem tudtunk igazán veszélyt teremteni a kapujukra. Ki kell emelnem, hogy nagyon erős Fradival játszottunk, Gera és Hajnal kiválóan futballozott a középpályán, sajnálom, hogy nem nálunk játszanak, akkor talán fordí­tva lett volna a végeredmény. Eltüntetni nem tudtuk a különbséget, de a szervezettségünkkel szerettük volna felvenni a versenyt velük. Extrák kellettek volna, hogy helyzeteink legyenek, de sajnos nem sikerült. A védekezésünk javult, de a támadójátékban több kell, ilyen csapatok ellen is szeretnénk hatékonyak lenni.”

Roland Lamah:

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Dunaújváros PASE hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ