2018.VI.20. Ferencváros – Villány: 9-0 (edzőmérkőzés)

Felkészülés: az FTC kilencet hintett megyei ellenfelének

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros 9–0-ra legyőzte a megyei első osztályú Villányt felkészülési mérkőzésen.
A 2017–2018-as szezont a Baranya megyei első osztály 12. helyén záró Villány nem tudott nagy ellenállást kifejteni a zöld-fehérekkel szemben: a Fradiból már a 11. percben betalált az új szerzemény, Sigér Dávid, valamint ott volt a kezdőben a Szerbiából érkezett Abraham Frimpong is. Mint az a fradi.hu beszámolójából kiderül, az FTC az első félidőben háromszor ünnepelhetett – igaz, az élvonalbeli csapatnak rengeteg helyzete volt, több gólt is lőhetett volna. A második játékrészben aztán kinyí­lt a gólzsák: Priskin Tamás mesterhármast szerzett, de Varga Roland, Lovrencsics Gergő és Dejan Georgijevics is eredményes volt – Thomas Doll alakulata végül 9–0-ra legyőzte a Villányt.


A mérkőzés:

Ferencváros — Villány: 9-0 (3-0)
Népliget, 18:00. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Holczer (Varga Á., 46.) — Botka (Lovrencsics G., 46.), Takács, Frimpong (Blazic, 46.), Csernik — Gorriarán (Leandro, 46.), Spirovski (Bőle, 46.), Sigér — Georgijevic, Böde (Priskin, 46.), Kundrák (Varga R., 46.)
kispad: Moutari
vezetőedző: Thomas Doll

Villány: Újvári — Obermájer, Pauk, Buni, Bősz (Magonyi, 10.) — Fischer, Buni, Elek, Márkovics — Pfefferman, Cziberc
kispad: ?
vezetőedző: ?

Gól: Sigér (11., 44.), Böde (31.), Priskin (57., 74., 83.), Varga R. (58.), Lovrencsics G. (67. – 11-esből), Georgijevic (88.)

A 3. percben Gorriarán jobb oldali beadása után Böde fejelt, de leért a kapus, majd nem sokkal később Takács lőtt mellé. A 9. percben Sigér hozta játékba Georgijevicet, aki közvetlen közelről Újváriba lőtt. Majd a 11. percben Böde lövését védte lábbal a hálóőr, a labda kipattant, Sigér lőhetett, majd ugyan újra megpattant a kapus lábán, végül begurult, és megszereztük a vezetést. A 20. percben Gorriarán ugratta ki Bödét, de mellé ment a lövés, majd nem sokkal később újra Böde fejese okozott veszélyt. A 25. percben Sigér távoli lövése kerülte el nem sokkal a kaput. Ezt követően Frimpong labdaszerzése indí­tással ért fel, Georgijevic bepasszolt Gorriarannak, aki fölé lőtt. A 28. percben Spirovski szabadrúgása volt pontatlan. Egy perccel később Takács ugratta ki Georgijevicet, aki az oldalhálót találta el. A 31. percben Sigér egy csel után Bödének passzolt, aki laposan a hálóba gurí­tott, ezzel megduplázva előnyünket. Három perccel később Spirovski és Sigér is megkí­nálta egy lövéssel a kapust, előbbinél hárí­tott, utóbbinál nem volt dolga. Egy perccel a félidő vége előtt egy szöglet után Sigér cselezte be magát a tizenhatosra, majd éles szögből kilőtte a kapu bal oldalát, í­gy 3-0-s vezetéssel mehettünk a szünetre.

A szünetben hét helyen is változtatott Thomas Doll: beállt Varga Ádám, Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Bőle, Priskin és Varga Roland. A 49. percben Sigér ugratta ki Bőlét, de a kapus közbelépett. Az 57. percben Leandro passzolt az üresen álló Priskinnek, aki megszerezte negyedik gólunkat. Az 58. percben Lovrencsics passzolt be az érkező Vargának, aki a kapuba gurí­tott. A 67. percben Lovrencsicset buktatták a tizenhatoson belül, a megí­télt tizenegyest a sértett értékesí­tette. Két perccel később Bőle beadását fejelte fölé Georgijevic. A 74. percben Sigér adott ismét gólpasszt, ezúttal Priskinnek, aki magabiztosan fejezte be az akciót, í­gy már 7-0-ra vezettünk. Három perccel később Leandro szabadrúgása kerülte el a kaput. Hét perccel a mérkőzés vége előtt Varga-Priskin összjáték után utóbbi passzolt a kapuba, aki megszerezte saját maga harmadik, csapatunk nyolcadik találatát. A 84. percben Lovrencsics beadása után Blazic találta el rosszul a labdát, majd a szöglet nem volt veszélyes. Ezt követően Varga lehagyta a védőjét, majd telibe lőtte a kapufát. Három perccel a vége előtt Lovrencsics labdaszerzése után Georgijevicnek adott be, de a fejes mellé ment. Egy perccel később Sigér lövése kipattant, de azt már bekotorta szerb támadónk, í­gy beállí­totta a 9-0-s végeredményt.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Ami fontos, hogy sokan lehetőséghez jutottak, nem sérült meg senki, és sikerült nyernünk. A második félidőben már a jobbik arcunkat mutattuk, az teljesen mellékes, hogy egy ilyen meccsen hány góllal győzünk. Remek, hogy nem kaptunk gólt, örülök, hogy az új játékosok jól mutatkoztak be a csapatban. A felkészülés még csak most kezdődik, hiszen komoly feladatok várnak ránk az Európa Ligában.

Sigér Dávid: — Arra pont alkalmas volt ez a találkozó, ami a cél volt vele. Örülök, hogy debütálhattam a Ferencvárosban, úgy érzem, jól ment a játék, könnyű ilyen jó csapattársakkal játszani. Nagy segí­tségemre vannak abban, hogy hamar összeszokjunk. Az csak plusz, hogy sikerült rögtön két gólt szereznem az első meccsemen.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ