Advent első gyertyalángja – Reményt adó szeretet

advent-1Advent első vasárnapján egy angyal száll le közénk. Azért jön, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz. Mai zaklatott és rohanó világunkban nagyon sokan csak magukkal vagyunk elfoglalva és sok esetben még saját szeretteinkre sem jut elegendő időnk. Az angyal azért jön, hogy felkészí­tsen bennünket a szeretet ünnepére. Az angyal segí­t abban, hogy lerázzuk magunkról a keserűséget és úgy tekintsünk a jövőre, hogy abban megtaláljuk a boldogságot. Segí­tsünk neki küldetése teljesí­tésében és gyújtsuk meg advent első gyertyáját. Zöld-fehér szí­vünkben a Ferencváros örök. Még akkor is, ha néha elbizonytalanodunk, ha néha úgy érezzük, hogy elfogy körülöttünk a levegő. Nehéz és bonyolult időket élünk. Bizakodunk és félünk, hitet adunk egymásnak, de kételkedünk is.

„Minden válsághelyzet magában hordozza az újjászületés esélyét.” – ez a régi bölcselet talán ad reményt ahhoz, hogy elhiggyük, még van remény arra, hogy visszakapjuk a szabad Európát. Mert a félelem megeszi a lelket, felmorzsolja a tudatunkat és elveszi a jövőképünket. Advent első angyala ezért is szállt közénk. Hitet és reményt adni a további munkához. Ahhoz, hogy tovább léphessünk, tudnunk kell honnan is indultunk. Meg kell fejteni az ősök titkát, a több mint száz éves történelmünkből kell erőt merí­teni, hogy egyetértésben tudjuk céljainkat elérni.

A Tempó, Fradi! az elmúlt évekhez hasonlóan újra egy különleges adventi naptárral járul hozzá az ünnepi készülődéshez. Bepillantást kapunk a Ferencváros történetébe, a legendás játékosok, edzők pályafutásába, és a Fradi család elé tárjuk szerkesztőségünk eddig hat évének legfontosabb mozzanatait. Van mit bemutatni, a Ferencvárosi labdarúgás 115 éves története bővelkedik sikerekben, örömteli pillanatokban. Továbbra is hisszük, hogy a múltunk ismerete nélkül könnyen elveszhetünk a jelenben.

Mely a ránk nehezedő terrorizmus miatt bizonytalan, miközben a magyar labdarúgás 44 év után újra felkerült Európa térképére és a Ferencvárosi labdarúgás 12 év után újra közel került a bajnoki cí­mhez. Ráadásul egy olyan 34 mérkőzéses veretlenségi sorozatot produkált, mellyel az örökranglistán olyan legendás időszakkal került „egy társaságba” melyek Blum Zoltán és Lakat Károly edzői munkájához kötődnek.

Együtt gyújtsuk meg advent első gyertyáját, űzzük el a bizonytalanságot, a kételyt, a körülöttünk tobzódó borzalmat!

„Az emberiség jövője azokon az embereken múlik, akik az igazság alapján állnak, s akiknek életét áthatják azok a magas erkölcsi elvek, melyek a szí­vet képessé teszik az önfeláldozásig kitartó szeretetre.” (II.János Pál)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ