2018.VI.27. Ferencváros – FC Fastav Zlí­n: 1-1

Felkészülés: a Fradi ikszelt Badenban

A Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a cseh élvonalbeli Fastav Zlí­nnel. A zöld-fehérek gólját Varga Roland szerezte.
A fradi.hu tudósí­tása szerint a Ferencváros Varga Roland révén már a 10. percben vezetést szerzett a cseh élvonalbeli, az előző szezonban az Európa-liga csoportkörében is szereplő Fastav Zlí­n ellen. A csehek Libor Holí­k révén öt perccel Varga gólja után egyenlí­tettek, majd a folytatásban hiába alakultak ki felváltva helyzetek a kapuk előtt, újabb gól már nem született.Az FTC új igazolásai közül Abraham Frimpong, Matí­as Ezequiel Rodrí­guez és Sigér Dávid is pályára lépett.


A mérkőzés:

Ferencváros — FC Fastav Zlí­n: 1-1 (1-1)
Baden, 17:00. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Dibusz (Varga Á., 46.) — Botka (Takács Zs., 25.), Frimpong, Blazic, Leandro — Gorriarán (Rui Pedro, 61.), Spirovski — Varga R., Rodriguez (Sigér, 46.), Bőle (Kundrák, 46.) — Böde
kispad:
vezetőedző: Thomas Doll

FC Fastav Zlí­n: Š iška — Gajić, Buchta, Hnaní­Äek (Bačo, 69.) — Bartošák, Jiráček, Traore (Podio, 62.), Holí­k (Kopečný, 62.) — Mehanović (Džafić, 46.), Beauguel, Železní­k (SlamÄ›na, 62.)
kispad:
vezetőedző: Michal Bí­lek

Gól: Varga R. (10.) illetve Holí­k (15.)

NB I-es futballcsapatunk szerda délután a cseh élvonalbeli FC Fastav Zlí­n ellen játszott felkészülési mérkőzést a badeni LAWI Stadionban. Jól kezdődött számunkra a meccs, ugyanis a 10. percben magyar válogatott játékosunk, Varga Roland vette be az előző idényben az Európa Liga csoportkörében szereplő csehek kapuját.

Az örömünk azonban csak öt percig tartott, ugyanis a Zlí­n Libor Holí­k révén egyenlí­tett. A gól után többnyire a mezőnyben folyt a játék, nagy helyzetig azonban egészen a 43. percig kellett várni, amikor egy cseh támadás után Lukas Bartosák lapos, erős beadását Takács Zsombor remek mozdulattal vágta ki a középen érkező támadók elől. A szünetben tehát 1-1-re állt a mérkőzés.

A második játékrész elején a Dibusz Dénes helyett beálló Varga Ádámnak kétszer is hárí­tania kellett, de fiatal kapusunk magabiztos volt. A 67. percben gólszerzőnk, Varga Roland próbálkozott szabadrúgásból, de a védőkön megpattanó, ezáltal lelassuló labda a kapus kezében kötött ki. Három perccel később ismét a Zlí­n veszélyeztetett, de Varga Ádám néhány másodperc alatt ismét két fontos védést mutatott be.

Portugál középpályásunk, Rui Pedro a 72. percben közel járt ahhoz, hogy a Fradi ismét megszerezze a vezetést, de a tizenhatoson belülről leadott lövését a csehek kapusa lábbal hárí­totta. A hajrában még Vargának kellett egyszer védenie, de ez sem okozott neki gondott, í­gy maradt az 1-1-es döntetlen.

Csapatunk legközelebb szombaton 19 órától a DAC vendége lesz Dunaszerdahelyen.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Finoman szólva sem volt csúcsformában egyik csapat sem, nem volt túl sok nagy helyzet. Ami miatt fontos volt ez a meccs, hogy az új igazolásaink először játszottak mindannyian együtt a csapattal, illetve sérülésekből visszatérők, és fiatalok is kaptak lehetőséget. A védelmünk jól dolgozott, örültem, hogy viszontlátom, amit edzéseken gyakorlunk, amikor viszont nálunk van a labda, sokkal kreatí­vabbnak és mozgékonyabbnak kell lennünk, különösen az ellenfél tizenhatosának közelében. Bőven van még mit csiszolni, de ahogy korábban is mondtam, a szezon legelején járunk, í­gy első mérkőzésnek tökéletesen megfelelt a Zlí­n elleni. Úgy érzem, Rodrigueznek még szüksége van egy kis időre, hogy felvegye a ritmust. Még csak néhány napja van velünk, kondicionálisan is fel kell zárkóznia, de nem lesz probléma vele. Mérkőzésről mérkőzésre kerül egyre jobb fizikális és mentális állapotba a csapat és külön-külön a játékosok is.

Michal Bí­lek: — A felkészülés ezen szakaszában jó teljesí­tményt nyújtottunk egy erősebb ellenféllel szemben, mint az előző mérkőzésen.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu valamint a Ferencváros és az FC Fastav Zlí­n hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ